Bilde 1 av Ovenbakken 31 CBilde 2 av Ovenbakken 31 C
Digital salgsoppgave
Ovenbakken 31 C

1361 Østerås • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og delikat 2-roms oppusset 2021 - Solrik terrasse på 24 m2 - Parkering* - Nær T-bane, buss og senter - Ingen dok.avg
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
44 m²
Bruksareal (BRA)
47 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
3 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
24 m²
Fellesutgifter
kr 4 608 / Mnd
Prisantydning
kr 3 500 000
Omkostninger
kr 9 181
Fellesgjeld
kr 463 343
Totalpris
kr 3 972 524
Fellesformue
kr 20 426
Byggeår
1968
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
36240088
card-default

Elise Riise Johnsen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Elise
Prisantydningkr 3 500 000,-
Fellesgjeldkr 463 343,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 3 972 524
Eiendom
Ovenbakken 31 C, 1361 Østerås, Etasje: 1

Matrikkel
Andelsnr. 92 Orgnr. 948859599 i Bærum kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 47 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 44 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 3 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 24 kvm

Areal
Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 47 kvm, BRA-i:44 kvm , BRA-e: 3 kvm , TBA: 24 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1968

Tomt
Eiet tomt kvm

Prisantydning
3 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 07.03.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 463 343,- pr.01.02.24.
Andel fellesformue: kr. 20 426,- pr.31.12.23.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 500 000,- (Prisantydning)
kr 463 343,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 963 343,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 972 524,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Felleskostnadene er kr 4608 pr mnd og inkluderer kommunale avgifter, løpende vedlikehold, varmtvann, kabel-tv/internett, vaktmestertjenester, trappevask, felles bygningsforsikring, renter og avdrag fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for  overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende  innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av  partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Ragnhild Holden

Parkering
Borettslaget disponerer noen parkeringsplasser og garasjeplasser for utleie. Disse fordeles etter venteliste ved henvendelse til styret, normalt kort ventetid for å få plass. Det har blitt klargjort for El-bil lading på alle parkeringsplassene borettslaget disponerer. De som leier plass, kan gjøre avtale/tegne abonnement med Elaway som er borettslagets leverandør.Ta kontakt med megler/styret for nærmere informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Informasjon fra borettslaget:
Borettslaget har 27 parkeringsplasser og 15 garasjer til utleie for beboere. Send mail til styret2731@gmail.com med "Leie av parkeringsplass/garasje" i emnefelt. Pris kr. 400,-/700,- pr. mnd. 1 mnd. oppsigelse fra den 1. i påfølgende måned. Informasjon hentet fra hjemmesiden til borettslaget.

Beliggenhet
Boligen ligger i solrike og grønne omgivelser på Østerås. Griniveien ligger kort unna og tar en kjapt til Røa, Haslum eller Sandvika, mens Nadderudveien går direkte til Bekkestua.

Østerås Senter ligger innen kort gangavstand - Her finner man butikker og helsetjenester, blant annet Vinmonopolet, legekontor, diverse butikker og dagligvarebutikk, og mye mer. Nye Eiksmarka Senter åpnet i slutten av 2018 og tilbyr et bredt utvalg butikker, caféer og restauranter som blant annet Apotek 1, sushi, pizza, Kiwi og frisør. Eiksmarka Helsestasjon ligger også her. Det er en søndagsåpen Joker med post i butikk i Eiksveien, og forøvrig godt med dagligvarebutikker i området.

Det er et meget godt kollektivtransporttilbud i kort avstand fra boligen. T-banen går fra Østerås T-banestasjon, kun noen minutters gange fra boligen. Her går linje 2 til Ellingsrudåsen på Furuset med stopp gjennom hele byen. Avganger 7-8 ganger i timen gjennom dagen, og ettersom Østerås er endestasjonen står det nesten alltid en bane og venter på deg. Busslinje 140, 140N, 212, 230 og 235 går fra Østerås senter busstopp, i umiddelbar nærhet til boligen. Herfra går bussen til Sandvika, Bekkestua og Skøyen med regelmessige avganger. Flybuss går fra Nadderudveien.

Nærområdet er rikt på aktiviteter for barn, unge og voksne innen både idrett og kultur. Det er flere gode golfbaner i området med bla. Toppgolf ligger en kort kjøretur unna og tilbyr Norges største treningssenter for golfere. For de som vil ut i skog og mark er tilbudet svært bredt. Marka ligger en kort tur unna og det ligger flotte turstier rundt jordene langs Griniveien. Er du glad i å sykle eller gå på rulleski er Sørkedalsveien en pent asfaltert vei med herlige, landlige omgivelser. På vinterstid byr området på flotte skimuligheter, både nedover og bortover. Kolsås Alpinanlegg er det største alpinanlegget i Bærum og tilbyr flotte bakker, samt alpinkurs. For de som er mer interessert i langrenn er det flotte preparerte skiløyper på Muren og Brunkollen. Enda kortere utflukter kan både sommer og vinter tas på Hagabråten, Øvrevoll eller Sauejordet - Her kan turen starte like utenfor døren din! 

Skole for barn i alle aldre er å finne innen 2 km fra døra, og det er et godt barnehagetilbud i lokalområdet. Blant skolene i nærheten finner man Eikeli skole for 1.-7. trinn og Hosletoppen skole for 8.-10. Trinn, som boligen sokner til. Den mest nærliggende videregående skolen er Eikeli videregående. Her tilbys det både studiespesialiserende linjer og flere spennende og yrkesorienterte valglinjer som Businessklassen, Internasjonalisering og Samfunnsfag.

Tomt
Eiet tomt, kvm

Det er store grøntområder mellom blokkene. Borettslaget har også felles grillplass med platting og utemøbler.

Inneholder
Leiligheten inneholder entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Utgang til terrasse på ca 24 m2. Bod i kjeller på ca 3 kvm.

Tilgang til fellesvaskeri i oppgang A, samt sykkelparkering på kortsiden av hver blokk eller i kjelleren.

Borettslaget har i tillegg enkelte boder til leie i kjeller.

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige
fasader forblendet med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har
slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør med tre-lags glass fra 2013. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to lags glass fra 2013. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med elektrisitet.

Etasjeskiller - 1.etasje:
- Etasjeskiller måles ved bruk av laser for å finne eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles det i to rom i hver etasje og i hvert rom er det 5
målepunkter. Følgende rom er målt: Kryssmåling i stue/kjøkken. Det er kun registrert mindre målbare skjevheter. Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble på tilfeldige plasser oppmålt til ca 9 mm i stue/kjøkken.

Øvrige rom:
- Gulvflater belagt med parkettbord samt fliser i entre med gulvvarme. Vegger i malte flater. Himlinger i malte flater. Slette innerdører.
- Kommentar til TG2: Innerdører; Dørbladet til innerdør ved soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Fordelerskap for rør-i-rør er plassert på bad. Stoppekraner er plassert i fordelerskap. Vannrør av typen rør-irør. Synlige avløpsrør av plast. Ventilasjon med tilluftsventiler i yttervegg og vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Rom for varig opphold:
Takhøyder er på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 2,31 meter i stue/kjøkken og soverom. 2,33 meter i entré. 2,14 meter i bad.
Til informasjon: Bad har en takhøyde lavere enn 2,2 meter.

Elektrisk anlegg:
- Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i felles trappegang. Leiligheten har i hovedsak skjult elektrisk anlegg. Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

I forbindelse med renovasjon av leiligheten 2021 informerer selger at ble det lagt nytt og skjult elektrisk anlegg i store deler av leiligheten. Unntak: bak eksisterende kjøkkeninnredning. Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 26.11.2021 , arbeidene gjelder rehabilitering av leilighet ihht tilbud.

Kommentarer til TG2: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget; Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert
etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Det er ikke gjennomført vedlikehold/utskiftninger på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person

Dører og vinduer:
- Slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør med tre-lags glass fra 2013. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to
-lags glass fra 2013.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utgang fra stue/kjøkken til terrasse på 24 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Rekkverk av tre. Rekkverkshøyde er målt til ca. 106 cm.
- Kommentarer til TG2: Det mangler rekkverk på deler av terrassen. Tiltak anbefales.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises det til vedlagt takstrapport.

Primærrom
Primærrom: 44 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 47 kvm

Standard
Velkommen til Ovenbakken 31 C!

Dette er en lys og pen 2-roms med enkel adkomst i gårdens 1.etasje.

Leiligheten oppleves som meget innbydende og ble pusset opp i 2021 med blant annet hvitoljet eikeparkett, malte overflater, nytt baderom og oppgradert kjøkken. I forbindelse med oppussingen ble det lagt nytt og skjult elektrisk anlegg i store deler av leiligheten. Badet ble renovert i regi av borettslaget, mens oppgradering av resten av leiligheten er utført av Bygg og Tømrermester Øivind Fjeld AS (dokumentasjon foreligger).

Stue og kjøkken er av åpen løsning og oppleves som et hyggelig oppholdsrom med utgang til terrasse. Uteplassen er på ca 24 m2 og er et fantastisk sted å nyte fine sommerdager og kveldssolen.

Borettslaget har parkeringsplasser og garasjeplasser for utleie, klargjort for El-bil lading.

Varmtvann ink. i felleskostnadene.

Det er kort vei til T-bane, buss og kjøpesenter.

Entré | Velkommen inn!
Her bor du fint til med enkel adkomst i gårdens 1.etasje. Entréen gir et fint førsteinntrykk av boligen og har fliser med varmekabler, samt overflater fra 2021. I entré er det skoskap og oppheng for yttertøy.

Stue | Sosialt
Stue og kjøkken er av åpen løsning og oppleves som et lyst og sosialt oppholdsrom. Rommet ble pusset opp i 2021 med hvitoljet eikeparkett og tidsløse farger på veggene, samt ny og tykkere isolasjon mot yttervegg. Stuen har plass til både sofaseksjon, spisebord og annet tilhørende møblement. Her er det vindusflater ut mot terrassen mot nordvest.

Terrasse | Solrikt
Fra stuen er det utgang til en flott terrasse på ca 24 m2. Uteplassen oppleves som en fantastisk oase sommerstid med god plass til loungemøbler, solsenger og grill. Her kan du samle venner og nyte fine sommerkvelder! Herfra har du også direkte adkomst ned til borettslagets store fellesarealer. Terrassen vender mot nordvest og byr på ettermiddags-/kveldssol sommerstid.

Kjøkken | Praktisk
Kjøkkeninnredningen har en godt med skap- og benkeplass og en praktisk utforming. Kjøkkenet ble også oppgradert i 2021 med blant annet ny skillevegg mot stue, nye dekorative fliser på veggen over kjøkkenbenkenn, samt nye benkeplater og ny hylle i hvitoljet eik. Kjøkkenet er utstyrt med ny keramisk platetopp fra 2021, komfyr, oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap med frysedel.

Soverom | Koselig
Videre inneholder boligen et hyggelig soverom som også ble oppusset i 2021 med eikeparkett og pene malte overflater, samt spotter i himling. Her er det innredet med skyvedørsgarderobe og det er plass til å innrede med dobbeltseng.

Bad | Fra 2021
Boligen inneholder et pent baderom pusset opp i 2021 i regi av borettslaget. Badet har fliser med varmekabler, samt downlights i himling. Videre har baderommet vegghengt servant med skuffer og speilskap med belysning over servanten. Det er vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare dører i glass. Her er det også opplegg for vaskemaskin. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Dokumentasjon på renovering foreligger, og i forbindelse med renoveringen ble alle bad/rør i borettslaget oppgradert.

Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Overflater fra 2021:
- Gulv med fliser og hvitoljet eikeparkett.
- Malte vegg- og himlingsflater.

Kommentarer til TG2:
Bad:
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
Selger har fått bekreftet fra firmaet som pusset opp badet at de vil komme å utbedre dette.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser vektprosent under 16.

Kjøkken:
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for oppføring av blokken. Det foreligger også ferdigattest for reparasjon av innvendige vann og avløpsledninger fra 2021.

Ferdigattest markerer den formelle avslutningen av byggesaken og skal vise at arbeidet er utført i tråd med tillatelsen og regelverket. Hovedregel etter gammel og ny plan- og bygningslov (pbl) er at et bygg ikke skal tas i bruk før det foreligger ferdigattest alternativt midlertidig brukstillatelse.

Dersom det er gitt midlertidig brukstillatelse vil ikke manglende ferdigattest bety at det er ulovlig å bruke bygningen. Det betyr derimot at bygningen ikke er formelt fullt ut ferdigstilt.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad og i entré.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Eiendomsskatt
Bærum kommune har ikke eiendomsskatt.

Faste løpende kostnader
Selger hadde et strømforbruk på ca 6210.54 kWh i tidsperioden januar - desember for hele 2023.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HANBA1-94907067321
Type: A
Restgjeld:  45.148.565,-
Restløpetid: 29 år
Term pr år: 12
Rentekostnader: 5,60% Flyt

Ovenbakken 27 og 31 Borettslag har ett lån i Handelsbanken. Per  31.12.2022 hadde borettslaget tre lån i Handelsbanken som ble samlet i ett lån i februar 2023.  Borettslaget nedbetalte i februar 2023 kr 1,5 mill. av samlet gjeld etter salg av utleiebolig i  2022.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89193721

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 931 266,- Som sekundærbolig Kr. 3 538 810,-

Borettslag
Borettslag: Ovenbakken 27 og 31 Borettslag, Orgnr: 948859599
- Borettslaget består av 96 leiligheter.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Snøbrøyting og strøing utføres av vaktmesterkompani.
- Dugnad må påregnes.
- Altibox er kabel-tv og internett leverandøren til borettslaget.
- Grilling med elektrisk eller gassgrill er tillatt på balkongen.
- Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være  andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

Styret arbeid den siste tiden:
- Det er utført noen tiltak på grøntarealene.

- Det har blitt klargjort for El-bil lading på alle parkeringsplassene borettslaget disponerer. De som leier plass, kan gjøre avtale med Ladeklar om etablering av selve ladeboksen.  Det har også blitt gjennomført oppgradering av det elektriske anlegget i blokkene.

- Fasadene i begge blokkene ble vasket, og inngangspartiene samt balkongveggene ble malt og alle terskler ble lakkerte.

- Styret har inngått samarbeidsavtale med Selvaag i forbindelse med utskifting av vann og avløpsrør, samt totalrenovering av alle badene i borettslaget. Dette arbeidet pågikk i 2021 og er nå ferdig. Avtalen innebar også at det ble etablert ny felles varmtvannsløsning med bergvarmepumpe.

- Borettslaget har i oktober 2020 inngått ny avtale «Altibox 200 Flex» med Viken Fiber med 5 års varighet. Avtalen gjelder internett/fjernsynsløsning som gir større valgfrihet for den enkelte til å velge kun internett, kun fjernsyn eller en kombinasjon. Den enkelte andelseier har poeng som benyttes for å sette sammen en tv-programpakke.

- Det har vært utført årlig service og månedlig rens av vaskemaskinene.

Borettslaget har gjennomført flere store vedlikeholdsprosjekter i de senere årene:
2022:
-  Videreført oppgradering av det elektriske anlegget i blokkene som bl.a feilsøking og  reparasjon/utskifting av utelys. Utskifting av lamper i kjelleren og endret til tidsstyrt  bryter for lys ved inngangspartiene.
- Oppfølging av rehabilitering; Bl.a. reetablering av plen etter rehabilitering
- Beiset garasjen, sjekket takviftene, blikkenslag på pipene.
- Skjeggkresanering begge blokker
- Skiftet slitte låssylindere i alle 6 hovedinngangene.
- Det har vært utført årlig service og månedlig rens av vaskemaskinene i kjellere.
-  Utleieleiligheten ble solgt.  2021:
- Oppussing av alle bad.
2020:
- Forberedelser til rør- og sanitær rehabilitering.
- Klargjøring for El-bil lading. Avtale med Ladeklar.
- Fasadevask.
- Maling og lakking. Pussing av gavlvegger.
- Brannsikring.
2018:
- Det er satt opp gjerde ved p-plassene mot Ovenbakken
- Ny ringeklokke i 31 C og service på 31 A og B
- Oppmerking av parkeringsplasser
2017:
- Vasking av gavlvegger og balkongfasader
- Maling av oppganger og nye postkasser
- Nytt nedgravd avfallsystem
2016:
- Skiftet det elektriske anlegget i kjellerganger, boder og oppgangene
- Ny utendørsbelysning 2016/2017
2015:
- Brannsikring, alle brannslukkere er kontrollert.
- Utskiftning av alle garasjeporter og beiset garasjene.
- Omfattende vedlikehold av grøntarealene.
- Utvidelse av søppelhus
- Nye LED lys i fellesområder
2013/2014:
- Rehabilitering av tak.
- Rehabilitert fasade med blant annet ny isolasjon og fasadeplater.
- Skiftet alle vinduer og balkongdører.
- Balkongrehabilitering
- Nytt ventilasjonssystem inklusive nye vifter på alle bad.
2011:
- Nytt callinganlegg.
- Nyoppført grillplass på fellesarealene.
- Nye brannceller, el-tavler og dørpumper i kjeller.
2010:
- Brannsikring - brannslukkere og brannslanger i fellesareal byttet ut.
- Nytt nøkkelsystem

Det har vært diskutert behov for drenering av blokkene. Dette er pr nå utsatt på ubestemt tid.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Hele salgsoppgaven bør grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler m.m.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er ikke tillatt å anskaffe seg husdyr uten skriftlig godkjennelse fra styret. Dette  gjelder alle nye anskaffelser av dyr. Selv om man har hatt husdyr tidligere, ønsker flere  husdyr eller ved at et husdyr har gått bort. Skriftlig søknad skal sendes til styret. Ved  overtredelse kan dyrehold bli nektet

Annet
Alt av hvitevarer, taklamper og annet fastmontert møblement medfølger.

Følgende medfølger ikke salget:
- TV
- Vaskemaskin (denne kan kjøpes)

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1967/5985-1/100  Best om garasje/parkering  
 14.10.1967 
Best. om opparbeidelse av biloppstillingsplasser
 
1968/302650-1/100  Best. om vann/kloakkledn.  
 03.05.1968 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1969/306731-1/100  Erklæring/avtale  
 20.09.1969 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasje
 
1970/301759-1/100  Obligasjon  
 04.03.1970 
BELØP: NOK 1.128.000
Panthaver:Boligstiftelsen Leieboere  
Lnr: 1000489
 
2021/416178-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
 12.04.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/416150-1/200
 
1970/7469-1/100  Erklæring/avtale  
 29.09.1970  
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasje
 
2014/1084832-1/200  Pantedokument  
 09.12.2014 
BELØP: NOK 17.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
 
2022/1448452-1/200   ** Transport  
 21.12.2022 08:50 
Fra:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
2021/416150-1/200  Pantedokument  
 12.04.2021 21:00 
BELØP: NOK 32.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
 
2021/1184459-1/200  Pantedokument  
 23.09.2021 21:00 
BELØP: NOK 6.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995


Utleie
(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- Andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller  nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen  i minst ett av de to siste årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av  hele boligen for opptil tre år.
- Andelseieren er en juridisk person.
- Andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning,  militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.
- Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett oppeller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.
- Det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapsloven § 68 eller  husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det.  Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke  sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at  søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten  godkjenning.

(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Østerås senter vil i løpet av 2024 og 2025 totalrenoveres innvendig og utvendig. Kjøpesenteret vil holde åpent i hele byggeperioden.

SØKNAD OM RAMMETILLATELSE FOR TILBYGG OG PÅBYGG - GNR. 35, BNR. 105 - ØSTERÅS SENTER - OTTO RUGES VEI 80, 1361 ØSTERÅS.

Det søkes om tillatelse til tilbygg og påbygg på eiendommen.

Tiltaket omfatter:
• Etablering av nye innganger og utvidelser i forbindelse med dette.
• Utvidelse av eksisterende ventilasjonsrom på tak
• Tetting av eksisterende glasstak
• Installering av ny heis ved hovedtrapp mellom underetasje og hovedetasje
• Oppgradering av uteområde rundt inngang øst med ny trapp, gangvei og grøntareal

Sak; 18/20306 - Eiksveien 108 - tilbygg omsorgsboliger:
Det søkes om oppføring av et nybygg i 4 etasjer til Solbakken bo- og behandlingssenter. Solbakken bo- og behandlingssenter består av 88 sykehjemsplasser. Nybygget tilsluttes eksisterende bygg i form av innglasset gangbro. Nybygget vil gi en økning på 60 sykehjemsplasser.

Sak; 22/16763 - Eiksveien 73 - detaljregulering:
Østerås bo- og behandlingssenter hadde i 2019 fire sykehjemsavdelinger, en omsorgsbolig og et dagaktivitetssenter.

I 2020 het stedet fortsatt bo- og behandlingssenter, men besto kun av dagaktivitetssenteret. Hele Østerås sykehjem har flyttet til Lindelia sykehjem i Lindelia 47 på Gjettum.

Det er prosjektert å bygge om Eiksveien 73 til Nye Østerås barnehage. Barnehagen, som kan få 200 plasser, planlegges ferdig i juni 2025.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 500 000,- (Prisantydning)
kr 463 343,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 963 343,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 972 524,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.41 615,10)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Foto (Kr.3 500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.16 490)
Foto - bilder fra forrige salg (Kr.1 500)
Grunnpakke borettslag (Kr.12 995)
Markedspakke 1 (Kr.22 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.120 400,10)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.




Det er avtalt at megler kan legge ut for følgende utlegg dersom nødvendig: fotograf, trykking av
salgsoppgaver, takst osv. da disse faktureres direkte til selger fra leverandører.

Oppdragsnummer
36-24-0088

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Elise Riise Johnsen

Saksbehandlere
Elise Riise Johnsen
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 11 08 66 / E-post: erj@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ovenbakken 31 C
For mer om objektet
Ovenbakken 31 C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: