hero
Artikler / Arkiv

Eie Horten ønsker å bidra til utvikling av byen

Ifølge tall fra SSB fra 2019 er det over 27 000 innbyggere i Horten. Daglig leder ved Eie Horten, Tea Wærland, ønsker å bidra for å øke dette tallet.

Wærland forteller at boligmarkedet endelig er i gang etter en god sommerferie. Prisstatistikken viser en moderat økning, og hun tror boligåret 2019 i Horten kommune vil lande på 2,7-3 prosent opp fra 2018.

– Det er generelt god flyt om dagen, men noe lengre omsetningshastighet kan vi vente oss selv om prisene er stabile. Dette har nok sammenheng med at handlingsmønstret til kjøperen generelt er i endring og at bankene har rekordmange som søker finansieringsbevis og med det kan behandlingstiden ta noe lengre tid her, forteller Wærland.

Mye positivt i Horten

Wærland synes det er vanskelig å trekke frem bare én ting som er positivt med å bosette seg i byen hun er så glad i. Hun mener at alt ligger til rette for å bo i Horten.

– Horten er en kystby med tilhørighet også til flotte skogs- og innenlandsområder. Byen har et rikt og meget imponerende næringsliv, et fargerikt og bredt kulturliv for mangfoldet og ikke minst nye Horten Videregåendeskole og universitet på Bakkenteigen, sier Wærland.

(saken fortsetter under bildet)

[caption id="attachment_31496" align="alignnone" width="1378"] Daglig leder, Tea Wærland.[/caption]

Ønsker å satse på studentene

Wærland mener utfordringen i dag er å få alle studentene og de som jobber her til å faktisk bosette seg her. Dette er noe hun ønsker å bidra med for å få til.

– Det er viktig å gi studentene som studerer på Bakkenteigen en grunn for å bli værende. De må få et godt tilbud av aktiviteter og et innblikk i jobbmarkedet tidlig. Et yrende bymiljø tiltrekker folk. Det må være en tilhørighet og en tanke tidlig om at dette på ubestemt tid nå er deres nye hjemby, forteller hun.

Eie Horten vil fokusere på å markedsføre eiendommer også godt utenfor kommunegrensene.

– Det er vår oppgave som eiendomsmeglere og som en del av næringslivet å bidra til at flyttemønstret kommer Horten til gode, sier Wærland.

– Horten er en by i utvikling med et ønske om ytterligere vekst. Det er viktig for en by å tørre å utvikle seg og ønske endringer i bybildet velkommen. Det handler om å finne balansen mellom å ivareta tilfredsheten til de som allerede bor her og øke interessen for de som bor andre steder, sier Wærland.

Disse områdene er mest populære

Byutvikling er nøkkelen til flere tilflyttere, mener Wærland. Hun forteller at de mest populære stedene er eiendommer med kort vei til sjø eller sentrum i tillegg er skolekretsen avgjørende.

– De litt yngre søker seg til eneboliger og de godt voksne er nå i stigende grad klare for å kjøpe seg leiligheter nede i havneområdet, sier Wærland.

Hun forteller at de som flytter tilbake til Horten etter å ha bodd utenbys noen år gjerne ønsker å kjøpe eiendom i nærheten av der de vokste opp.

– De jakter de store eiendommene med eplehage, gode solforhold og sjøutsikt. Dette er eiendom som er rimeligere her i Horten enn i andre byer.

Se hvilke boliger Eie Horten har til salgs nå.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: