hero
Artikler / Arkiv

Kunstnerhule solgt

Fritidsbolig -markedet på vei oppover- Dagens Næringsliv - Avisutgave 30.5

Flere eiere av hytter i indre Oslofjord har imidlertid vært nødt til å kutte kraftig i prisen for å få solgt etter at finanskrisen slukket euforien i luksussegmentet. Kunstner Kjell Erik Killi Olsen la i februar ifjor ut sin tidligere kunstnerhule og prakteiendom på Heggholmen med prisantydning 25 millioner kroner, men måtte dumpe prisen med 7,7 millioner kroner. Vinimportør Geir Henning Eikeland fikk dermed den gamle direktørboligen etter oljemøllefabrikken på Heggholmen for 17,3 millioner kroner. Da fulgte det gamle fabrikkbygget nede i sjøkanten, som Killi Olsen har brukt som atelier, med på kjøpet.


- Det var der markedet var. Det å prise en slik eiendom er litt som å finne nålen i høystakken, sier Eie-megler Marius Berger, som hadde salgsoppdraget.

Høye forventninger

Han har solgt en rekke eiendommer i indre Oslofjord de senere årene.

- Det som blir lagt ut i visse prisklasser blir solgt veldig raskt, ihvertfall opp til tre millioner kroner, kanskje opp mot fem millioner kroner, sier han og viser til en leilighet på litt over 80 kvadratmeter i de tidligere arbeiderboligene på Heggholmen. Denne ble nettopp solgt for 4,6 millioner kroner, nesten en halv million over takst.

Det er ifølge Berger ikke til å stikke under stol at salgene har gått tråere etter finanskrisen, men han tror flere selgere har redusert prisforventningene. Megleren synes likevel 17,3 millioner kroner for en eiendom uten innlagt vann er en god pris.

- Forventningene har nok kanskje vært litt høye, sier han.Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: