Bilde 1 av Myragutua 21ABilde 2 av Myragutua 21A
Digital salgsoppgave
Myragutua 21A

2022 Gjerdrum • Gjerdrum kommune

Prisantydning

kr 6 190 000

Omkostninger: kr 42 770Totalpris: kr 6 232 770
Ask - Ny tomannsbolig med unikt preg | Sentral beliggenhet | Takterrasse | Dobbel garasje | Ny pris!
Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
107 m²
Bruksareal (BRA)
145 m²
Prisantydning
kr 6 190 000
Omkostninger
kr 42 770
Totalpris
kr 6 232 770
Byggeår
2022
Tomt
Eiet tomt 199 m²
Oppdragsnummer
127220007
card-default

Torkild Vinje

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Torkild
Prisantydningkr 6 190 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 350 000,-)kr 33 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 6 232 770
Eiendom
Myragutua 21A, 2022 Gjerdrum

Matrikkel
Gnr. 41 Bnr. 49 Snr. 2 i Gjerdrum kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 145 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra oppmåling fra takstmann. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2022

Tomt
Eiet tomt, 199 kvm

Eiendommen får gode solforhold og leveres med singlet gårdsplass, rulleplen og stedvis hekk.

Prisantydning
6 190 000

Tilstandsrapport
Rapporten er utarbeidet av uavhengig Takstmann: Tom Røtnes Jensen

Rapportdato: 15.11.2022.

Rapporten inneholder beskrivelse av boligens areal og rom/anvendelse.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 33 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 350 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 35 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 225 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 232 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Felleskostnader er ikke fastsatt. Det vil evt. bli privat forretningsførsel. Endelige felleskostnader avtales mellom sameierne.

Det blir imidlertid behov for brøyting og avsetning til vedlikehold.

I tillegg vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte bolig, innboforsikring, osv.

Kommunale avgifter
Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021: -  Avløp: 2 380,95 kr * -  Feiing: 353,25 kr
-  Renovasjon: 3 075,75 kr
-  Vann: 2 540,52 kr *

Totalt: 8 350,47 kr
  * Akonto

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Myragutua 21 as

Beskrivelse
Myragutua 21 er to vertikaldelte tomannsboliger under oppføring - det vil si fire boenheter. Per nå er 2 av boenhetene solgt, mens det i bygg L gjenstår 2 flotte enheter!

Boligen er beliggende innerst fra vei og har høy standard og et unikt preg. Her finner man blant annet en takterrasse og parkering i dobbel garasje. Boligen går over tre plan og har tre soverom, et bad i tillegg til et vaskerom/bad, to stuer og sportsbod.

Boligen har stue med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord. Dette er et herlig allrom av god størrelse og de brede vindusflatene bidrar til rikelig med naturlig lys. Kjøkkenet er levert av Sigdal og har bardisk med sitteplasser og integrerte hvitevarer fra Siemens. Boligen har også en trivelig tv-stue, noe som gir ytterligere spillerom for hele familien. Badene har flislagte overflater, varme i gulvet og eksklusive dusjløsninger. Entreen får også varme i gulvet. Balansert ventilasjon med gjenvinning sørger for frisk tilluft og et sunt og behagelig innemiljø.

Beliggenheten appellerer til en bred kjøpegruppe, og er særs barnevennlig med umiddelbar nærhet til skoler og forskjellige typer idrettsanlegg, enten man er glad i vinter- eller sommeridrett. Nærmeste bussholdeplass er "rett utenfor døren" og det er kort gange til dagligvarebutikker. Det tar ikke mer enn ca. 30 min med bil til Oslo S.

Boder
Boligen har en utvendig sportsbod i 1. etg.

Parkering
Det er parkering i integrert dobbel garasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et sentralt og samtidig landlig boligområde på Ask i Gjerdrum kommune. Kommunen har et utpreget barnevennlig oppvekstmiljø der det satses stort på idrett innenfor de fleste områder. Det er ikke mer enn ca. 9 min gange til idrettshallen som blant annet huser klatrevegg og innendørs skytebane.

Ask er omgitt av bølgende kulturlandskap og skog, og det er kort vei til flotte turområder innover i Romeriksåsen. Her er det flere idylliske badevann og ca. 2,5 km til Lysdammen som er den mest populære - ja et yndet badested gjennom hele sommeren. Innover i marka finnes det flere oppmerkede løyper og koselige turisthytter som tilbyr servering i helgene.

Om vinteren er det et langstrakt løypenett tilgjengelig, og det er ca. 3 km til Harasletta hvor det er lysløype. Det er ikke mer enn ca. 2 km til Kniplia Skisenter som har alpinbakke, snowboardpark, hoppbakker, akebakke og oppvarmet varmestue. Ønsker du virkelig å utfordre fysikken er det en utendørs klatrevegg på Hvalsberget.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra, Rema 1000 og Bunnpris som alle ligger ca. 800 m fra byggene. Ask sentrum har også et godt og variert servicetilbud med blant annet kulturhus, idrettshall, kafé, vinmonopol og butikker. Forøvrig er det kort vei til Kløfta med Romerikssenteret, samt Jessheim, Lillestrøm og Strømmen. Sistnevnte har landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter.

Bebyggelse
- Høy standard og et unikt preg
- Parkering i dobbel garasje
- Solrik takterrasse
- Flislagt entré med gulvvarme
- Flott Sigdal kjøkken med hvitevarer
- Luftig stue med plass til spisebord
- Loftstue som gir ekstra spillerom.
- To flislagte bad/vaskerom med gulvvarme
- Boligtype L får tre gode soverom
- Boligtype L får også et garderoberom
- Ytterligere plass i en sportsbod og i bod under trapp
- Pene fliser og 1-stavs eikeparkett
- Sikringsskap med automatsikringer
- Balansert ventilasjon med gjenvinning
- Sentralstøvsuger med uttak i hver etasje

Tomt
Eiet tomt, 199 kvm
Eiendommen får gode solforhold og blir levert med singlet gårdsplass, rulleplen og stedvis hekk.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det gangavstand på ca. 14 min til Gjerdrum barneskole og ca. 2 min på sykkelen Gjerdrum ungdomsskole. Gjerdrum har også en kulturskole som tilbyr undervisning i SFO-tiden. Det er en rekke barnehager i området, og i Lillestrøm og Strømmen ligger det flere videregående skoler.

Offentlig kommunikasjon
Kollektivtilbudet i området består av buss og flybuss. Nærmeste holdeplass er Furulundveien som ligger ca. 55 m fra boligen. Med bil fra Ask tar det ca. 9 min til Kløfta, 25 min til Lillestrøm og 22 min til Oslo lufthavn.

Primærrom
Primærrom: 107 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 145 kvm

Standard
Planløsning, boliger L 146,1 kvm
1. etasje: Entré med trapperom, bad/vaskerom, garasje og bod med utvendig adkomst.
2. etasje: Trapperom, kjøkken/stue og 1 soverom med garderobe.
3. etasje: Trapperom, gang, loftstue/soverom, soverom og bad.
Annet: Sportsbod, garasje, og takterrasse.

Entré:
Entreen gir et godt førsteinntrykk, og en aldri så liten smakebit på den gjennomførte standarden. Gulvet har fliser av typen Minos Ash 60 x 60 cm. Varme i gulvet vil effektivt tørke opp etter våte klær og sko. De slette veggene er malt i en lun og moderne farge. Fargen er gjennomgående for de fleste oppholdsrom.

Himlingen er malt i Jotun S0502Y. Gerikter og gulvlister leveres hvitmalt i glatt utførelse med synlig spikring og det er listefri overgang til himling. Det er også listefrie løsninger mellom vegg og vindu. Innerdører fra Swedoor er av typen Stabel. Dette er en massiv og slett dør. Karm leveres med dempelist.

Inne i stuen/kjøkkenet svinger en tretrapp seg opp til tredje etasje. Trappen leveres med hvitmalte vanger, runde stålspiler i rekkverk og fingerskjøtt eiketrinn i samme farge som parketten. Parketten i oppholdsrommene er av typen Saga Premium Pearl 1-stavs eikeparkett som er hvitoljet.

Stue:
Boligene har en stue med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord. Et herlig allrom på over 39 kvm hvor brede gulvvinduer sørger for både lys og et luftig preg. Rommet er delt i tre soner med stueløsning i den ene enden og kjøkkenløsning i den andre. Det er lagt 1-stavs eikeparkett på gulv og veggene er lysmalte.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen er levert av anerkjente Sigdal og har integrerte hvitevarer fra Siemens. Innredningen har hvite, grepsfrie fronter, sorte benkeplater og en bardisk med sitteplass til to-tre personer. Av hvitevarer leveres integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ventilatoren er vegghengt og armaturen er levert av Grohe.

Stue:
Boligen har en hyggelig stue/tv-stue i andre etasje. Stuen er beliggende som et sosialt samlingspunkt og har store vindusflater som gir godt med dagslys. Det er lagt 1-stavs eikeparkett på gulv og veggene er lysmalte.

Bad/vaskerom:
Boligene har to bad der bad i plan 1 er et kombinert vaskerom. Bad/vaskerom i første etasje har direkte adkomst fra entreen, hvilket er ekstra kjærkomment for familier med små barn. Det andre badet er tilknyttet gang i tredje etasje.

Badene har gulv- og veggfliser i 60 x 60 cm.  Dusjsonen har mosaikk flis 5 x 5 på gulvet. Badet i 1. etg. leveres med flis Minos Ash mens badet i 3. etg leverse med flis Minos Vulcanic. Det leveres varme i gulvet. Badene har speil med belysning, samt en flott innredning fra Alterna Malin med heldekkende servant og skuffemøblement med hvite høyglansfronter. Det er vegghengte toaletter fra Gustavsberg med softclose og et rammeløst, stilrent dusjhjørne i 90 x 90 cm med svingbare dører i klart glass. Alle armaturer er levert av Grohe.

Soverom og garderobe:
Boligen har tre gode soverom. Soverommene varierer i størrelsen 7 kvm til 17,8 kvm. Alle soverommene har 1-stavs eikeparkett på gulv og lysmalte vegger. Det er god plass til garderobemøblement på soverommene og i entreen. Det er også lagringsplass i en sportsbod på ca. 5,3 kvm ved inngangspartiet.

Oppvarming - Teknisk:
Boligene varmes opp med elektrisitet. Det er gulvvarme i entreen og på badene. Luftbehandling vil skje via balansert ventilasjon med roterende varmegjenvinner. Varmtvannsbereder fra OSO av typen Super S er på 200 liter og leveres barnesikret mot skolding. Automatisk lekkasjestopper er installert. Boligen har FM Mattsson utekran, sentralstøvsuger med uttak i hver etasje, samt seriekoblet røykvarsler med strømtilførsel og batteribackup.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra Gjerdrum kommune, datert 25.10.2022.
Ferdigattesten gjelder gnr 41 bnr 49 - Myragutua 21 - Oppføring av to tomannsboliger.

Referansenr. 20/2404 -107.

Oppvarming
Elektrisk

Energimerking
Oppvarmingskarakter: Oransje
Energiklasse: B

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Gjerdrum kommune har ikke eiendomsskatt.

Fordeling felleskostnader
Felleskostnader er alle kostnader ved eiendommens drift som ikke er knyttet til den enkelte seksjon, så som felles kjøreareal, felles ledninger ol. I felleskostnadene inngår også ev. kostnader knyttet til velforening, veilag ol. Felleskostnadene fordeles etter sameiebrøkene i §1. For sameiernes felles ansvar og forpliktelser overfor utenforstående hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets
fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i).
Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Sameie
En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Eierseksjonssameiet består av i alt fire enheter og er fordelt med eierandel 1/4. Eiendommen består av to tomannsboliger og tomt. Den delen av eiendommen som ikke omfattes av de enkelte sameiernes eksklusive bruksrettigheter, er fellesareal.

Det foreligger ikke husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter. Vedekter ligger vedlagt og følger av "vedtekter for sameiet Myragutua 21."

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Odel/konsesjon
Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen.

Utleie
Eiendommen kan fritt leies ut.

Vei/vann/kloakk
Vei, vann og avløp er tilknyttet offentlig nett.

Regulering
Gjeldende kommuneplan: Gjerdrum møter fremtiden, Kommuneplan 2012 - 2024. Del 2: Bestemmelser og retningslinjer til arealdelen.

For området gjelder reguleringsbestemmelser for Myragutua 21. Området er regulert til eneboligtomter:

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/ bestemmelser oversendes ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Pågående byggesaker:
Per nå er det en pågående byggesak på naboeiendommen, Myragutua 17. Tiltaket gjelder oppføring av enebolig med integrert garasje. Tiltaket fikk rammetillatelse for 1 år siden, men det er per nå ikke sendt inn en søknad om igangsettingstillatelse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 33 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 350 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 35 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 225 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 232 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Overtagelse med megler tilstede (Kr.2 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.13 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Visningshonorar pr. stk. (Kr.3 290)
Markedspakke 1 - Fornying av annonse Finn.no (Kr.2 500)
Provisjon (Kr.50 000)
Markedspakke 1 ekskl. foto. (Kr.19 900)
Tilrettelegging (Kr.5 900)
Oppgjør (Kr.5 900)
Totalt kr. (Kr.106 502)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Garantier
Dersom avtale om salg inngås innen 6 måneder etter ferdigstillelse og selger opptrer som ledd i næringsvirksomhet, skal selger stille garanti for oppfylling av avtalen jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtagelse, og minst 5 % av kjøpesummen i fem år etter overtagelse.

Oppdragsnummer
127-22-0007

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
EIE Nybygg Romerike AS
EIE nybygg Romerike
Org. nr:929508610
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner Torkild Vinje

Saksbehandlere
Torkild Vinje
EIE nybygg Romerike
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Mob: 40 84 00 56 / E-post: tov@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Myragutua 21A
For mer om objektet
Myragutua 21A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: