Bilde 1 av MoldaliaBilde 2 av Moldalia
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Moldalia

5267 Espeland • Bergen kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 2 890 000 - 2 990 000

Arealer: 82 - 83 m²Antall enheter: 4 (4 solgt)Byggeår: 2021
2 SOLGT - Moldalia | Helt nye leiligheter med god standard, fast parkering og rolig beliggenhet ved endevei.
Se alle enheter i prosjektetSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
2 - 2 soverom
Etasje
1 - 2 etg
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
81219017
card-default

Kim Rene Henne

Eiendomsmegler MNEF | Partner
Les om Kim

Dette prosjektet består av følgende enheter:


2 etg, 82 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet H0201 her


1 etg, 83 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet H0102 her


1 etg, 82 m², 2 soverom, solgt!
Denne enheten er ikke lenger tilgjengelig


2 etg, 82 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet H0202 her

Hovedoppdragsnummer
81-21-9017

Eiendom
Moldalia, 5267 Espeland

Matrikkel
Gnr. 295 bnr. 124 i Bergen kommune

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Det må selges 2 leiligheter før byggestart. Det er deretter estimert total byggetid på 12 til 16 måneder. Dette er et foreløpig estimat, og kan avvikes. Herunder vil overlevering senere enn dette tidspunkt ikke gi kjøper rett på dagmulkt eller andre misligholdsbeføyelser.

Ferdigstillelsesfristen forlenges med 21 kalenderdager dersom arbeidene berøres av fellesferien. Berøres arbeidene av juleferien, forlenges den med 7 kalenderdager. Det samme gjelder om den berøres av påskeferien. Forlengelsen gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i en ferie.

Selger vil senest 21 kalenderdager før ferdigstillelse av boligen meddele kjøper skriftlig om overtakelsesdato, som vil være å regne som en frist ihht. bustadoppføringslova. Kjøper har da krav på dagmulkt dersom denne fristen ikke overholdes. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil tre måneder tidligere enn forventet. Ferdigstillelse og overlevering av boligene til boligkjøperne vil kunne skje trinnvis.

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Partner Kim Rene Henne

Selger/Utbygger
Optibo utbygging as v. Alf Helge Hesjedal Optibo utbygging as v. Helge Heggland

Hjemmelshaver
Optibo utbygging as v. Alf Helge Hesjedal Optibo utbygging as v. Helge Heggland

Priser fra - til
Priser fra 2 890 000 - til 2 990 000

Arealer
Primærrom: 74 kvm - 75 kvm, Bruksareal: 82 kvm - 83 kvm

Fellesutgifter
Det vil bli opprettet et sameie for eiendommen. Det vil bli satt en sum for felleskostnader. Disse er ikke endelig fastsatt, men anslått til ca. kr. 20,- per kvm BRA. Sameiet vil få egne vedtekter.

Beskrivelse
Trykk på link til leilighetene under (eksempelvis H0202) for å se plantegninger.

Innhold
For leiligheter i første etasje:
BRA: ca. 83 kvm.
P-rom: ca. 75 kvm.

For leiligheter i andre etasje:
BRA: ca. 82 kvm.
P-rom: ca. 74 kvm.

BRA inkluderer sportsbod på ca. 5 kvm.

Bruksareal (BRA) for et plan eller en etasje er det arealet av planet som ligger innenfor omsluttende vegger. Vegger mellom bruksenheter, felles deler (f.eks. trapperom og korridor) og vegger mellom bruksenheter og felles deler tas med. Det samme gjelder faste innredninger, installasjoner for VVS, sjakter, innvendig brystningspanel og fotlister. Inkludert er også deler av overbygg (som er måleverdige), bodareal og carport/garasje.

P-rom er nettoarealet av rom som er beregnet for opphold inkludert innvendige delevegger.

Beliggenhet
Prosjektet ligger i landlige omgivelser hvor passerende trafikk utenfor leiligheten er byttet ut med et fredelig boligfelt uten gjennomgangstrafikk.

Her er du i barnevennlige og etablerte omgivelser, hvor barna kan leke trygt. Fra boligen er det utsikt over nærområdet og omkringliggende fjell. Fra boligen tar det ca. 7 min til Indre Arna, hvor det går kontinuerlig lokaltog til Bergen Sentrum. Her finner du Øyrane Torg med dagligvarebutikker, apotek, vinmonopolet med mer. I motsatt retning kommer du til Nesttun, som tar ca. 15 minutter med bil.

Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Extra som ligger få minutter unna med bil. Det er gode bussforbindelser i området til både Indre Arna og Nesttun. Innen gangavstand finner du barneskole (Lone Skole), i tillegg finner du Arna familiebarnehage og Akasia Neshaugane barnehage i området. Garnes ungdomsskole, og Garnes videregåendeskole avd. ligger på Garnes ca. 8 km unna.

Det er fantastiske muligheter når det kommer til aktivitetstilbud i nærområdet. Blant annet finner du Epona rideklubb, paragliding skåldalsnipa, Fri idrettslag som er hovedsakelig fotball og friidrett, ogspeidergruppe for å nevne noen. Espeland idrettsplass ligger ca. 8 minutters gange fra boligen, og her ble det lagt ny kunstgressbane i 2016.

Leveransebeskrivelse
Alle gulv i tørre rom i leilighetene leveres med eikeparkett. Tak og vegger i leilighetene leveres med malte overflater. Det leveres ikke taklister, overgang vegg/tak fuges og males. Lister langs gulvet.

Det blir levert kjøkken med integrerte hvitevarer.

Gulvet på badet leveres med gulvvarme. Det er helfliset på gulv og vegger, med grå fliser i størrelse 20x20cm. Nedsenket dusjsone med fliser i størrelse 10x10cm. Tak males i hvit utførelse. Det er satt av plass, og levert opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Baderomsmøbel kommer komplett med servant, ettgreps blandebatteri, speilskap og belysning. Dusjsonen leveres komplett med garnityr og veggmonterte dusjdører. Vegghengt toalett.

For nærmere beskrivelse av byggemåte, se leveransebeskrivelsen og romskjema.

Formuesverdi
Formuesverdi for denne eiendommen foreligger ikke ettersom boligen er nyoppført. Utgjør normalt 25% av boligens verdi for primærbolig, og 80% av boligens verdi for sekundærbolig (for ligningsåret 2016).

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Eiendommen er regulert til "konsentrert småhusbebyggelse", ifølge Bergen kommune, med følgende reguleringsplan:4601_63110000  "ARNA GNR 295 BNR 133 MFL, LONO". For mer informasjon om reguleringsplanen mottatt av kommunen, se vedlegg i salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Fast pris gir forutsigbarhet
Ofte er prisene faste og du vet på forhånd hva boligen koster. Forutsigbarhet i kjøpsprosessen er noe mange setter stor pris på.

Du bestemmer!
Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør etter at byggestart er vedtatt..

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 890 000,- (NB: prisen er fast)

Omkostninger
7 812,- (Dokumentavgift)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

9 182,- (Omkostninger totalt)

2 899 182,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Kjøper er forpliktet til å betale kjøpesummen etter følgende betalingsplan:

Depositum ved avtaleinngåelse:  Kr. 300 000,-
Innbetales 3 dager før overtagelse: Kjøpesum + omkostninger

Innbetalingen forutsetter at selger har stilt lovpålagte garantier etter bustadoppføringsloven. Herunder skal selger før innbetalingen av depositum ha stilt § 12 garanti. Sikkerhetsstillelse etter bustadoppføringslova § 47 tredje ledd vil i utgangspunktet ikke gis ved delinnbetaling til megler. Denne delinnbetalingen vil være kjøpers midler og vil stå på sperret konto hos megler og være  utilgjengelig for så vel selger som megler inntil sikkerhetstillelse eventuelt skulle bli gitt eller hjemmel er overført til kjøper.  Dersom selger stiller § 47 garanti vil delinnbetalingen gå over til å være selgers midler fra tidspunktet for garantistillelse. Det skal uansett stå igjen 10% av kjøpesummen på meglers klientkonto til hjemmel er overført til kjøper.

Selgers forbehold
Det tas forbehold om at det blir gitt rammetillatelse og igangsettelsestillatelse.

Oppdragsnummer
81-21-9017

For å gi bud må du gå inn på en enhet i prosjektet. Du kan se alle enhetene tilgjengelig ved å gå til og åpne prosjektenheter og klikke deg videre inn på den enheten du ønsker å legge inn bud på.

Har du spørsmål rundt budgivningen er det bare å kontakte megler.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Moldalia
For mer om objektet
Moldalia

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: