hero
Artikler / Arkiv

Hvorfor burde du flytte til Bergen?

Bergen er en by som har det meste. Enten det er turmuligheter, utdanning, opplevelser eller et pulserende uteliv. Eiendomsmegler Helene K. Mathiesen har samlet en liste med hva hun synes er det beste med å bo i Bergen.

– Velger du å bosette deg i Bergen finner du deg raskt til rette. Mange ser seg aldri tilbake – det er jo tross alt verdens vakreste by, sier Mathiesen med et glimt i øyet.

1. Byfjellene: Det er selvforklarende at byen mellom de syv fjell har en solid dose alternativer når det kommer til turmuligheter. Enten man ønsker en hyggelig søndagstur i Fjellveien og opp mot Fløien eller en litt større utfordring i Ulriken eller Stolzekleiven. Uansett hvor i Bergen du bosetter deg vil det aldri være langt til nærmeste fjelltopp.

2. Byutvikling: Det har de siste årene vært en spennende utvikling i byen vår. Flere områder er i stor vekst og nye bydeler trer fram. Vi i Eie ønsker å være der det skjer og det er ikke tilfeldig at vi valgte kronstad som lokasjon for vårt andre Kontor i bergen. Kronstadparken vil i løpet av de neste årene utvikle seg til en egen bydel med bolig og næring. Med leiligheter, arbeidsplasser, servicetilbud og bybanen side om side har du alt du trenger i umiddelbar nærhet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Se hvilke boliger som er til salgs i Bergen her!

3. Variert kulturtilbud med konserter og store arrangementer: Bergen er en stor kulturby som tilbyr opplevelser og kultur i øverste klasse. Her kan det blant annet nevnes Festspillene, Nattjazz, Bergenfest og andre små og store konserter gjennom hele året. Koengen som er en utendørs konsertarena har huset noen av verdens største artistnavn med blant annet Kanye West, Rihanna, Metallica, Bruce Springsteen og ikke minst byens egen stolthet Kygo. Sommeren 2019 kommer også Phil Collins og Elton John på besøk. Ellers har vi mange attraksjoner som er kult for både turister og fastboende; KODE med en stor samling av kunst og design i fire bygg, VilVite-senteret, Det Hanseatiske Museum og diverse Escape-rooms som setter kreativiteten på prøve.

4. Mange utdanningsmuligheter: Norges fineste studentby? Et stort antall utdaninngsinstitusjoner av høy kvalitet gjør Bergen til en spennende og attraktiv studentby. Ca. 30.000 har valgt Bergen som studiested og flere skal det bli i årene som kommer. De fleste utdanningsinstitusjoner ligger enten i eller like i nærheten av sentrumskjernen, noe som gjør det enkelt for studentene å gjøre seg kjent med byen. Her kan det blant annet nevnes Norges Handelshøyskole, Det juridiske fakultet, Handelshøyskolen BI og HVL(Høgskulen på Vestlandet). Med et bredt utvalg studieretninger vil det alltid være noe som passer den enkelte.

5. Småbysjarmen: Den kompakte sentrumskjernen gjør Bergen oversiktlig og lett å bli kjent med. Bergen byr på et variert miljø, pulserende uteliv og nærhet til både natur og næringsliv. Velger du å bosette deg i bykjernen har du det aller meste i gangavstand. Bryggen og de sjarmerende Bergenshusene er verdt turen alene.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: