Bilde 1 av Fossumhavene 32Bilde 2 av Fossumhavene 32
Digital salgsoppgave
Fossumhavene 32

1359 Eiksmarka • Bærum kommune

Prisantydning

kr 4 650 000

Fellesgjeld: kr 156 228Omkostninger: kr 130 600Totalpris: kr 4 936 828
Pen og innbydende 2-r i naturskjønne omgivelser - Oppusset 2020/21 - Stor sydvestvendt terrasse - Garasje med mulig EL
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
26
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
59 m²
Bruksareal (BRA)
62 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
3 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
12 m²
Fellesutgifter
kr 3 768 / Mnd
Prisantydning
kr 4 650 000
Omkostninger
kr 130 600
Fellesgjeld
kr 156 228
Totalpris
kr 4 936 828
Fellesformue
kr 4 794
Byggeår
1982
Tomt
Eiet tomt 31214 m²
Oppdragsnummer
36230582
card-default

Elise Riise Johnsen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Elise
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 650 000,-
Fellesgjeldkr 156 228,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 806 228,-)kr 120 150,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 4 936 828
Eiendom
Fossumhavene 32, 1359 Eiksmarka, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 31 Bnr. 144 Snr. 26 i Bærum kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 62 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 59 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 3 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 12 kvm

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger: Leilighet på ett plan, 2.etg.
BRA 62 m²
- BRA-i 59 m²:  Gang, stue, kjøkken, bad, bod og soverom.
- BRA-e 3 m²: Bod på ca 2m² på balkongen og to lagringshyllerom i samme etasje. Begge på 0,5m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Areal
Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 62 kvm, BRA-i: 59 kvm , BRA-e: 3 kvm , TBA: 12 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1982

Tomt
Eiet tomt 31214 kvm

Prisantydning
4 650 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 15.01.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 156 228,- pr.01.12.23.
Andel fellesformue: kr. 4 794,- pr.31.12.22.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 650 000,- (Prisantydning)
kr 156 228,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 806 228,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 120 150,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 806 228,-))
--------------------------------------------------------
kr 121 350,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 927 578,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 936 828,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Felleskostnadene er kr 3768,- pr mnd og inkluderer varmtvann, TV/bredbånd, forretningsfører, drift og vedlikehold, forsikringer, kommunale avgifter og andre driftskostnader.

Herav:
Felleskostnader: 2368,-
Lånekostnad 1: 965,-
TV/bredbånd: 435,-

Felleskostnadene øker med 10% fom 01.03.24.

Sameiet har IN ordning på lån.

Sameiet har fått innvilget en låneramme på 33 mill ifbm rør-prosjektet. Det har blitt signalisert at det skal komme en endring i felleskostnaden som følge av rørprosjektet.

Det er inngått administrasjonsavtale for innfrielse av sameiernes andel fellesgjeld (IN-ordning). Sameierne må inngå individuell avtale med OBOS Eiendomsforvaltning AS før innfrielse kan gjøres. Datoer for innfrielse vil være 30.03. og 30.09. Innbetalingen må gjøres minimum ti dager på forhånd.

Sameiet har en bestemmelse i vedtekene som skal tilrettelegge for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Ordningen er pt ikke etablert på det nye lånet (OBOS02-98208036726) da det ikke er fult utbetalt enda.

Eier
Haibin Xiang Yingji Zheng

Parkering
Det medfølger én garasjeplass (nr 15) med mulighet for elbil lader.

I tillegg har selskapet plasser som de leier ut. P.t. kr 400/500,- pr. måned. Forretningsførers administrasjonsgebyr iht prisliste tilkommer ved endring av leietager på disse plassene.

Sameiet har forørvig godt med gjesteparkeringsplasser.

Beliggenhet
Boligen har en flott beliggenhet i solrike og landlige omgivelser på Fossum. Det er kort vei til Røa, Eiksmarka, Østerås m.m. Området er rolig og veletablert, og egner seg svært godt for aktive. Nærområdet består hovedsakelig av lavblokker og småhusbebyggelse. Fellesområdene er frodige og tiltalende, med store grøntarealer. Her bor du i umiddelbar nærhet til marka, med tur- og rekreasjonsmuligheter sommer, som vinter. Det er mulig å bevege seg både til fots, på sykkel, eller spenne på skiene rett utenfor døren.

Det er to barnehager på området, en kommunal og en privat. Den private barnehagen prioriterer barn som bor på området og den kommunale barnehagen har hatt god kapasitet de siste årene. Eiksmarka barneskole ligger ca 2 km unna. For første klasse blir det organisert gågruppe hver morgen.

Fossum idrettsanlegg ligger i nærheten og er til stor glede for nærområdet. Her tilbys det langrenn, skiskyting, skihopp, fotball, lysløype med kunstsnøanlegg og masse aktiviteter for både barn og voksne. Det er også flotte turmuligheter her både til fots og på ski.

For de som vil ut i skog og mark er tilbudet svært bredt. Marka ligger kun noen minutter unna og byr på tilnærmet ubegrenset av turmuligheter. Sørkedalsveien leder videre innover dalen og er en populær rute for både rulleski og sykkel. Bogstad Gård ligger på andre siden av Bogstadvannet og er en fin turdestinasjon. Bogstadvannet er også hjemmet til Christiania Roklubb. Det er også nærhet til flere golfbaner.

Det er et godt kollektivtransporttilbud i kort avstand fra boligen. Busslinje 230 går fra Syd-Fossum busstopp noen minutters gange fra boligen. Fra Røa går en rekke busser. Nærmeste t-banestopp er T-banens linje 2 på Ekraveien med jevne avganger opp mot 8 ganger i rushtiden. Herfra kommer du deg til Oslo sentrum på ca. 15 min. T-banen går også fra Eiksmarka der man enkelt kan bytte fra bussen som kommer fra Fossum. I nærheten er det også parkering for el-sparkesykler fra Tier som også har parkering på Fossum.

I kort kjøreavstand ligger Eiksmarka senter (Kiwi, Nille, apotek, helsestasjon, bokhandel, sushi, Domonis Pizza, frisør, Mester grønn m.m. ) og Østerås kjøpesenter (legesenter, fysioterapeuter, treningssenter, frisør, apotek, kiosk, klesbutikk, skobutikk, vinmonopol, mm.) Her finner du også dagligvarebutikken Meny som har et godt utvalg med stor ferskvaredisk. Nærmeste søndagsåpne butikker er Grønt og Godt på Eiksmarka senter eller Joker m/post som ligger i Eiksveien på Eiksmarka. Kiwi på Bogstad ligger også en drøy 1,5 km unna til fots/sykkel.

Røa sentrum med mange fasiliteter er også kun en kort kjøretur, eller hyggelig spasertur unna. Røa Torg har blitt et naturlig samlingspunkt for mange hyggelige aktiviteter. Her finner du blant annet restauranter som Åpent Bakeri, Lofthus, Black Napkins (omakasemeny). Her er det også et godt utvalg butikker inkludert vinmonopol.

Fossum byr på mye spennende historie langt tilbake i tid. Fossum Jernverk ble etablert som et underbruk av Bærums Verk. Etter at jernverket ble nedlagt, ble det bygget en ny sag ved fossen. Sagbruket ble modernisert, utvidet flere ganger, og i 1960 flyttet opp til Bogstadvannet. Langs Ankerveien ble det oppført arbeiderboliger som sammen med husmannsplassene under Fossum dannet et lokalsamfunn.

Området er i dag et sammensatt kulturmiljø med fragmenter fra industrivirksomheten på begge sider av Lysakerelva. Fortsatt står verkets skolebygning og en del arbeiderboliger, og deler av damanlegget.

Tomt
Eiet tomt, 31214 kvm

Felles tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte internveier.

Inneholder
Leiligheten inneholder gang, stue, kjøkken, bad, bod og soverom.

Utgang fra stue til balkong på ca 12 m2.

Leiligheten disponerer i tillegg en garasjeplass nr 5 og en bod på balkong, samt to lagringhylle/rom i 2. etasje.

Sameiet har felles sykkelbod og en stor fellesbod i 1.etg.

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein og malt panel. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktig) Brannsertifisert entrédør. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1982. Oppvarmet med elektrisitet.

Etasjeskiller - 2. etasje:
- Etasjeskille av betong. Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt
kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom er målt: Entré, stue, kjøkken og soverom. Største målte avvik er målt i stue. Avviket er målt til 10 mm.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør med rør-i-rør system. Leilighetens stoppekran er plassert i fordelerskap. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert. Automatisk vannstopper med fuktsensor på kjøkken. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Mekanisk avtrekk på kjøkken og våtrom.
Spalteventiler i vindu. Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. Rom for varig opphold:
- Det er målt 2,18 og 2,39 m i stuen, 2,39 m i soverom og 2,19 m på badet.

Elektrisk anlegg:
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles gang. Det er hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.
Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg.
Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På
generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.
- Kommentarer til TG2: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget; Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert
etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann:
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Dører og vinduer:
- Vinduer i 3-lags glass 1982. Balkongdør i 3-lags glass 1982. Brannsertifisert dør med sikkerhetslås.
- Kommentarer til TG2:  Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
-  Sameiet skifter dører og vinduer etter vurdering av behov. Styrets bygningsansvarlige og entreprenør gjennomfører befaringene og vurderer hvorvidt bytte er nødvendig.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på 12 m2. Gulvoverflate av tretremmer med rekkverk av helstøpt blomsterkasse. Rekkverkshøyde er målt til 60 cm.
- Kommentarer til TG2: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises det til vedlagt takstrapport.

Primærrom
Primærrom: 46 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 62 kvm

Standard
Velkommen til Fossumhavene 32!

Dette er en hyggelig og innbydende 2-roms beliggende i gårdens 2.etasje.

Leiligheten holder en gjennomgående god standard og ble pusset opp i 2020/21. Boligen oppleves som både pen og moderne og har en effektiv planløsning. Stue og kjøkken er av åpen løsning og har store vindusflater med usjenert utsyn.

Fra stuen er det utgang til solrik sydvestvendt balkong på ca 12 m2. Sameiet har i tillegg flotte fellesarealer.

Videre finner du et romslig soverom, samt et pent baderom og innholdsrikt kjøkken. Boligen har også en innvendig bod/kott med garderobeskap, én bod på balkongen, samt to lagringhylle/rom i samme etasje som leiligheten.

Det medfølger en garasjeplass med mulighet for elbil lader, og det er godt med gjesteparkeringsplasser.

Boligen har en fin beliggenhet i solrike og landlige omgivelser på Fossum med flotte turmuligheter like utenfor døren. Det er også kort vei til både Røa, Eiksmarka, Østerås m.m.

Entré | Velkommen inn!
Her bor du fint til i gårdens 2.etasje, kun en trapp opp fra inngangspartiet. Entréen gir et fint førsteinnrykk av boligen. Herfra har du også direkte adkomst til et praktisk kott med garderobeskap og oppbevaringsmuligheter.

Stue | Sosialt
Boligen byr på en lys og hyggelig stue med laminat på gulv og moderne overflater fra 2020. Rommet har store vindusflater mot sydvest og minimalt med innsyn. Her er det plass til å innrede med sofaseksjon, spisebord og annet tilhørende møblement. Stue og kjøkken er av delvis åpen løsning og oppleves som et sosialt og hyggelig oppholdsrom. Det er pipeløp i stuen med mulighet for å installere peis.

Balkong | Solrikt
Fra stuen er det utgang til en hyggelig balkong på ca 12 m2. Uteplassen vender hovedsakelig mot vest og har svært gode solforhold sommertid. Her kan du innrede med loungemøblement eller spisebord og nyte fine sommerdager. Balkongen har rekkverk av blomsterkasser - perfekt for de med grønne fingre. Det er også tilgang til en praktisk utvendig bod på ca 2 m2 med plass til f.eks uteputer, hageredskaper eller lignende. Uteplassen har markise som kan skygge for solen på de varmeste sommerdagene. Det er tillatt å grille med gass- og elektrisk grill på terrassene. Sameiet har i tillegg flotte fellesområder med plenarealer, sittegrupper og lekeapparater.

Kjøkken | Moderne
Stue og kjøkken er av delvis åpen løsning. Kjøkkenet er fra 2020 og har en praktisk utforming og godt med både skap- og benkeplass. Innredningen har grå profilerte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Det er benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskapene. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøl/fryseskap, samt integrert platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Lekkasjestopper og komfyrvakt er montert.

Soverom | Med garderobe
Boligen har et hyggelig soverom av god størrelse. Rommet er innredet med garderobeløsning og har plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Soverommet har laminat på gulv og ble malt i behagelige farger i 2020 - som resten av leiligheten. Her er det stort vindu som vender ut mot balkongen og usjenerte omgivelser.

Bad | Pent
Videre inneholder leiligheten et pent baderom som i likhet med resten av boligen ble pusset opp i 2020. Badet har moderne fliser, varmekabler i gulv og downlights i himling. Det er innredet med servant med skuffer og speilskap, toalett og dusjplass med regndusj. Badet har også lekre sorte detaljer. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet.

Overflater:
- Gulvflater belagt med laminat.
- Veggflater med malte overflater.
- Himlingsflater med pusset og malte overflater.

Kommentarer til TG2:
Bad:
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 20 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet motstøtende luftekanal.

Kjøkken:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600.
 
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest fra byggeår.

Ferdigattest markerer den formelle avslutningen av byggesaken og skal vise at arbeidet er utført i tråd med tillatelsen og regelverket. Hovedregel etter gammel og ny plan- og bygningslov (pbl) er at et bygg ikke skal tas i bruk før det foreligger ferdigattest alternativt midlertidig brukstillatelse.

Dersom det er gitt midlertidig brukstillatelse vil ikke manglende ferdigattest bety at det er ulovlig å bruke bygningen. Det betyr derimot at bygningen ikke er formelt fullt ut ferdigstilt.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Varmekabler på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Bærum kommune har ikke eiendomsskatt.

Faste løpende kostnader
Selger hadde et strømforbruk på ca 7776 kwh i 2022.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: OBOS01-98207815519
Type: A
Restgjeld:  10.835.047,-
Restløpetid: 6 år og 11 mnd
Term pr år: 12
Rentekostnader: 6,80% Flyt

Lånenr.: OBOS02-98208036726
Type: A
Restgjeld:  16.719.247,-
Restløpetid: 23 år og 11 mnd
Term pr år: 12
Rentekostnader: 6,80% Flyt

Det er inngått administrasjonsavtale for innfrielse av sameiernes andel fellesgjeld (IN-ordning). Sameierne må inngå individuell avtale med OBOS Eiendomsforvaltning AS før innfrielse kan gjøres. Datoer for innfrielse vil være 30.03. og 30.09. Innbetalingen må gjøres minimum ti dager på forhånd.

Sameiet har en bestemmelse i vedtekene som skal tilrettelegge for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Ordningen er pt ikke etablert på det nye lånet (OBOS02-98208036726) da det ikke er fullt utbetalt enda.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: SP2040167.1.3

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 141 680,- Som sekundærbolig Kr. 4 338 385,-

Sameie
Fossum Boligsameie, organisasjonsnr: 990.235.996 består av 138 seksjoner.  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Sameiet har samarbeid med Asker og Bærum Vaktmester Kompani.

Telia leverer TV og internett til sameiet.

Det er tillatt å grille med gass- og elektrisk grill på balkonger/terrasser.

Fra tidligere at sameie hatt en policy om at det ikke har vært ønskelig med varmepumper tilknyttet seksjonene. Med dagens varmepumpeteknologi vil styret godkjenne montering av varmepumper så lenge montering tilfredsstiller alle til en hver tid gjeldende byggetekniske forskrifter, samt at arbeidet utføres av autorisert håndverker og at en erklæring på at varmepumpe er montert forskriftsmessig sendes styret når arbeidet er utført.

Sameiet har nettopp gjennomført rør- (og våtroms-) prosjekt. Norconsult bisto sameiet med byggoppføring og prosjektadministrasjon. Prosjektet er nå ferdig.

Sameiet har fått innvilget en låneramme på 33 mill. Lånet fordeles etter sameiets fordelingsnøkkel. Fellesgjeld og felleskostnader vil øke gradvis. Rørgruppen har sett nærmere på finansiering av prosjektet, og har etter dialog med både OBOS og Norconsult anbefalt styret å gjennomføre prosjektet ved å søke om lån for hele beløpet. Sameiet har allerede nedfelt i vedtektene at en slik lånefinansieres skal tilrettelegges med individuell nedbetaling. Dette betyr at hver enkelt seksjonseier om ønskelig kan innfri sin andel tidligere enn lånetiden tilsier om ønskelig.

Arbeidet som skal gjøres er primært å bytte inngående vannrør i teknisk sjakt som går fra kjeller gjennom hver enkelt leilighet.  Det ble besluttet å skifte ut følgende rørsystem:
• Alle felles vertikale tilførselsrør
• Alle horisontale tilførselsrør i tak i garasjeanleggene
• Samtlige forgrensigsrør som går fra vertikale tilførselsrør og inn på kjøkken/bad. Dette begrenser seg imidlertid til å omfatte kun de seksjoner som ikke allerede har modernisert respektive forgreningsrør.

Sameiet er i gang med prosess rehabilitering av skorsteiner. Det er også planer om bytte av låssystemer da disse er gamle.

Styret har jobbet med følgende den siste tiden:
- Terrassedører og vinduer er byttet fortløpende etter behov. Sameiet skifter dører og vinduer etter vurdering av behov. Styrets bygningsansvarlige og entreprenør gjennomfører befaringene og vurderer hvorvidt bytte er nødvendig.
- Det er innhentet tilbud på etablering av lading av el-sykler i utvendig sykkelboder. Det er også innhentet tilbud på nye dørlåser til sameiets oppgangsdører samt nye garasjeportåpnere.
- Bytte av pipeløp. Det er i dag ca 60 pipeløp i sameiet som ble tredd om. Det har også vært utbedret ventilasjon i enkelte seksjoner. Samtidig ble to plomberte pipeløp (disse var plombert ved bygging av blokkene) åpnet slik at seksjonene fikk tilbake sine unike pipeløp. Skadet pipeløp og brannmur i SF 54 ble også utbedret.
- Det er utført vedlikehold på vifter på tak. Vifta i SF 57 og 61 er byttet ut.
- Styret har bestilt en brannteknisk tilstandsrapport for sameiet og arbeidet med rapporten er i gang.
- Oppussing av oppgangene ble sluttført våren 2020.
- Det er skiftet råtne vindskier og gjort reparasjoner av dører på søppelbodene. Espalierer ved inngangene er skiftet og beiset og sidevegger på terrassene er beiset og råtne bord skiftet.
- Det er installert en ny og bedre økonomisk styring av varmekabelanlegget.
- Det er skiftet en gangdør til garasjen i blokk 2.
- Utbedret sår i yttertaket i FH 28 og 56.
- Det er skiftet en rekke panelbord i garasjeveggene på grunn av råte.
- Noe utbedring av defekte låser til fellesboder og oppgangsdører + et par tilfeller med defekte dørtelefoner.
- Blomstertrauene i sameiet er generelt i en dårlig forfatning og må på et tidspunkt byttes. For å strekke levetiden noen ekstra få år, ble det tatt en beslutning om ikke å tillate beplantning av vekster med større rotsystemer.
- Etter at oppussingen av oppgangene ble avsluttet våren 2020, er det leid inn et firma, Grønt Renhold, som vasker oppgangene en gang per uke-tirsdager.
-  Asker og Bærum Vaktmester Kompani har levert ny beplanting på flere steder på sameiets uteområder.
- Det er montert nye porter til søppelbodene.

Oversikt over vedlikeholdsplaner de neste årene (Dette er estimater, og ikke vedtatt på sameiermøter enda):
- 2022-2025: Utskiftning balkongtrau
- 2025-2030: Utskiftning takbelegg/beslag
- 2025: Utvendig maling av panel
- 2020-2033: Rehab. asfalt i garasje/park.anl.
- Etter prioritet/år: Utskiftning dører/vinduer
- 2025-2030: Drenering
- 2025-2030: Rehab. betong garasjer
- 2025-2030: Rens av ventilasjonskanaler

Fra årsmøte i mai 2023 kom det inn følgende forslag:
Årsmøtet ber styret vurdere muligheten for å skille ut del av tomten, området mellom Løvenskiold 31/14 og 31/148, for eventuelt senere salg.  Sameiet står overfor flere vedlikeholdskostnader i fremtiden og har pt kun lånefinansiering. Beløp fra et eventuelt fremtidig salg må øremerkes vedlikehold av bygningsmasse og ikke brukes til daglig drift. Forslaget ble vedtatt og dette skal undersøkes videre. 

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameie.

Hele salgsoppgaven bør grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler m.m

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

Diverse
Følgende medfølger ikke boligen ved salg:
- Kjøleskap og vaskemaskin (kan kjøpes)

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

- I Ankerveien 204 B som ligger bak boligene er det søkt om bruksendring av næringsbygg fra lager/låve til treningslokale/paddeltennis-anlegg. Søknad om bruksendring og reparasjon/fasadeendringer av eksisterende bygg godkjennes. Før tiltaket settes i gang må det være søkt om og gitt igangsettingstillatelse.

- Norconsult AS har på vegne av Skedsmo betong AS søkt om å etablere et midlertidig produksjonsanlegg for ferdigbetong i Fossumveien gbnr. 31/12. Intensjonen er å levere betong til NVO-prosjektet, ved tverrslag på Huseby, 3 km unna. Søknad om anlegg for betongproduksjon er godkjent med plassering og utforming som vist på situasjonsplan og tegninger, jf. vedlagte liste over godkjente dokumenter. Før tiltaket settes i gang må det være søkt om og gitt igangsettingstillatelse. Det er dog sendt inn klage på vedtaket.

Se for øvrig komplett byggesak på Bærum kommunes sider (saksnr 22/314 og 21/3251).

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 650 000,- (Prisantydning)
kr 156 228,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 806 228,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 120 150,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 806 228,-))
--------------------------------------------------------
kr 121 350,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 927 578,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 936 828,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.3 250)
Innhenting av servitutter (1 stk) (Kr.172)
Foto (Kr.4 500)
Løfting av Finn 23.02 (Kr.1 350)
Grunnpakke eierseksjon inkl eierskiftegebyr (Kr.12 195)
Markedspakke 1 (Kr.18 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Overtagelse (Kr.3 250)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 806 228,-) (Kr.48 062,28)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.114 079,28)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0582

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Elise Riise Johnsen

Saksbehandlere
Elise Riise Johnsen
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 11 08 66 / E-post: erj@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fossumhavene 32
For mer om objektet
Fossumhavene 32

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: