Bilde 1 av Otto Ruges vei 77DBilde 2 av Otto Ruges vei 77D
Digital salgsoppgave
Otto Ruges vei 77D

1361 Østerås • Bærum kommune

Prisantydning

kr 11 500 000

Omkostninger: kr 288 700Totalpris: kr 11 788 700
Østerås - Sjelden sjanse | Pen, klassisk toppleilighet | Heis | Stor vestvendt terrasse | Panoramautsikt | Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
112
Antall soverom
2 soverom
Etasje
6
Internt bruksareal (BRA-i)
112 m²
Bruksareal (BRA)
112 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
10 m²
Fellesutgifter
kr 4 216 / Mnd
Prisantydning
kr 11 500 000
Omkostninger
kr 288 700
Totalpris
kr 11 788 700
Fellesformue
kr 61 812
Byggeår
1972
Tomt
Eiet tomt 7312 m²
Oppdragsnummer
9240003
card-default

Lars Faale

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Lars
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 11 500 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)kr 287 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 11 788 700
Eiendom
Otto Ruges vei 77D, 1361 Østerås

Etasje: 6

Matrikkel
Gnr. 35 Bnr. 146 Snr. 112

samt ideell 1/138 del av Gnr. 35 Bnr. 148
i Bærum kommune ( fellesområde)

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 117 kvm består av:

- BRA-i (internt bruksareal): 112 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 10 kvm

Areal
BRA-i:112 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 10 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport.

Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra
faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent
hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1972

Tomt
Eiet tomt 7 312 kvm

Sameiets tomt er opparbeidet med bed beplantning foran hver oppgang, hyggelig skogkledd kolle mot Otto Ruges vei og Østerås senter,  asfalterte gang og kjøreveier samt felles parkeringsplass.

I tillegg ideell 1/138 del av fellesområdet mellom blokkene som er på totalt 7 713 kvm. Her er det parkmessig opparbeidete områder med sittegrupper,  lekeplasser, prydbeplantning og store plenområder.

Prisantydning
11 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Erik Gjævert Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld:       kr.           0,- pr. 31.12.23
Andel fellesformue:   kr. 61 812,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 11 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 288 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 788 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 216,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmt vannn, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, heis-drift, renhold fellesarealer, felles vaktmestertjenester, felles grøntanlegg, kabel-tv/bredbånd (Telenor), strøm fellesarealer, m.m.

Eier
Grete Blichfeldt Bjerke
Finn Blichfeldt
Line Blichfeldt Knutson

Beskrivelse
Dette er en unik leilighet på Østerås, beliggende i toppetasjen på de hvite stedstypiske blokkene mellom Østerås senter og Østerås Gård - Otto Ruges vei 77 D er den eneste oppgangen med heis.

Leiligheten er gjennomgående og har vinduer på 3 sider, noe som i kombinasjon med etasjeplasseringen gir en aldeles fabelaktig frihetsfølelse og en praktfull utsikt ut over store deler av Bærumsmarka, innover mot Sørkedalen, Holmenkollen og Oslo.

Leiligheten ble for noen år siden gjennomgående oppusset i regi av Corniche Interiørdesign. Planløsning ble noe endret med bl.a utvidelse av hoved soverom og etablering av doble garderoberom, og det ble fortatt oppgradering og modernisering av bad, vaskerom, kjøkken, generelt alle overflater med listverk og innerdører, belysning, mv . Den fremstår i dag som en meget moderne leilighet med ubetydelig bruksslitasje, og gjennomgående høy standard på alt av utstyr og utførte arbeider.

Parkering
En garasjeplass i dobbelgarasje med elektrisk åpner.

I tillegg godt med parkeringsplasser både for gjester og beboere. Vaskeplass for bil finnes også her.

Det er lagt opp infrastruktur for el-bil lader i garasjen slik at ny eier kan installere det etter eget ønske og behov. Sameiet bruker Bluetec for installasjon av disse og installasjon bekostes av ny eier.  Installasjonskostnad inkl ladestasjon er ca kr. 25 000,-.

Noen få garasjer på sameiets grunn er organisert som eget garasjelag. Disse er tilbygget det opprinnelige carport/ parkeringsanlegget og vender ut mot parkeringsplassen.
Disse garasjene er det forkjøpsrett til for øvrige sameiere, etter nærmere regler.  Konferer megler.

Beliggenhet
Sentralt og populært boområde med kort vei til det meste.

Det er meget gode kollektivmuligheter med kun 2-3 minutters gangavstand til bussholdeplass og 6-7 minutter til T-banestasjon på Østerås. Umiddelbar nærhet til Østerås kjøpesenter med rikt utvalg av forretninger, samt treningssenter, vinmonopol, legesenter m.m. Ellers er det kort kjøreavstand til Sandvika, CC-Vest på Lilleaker og Fornebu S med alt av butikker og service tilbud.

Med bil fra Østerås tar det ca. 9 min til Lysaker, 13 min til Sandvika, 16 min til Oslo S og 45 min til Oslo lufthavn.

Det er et variert fritidstilbud for store og små i området med bl.a. fotball-/skøytebaner, tennisbaner, ridesenter m.m. Kort avstand til Fossum med stort idrettsanlegg, hoppbakker, skiskytterarena og mange flotte turmuligheter. Vinterstid er det milevis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype, mens det om sommeren er fine tur- og sykkelstier. Et perfekt utgangspunkt for flotte turer innover i marka. For golfentusiaster er det nærhet til Haga og Grini golfbaner. Om sommeren er strendene ved Østernvann og Bogstadvann populære utfartssteder.

Bebyggelse
Leilighetsbygg opprinnelig oppført i 1972 i bærende betongkonstruksjoner.

Leiligheten har en unik beliggenhet og utsikt i toppetasjen i 6 etg. Dette er eneste oppgangen med heis til alle etasjer.

Tomt
Eiet tomt, 7312 kvm

Felleseiendommen er pent opparbeidet med asfalterte internveier med varmekabler, lekeplass, fotballbane, plenareal, prydbusker, diverse beplantninger, trær og uteplasser.

Inneholder
6. Etasje:

Romslig hall med plassbygde skap/ garderobe, separat wc, vaskerom med avsatt plass for vaskemasking og tørketrommel, to-fløyet dør inn til stue/ tv-stue med plass for arbeid/ kontorplass - her er det vindu med utsikt mot Sørkedalen og Holmenkollen, soverom 1 ( gjesterom ) med utsikt over mot Nesodden, soverom 2 ( hoved soverom ) med direkte adgang til privat dusjbad/wc og 2 separate walk-in garderober i tillegg til plassbygd skap/ garderobe - også her er det praktfull utsikt ut over nærområdet mot Oslo og Nesodden, stor, lys stue/ spisestue med peis hvor det er flott utsikt via det store gavel vinduet og gulv til tak skyvedører ut mot terrassen, dels åpen løsning til stort kjøkken med delikat og innholdsrik innredning og hyggelig plass for spisebord ved vindu, med utsikt vestover mot Bærumsmarka.

Leiligheten disponer en bod i kjeller samt andel av fellesboder og fellesarealer med bl.a badstue ( ikke i bruk pt - brukes som bod).

Byggemåte
Leilighetsbygg opprinnelig oppført i 1972 i bærende betongkonstruksjoner. Etasjeskiller er av betongdekke. Støpte betongtrapper med terrazzobelegg i fellesarealer. Leiligheten har mekanisk ventilasjon med fellesvifte fra toalettrom og separate mekaniske avtrekksvifter på bad og vaskerom.. Felles varmtvannsløsning for sameiet med beredere i kjeller. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er avløpsrør av plast internt i leiligheten støpejernsrør i fellesdeler. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Kjøkkenvindu er fra 2013 stuevinduer fra 2010 og soveromsvinduer fra 1999 og 2018. Bygningen har malt stål/aluminiums hovedytterdør. Skyvebalkongdør i malt tre med isolerglass fra 2013. Overbygget balkong på 10 m2 med flislagt gulv og rekkverk i betong med håndløper i beiset treverk.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt.

Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 107 kvm

Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entre/ hall, wc, vaskerom, tv-stue, stue/ spisestue, kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad, garderobe 1 , garderobe 2

Bruksareal
Bruksareal: 112 kvm

Boder
Leiligheten disponer en bod i kjeller samt andel av fellesboder.

Standard
Leiligheten ble totaloppusset av Corniche Interiørdesign ( www.corniche.no) for noen år siden, og fremstår i dag som en meget moderne leilighet med ubetydelig bruksslitasje, og gjennomgående høy standard på alt av utstyr og utførelse av arbeider. Her finner du bl.a lekre bad med marmorfliser, håndletørker og armaturer fra Tapwell,  tidløst kjøkken med  høykvalitets hvitevarer fra Miele, vegger malt i duse farger med utfyllende listverk mot himlingene, integrert belysning i flere rom - både downlights og spotter for indirekte belysning.

Kjøkken
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre og har nedfelt vaskekum. Fliser over benker. Det er integrerte hvitevarer med kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Innbygde hvitevarer er Miele. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut gjennom kanal til over tak.

Bad
Total rehabilitering av bad, gjestetoalett og vaskerom august 2017.

Flislagte moderne våtrom utført etter teknisk forskrift 2010. Det foreligger dokumentasjon fra utførende våtromsbedrift. Veggene har marmorfliser. Taket er malt og har downlightsbelysning. Gulvet er flislagt med marmor mosaikk og har nedsenket dusjsone. Rommet har elektriske varmekabler.
Det er plastsluk og smøremembran. Rommet har innredning med helstøpt servant, brede skuffer med høyglanspolerte fronter. Stort speil med belysning. Vegg montert toalett og dusjvegger i hjørnet. Elektrisk håndkletørker.

Vaskerom
Rommet har malt innredning med profilerte fronter heltre benkeplate med nedfelt vaskekum. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel ( ikke medfølgende ). Veggene har malte plater. Taket er malt. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran.

Separat wc
Toalettrom med flislagt gulv, porselensservant og vegghengt toalett med flislagt sisternekasse.

Gulv
Parkett i alle oppholdsrom, og marmorfliser på bad.

Himlinger
Alle himlinger er malte, og det er oppgradert malt listverk i overgang vegg/himling. Fast takbelysning i flere rom.


I forbindelse med salget er det utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som viser boligens tilstandsgrad fra TG1-TG3,
hvor TG1 er velfungerende forhold, TG2 er forhold som må påregnes utbedret på sikt, og TG3 er forhold som må utbedres omgående.

Samenfattet fra vedlagte tilstandsrapport fremkommer det alle kontrolerte pungter er gitt tilstandgrad 0 ( TG0 ) eller 1 (TG1 ),
med unntak av 2 kontrollpungter som er gitt tilstandsgard 2 ( TG2 );

TG2:
Balkonger, terrasser og rom under balkonger;
Fliser har noe mindre frostskader. Det er ukjent membranløsning på terrassegulv og fall til sluk er mindre enn hva gjeldene forskrifter tilsier.
Konsekvens/tiltak; Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Fliser har generelt god vedheft og det er kun kosmetiske skader på fliser. Eventuelle utbedringer og oppgraderinger må vurderes av ny eier.

TG2:
Overflater Gulv - Bad
Gulv utenfor nedsenket dusjsone har mindre fall enn hva som står i gjeldene forskrifter. Funksjonen er ivaretatt.
Konsekvens/tiltak; Våtrommet fungerer med dette avviket.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 14.08.1975.

Elektrisk anlegg
Moderne elektrisk anlegg med sikringsskap med automatsikringer for fordelingskurser og eldre skrusikringer som hovedsikringer.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.


Spørsmål til eier

1. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ja

2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
Ja

Eksisterer det samsvarserklæring?
Ja

Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei

Forekommer det ofte at sikringene løses ut?
Nei

Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei

Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr?
Nei

Generelt om anlegget
Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei

Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei

Inntak og sikringsskap
Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja

Etter en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse.
Bør det elektriske anlegget ha en utvidet elkontroll?
Nei

Generell kommentar
Det anbefales på sikt å skifte ut eldre hovedsikringer med moderne automatsikringer.


Branntekniske forhold
Det er installert boligalarm med brann- og røykvarsling.

Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985?
Nei

Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985?
Nei

Er det skader på røykvarslere?
Nei

Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år?
Nei

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler på bad.
Felles varmtvannsløsning for sameiet med beredere i kjeller.

Leiligheten har i tillegg mursteinspipe og åpen murt peis.
Peisløsningen er en signatur for leilighetene i sameiet, og avdeler på en fin måte tv-stuen og soveromsavdelingen fra hovedstuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene

Eiendomsskatt
Det betales ikke eiendomsskatt i Bærum kommune pt.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 216,- pr.mnd.

Fellesutgiftene inkluderer;
Varnt vann, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, heis-drift, renhold fellesarealer, felles vaktmestertjenester, felles grøntanlegg, kabel-TV/bredbånd (Telenor), strøm fellesarealer, m.m.

Faste løpende kostnader
Ny eier må påregne kostnader til innboforsikring, forbruksstrøm, eleventuell tilknytning til alarmsentral ( Verisure - kan overtas av ny eier ), m.v

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen fellesgjeld

Årsregnskap
Inklallelse til årets sameiermøte ( Årsmøte for 2023), med årsberetning og regnskap for 2023 foreligger ikke pt.

Opplysningene ang sameiet mottatt fra forretningsføre baserer seg på siste avholdte årsmøte ( 2023 ) og siste godkjente regnskap ( 2022)

Regnskapet for 2022 viser et underskudd på kr 422.966 mot et budsjettert underskudd på kr 79.900,-.

For 2023 er det budsjettert med et overskudd på kr 26.200, med utgangspunkt i økning av felleskostnader på 15% fra 1.juli 2023.

Årsmøtet fori 2022 ble avholdt 27. april 2023 på Østerås Seniorsenter. Ingen saker var blitt meldt inn av seksjonseiere.

Årsmøtet for 2023 forventes avholdt i løpet av april 2024.
Konferer meger for oppdaterte opplysninger.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring ASA Polisenummer: 3441810

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:

Som primærbolig       Kr. 1 685 390,-
Som sekundærbolig Kr. 6 404 480,-

Sameie
Sameiet Østeråsboliger II, Orgnr: 971489405

Sameiet består av 40 seksjoner

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Forretningsfører
ABBL - v/ Tom Borg
Kinoveien 3, Sandvika
67 57 40 00
post@abbl.no

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).
Det er besiktiget i rørskap på bad og vaskerom.
Det sitter vannmåler for varmtvannsforbruk i inspeksjonluke på toalettrom, men det er opplyst at denne  ikke er i bruk lenger,
Det er avløpsrør av plast internt i leiligheten, støpejernsrør i fellesdeler.
Leiligheten har mekanisk ventilasjon med fellesvifte fra toalettrom og separate mekaniske avtrekksvifter på bad og vaskerom.
Felles varmtvannsløsning for sameiet med beredere i kjeller.
Moderne porttelefon og muligheter for bredbåndsløsning.
Mulighet for nøkkelfri adkomst for hovedinngang ( fjernkontroll)
Det er også installert boligalarm med brann- og røykvarsling.
Moderne elektrisk anlegg med sikringsskap med automatsikringer for fordelingskurser og eldre skrusikringer som hovedsikringer.
Det er installert boligalarm med brann- og røykvarsling ( Verisure - kan overtas av ny eier )

Dyrehold
Husdyrhold kan tillates etter søknad til styret og etter samtykke fra samtlige eiere i vedkommende oppgang. Dyreeiere er ansvarlig for at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen. I tilfelle klager fra naboene, kan styret forlange dyret fjernet i følge husordensregler.

Diverse
Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand.
Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.

Leiligheten selges fri for pengeheftelser, men unntak av lovfestet panterett som nevnt ovenfor.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.
For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Gjeldende reguleringsbestemmelser er Bærum kommunes arealdelplan for 2022-2042 (Id 202101), Reguleringsbestemmelsene for Østerås (Id 1962189 ) og Reguleringsn\bestemmelser for blokkområdene på Østerås (Id 1967266)

Kommuneplaner

Id 202101 - KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2022-2042
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 21.06.2023
Delarealer 7 312 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

Reguleringsplaner

Id 1962189 - ØSTERÅS
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 02.02.1965
Delarealer Delareal 3 m
Formål Kjørevei

Id 1967266 - ØSTERÅS, blokkområde
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 28.01.1969
Delarealer Delareal 5 180 m
Formål Blokkbebyggelse
Feltnavn C
Delareal 2 129 m
Formål Felles garasjeanlegg

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave.
Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Offentlige planer:
Byggesaker under behandling i området:

Otto Ruges vei 80 - Østerås senter.
Saken gjelder Tilbygg - påbygg - byggteknisk installasjoner - fasadeendring.
Saksstatus: Under behandling.
Byggesak - 2022/14168.

Rammesøknaden innebærer:
- Etablering av nye innganger og utvidelser i forbindelse med dette.
- Utvidelse av eksisterende ventilasjonsrom på tak.
- Tetting av eksisterende glasstak.
- Installering av ny heis ved hovedtrapp mellom underetasje og hovedetasje.
- Oppgradering av uteområde rundt inngang øst med ny trapp, gangvei og grøntareal

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 11 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 288 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 788 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Visningshonorar (Kr.2 500)

Eierskiftegebyr (Kr.6 385)

Grunn og forsikringshonorar (Kr.13 750)

Grunnpakke eierseksjon (Kr.14 819)

Markedspakke  (Kr.19 938)

Oppgjør (Kr.7 500)

Provisjon (forutsatt salgssum: 11 500 000,-) (Kr.115 000)

Totalt kr. (Kr.179 892)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
9-24-0003

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Stabekk Eiendomsmegling AS
EIE Stabekk
Org. nr: 990997861
Gml. Drammens vei 45
1321 Stabekk
Tlf: 67 53 23 10

Ansvarlig megler
Lars Faale
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Saksbehandlere
Lars Faale
EIE Stabekk
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 61 90 00 / E-post: lf@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Otto Ruges vei 77D
For mer om objektet
Otto Ruges vei 77D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: