Bilde 1 av Nordre Åros vei 11Bilde 2 av Nordre Åros vei 11
Digital salgsoppgave
Nordre Åros vei 11

3474 Åros • Asker kommune

Prisantydning

kr 5 540 000

Omkostninger: kr 154 750Totalpris: kr 5 694 750
Pen enebolig nær Åros sentrum. Innredet 4 sov. Barnevennlig beliggenhet med gangavstand til skole/barnehage og buss.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
1 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
149 m²
Bruksareal (BRA)
149 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
15 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
107 m²
Prisantydning
kr 5 540 000
Omkostninger
kr 154 750
Totalpris
kr 5 694 750
Byggeår
1969
Tomt
Eiet tomt 1209 m²
Oppdragsnummer
85240017
card-default

Per Olav Hess

Eiendomsmegler MNEF
Les om Per
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 540 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 540 000,-)kr 138 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 5 694 750
Eiendom
Nordre Åros vei 11, 3474 Åros

Matrikkel
Gnr. 250 Bnr. 340 i Asker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 164 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 149 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 15 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 107 kvm

Antall soverom
1

Byggeår
1969

Tomt
Eiet tomt 1209 kvm
Tomten er skrånende og er opparbeidet med plan og diverse beplantning. Det er singel i oppkjørselen og støttemur i trekonstruksjon mot oppkjørselen.

Prisantydning
5 540 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Nils Magnus Graff Fossnes Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 540 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 138 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 540 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 139 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 679 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 694 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Eier
Joanna B Iwasieczko og Rafal Iwasieczko

Beskrivelse
Velkommen til Nedre Åros vei 11, presentert av eiendomsmegler Per Olav Hess ved EIE eiendomsmegling.

Nordre Åros vei 11 er en pen enebolig like utenfor Åros sentrum. Boligen går over to plan og har familievennlig planløsning. I 1. etasje finner vi et lekkert kjøkken som ligger i åpen løsning til en lys og luftig stue/spisestue med utgang til en terrasse på hele 82 kvm. I 1. etasje er det også entré, bad og et soverom. I underetasjen er det innredet tre soverom (ikke godkjente) i tillegg til trapperom, vaskerom og et flott bad. Tomten er pent opparbeidet med mye boltreplass. Det er parkeringsplass til flere biler på gårdsplassen.

Høydepunkter om boligen:
  • Varmepumpe
  • Sentralstøvsuger
  • To flotte bad
  • Eget vaskerom
  • Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer (ikke kjøleskapet)
  • Downlights i taket i stue/spisestue og kjøkken
  • Stor og solrik terrasse
  • Pent opparbeidet tomt
  • 650 meter til barneskole
  • Flere barnehager i nærområdet
  • Kort vei til Åros sentrum og bussholdeplass
  • Kort vei til sjøen og flere flotte badeplasser

Velkommen til annonsert fellesvisning, eller visning etter avtale med Per Olav Hess på poh@eie.no. Vi er også behjelpelige med verdivurdering av deres egen bolig om det er ønskelig eller behov før visning.

Parkering
Det er parkering for flere biler på gårdsplassen.

Beliggenhet
Nordre Åros vei ligger fint til i nydelige omgivelser i Åros. Fra boligen er det kun en liten spasertur ned til sjøen med flotte turstier som fører deg til badestrender og båthavn. På vinterstid er det flotte skiløyper innen kort avstand. Boligområdet er relativt nytt, men godt etablert med gode oppvekstsvilkår for barn.

Åros er en liten bygd langs Oslofjorden der bebyggelsen bærer av sørlandspreg. Her er det gode muligheter for bading og båtliv. Området tilbyr også en rekke ulike turmuligheter både sommer og vinter. For de daglige innkjøp ligger Rema 1000 Åros bare noen minutters gange fra boligen. Åros sentrum byr også på legekontor, tannlege, frisør og apotek.

Til Rortunet kjøpesenter i Slemmestad er det knappe 10 minutters kjøring. Senteret sto ferdig i 2021 og har 40 butikker og spisesteder. Senteret har en fin miks av butikker samt apotek, vinmonopol og SATS. Det er stort parkeringshus og mulighet for å lade bil.

Med bil er det ca. 5 minutter til Sætre, 20 minutter til Asker, 20 minutter til Drammen og ca. 40 minutter til Oslo.
Det er en rekke fine strender langs Oslofjorden og Drammensfjorden. Her finner du også flott turterreng både i marka og langs kysten. Ellers har området et rikt kulturliv, flotte idrettsanlegg og moderne skoler og barnehager. Det populære Røykenbadet ligger kun 12 minutter unna med bil.

Offentlig kommunikasjon
Eiendommen har god tilknytting til offentlig kommunikasjon med bussholdeplass like ved (5 min gange). I rushtiden går det også en hurtigbåt til Aker brygge fra Slemmestad og Vollen. Her er det også gode parkeringsmuligheter. Ekspressbussen til Oslo går også fra Slemmestad. Ønsker man å ta toget er Røyken stasjon bare 10 minutter unna med bil.

Skoler og barnehager
Området sogner til Frydenlund barneskole som ligger ca. 500 meter unna boligen. Dermed får barna trygg og fin skolevei. Når barna skal over på ungdomsskolen sogner området til Sætre ungdomsskole. Hit kjører man på 10-11 minutter. Røyken videregående skole ligger ca. 14 minutter unna med bil. Det er skolebusser som kjører fra området. Det er flere barnehager i området, de nærmeste er Spiren barnehage og Espira Årosfjellet barnehage.

Asker kommune
Bare 25 minutter fra hovedstaden ligger den populære forstadskommunen Asker. På vestsiden mot Oslo, grenser Asker kommune med Bærum kommune, nabokommuner på den andre siden er Lier kommune. Asker er kjent for å være en av landets mest populære kommuner å bo i. 01.01.20 slo Asker kommune seg sammen med Røyken og Hurum kommuner. Den nye storkommunen har en befolking på rundt 94 000 innbyggere.

Asker er kjent for en vakker og varierende natur, aktiv sentrumskjerne, et mangfold av fritidsaktiviteter både for barn og voksne, godt kollektivt tilbud retning Oslo og Drammen. Asker har en lang kystlinje med et florerende båt og strandliv, samt marka med mulighet for toppturer med flott utsikt, og andre markerte tur- og skiløyper. Risenga idrettspark kan tilby et rikt tilbud av idrettsaktiviteter både for barn og voksne, her har også Frisk Asker og Asker Aliens sine hjemmebaner

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av nyetablert småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1209 kvm

Adkomst
Fra Oslo/Drammen følg skilting mot Røyken, ved Røyken Hotell ta av mot Hurum/Drøbak, følg hovedveien videre utover mot Åros. I Åros sentrum ta til venstre inn Astrid Skares vei og følg denne oppover til du får Nordre Åros vei på venstre hånd.

Inneholder
Underetasje: trapperom, tre rom innredet som soverom, bad, vaskerom og gang.
1. etasje: entré, gang/trapp, soverom, bad, kjøkken og stue/spisestue med utgang til terrasse.

Byggemåte
Byggegrunn: Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn.
Drenering: Dreneringen er opplyst å være fra 2009. Dreneringen er skiftet ved egeninnsats og det er ingen dokumentasjon på arbeidene.
Grunnmur: Grunnmuren er i murkonstruksjon.
Etasjeskiller: Etasjeskiller er i trekonstruksjon.
Yttervegger: Ytterveggene er i trekonstruksjon som er tekket med liggende kledning.
Vindu og dører: Ytterdør har glassfelt og er fra 2014. Vinduer, balkongdører og heve/skyvedør har 2-lags glass med karmer av tre fra 1975, 1976 og 2008.
Tak: Yttertaket er saltak av trekonstruksjon som er tekket med takstein og belegg.

Standard
1. etasje

Entré
Det første vi møter i boligen er en romslig entré. Det er skyvedørsgarderobe for ytterklær og sko samt plass til å ta imot gjester. Det er laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Stue/spisestue
Dette er et sosialt hjem med stue og spisestue samlet i et luftig og åpent rom. Stuedelen lar seg enkelt møbleres med sofagruppe, TV-møbel og andre oppbevaringsmøbler. I denne delen av rommet er det også en varmepumpe sørger for lun varme vinterstid og avkjøling om sommeren. Fra stuen er det utgang til terrassen. Sentralt i rommet, mellom stue og spisestue, er det en flott peisovn. Peisovnen sørger også for lun og god varme på de kaldere dagene. Peisovnens plassering gjør at varmen kan nytes i hele rommet. I den andre enden av rommet er spisestuen plassert. I spisestuen er det god plass til langbord, perfekt for den som er glad i å invitere venner og familie på god mat og drikke. Fra spisestuen er det heve/skyvedør ut på terrassen. Stue/spisestue har laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater med downlights i taket.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot spisestuen, dermed glir de ulike sonene naturlig over i hverandre. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og benkeplate i stein, et materiale som egner seg godt til både matlaging og baking. Kjøkkenet har godt med oppbevaringsplass og benkeplass, ideelt for den matglade hobbykokken. Kjøkkenet har integrert platetopp, stekeovn og mikro samt avsatt plass til kjøleskap, hvitevarene er fra Siemens. Det er ny oppvaskmaskin i boligen. Det er laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater med downlights i taket.

Terrasse
Terrassen i 1. etasje er på ca. 82 kvm, og har adkomst fra stuen og spisestuen. Her er det massevis av boltreplass for både liten og stor. Terrassen har gode solforhold, landlig utsikt og god plass til flere soner med utemøbler. Under terrassen er det en utebod på 15 kvm.

Bad
I 1. etasje er det også et flott flislagt bad. Badet har vegghengt toalett og servant med skuffer under. Videre er badet innredet med dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er fliser på gulvet med varmekabler, fliser på veggene og malte flater i taket.

Soverom
Det er også et soverom i 1. etasje. Rommet passer perfekt som hjemmekontor, barnerom eller kanskje lekerom? Rommet har god plass til seng, skrivebord og klesoppbevaring. Det er laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Underetasje

Trapperom/Tv-stue
Trapperommet brukes i dag som treningsrom, men kan også fungere som TV-stue. I trapperommet er det også plass til oppbevaringsmøbler. Rommet er byggemeldt som matbod og er ikke godkjent for varig opphold. Det er laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Rom innredet som hovedsoverom
Hovedsoverommet er av god størrelse og har utgang til terrasse og hage. Det er god plass til dobbeltseng og det er skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. Dette rommet er byggemeldt som disponibelt rom og er ikke godkjent for varig opphold. Det er laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Rom innredet som barnerom
Det er også innredet et barnerom i underetasjen. Her er det god plass til seng, skrivebord, lekeoppbevaring og plass til å ha venner på besøk Rommet er byggemeldt som rom for brensel og er ikke godkjent for varig opphold. Det er laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Rom innredet som treningsrom
Det tredje rommet i underetasjen er brukt som treningsrom. Rommet er byggemeldt som disponibelt rom og er ikke godkjent for varig opphold. Det er laminat på gulvet, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Fasade og terrasse er omsøkt og godkjent i kommunen. Så alle vinduer og ytterdører er søkt om. Kun bruksendring av underetasjen gjenstår.

Bad
I underetasjen er det også et romslig og tiltalende bad. Badet er innredet med hjørneboblebad med innfelt armatur, vegghengt toalett og baderomsinnredning med skuffer og dobbel servant. Med dobbel servant kan hele familie gjøre unna tannpussen samtidig. Badet er pusset opp av tidligere selger ved egeninnsats. Det er fliser på gulvet med varmekabler, fliser på veggene og malte flater i taket. 

Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
TG1 - i orden: 53%
TG2 - alder, slitasje, skader mv: 32%
TG3- strakstiltak nødvendig: 5 %
TGUI - ikke undersøkt: 10%

TG2 med sidehenvisning til tilstandsrapporten:

Våtrom - Bad 1.etasje:
Ventilasjon side 10
Sanitærutstyr / innredning side 10
Overflater vegger side 10
Membran, tettesjikt og overgang til sluk. side 10
Fallforhold (gulv) side 10

Våtrom - Bad underetasje
Ventilasjon side 11
Membran, tettesjikt og overgang til sluk. side 11
Fallforhold (gulv) side 11

Våtrom - Vaskerom
Ventilasjon side 12
Membran, tettesjikt og overgang til sluk. side 12
Fallforhold (gulv) side 12

Øvrige rom Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM)
Overflater himling side 13
Overflater gulv side 13
Innerdører side 13

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) side 13
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). side 13

Loft - uinnredet / råloft
Statikk side 14
Overflater vegger/undertak side 14
Overflater gulv side 14
Annet side 14

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) side 16
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) side 16
Stakeluke side 16

Radon
Radon side 16

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning side 18

Dører og vinduer
Dører side 18

Balkonger, terrasser, veranda etc
Helhetsvurdering side 18

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur side 19

Drenering
Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark side 19

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) side 20

Frittstående byggverk - Bod
Helhetsvurdering side 20

TG3 med sidehenvisning til tilstandsrapporten:

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Skorsteiner inne i boligen side 14
Sjablongmessig prisanslag: Kr 10 000 - 50 000

Innvendige trapper
Innvendige trapper side 15
Sjablongmessig prisanslag: Kr 10 000 - 50 000

Etasjeskiller 
Skjevhetsmåling side 15
Sjablongmessig prisanslag: Kr 100 000 - 300 000

Brann
Brannslokkingsutstyr side 17
Sjablongmessig prisanslag: Kr 0 - 10 000

Dører og vinduer
Vinduer side 18
Sjablongmessig prisanslag: Kr 10 000 - 50 000

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest på denne eiendommen i kommunens arkiver. foreligger ferdigattest på fasadeendring og terrasse med bod under datert 18.07.2018.

Selger opplyser at boligen er tilbygget ca. 2009, og at de har forlenget tilbygget på boligen i 2017..

Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning i underetasjen fraviker fra originale byggetegninger. Det er blant annet etablert soverom og ekstra våtrom i kjeller. Det er ukjent om dette er søkt om eller godkjent av offentlig myndighet, og det er ikke fremlagt noe dokumentasjon vedrørende dette. Ytterligere undersøkelser bør påregnes.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner. Det er peisovn og varmepumpe i stuen. Det er varmekabler på badene.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune p.t.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter pr år:
Vann: 6.008,-
Avløp: 6.944,-
Renovasjon: 5.070,-
Feiing: 349,-

Beløpene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. ,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Tekniske installasjoner
- Luft-til-luft varmepumpe
- Sentralstøvsuger
- Rør-i-rør
- Integrerte hvitevarer på kjøkkenet (ikke kjøleskapet). hvitevarer medfølger.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Det er ingen servitutter registrert på eiendommen.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via privat stikkledning.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Det er privat stikkvei til offentlig vei.

Regulering
Området er regulert og består av to reguleringsplaner:

Reguleringsplan 062762759004 "Åros Nordre" datert 18.04.1991 regulert til boliger
Reguleringsplan 062762759009 "Tivoliåsen og Årosfjellet" datert 16.06.1994 regulert til jord- og skogbruk.

Odel og konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 540 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 138 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 540 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 139 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 679 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 694 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Ny annonse finn.no 28.04.24 (Kr.5 000)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Profesjonell fotograf (Kr.3 500)
Visningshonorar/overtagelse pr. stk (Kr.2 900)
Totalt kr. (Kr.43 700)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
85-24-0017

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
SEIL EIENDOMSMEGLING AS
EIE Asker
Org. nr: 918809589
Kirkeveien 212
1383 Asker
Tlf: 47 68 44 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Per Olav Hess

Saksbehandlere
Per Olav Hess
EIE Asker
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 92 28 24 49 / E-post: poh@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Nordre Åros vei 11
For mer om objektet
Nordre Åros vei 11

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: