Bilde 1 av Karlsvognen 6HBilde 2 av Karlsvognen 6H
Digital salgsoppgave
Karlsvognen 6H

2315 Hamar • Hamar kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

HAMAR - Lys og koselig 3-roms terrasseleilighet med endebeliggenhet. Solrik uteplass med fantastisk utsikt. Garasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
115 m²
Bruksareal (BRA)
117 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
2 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
48 m²
Fellesutgifter
kr 6 879 / Mnd
Prisantydning
kr 4 950 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 391 000
Totalpris
kr 5 350 450
Fellesformue
kr 48 403
Byggeår
1974
Tomt
Fellestomt 18506 m²
Oppdragsnummer
72240057
card-default

Inger Helene Simensen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Inger
card-default

Ingrid Bøhmer

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les om Ingrid
Prisantydningkr 4 950 000,-
Fellesgjeldkr 391 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 5 350 450
Eiendom
Karlsvognen 6H, 2315 HAMAR

Matrikkel
Andelsnr. 6408 Orgnr. 950129980 i Hamar kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 117 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 115 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 2 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 48 kvm og garasjeareal på 14 kvm.

Antall soverom
2

Byggeår
1974

Tomt
Fellestomt 18506 kvm

Prisantydning
4 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Alf-Harald Guriby Takstdato: 20.03.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 391 000,- pr. 01.03.24
Andel fellesformue: kr. 48 403,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 950 000,- (Prisantydning)
kr 391 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 341 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 342 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 350 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 879,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer forretningsførsel, felles drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, TV-anlegg, Internett, nedbetaling fellesgjeld m.m.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierene. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Solvår Liberg

Parkering
Garasjeplass i felles garasjerekke medfølger leiligheten.

Parkering utover garasjeplasser skjer på anviste plasser, og plasser avsatt til gjesteparkering på borettslagets tomt.

Beliggenhet
Boligen ligger i et etablert, attraktivt og barnevennlig boligområde på Holsjordet. Det er kort avstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg og butikker, og ca. 3,8 km til Hamar sentrum. I sentrumskjernen ligger et rikt caféliv, og bybussen tar deg enkelt hjem igjen. Den offentlige kommunikasjonen er god, med bussholdeplass rett ved boligen.

Rett utenfor døren ligger Furuberget med flotte tur- og rekreasjonsområder. Her er det lange og korte turstier for enhver smak, og supre skiløyper på vinterstid. Løypene er lyssatt på kveldstid. Kiwi nærbutikk ligger like ved boligen.

Ønsker du en tur langs Mjøsa, er det fine turstier mot sentrum, forbi friområdet og museumsområdet Domkirkeodden. Det er små koselige kafeer langs stien/promenaden som har åpent i helger store deler av året.

Fritidstilbudene i nærområdet er veldig gode. Ankerskogen ligger en gåtur på ca. 3 km unna, med svømmehall, helse- og velværeavdeling. Ankerskogen har også opplyste turstier, skiløyper, skøytebane, akebakke og frisbeegolfbane.

Tomt
Fellestomt, 18506 kvm

Tomten er opparbeidet med beplantning, og gangveg/arealer med belegningsstein i tilknytning til nedre garasjerekke. Forøvrig asfalterte kjøreveger.

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling:
Totalt: 117 m² BRA / 115 m² BRA-i / 2 m² BRA-e
1. etasje: 58 m² BRA / 56 m² BRA-i / 2 m² BRA-e
2. etasje: 59 m² BRA / 59 m² BRA-i
I tillegg TBA (Delvis overbygd takterrasse) på 48 m² i 2. etasje.

Følgende rom er inkludert i BRA-i:
1. etasje: Entré, gang, bad, toalettrom, vaskerom og to soverom.
2. etasje: Spisestue, kjøkken og stue.

Garasjeplass i felles garasjerekke: 14 m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Alf-Harald Guriby (Anticimex):
Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Flatt tak (ikke besiktiget). Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Bad: Membran, tettesjikt og overgang til sluk (på bakgrunn av alder er det grunn til å varsle om risiko), og fallforhold (lokalfall og fall utenfor sluksonen er mindre enn anbefalt og vurderes til å ikke være tilstrekkelig, det er ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel).
- Vaskerom: Overflater gulv (moderate tegn til bomlyd) og membran, tettesjikt og overgang til sluk (på bakgrunn av alder er det grunn til å varsle om risiko, det er ukjent om det er benyttet membran på gulv/veggflater).
- Kjøkken: Vannrør (vannrørene er ikke plugget mot varerør og det er ikke montert automatisk lekkasjestopper) og overflater gulv (slitt).
- Toalettrom: Ventilasjon (tilluftsspalte er ikke etablert) og overflater gulv (stedvise gliper).
- Øvrige rom begge etasjer: Overflater gulv (stedvis slitt/aldringspreget i 1. etasje, og stedvis knirk i 2. etasje).

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til Karlsvognen 6H og denne innbydende terrasseleiligheten med hyggelig beliggenhet på Holsjordet. Leiligheten har en funksjonell og god planløsning med to soverom, bad, toalettrom og vaskerom i 1. etasje, og åpen stue- og kjøkkenløsning samt bod i 2. etasje. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse med nydelige utsiktsforhold. Leiligheten har endebeliggenhet og ligger øverst i rekken. Den fremstår med en fin standard, er lys og har fine kvaliteter. Med leiligheten følger også garasje i felles garasjerekke. Den har fin beliggenhet med kort avstand til alt du trenger i hverdagen, samt flotte turmuligheter i Furuberget. Velkommen til en hyggelig visning!

Det er adkomst til leiligheten fra pent inngangsparti opparbeidet med belegningsstein. Praktisk bod i tilknytning til inngangspartiet. Ved døren er det plass til cafésett hvor morgensolen treffer.

Inn døren er vindfang og gang. I gangen er det gulvvarme. Her er det god plass til omkledning og romslig skyvedørsgarderobe med speilfronter. Via trapp tar du deg opp til stue og kjøkken.

Stuen er luftig og møbleringsvennlig med plass til sittegrupper og spisegruppe. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys, og ikke minst har man et flott utsyn over Mjøsa og nærliggende områder.

Fra stuen er det utgang til stor terrasse på hele 48 m². Her er det god plass til utemøblement. Deler av uteplassen er overbygget som gjør den skjermet og lun. Med denne utsikten er det enkelt å nyte varme sommerdager og sene kvelder.

Leiligheten har delvis åpen kjøkkenløsning med innredning fra IKEA fra 2012. Innredningen er lys med slette fronter i hvit utførelse og benkeplate i laminat. Avsatt plass til frittstående komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Innenfor kjøkkenet er det er praktisk matbod.

Det er to soverom i leiligheten. Begge er av god størrelse med plass til seng og garderobe. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Badet er fra 2006 og ligger i 1. etasje. Rommet er flislagt med varmekabler i gulv. Det er innredet med heldekkende servant med skuffer under, speil med belysning, gulvstående toalett og dusjnisje med glassdør og dusj på vegg. Eget vaskerom i leiligheten som har innredning med skap og vask samt opplegg for vaskemaskin. Rommet er flislagt. Gjestetoalett med gulvstående toalett og håndvask.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest på bolighus (Karlsvognen 6) datert 08.10.1974. I denne er det kommentert følgende:
- Husnummerskilt må oppsettes.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1974. I disse er dagens entré definert som redskap, og dagens utvendig bod som entré. Dagens bad er i tegningene vask/bod. I 2. etasje er det i tegningene ett soverom som er innlemmet i stue. Endringer fra bod til oppholdsrom er søknadspliktig og kjøper overtar ansvar for eventuelle pålegg fra kommunen vedrørende dette.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg. Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad, vaskerom og gang i 1. etasje.

Leiligheten ligger øverst som gjør det mulig å sette inn pipe iht. opplysninger fra eier.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 879,- pr.mnd.

Felleskostnadene inkluderer forretningsførsel, felles drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, TV-anlegg, Internett, nedbetaling fellesgjeld m.m.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under "Felleskostnader" påløper kostnader til for eksempel strøm,  innbo-forsikring og innvendig vedlikehold.

Nåværende eier har et årlig strømforbruk på ca. 13 200 kWh.
Nåværende eier har alarm fra Verisure for kr. 425,- pr. mnd.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har ett lån.
Lånenr. HANBA1-83987209995.
Type: Annuitet.
Restgjeld: 28.099.252,-.
Restløpetid: 23 år og 5 mnd.
Rente: Flytende på 5,65%.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Ovennevnte vilkår er hentet fra opplysninger fra forretningsfører datert 14.03.2024.

Årsregnskap
Borettslaget hadde et positivt/negativt årsresultat på kr. 1 689 791,- for 2022. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler utgjorde kr. 3 361 464,- per 31.12.2022.

Forsikring med polisenummer
Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring med polisenummer 560726. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 949 280,- Som sekundærbolig Kr. 3 607 262,-

Borettslag
Borettslag: Vega Borettslag, Orgnr: 950129980 Borettslaget er tilknyttet OBOS og består av 78 andelsleiligheter.
Hjemmeside: https://vega-borettslag.no

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Oppgradering av det elektrisk anlegg med lademuligheter i garasjene. Tilrettelagt for at hver enkelt eier kan kjøpe inn egen ladestasjon og montere i sin garasje.
2017-2018: Rehabilitering av terrasser.
2013-2014: Rehabilitering av boliggaten og garasjeanlegg.
1996-1996: Etterisolering og stifting av vinduer.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket (vedtekter og husordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven). Fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Felleskostnadene justeres normalt 1-2 ganger årlig iht. til renteendringer, generelle kostnadsendringer og endringer i tjenestetilbud.

Forretningsfører
OBOS.

Styregodkjenning
Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Man kan ikke eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett på borettslagets andeler. Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7 981,- for den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
Dekoder og modem medfølger i handelen ettersom dette er borettslagets eiendom. Selskapet har kabel-TV fra Telenor inkl. bredbånd. Det er ikke fiber.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen. Lampetter ved spisestue og taklampe ved spisestue kjøkken medfølger ikke.
Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Det gis ingen garantier når det gjelder tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Dyrehold
Beboere som anskaffer hund/katt, må på forhånd innhente uttalelse fra naboene. Uttalelsene skal følge med søknad om dyrehold til styret.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært. Total renovasjon, av bad og vaskerom, ombytting. Firmanavn: Rør. Hanstad Stange EL. Elektro Instalasjon Flis Odd Lundby Snekker Wolden.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja. 2006. Firmanavn: Rørlegger Hanstad Stange.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja. Har kvitteringer.

Er arbeidet byggemeldt?
- Ja. Dette er det rørlegger Hanstad som organiserte.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja. Kom inn 1 mus i benkeskap er utbedret.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. Vega borettslag har oversikt over alt dette. Ø M Fjeld 2018.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. Nytt sikringsskap 2000. Firmanavn: ABB Install.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja. Foretatt kontroll 2008.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Det er lagt til rette, for at det kan installeres.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Det foreligger noen planer for nabo eiendommen.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks.rotter, mus, maur eller lignende?
- Se tidligere svar.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
- Dagboknr. 106202, tinglyst den 16.09.1974. Gjelder bestemmelse om bebyggelse, gjerde og vann/kloakkledning m.m.

Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova§ 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig veg. Interne veger i borettslaget.

Borettslagets eiendomsmasse er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030, med planid 20170001. Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. Eiendommen ligger innenfor hensynssone for radonfare og krav vedrørende infrastruktur H410_.

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse i henhold til "Detaljreguleringsplan for et område mellom Furubergvegen og Karlsvognen - Vekten II" med planid.: 080100. Dato for ikrafttredelse: 27.02.2019. Øvrige delarealer: Gangveg/gangareal/gågate, turveg, parkeringshus-/anlegg, kjøreveg.

Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen. Selv om eiendommen ligger innenfor plangrensen så ligger ikke eiendommen innenfor hensynssoner eller bestemmelsesområder i selve planen.

Det gjøres oppmerksom på at det pågår planlegging av detaljreguleringsplan for Karlsvognen 2 - Utfarten. Formålet med planen er å bygge et nytt, mer moderne, fremtidsrettet og miljøvennlig bygg for dagens matvareforretning. For å få utført dette, planlegges å ta i bruk arealet ved siden av dagens butikk, som i dag er regulert for friområde (dette friområde ligger ved siden av Karlsvognen 6).

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 950 000,- (Prisantydning)
kr 391 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 341 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 342 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 350 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Look (Kr.3 500)
Visningshonorar (Kr.2 950)
Eierskiftegebyr selger (Kr.6 385)
Provisjon (Kr.68 600)
Tilrettelegging (Kr.16 500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.19 206)
HA (Kr.7 499)
Grunnpakke borettslag (Kr.7 500)
Markedspakke 1 (Kr.21 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Totalt kr. (Kr.160 540)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-24-0057

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr: 916933568
Seminargata 3
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Inger Helene Simensen

Saksbehandlere
Inger Helene Simensen
EIE Hamar
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 92 86 43 00 / E-post: ihs@eie.no

Ingrid Bøhmer
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Mob: 97 41 17 70
[/ E-post: ibo@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Karlsvognen 6H
For mer om objektet
Karlsvognen 6H

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: