Bilde 1 av Kjosvegen 6A, B og CBilde 2 av Kjosvegen 6A, B og C
Digital salgsoppgave
Kjosvegen 6A, B og C

2067 Jessheim • Ullensaker kommune

Prisantydning

kr 21 500 000

Omkostninger: kr 538 700Totalpris: kr 22 038 700
Idyllisk, herskapelig og meget påkostet småbruk på 15 mål sentralt på Jessheim| Kårbolig | Høy standard |Solrikt
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Landbrukseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
7 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
805 m²
Bruksareal (BRA)
862 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
844 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
897 m²
Kommunale avgifter
kr 1 143 / Mnd
Prisantydning
kr 21 500 000
Omkostninger
kr 538 700
Totalpris
kr 22 038 700
Byggeår
1893
Tomt
Eiet tomt 15108 m²
Oppdragsnummer
101230022
card-default

Kristian Kåstad Hansen

Eiendomsmegler | Salgsleder | Partner
Les om Kristian
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 21 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 21 500 000,-)kr 537 500,-
  
Totalpris kr 22 038 700
Eiendom
Kjosvegen 6A, B og C, 2067 Jessheim

Matrikkel
Gnr. 152 Bnr. 85 i Ullensaker kommune

Boligtype
Enebolig, småbruk

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 542 kvm, Bruksareal: 862 kvm, BRA-i:805 kvm , BRA-e: 844 kvm , TBA: 897 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
7

Byggeår
Byggeår Kjosvegen 6 A. Våningshus, ca.1893. Rehabilitert/oppgradert i 2021/22
Byggeår Kjosvegen 6 B. Forpakterboligen ca. 1900 - Rehabilitert/oppgradert 2021/2022
Byggeår Kjosvegen 6 C. Vognskjul/garasje/lagring ca. 1950.

Tomt
Eiet tomt 15108 kvm

Småbruket har en idyllisk beliggenhet, omkranset av landbruksarealer, men samtidig i gangavstand til det meste som trengs i hverdagen. Tomten er 15 107 kvm og bebygd med våningshus, forpakterbolig og garasje.
Adkomsten inn til tunet er gruset og omgivelsene grønne med plener, prydbusker og trær. Boligene ligger godt adskilt med hver sine hager, slik at to familier kan bo og samtidig ha privatliv.
Våningshuset har store markterrasser på to sider av huset, begge nye i 2021. Den ene er nordøstvendt og ligger foran inngangspartiet, med fine trapper til henholdsvis hovedentreen og kjøkkeninngangen. Her er det hyggelig å ønske gjester velkommen.
På andre siden er det en sydvestvendt terrasse med trapp til en overbygd og dels innglasset veranda med adkomst til en av stuene. Utelamper gjør det hyggelig å sitte ute på kveldene. Lampene er spesialbestilt fra Sverige, av typen som er kledelig til herregårdshus/presteboliger. Rundt våningshuset er det stort plenareal som legger til rette for lek, ballspill og hageselskap.
Forpakterboligens hage er nylig opparbeidet med nytt drivhus og kjøkkenhage for dyrking av grønnsaker, frukt og poteter. I tillegg er det nylig oppført et uthus brukt til hønsehus og bod. Foran inngangspartiet mot sydvest, er det et stort tuntre med plassbygd sittebenk rundt. I tillegg er det markterrasse i tilknytning til inngangspartiet og utebelysning av samme type som på våningshuset.

Prisantydning
21 500 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 21 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 537 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 21 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 538 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 22 038 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 711 pr. år
Stipulerte kommunale avgifter for 2023:
Kjosvegen 6A er kroner 9182 og Kjosvegen 6B er kroner 4529.
Kjosvegen 6 C er ikke tilknyttet vann og klokakk.
Kommunale avgifter vil variere etter vannforbruk. Det er installert vannmåler.

Eier
Ola Bach-gansmo Stine D Bach-gansmo

Beskrivelse
Eiendommen inneholder følgende;
Våningshus

1. etasje: Entré, wc, hall m/trapp, soverom, 3 stuer, kjøkken, kjøkkeninngang og bad/vaskerom.

2. etasje: Loftstue, 3 soverom, bad/wc og 3 boder.
Kjeller: Grovkjeller med flere boder.

Våningshuset er et tømmerhus fra ca. 1893 i standsmessige og typiske sveitserstil, som i 2021/22 er rehabilitert/oppgradert, ute som inne, hvor det autentiske er ivaretatt. Det er satt inn nye vinduer, etterisolert og lagt ny kledning, samt bygd ny terrasse på begge sider av huset.

Eiendommen inneholder følgende standard;
Inne er det lagt varmefolie i første etasje med ny parkett fra Flotte gulv AS. Gang, bad og toalettrom har varmekabler, og i to stuer er det nye vedovner. Vegger og himlinger er kledd med rehab-gips, innvendige dører i andre etasje er skiftet, det er plassbygd et nytt kjøkken, og to bad og wc er renovert. Boligen har nytt el- og røropplegg. I kjelleren er det støpt gulv.

Entré og hall: Våningshuset har et hyggelig inngangsparti med terrasse og tretrapp til en tofløyet ytterdør med vinduer over. Entreen gir et meget godt førsteinntrykk med sin ekstra gode takhøyde og flotte, plassbygde garderobeløsning. Rommet har varmekabler og fliser i storformat, mens øvrige overflater har lysmalt panel. Garderoben er plassbygd av Trekling AS og flisene er fra Flisekompaniet. Fra entreen er det tofløyet dør med glass og overvindu til en romslig hall.

Kjøkken: Boligen har et nydelig kjøkken av høy kvalitet. Kjøkkeninnredningen er tegnet av eier, plassbygget på stedet av Trekling AS (Maura) og malt i spesialfarge som er inspirert av Kvänum kjøkken. Det er meget gode arbeidsflater langs benkeplater i stein, så her kan flere lage mat samtidig.

I benken er det underlimt oppvaskkum i stål og nedfelt induksjonstopp med integrert ventilator. Under benk er det en integrert oppvaskmaskin. I tillegg til innredning i L-form langs to vegger, har kjøkkenet en hel vegg med høyskap, hvor det er integrert to stekeovner og kjøl/frys.

Kjøkkenet har parkettgulv, varmefolie og slette, lysmalte overflater. Det er dagslys fra to store vinduer over den ene benken, og ellers belysning fra downlights og designlampe.

Tre stuer: Boligen har tre elegante stuer i første etasje, som ligger i flukt med hverandre. Alle stuene har parkettgulv med varmefolie under, store vinduer som gir godt lysinnslipp og hyggelig utsyn til hage og åkerlandskap.

Spisestuen ligger utenfor kjøkkenet, en hjørnestue med god plass til både langbord og sofa. Rommet har en moderne peisovn med glass på tre sider, to takpunkt med designlamper og hvite, slette overflater.

Den midtre stuen har en eldre vedkamin, panelkledde vegger og himling, samt utgang til terrassen. Boligens tredje stue har to doble fløydører, en fra hallen og en fra stuen i midten. Stuen har peisovn, hvitmalt paneltak og slette vegger.

Loftstue: Fra hallen er det en elegant trapp opp til andre etasje, hvor man møtes av en lys, tiltalende stue med parkett og lysmalte overflater. I himling er det en sort spotskinne med belysning som kan stilles etter eget ønske. Stuen ligger som et sosialt knutepunkt utenfor soverommene og har god plass til sittegruppe.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har to bad og et toalettrom som ble renovert i 2021/2022. Alt av fliser er bestilt fra Flisekompaniet og innredninger er fra Kvik.

Hovedbadet ligger i andre etasje - et stort, lekkert velværebad som er inndelt i to soner. Badet har flott lysinnslipp og utsikt over kulturlandskapet fra begge soner. Gulvet har varmekabler og lyse fliser i storformat, mens veggene har sokkelflis og malte, slette vegger. Himlingen har innfelte downlights.

I en nedsenket dusjsone er det hvite veggfliser, skillevegg i glass, rennesluk i gulvet og eksklusivt garnityr med regnfallsdusj. Ellers kan badet skilte med frittstående badekar med gulvmontert blandebatteri/garnityr, et vegghengt toalett og vegghengt baderomsinnredning. Innredningen består av et stilrent, hvitt skuffemøblement med heldekkende servant, to veggskap og et buet speil.

Bad 2: Boligens andre bad ligger i første etasje, like innenfor kjøkkeninngangen. Gulvet har varmekabler og store fliser, mens veggene har lysmalte, slette flater og sokkelflis. I himling er det downlights.

Badet har dusjhjørne med fastfelt og dør i glass, slukrenne, veggfliser og regnfallsdusj. I tillegg til en servantinnredning, er det montert en praktisk benkeplate med nisje under til vaskemaskin og tørketrommel.

Toalettrom: Toalettrommet ligger i første etasje ved entreen. Rommet har beige gulvfliser med sokkelflis og glaserte fliser på en innebygd sisterne. Øvrige overflater er lysmalte og slette. I tillegg til et vegghengt toalett er det vegghengt servantinnredning med rundt speil over.

Soverom og garderobe: Boligen har fire innbydende soverom av god størrelse. Ett av rommene ligger i første etasje og kan utmerket fungere som et kontor. Rommet har varmefolie under parketten og to store vinduer mot gårdstunet og hageidyllen i sørøst.

Soverommene i andre etasje har adkomst fra loftstuen. Alle har heldekkende gulvteppe, type Bambus silke, samt glatte, lysmalte veggflater og hvitmalt paneltak. Det er god plass til garderobeløsning i alle soverommene. Ellers har boligen to store garderoberom med innredning og to boder.

Oppvarming - Teknisk: Boligen har elektriske varmekabler på begge bad, toalettrom og i gangen. Dette suppleres med vedfyring i 3 vedovner. Alt rør- og elanlegg er nytt fra 2021, og det er gjennomført elkontroll i 2023 uten anmerkninger. Boligen har naturlig ventilasjon, varmtvannsbereder på ca. 300 liter og sikringsskap med jordfeilautomater fra 2021.

Forpakterbolig

1. etasje: Entré med garderobe, trappegang, stue, spisestue og kjøkken.

2. etasje: Trappegang, 3 soverom og bad/wc/vaskerom.
Kjeller: Grovkjeller med boder.

Forpakterboligen ble oppført i ca. 1900 og oppgradert i 2021/22, ute som inne. Det er satt inn nye vinduer, etterisolert og lagt ny kledning. I både første og andre etasje er det nye gulv og rehab-gips på vegger som er overflatebehandlet. Kjøkkenet har ny innredning og badet er renovert. Det er nytt rør- og elanlegg, samt ny terrassedør og ytterdør.

Entré: Boligen har inngangsdør fra terrassen til en fin entré med skyvedørsgarderobe. Fra entreen er det adkomst til en romslig hall med trapp til andre etasje. Boligen er generelt overflatebehandlet i 2021.

Kjøkken: Kjøkkenet har en kledelig innredning fra Ikea med grå, profilerte fronter, vitrineskap og lyse laminatbenkeplater. Innredningen har integrerte hvitevarer i form av koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ventilatoren er i stålhette og har avtrekk ut. Rommet er stort nok til et spisebord og har en eldre vedovn med fyringsforbud.

Stue og spisestue: Boligen har en todelt, lys og gjennomgående stue/spisestue med enstavs laminatgulv og lysmalte, slette vegger. Den ene sonen har åpen løsning mot hallen, mens den andre har åpen løsning til kjøkkenet. En peisovn sørger for ekstra varme og hygge i den kalde årstiden.

Bad/wc/vaskerom: Badet ble renovert i 2021 og ligger i andre etasje sammen med soverommene. Rommet har fliser i storformat på gulvet, fliser på veggene og opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet, downlights i himling og avtrekksvifte i yttervegg.

Badet er utstyrt med badekar, dusjhjørne med glassdører, et vegghengt toalett, samt baderomsinnredning fra Ikea. Innredningen består av skuffemøblement med heldekkende servant og et rundt speil.

Soverom og garderobe: Boligen har tre koselige soverom i andre etasje, hvor hovedsoverommet har en innebygget garderobe. Ellers har boligen to skyvedørsgarderober som er plassbestilt til trappegangen i andre etasje og entreen i første etasje. Soverommene har enstavs laminat fra Tarkett på gulvet.

Oppvarming - Teknisk: Boligen har elektriske varmekabler i gang og bad. Oppvarming er supplert med vedfyring i nyere peisovn. Vedovn i kjøkkenet har fyringsforbud. Alt av rør- og elanlegg var nytt i 2021. Boligen har naturlig ventilasjon, varmtvannsbereder på ca. 300 liter og sikringsskap med jordfeilautomater fra 2021. Elkontroll ble utført i 2023, uten anmerkninger.

Uteområde
Småbruket har en idyllisk beliggenhet, omkranset av landbruksarealer, men samtidig i gangavstand til det meste som trengs i hverdagen. Tomten er 15 107 kvm og bebygd med våningshus, forpakterbolig og uthus/vognskjul som i dag benyttes som oppevaring.

Adkomsten inn til tunet er gruset og omgivelsene grønne med plener, prydbusker og trær. Boligene ligger godt adskilt med hver sine hager, slik at to familier kan bo og samtidig ha privatliv. Perfekt for utleie, eller generasjonseiendom.

Våningshuset har store markterrasser på to sider av huset, begge nye i 2021. Den ene er nordøstvendt og ligger foran inngangspartiet, med fine trapper til henholdsvis hovedentreen og kjøkkeninngangen. Her er det hyggelig å ønske gjester velkommen.

På andre siden er det en sydvestvendt terrasse med trapp til en overbygd og dels innglasset veranda med adkomst til en av stuene. Utelamper gjør det hyggelig å sitte ute på kveldene. Lampene er spesialbestilt fra Sverige, av typen som er kledelig til herregårdshus/presteboliger. Rundt våningshuset er det stort plenareal som legger til rette for lek, ballspill og hageselskap.

Forpakterboligens hage er nylig opparbeidet med nytt drivhus og kjøkkenhage for dyrking av grønnsaker, frukt og poteter. I tillegg er det nylig oppført et uthus brukt til hønsehus og bod. Foran inngangspartiet mot sydvest, er det et stort tuntre med plassbygd sittebenk rundt. I tillegg er det markterrasse i tilknytning til inngangspartiet og utebelysning av samme type som på våningshuset.

Kort fortalt
- Småbruk på 15 mål.
- To renoverte eneboliger i klassisk og tidløs stil.
- Flott hage til begge hus.
- Høy kvalitet og standard.
- Meget gode solforhold.
- Bra med biloppstillingsplasser på egen grun.
- Store, solrike terrasser.
- Nye overflater inne og ute.
- Spesiallagde garderober.
- Plassbygget kjøkken.
- Tre stuer i hovedhuset.
- To nyere peisovner.
- Loftstue og fire soverom.
- Lekkert hovedbad.
- Tre soverom i forpakterbolig.
- Utvalgt bruk av designlamper.
- Alarm samt kamera ute og inne.

Parkering
Det er meget gode parkeringsmuligheter på tomten, med en «rundkjøring» inne på tunet foran våningshuset. På utbygget ved kjøkkeninngangen er det montert elbillader. I tillegg er det oppført en garasje/vognskjul/uthus (Kjosvegen 6C) som i dag brukes som oppbevaring og parkering for en bil. Nymalt i 2023. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i landlige omgivelser ved Sand i Ullensaker kommune, ca. 3  km fra Jessheim sentrum. Fra eiendommen er det kort gangavstand til barneskole, barnehage, bussholdeplass og flotte rekreasjonsområder.

Det er kort vei til Ljøgodttjern naturreservat og monumentale Raknehaugen. Under 2 km fra eiendommen er det en populær 9-hulls golfbane på Kjos, og for kulturelle innslag anbefales Ullensaker kulturhus. Her bys det på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger og 3 kinosaler.

På Olaløkka, ca. 9 minutters sykkeltur unna, er det fotballbane, store gressletter og barnehage. Fra Olaløkka går det løyper i skogområdet Vestmoen og Ringbanen på Gardermoen til Nordbytjernet, som er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turveier for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Det er flotte badeplasser med strender, samt volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi Gardermoveien, halvannen kilometer unna. Jessheim Storsenter ligger i sentrum, et moderne kjøpesenter med over 140 ulike butikker og tilknyttede virksomheter. Det er under en halvtime å kjøre til Skedsmo senter, Amfi Eidsvoll, Lillestrøm sentrum og Strømmen Storsenter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Hovin skole som ligger ca. 650 meter unna. Tog fra Jessheim til Oslo er unnagjort på ca. 39 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Jessheim sentrum, 10 min til Oslo lufthavn, 23 min til Skedsmokorset, 29 min til Lillestrøm og 45 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Hovin barneskole og ca. 3,6 km til Nordby ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, som blant annet Jessheim videregående skole. Det er også et godt utvalg av barnehager i kommunen. Nærmest ligger Læringsverkstedet Solhellinga barnehage.

Bebyggelse
Boligbebyggelse

Tomt
Eiet tomt, 15108 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Skoler
Hovin skole (1-7 kl.) 11 min gange 0.9 km
Nordby ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min m/bil 4.1 km
Allergot ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min m/bil 4.5 km
Hoppensprett Akademiet (8-10 kl.) 9 min m/bil 5.6 km
Jessheim videregående skole 6 min m/bil 3.5 km
Hoppensprett vgs Jessheim 9 min m/bil

Barnehager
Solhellinga (0-5 år) 13 min gange 1.1 km
Kverndalen barnehage (1-5 år) 4 min m/bil 2.5 km
Olaløkka (1-5 år) 4 min m/bil 2.8 km

Offentlig kommunikasjon
Vilbergvegen (Linje 440, 446) 15 min gange 1.3 km
Jessheim stasjon (Linje R13) 7 min m/bil 4.3 km
Oslo Gardermoen 11 min m/bil

Byggemåte
Takstmannen har gitt boligen følgende tilstandsgrader i våningshus:

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Undertaket er misfarget.

Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Tomteforhold > Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering
er overskredet.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: Over 300 000

Takstmannen har gitt boligen følgende tilstandsgrader i forpakterbolig:

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på undertak.

Utvendig > Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.

Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.

Innvendig > Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Tomteforhold > Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn -  Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Innvendig > Pipe og ildsted -  Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Selger opplyser via egenerklæringsskjema at det foreligger følgende mangler:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja, Liten sprekk i fugen på badet i 2 etg mellom vegg og gulv.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært. Nytt bad i 2021 utført av Hagen VVS, BBS BYGG, SmartHus.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, Membran, utført av BBS BYGG.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja, selger har dokumentasjon på arbeidene

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja, Litt i kjeller og litt kondens i kaldt rom 2 etg.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Ja, Skiftet ny feie luke i kjeller.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, dette er gamle hus, med skeive gulv.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, Fukt i kjeller i garasjen som trenger inn når det regner mye.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. Lagd platinger og trapper, utført av Hus og hagetjenester AS

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. Nytt elektrisk anlegg, utført av Smart Hus , Ness Instalasjon

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja, selger har dokumentasjon på arbeidene.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, El tilsynet kontrollert.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja, Montert på husvegg.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
- Ja.

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Ja, selger leier ut en enebolig på eiendommen

Teknisk anlegg:
Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2017.

Elektrisk anlegg:
230 V anlegg med automatsikringer med jordfeilbryter fra 2021.

Primærrom
Primærrom: 542 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Våningshus:
1. etasje: Entré, wc, hall m/trapp, soverom, 3 stuer, kjøkken, kjøkkeninngang og bad/vaskerom.
2. etasje: Loftstue, 3 soverom, bad/wc og 3 boder.
Kjeller: Grovkjeller med flere boder. 

Forpakterbolig:
1. etasje: Entré med garderobe, trappegang, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje: Trappegang, 3 soverom og bad/wc/vaskerom.
Kjeller: Grovkjeller med boder.

Bruksareal
Bruksareal: 862 kvm

Boder
Det er tre boder i 2.etasje i enebolig, disse er ikke målbare. Det er kommer frem i takstrapporten at det foreligger kondens på 2 boder i 2 etg. Årsaken er trolig at varmluft kommer i kald konstruksjon.
I tillegg er det grovkjeller både i Våningshuset og Forbakterboligen.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.
Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.
Overnevnte er ikke unaturlig bygningenes alder tatt i betraktning.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligene har elektronisk oppvarming, herunder varmekabler og varmefolie. Flere vedovner. Naturlig ventilasjon.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 13 711 pr. år Stipulerte kommunale avgifter for 2023: Kjosvegen 6A er kroner 9182 og Kjosvegen 6B er kroner 4529.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: 7291166

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Annet
Eiendommen er berørt av flystøysoner i forbindelse med hovedflyplassen.
Formannskapet vedtok følgende den 06.03. 2018 (sak nr. 42/18):

1. Midlertidig bygge- og deleforbud vedtas ikke.
2. De midlertidige støysonekartene legges ikke til grunn ved behandling av plan- og byggesaker.

Det er fortsatt byggerestriksjoner ved OSL Gardemoen, slik det har vært siden flyplassen ble etablert i 1998. Det er begrensning i muligheten for å bygge og fradele boligtomter nær flyplassen der støyen har et høyt nivå. Formannskapets vedtak innebærer at de nye støykart som viser forventet støybilde med tre rullebaner ikke skal tas hansyn til. Dette fordi disse vurderes som forløpge og usikre. Dermed legger kommunen til grunn det støybilde som dagens to rullebaner medfører. Det er i praksis ikke mulighet for å bygge/fradele til boligformål (støyfølsomme bruksformål) i rød støysone. I gul støysone kan det være muligheter, men det forutsetter at man kan dokumentere konsulenter/foretak med støyfaglig kompetanse.
Samferdselsdepartementet har i brev 28.03.2017 besluttet at mulig by 3. rullebane skal planlegges på østsiden av flyplassen. Kommunen er i en planprosess som baserer seg på departementets beslutning.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad:

1912/900108-1/10  Utskifting   
26.04.1912 
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1927/900116-1/10  Erklæring/Avtale
15.06.1927 
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/4394-1/10  Skjønn  
25.11.1958 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1974/5778-1/10  Bestemmelse om bebyggelse  
23.07.1974 
rettighetshaver:Knr:0235 Gnr:152 Bnr:5 Fnr:19  
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:152 Bnr:48  
Byggeformud på nærmere angitt avstand
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve
 
1991/1497-1/10  Jordskifte  
27.02.1991 
sak 14/89
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1992/1097-1/10  Jordskifte  
12.02.1992 
Jordskifte etter jordsk-l. 2,bokstav b,sak 7/91.
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1992/8808-1/10  Jordskifte  
23.11.1992 
Grensegangssak nr.33/1989
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1994/10941-1/10  Best. om vann/kloakkledn.  
21.12.1994 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1997/855-3/10  Bestemmelse om veg  
06.02.1997 
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:152 Bnr:26  
overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve
 
1997/7592-1/10  Jordskifte  
10.09.1997 
SAK NR. 20/1997
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1997/8302-1/10  Jordskifte  
30.09.1997 
SAK NR.13/96
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve
 
1997/8522-1/10  Jordskifte  
07.10.1997 
SAK 9/1996 VED AKERSHUS OG OSLO JORDSKIFTERETT
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1997/9547-1/10  Jordskifte  
04.11.1997 
SAK NR.8/97 VED AKERSHUS OG OSLO JORDSKIFTERETT
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1997/9588-1/10  Jordskifte  
05.11.1997 
SAK 8/1996 VED AKERSHUS OG OSLO JORDSKIFTERETT
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1997/10515-1/10  Jordskifte  
28.11.1997 
SAK NR.6/97 VED AKERSHUS OG OSLO JORDSKIFTERETT
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1997/10531-1/10  Jordskifte  
28.11.1997 
SAK NR.7/1997 V/JORDSKIFTERETTEN
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:54 av Line Stuve

1997/10563-1/10  Jordskifte  
28.11.1997 
SAK 12/1996 V/JORDSKIFTERETTEN
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:53 av Line Stuve
 
1998/3711-1/10  Jordskifte  
16.04.1998 
SAK 7/1997 B - ATTEST PÅ MINNELIG JORDSKIFTE
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:53 av Line Stuve
 
1999/13381-1/10  Jordskifte  
30.12.1999 
MINNELIG MAKESKIFTE
SAK 6/99
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:53 av Line Stuve

2006/140715-1/200  Erklæring/avtale  
20.02.2006 
Erklæring om forurensende masser.
Kan ikk slettes uten forurensningsmyndighetenes samtykke.
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:53 av Line Stuve

2008/684892-1/200  Jordskifte  
25.08.2008 
Sak: 0200-1997-0032 Hovin kirkegård
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:53 av Line Stuve
 
2012/1103717-1/200  Elektriske kraftlinjer  
31.12.2012 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:53 av Line Stuve

2015/1027338-1/200  Erklæring/avtale  
04.11.2015 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om ledning i grunn
Grunneier har panterett i bygninger og installasjoner som rettighetshaver har oppført i henhold til denne avtalen som sikkerhet for utestående krav. Grunneiers panterett skal ha 1. prioritet.
Overført fra: 3033-152/5
Gjelder denne registerenheten med flere
 Kopi bestilt: 05.09.2023 kl. 08:53 av Line Stuve

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommenee kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Vannmåler er installert.
Eiendommen har adkomst via offentlig vei og privat avkjøring.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er omfattet av kommuneplanens arealdel 2015-2030.
Avsatt i kommuneplanen til: landbruk, natur og friluftsområde - nåværende. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten dispensasjon eller som følge av bestemmelse i reguleringsplanen. Faresone - Ras- og skredfare vedtatt 23.03.2021.

Det er registrert SEFRAKMINNE på eiendommen. Eiendommen er registrert som kulturminne, og er registrert som verneklasse 3. Alle fremtidige byggesøknader på eiendommen vil som hovedregel oversendes Kulturenheten, hvor det evt. vil kreves tilpasninger ved materialbruk o.l. Dette er opplyst av kommunen. Videre opplyser kommunen at dette er et område med mye arkeologi, og at det kan bli pålagt krav om arkeologiske undersøkelser i forbindelse med nye bygg og tilbygg.
Lauten står på listen i kommunedelplan kulturminner og kulturmiljø 2017-2021-Plandelen. 152/5 Lauten (vpl 401-10, VK3) Prestegården i Hovin, standsmessige og typiske sveitserstilsbygninger med høy autentisitet.

Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. Servitutt doknr. 140715 opplyser om at eiendommens grunn består av forurensede masser. Se punket Tinglyste heftelser for mer informasjon. Kommunen opplyser at det må innhentes en tIltaksplan i forkant av eventuelle bygge- og gravearbeider. Tiltaksplanen må godkjennes før arbeider kan settes i gang, evt må forurenset grunn fjernes. For mer informasjon, kontakt kommunen. Konferer megler. Eiendommen er berørt av flystøysoner i forbindelse med hovedflyplassen, samt er berørt av veg/jernbanestøy. Avhengig av hensynsynssonene til kommunen kan det være høyderestriksjoner og restriksjoner for etablering av hinder (bygninger, anlegg, vegetasjon mv. Interessenter må gå ut i fra at det tillates ikke etablert nye boenheter innenfor støysonene, som vist i kommuneplanens arealdel. Forbudet gjelder både innenfor landbruks-, natur- og friluftsområder og områder avsatt til byggeformål. Kommunen har plikt til å informere om naturfarer som er kjent. På kart/plan som megler har mottatt fra kommunen er området der eiendommen ligger markert med fare, dvs. fare for ras- og skred f.eks. leirskred, kvikkleireskred eller jordskred (H310_2). Kommunen har dermed evaluert risikoen for skred og gradert området i forhold til sannsynlighet og risiko og merket på kartene større soner og områder som kan skli ut. Eiendommen ligger i et område som er betegnet som faregrad 1. I følge Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE er det ikke som farlig å bo på kvikkleire. Det må være helning i terrenget for at leira skal renne ut og bli et større skred. Det er først når kvikkleira overbelastes at den kan kollapse. Det er derfor veldig viktig å ikke overbelaste kvikkleire. Kvikkleireskred utløses ofte av anleggsvirksomhet som grave- og fyllingsarbeider. Det stilles strenge krav til de som bygger i kvikkleireområder. Kvikkleireskred kan også utløses av erosjon i elver og bekker. Du finner mer informasjon og kart hos Skrednett  - www.skrednett.no De fleste kommuner har brukt marin grensen (ca. 200 moh) som avgrensning av områder hvor det kan finnes kvikkleire. Under marin grense stilles det krav til at sikkerhet mot skred er ivaretatt iht. Byggteknisk forskrift (TK) og NVE's veileder - Sikkerhet mot kvikkleireskred. Det kan være forbud mot tiltak og arbeider i rasutsatte områder. Ta kontakt med kommunen eller NVE dersom du har flere spørsmål i forhold til grunnforholdene.

Odel og konsesjon
Det er ikke bo og driveplikt eller odelsrett.

Konsesjonsplikt:
Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatadyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet. ( grønt skjema)

Fradeling kan være en mulighet, konferer megler

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 21 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 537 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 21 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 538 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 22 038 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag: Provisjon, fastpris på kr 150.000, tilrettelegging på kr 15500,
grunnpakke selveier enebolig på 5900,visninger/overtagelse kr 3000 pr stk, gebyr for utsatt betaling 3000,
markedspakke 25500, oppgjørsavdeling gebyr kr. 7500




Totalt kr. (Kr.210 400)




Det er tegnet eierskifteforsikring med promille 4,13 av salgssum som kommer i tillegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
101-23-0022

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
I Wergelands fotspor AS
EIE Råholt
Org. nr: 931610201
Gladbakkgutua 20
2070 Råholt
Tlf: 45 61 51 50

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler/Salgsleder/Partner Kristian Kåstad Hansen

Saksbehandlere
Kristian Kåstad Hansen
EIE Råholt
Eiendomsmegler/Salgsleder/Partner
Mob: 97 05 15 66 / E-post: kkh@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kjosvegen 6A, B og C
For mer om objektet
Kjosvegen 6A, B og C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: