hero
Artikler / Arkiv

Ekstrem uke hos meglerne på Bekkestua

Eies meglere på Bekkestua ville se om en helvetesuke kunne bidra til samhold, kundetilfredshet og økte markedsandeler.

– Det beste har vært at vi har gjort dette sammen, ledd mye og sett sider av hverandre som vi ikke har sett tidligere, forteller daglig leder Thomas Fritzon i Eie eiendomsmegling på Bekkestua. Det er fredag, han har vært våken i 30 timer og 31 minutter, og har litt i overkant av 10 timer igjen før hodet kan treffe puta. Mandag startet dagen klokken 05.00. Da var den såkalte helvetesuken i gang. Med inspirasjon fra boken «Helvetesuka. 7 dager som forandrer ditt liv», skrevet av Erik Bertrand Larssen, har de åtte meglerne kickstartet boligåret 2014. Boken gir et detaljert dag-til-dag-program, og viser leserne hvordan man kan stoppe opp og løfte seg selv ut av komfortsonen, bryte de daglige rutinene og strekke seg litt lenger. En sivil variant av forsvarets helvetesuke som alle kan gjennomføre.

Skape en forandring


– Du skal gjøre det du normalt gjør, men du skal gjøre alt veldig mye bedre. Målet er ikke å forandre seg selv totalt på syv dager, men å skape forandring for resten av livet. I løpet av en uke skal du gjøre alt du vet du burde gjøre, slik som å stå opp tidlig, trene før frokost, være effektiv på jobb, være til stede for barna dine og å spise sunt, forklarer Bertrand Larssen. Han er utdannet befal, fallskjermjeger og siviløkonom, og i Forsvaret deltok han på flere utenlandsoppdrag i regi av spesialstyrkene. I dag er han en svært ettertraktet foredragsholder og mentaltrener med blant annet Petter Northug og Cecilia Brækhus på kundelisten. På eiendomsmeglerkontoret på Bekkestua har de fulgt boken fra perm til perm. De har fortsatt et par dager igjen før de kan konkludere og evaluere om uken har hatt noe for seg.

Bygge hverandre gode


– Da ideen ble sådd var det viktig for oss at hele kontoret ville være med, og at dette ikke var noe som ble trædd nedover hodene til folk. Det var meglerne som bestemte. Heldigvis tente alle på oppgaven, så da var det bare å finne en dato og starte planleggingen. I boken er planlegging selve stikkordet. Vi la planer hver for oss og sammen, vi satte oss mål, fant ut hva vi skulle bli bedre på, lagde trivselsregler og salgsmål. Dette er en litt ekstrem form for teambuilding, og i Eie er det god kultur for å bygge hverandre gode, forklarer Fritzon.

– Med «Helvetesuka» vil leserne få en helt ny metode for å skape positiv endring i livet og bli stolt av seg selv. Hvis du lever til du er 80 år, vil du ha levd i til sammen 4.160 uker. Dette kan bli den uken du lærer mest, og husker best, mener forfatteren selv.

Eiendomsmeglerne har stått opp klokken 05.00 hver dag, stilt på kontoret tre kvarter senere og trent spinning og spist frokost sammen, før dørene åpnet klokken klokken 09.00. Så har det vært full innsats på jobb, og stort fokus på felles løft og prestasjoner, samt null TV og sosiale medier på kveldstid, før det har vært i seng klokken 22.00.

Døgning, og vel så det


– Det tøffeste blir så absolutt torsdag og fredag, hvor vi er våkne i 41 sammenhengende timer. Da er vi på kontoret uten noen form for søvn, samtidig som vi jobber og trener. Dette har klart vært utenfor vår komfortsone, men vi har kommet litt mer under huden på hverandre enn tidligere. Mest av alt har vi opplevd mye latter, og erfart at vi har en veldig god tone og god kjemi i firmaet, forteller daglig leder, som tross mange timer uten søvn virker både klar og oppegående.

– Mye av det Erik Bertrand Larssen skriver om har andre skrevet om før, men han setter det i et system som er lett å forstå. Det er mange tips og råd man kan ta med seg videre etter helvetesuka, både privat og på jobb. Det neste skrittet nå er å evaluere og sette nye felles mål. Vi skal fortsette å jobbe videre, og se hvilke resultater dette vil gi på sikt i form av kundetilfredshet og markedsandeler. Uansett har vi hatt det gøy, og vi forventer jo selvsagt at flere Eie-kontor følger oss, avslutter en noe sliten, dog blid, Thomas Fritzon.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: