hero
Artikler / Arkiv

Lokkepriser er ulovlig

I den siste tiden har det vært skrevet mye om lokkepriser i eiendomsbransjen. I Eie eiendomsmegling er vi engasjerte i denne debatten, og vi ønsker å få bukt med problemet.

Men hva betyr egentlig lokkepris?


Lokkepris er når megleren markedsfører boligen til en pris som er lavere enn hans objektive vurdering skulle tilsi, eller når prisen er satt lavere enn det selger på markedsføringstidspunktet er villig til å akseptere.
Ingen skal være i tvil om ulovligheten av lokkeprising. Gjennom bransjenormen og samarbeidet med Forbrukerombudet har vi forpliktet oss til hvordan boliger skal markedsføres. Det er derfor null toleranse for lokkepris i vår kjede, og egne stikkprøvekontroller viser at Eie allerede forholder oss til reglen. Det er godt å vite.
NEF og EFF har siden ny lov trådte i kraft i 2008 jobbet målbevisst for å bedre bransjens omdømme. Lokkepris, eller kun mistanke om lokkepris, er på sin side svært skadelig for bransjens anseelse og omdømme. Eie eiendomsmegling ønsker derfor denne debatten velkommen, og vi vil sammen med resten av bransjen bidra til at du kan stole på de prisene som settes på salgsobjektene.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: