hero
Artikler / Arkiv

Asker – umiddelbar nærhet til det meste

En ting er den økonomiske biten, men en annen ting er et ønske om rekkehus og barnevennlige omgivelser med kort vei til byen, skoler og andre servicetilbud. Høsten blir bra, så santingen store hendelserskjer. Sommerferien erover, og både boligselgere og -kjøpere er tilbake fra Kragerø og Hellas, sier Odd André Engh, daglig leder hos Eie eiendomsmegling i Asker.

August er normalt en måned medoppgang i boligmarkedet.Hovedvekten av oppgangen er en korreksjon av nedgangen som hvert årkommer i juli. Når markedetetter 17. mai får tilførsel av veldig mange nye boliger,og tilbudet dobler segover natten, roer prisene seg. Nå vil prisnivået igjenstige. Det er en velkjent sak at familieboliger som rekkehus og tomannsboliger er mangelvare i Oslo, og prisene er høye. Det kan være store summer å spare på å flytte ut av byen, og rundt 80 prosent av våre kunder kommer fra Oslo. En ting er den økonomiske biten, men en annen ting er et ønske om rekkehus og barnevennlige omgivelser med kort vei til byen, skoler og andre servicetilbud. Ifølge Engh ligger Asker geografisk sett helt perfekt, sier Engh. Det er umiddelbar nærhet til det meste. Før du drar på jobb kan du sette ut kajakken ved Holmen og nyte soloppgangen, og på kveldstid kan du sykle milevis på flotte turløyper i marka.

Mange unge trekker ut av Oslo, og etablerte rekkehusområder som for eksempel Vardåsen, Bleiker og Vettre trekker til seg barnefamilier.

Her kan man kjøpe leilighet, og etter 3-4 år kjøpe rekkehus og til slutt investere i tomannsbolig eller enebolig uten å måtte flytte fra området eller bytte skole for barna. Det er etablerte områder fullt av unger, trehjulsykler, grillos og trivelige naboer. Mange som er født og oppvokst i Asker ønsker seg tilbake hit, forteller eiendomsmegleren.

- Hele 61 prosent av askerbøringene pendler til jobb, men Asker kommune arbeider for ”Kortreiste arbeidstagere”, og legger til rette for spesielt kunnskapsbasert næringsliv i kommunen. Dette vil gjøre kommunen enda mer ettertraktet som bosted, avslutter Odd André Engh.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: