hero
Artikler / Arkiv

Nordmenn lar seg ikke skremme: – Folk flokker til visning

Nordmenn skylder banken 3000 milliarder kroner – mer enn noensinne før. Stian Slåtten (25) er på jakt etter en ny bolig, men er ikke spesielt redd for å havne i gjeldsknipa, skriver VG i en nettartikkel 18. mai.

I onsdagens reviderte nasjonalbudsjett kom regjeringen med flere advarsler til norske husholdninger, som ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) i gjennomsnitt har lånt 2,3 ganger sin årlige inntekt, skriver VG.

«Hvis disse husholdningene skulle oppleve bortfall av inntekt, vil de måtte stramme betydelig inn på konsumet, eller selge boligen, for å kunne betjene gjelden», skriver finansminister Siv Jensen i budsjettdokumentene.

På visningen av en toroms på Grünerløkka med en prisantydning på 2,3 millioner kroner, så det ikke ut at mange har latt seg skremme av Siv Jensens advarsler, skriver VG.

– Markedet er veldig bra. Det ligger få boliger ute, noe som fører til at folk flokker til visning, sier Eie-eiendomsmegler Emil Månsson til VG.

– Opplever du at boligkjøpere er mer forsiktige og redde i budrundene?

– Egentlig ikke. Noen er litt mer skeptiske til at det har steget så mye den siste tiden, mens andre føler de må slenge seg på for å få kjøpt.

– Føler meg relativt trygg
Én av dem er Stian Slåtten. 25-åringen har nylig solgt sin ettromsleilighet på Majorstua og er nå på utkikk etter noe større, skriver VG.

Foreldrene stilte som sikkerhet for hans første boliglån, men denne gangen kjøper Slåtten på egen hånd. Han ser lyst på fremtiden, og er ikke spesielt bekymret for å sette seg i gjeld.

– Nei, jeg er egentlig ikke det. Jeg føler meg relativt trygg, fordi jeg fikk en veldig god pris for min forrige leilighet, så jeg vil ikke få et så stort lån på den jeg kjøper nå. I tillegg legger banken inn den sikkerheten for et eventuelt prishopp på 10-15 prosent, sier Slåtten til VG.

Han har satt et tak på hvor mye han er villig til å gi, men etter over 15 visninger har han fortsatt ikke slått til. Forklaringen på hvorfor han ikke har funnet drømmeboligen, er enkel:
– De går for høyt.

Les originalartikkelen her

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: