Bilde 1 av Marcus Pedersens vei 20Bilde 2 av Marcus Pedersens vei 20
Digital salgsoppgave
Marcus Pedersens vei 20

9406 HARSTAD • Harstad kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 4 000 000

Omkostninger: kr 116 290Totalpris: kr 4 116 290
Spennende mulighet sentralt på populære Seljestad | Innholdsrik eiendom med fin hage | Gangavstander | Dobbel garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Fast eiendom
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
181 m²
Bruksareal (BRA)
181 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
75 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
65 m²
Kommunale avgifter
kr 34 800 / År
Prisantydning
kr 4 000 000
Omkostninger
kr 116 290
Totalpris
kr 4 116 290
Byggeår
1921
Tomt
Eiet tomt 1557 m²
Matrikkel
knr. 5503, gnr. 58, bnr. 71
Oppdragsnummer
8240126
card-default

Runar Bjørkelund

Eiendomsmegler | Partner
Les om Runar
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 000 000,-
Ting.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Pantattest kjøper kr 240,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) (valgfri)kr 15 050,-
2,5% dokumentavgiftkr 100 000,-
  
Totalpris kr 4 116 290
Arealer

Totalt bruksareal: 181,0 m²


Kjeller:

- 63 kvm - ALH - Bad, vaskekjeller, hobbyrom, trapperom, kontor og to boder. Det er registrert takhøyde under 1.9 meter, derfor er ikke arealet i kjelleren beregnet som BRA.


Hovedetasje:

- 115 kvm - BRA-i - Stue, kjøkken, bad, spisestue, soverom, garderobe og to ganger.


Loftsetasje:

- 66 kvm - BRA-i (2 kvm ALH) - Stue, kjøkken, WC, to soverom, gang og trapperom.


Terrasse og balkongareal:

- 65 kvm - TBA - Balkong og terrasse.


Eksternt bruksareal:

- 48 kvm - BRA-e - Garasje.

- 27 kvm - BRA-e - Anneks - Entré, stue/kjøkken, soverom og bad. Lys og rømningsforhold på soverom her tilfredstiller ikke krav.


Det er også et mindre uthus/lekehus på eiendommen. Dette er ikke oppmålt/arealberegnet.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.


Takstmann opplyser: Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Boligen har en konstruksjon og utforming som vanskeliggjør nøyaktig oppmåling.




Arealbeskrivelse





Standard

Ifølge takstmann fremstår boligen med normal standard utifra alder/konstruksjon, i tillegg som normalt vedlikeholdt. Ytterligere vedlikehold må påregnes.


KJØKKEN

Kjøkken i hovedetasje:

Kjøkken med mørke trefargede, profilerte fronter. Enkelte fronter med glass. Laminert benkeplate med nedfelt benkebeslag. Fliser mellom benkeplate og overskap. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Integrert stekeovn og koketopp Bruksmerker registrert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.


Kjøkken i loftsetasje:

Eldre seksjonsinnredning, komplettert med overskap ved ovn, av nyere alder. Innredningen har heldekkende benkebeslag i stål, frittstående komfyr og kjøleskap. Bruksmerker registrert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.


VÅTROM

Bad hovedetasje:

Bad i hovedetasje. med fliser på gulv og elektriske varmekabler. Vegger med malte bygningsplater og flis. Himling av slettmalte plater.

Toalett med innebygget sisterne, dusjnisje med buede glassvegger og servant. Det er montert dusj ved toalett.

Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Vegger med malte bygningsplater og flis. Himling av slettmalte plater.

Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 2mm. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Toalett med innebygget sisterne, dusjnisje med buede glassvegger og servant. Det er montert dusj ved toalett. Det er ingen ventilering. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Fuktmåling er foretatt fra hull i tilstøtende rom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til under 8%. Alt under 15% anses som tørt, men det gjøres oppmerksom på at dette er en stikkprøve og ingen garanti for tilstands ellers.


Bad i kjeller:

Rommet har fliser på gulv med elektriske varmekabler. Våtromsplater på vegg og malte plater i himling. Rommet har badekar med forheng og dusj på vegg. Servant på vegg og toalett. Det er montert speil på hele veggen ved badekar samt speil ved vask. Rommet har tidligere vert i daglig bruk og har fungert slik det er i dag. Rommet kan fungere med dagens løsninger, men dette anbefales ikke. Det gjøres også oppmerksom på at endret bruk kan også medføre problemer. Det er ikke registrert avtrekk fra rommet.

Rommet er bygget etter forskriftskrav fra før 1997 og gis dermed automatisk tilstandsgrad 3 basert på alder og forventet levetid. Rommet må påregnes renovert. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og deler av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha: dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket. Dette er forhold som en kjøper må få vite. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlag kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper og oppgradere badet eller annet våtrom for å kunne bruke rommet annerledes enn det er bygget for. Badet er eldre enn forventet levealder. I praksis betyr dette at våtrommet skal undergå en streng vurdering sammenlignet med det som tidligere har vært vanlig i tilstandsrapporter før den nye forskriften trådte i kraft ved årsskiftet. Dersom det foreligger et avvik som tilsier at våtrommet ikke oppfyller dagens regelverk om tettesjikt og sluk, enten på grunn av materialvalg, alder, avvik fra regelverk, preaksepterte ytelser, faktiske skader eller funn av fukt også videre, vil det etter Norsk Takst sitt synspunkt være et foreliggende avvik som krever utbedring «innen kort tid» og skal gis TG3. Et våtrom som ikke oppfyller funksjonskrav om tettesjikt og sluk i dagens tekniske forskrift skal gis TG3. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Fuktmåling er foretatt fra hull i tilstøtende rom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 8,3%. Alt under 15% anses som tørt, men det gjøres oppmerksom på at dette er en stikkprøve og ingen garanti for tilstands ellers.


Vaskekjeller:

Vaskekjeller fra byggeår. Rommet har malt betonggulv. Vegger av betong, samt malte bord i tre. Synlige bjelker i himling, samt malte bord i tre. Opplegg for vaskemaskin og en eldre innredning med vask. Varmtvannsbereder. Rommet har åpne rørføringer på vegg og i himling. Rommet har tidligere vert i daglig bruk og har fungert som vaskerom. Rommet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom og er heller ikke vurdert som ett våtrom ihht. dagens krav. Hele kjelleren har takhøyde under 1.9 meter. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Ingen dokumentasjon. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.


WC i loftsetasje:

Toalettrom i loftsetasje med toalett og servant på vegg. Rommet har parkett på gulv, vegger med malte bygningsplater og malte plater i himling. Rommet er av eldre ukjent alder.


INNVENDIGE FORHOLD

Gulv:

Parkett, teppegulv, malt betong, gulvbelegg og fliser på bad.


Vegger:

Malte/tapetserte bygningsplater, malt mur, malt panel, kinapanel, Huntonit og flis.


Himling:

Malte bord og plater, malt panel, himlingsplater 60x120, Kinapanel og slettmalt himling på soverom, bad og i garderobe. Boligen er renovert og vedlikeholdt opp gjennom årene. Enkelte overflater er visuelt utgått på dato. Bruksmerker registrert. Det er montert baderomsinnredning på soverom i loftsetasje. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være en risikokonstruksjon.


Etasjeskille:

Gulv på grunn av betong. Ukjent frost og fuktsikring. Etasjeskille mellom resterende etasje i tre, med ukjent isolasjonsnivå.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmåling og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Pipe og ildsted:

Boligen har elementpipe og peis. Pipe og peis er strukturmalt. Sotluke/feieluke er plassert på utvendig side ved veranda. Pipe og ovn er av ukjent alder, antatt etter 1989 når stuen ble utbygget. Boligen har i tillegg en pipe som ikke er i bruk. Pipen har feieluke i vaskekjeller. Ingen ildsted installert.


Rom under terreng:

Boligen har kjeller og flere rom under terreng. Hulltaking er ikke foretatt da de fleste vegger er av betong.


Innvendige trapper:

Boligen har tre stk. rettløpstrapper. Trapp mellom 1. og 2. etasje samt trapp ved inngang til leilighet, har malte vanger og opptrinn samt at det er lagt parkett i trinn, i senere tid. Trapp til kjeller med malte vanger i tre. Trinn er teppebelagt. Trappene er fra byggeår. Bruksmerker og større skjevheter er registret.


Innvendige dører:

Boligen har dører fra flere tidsepoker. Enkelte eldre, malte profilerte heltredører. Enkelte slette, malte dører som er kledd med "kinapanel". Enkelte profilerte dører, samt skyvedører av nyere alder ved bad i hovedetasje. Bruksmerker registrert.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Erlend Knutsen, datert 27.05.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:  

 

Tak:

Boligen har taktekking av plater i metall. Taket er fra flere tidsepoker og vurdering er basert på alder. Taket er besiktiget fra bakkenivå.


Takrenner og nedløp:

Takrenner og nedløp i metall. Takhatter i metall. Bygningsdelene er av eldre, ukjent alder. Enkelte nedløp mangler utkast. Høyde på pipe er ikke målt, og det kan ikke utelukkes at det må monteres feieplatå. Det ble opplyst følgende under befaringen: "Det har tidligere vert lekkasje fra dagens pipe, men dette er utbedret." Det er synlige spor etter tidligere vannlekkasje, men ingen fukt registrert på befaringen.


Yttervegg:

Yttervegger i kjeller av mur/betong. Utvendig malt. Resterende yttervegger har trekonstruksjon med ukjent utførelse og isolasjonsnivå. Boligen er tilbygget og påbygget flere gang oppgjennom tidene og konstruksjon er derav ukjent. Utvendig liggende bordkledning, innvendig kledd med bygningsplater. Eiers representant har opplyst at boligen er malt for ca 2 år siden.


Takkonstruksjon:

Saltakkonstruksjon med løft. Konstruksjonen er opprinnelig en gammel luftet kaldtakkonstruksjon som er ombygget i senere tid. Konstruksjon har ingen inspeksjonsmulighet og har ukjent utførelse og isolasjonsnivå. Vurdering er basert på alder.


Vindu:

Boligen har vinduer med malte trekarmer og 2- lags glass. Enkelte vindu med koblede glass, fra byggeår. Vinduene er i hovedsak fra byggeår samt 80 og 90 tallet. Enkelte vindu fra 2007. Vinduene har ikke dagens isolerende egenskaper og normal brukstid er omme for vindu eldre enn 2007. Bruksmerker registrert.


Ytterdører:

1 stk. malt hovedinngangsdør i tre, hvit med 2- lags glass, og utenpåliggende sprosser. Døra er fra 2013. 1 stk. malt heve/skyvedør i tre, med 2-lags glass. Døren har utenpåliggende sprosser. Døra er fra 1986. 1 stk. malt verandadør i tre, med 2-lags glass og utenpåliggende sprosser. Døra er fra 2007. 1 stk. malt verandadør i loftsetasje med 2-lags glass. Døra er fra 1990. 1 stk. malt tredør i kjeller av eldre ukjent alder. Dører eldre enn 2007 har ikke dagens isolerende egenskaper og normal brukstid er omme. Bruksmerker registrert.


Terrasse og veranda:

Boligen har Veranda i hovedetasje med utgang fra stue på ca 50 m². Balkongen har malt dekke og bærende konstruksjon av impregnerte materialer. Bærende konstruksjon med drager/søylesystem på støpte fundamenter på mark. Rekkverk med malte, stående bord i tre. Det er også etablert takterrasse med utgang fra kjøkken i loftsetasjen på ca 15 m². Terrassen har dekke av folietekking. Rekkverk med malte, stående bord i tre.


Trapper:

Boligen har to stk. utvendige trapper. En ved hovedinngang og en til veranda. Trapp ved hovedinngang er utført i mur/betong , og er belagt med Skifer i trinn. Rekkverk i malt tre med stående bord. Trapp til veranda har vanger og trinn av impregnerte materialer og er fundamentert på mark. Rekkverk i malt tre med stående bord. 

 

Boligen har fått følgende TG3: 

Nedløp og beslag:

Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.


Etasjeskille/gulv mot grunn:

Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Avvik er registrert flere plasser, men i hovedsak i loftsetasjen og i gang/trapp opp.


Pipe og ildsted:

Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.


Bad i kjeller:

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.


Ventilasjon bad i hovedetasje:

Rommet har ingen ventilasjon.


Vaskekjeller:

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.


Elektrisk anlegg:

Det er registret kabler/installasjon som er utildekket og har berøringsfare. Det vites ikke om kablene er tilknyttet størmføring. Det er registret kabler inn til sikringsskap som ikke er fuget med brannfugemasse. På bakgrunn av alder, og tilstand anbefales det en utvidet kontroll av det elektriske anlegget.


Boligen har fått følgende TG2: 

Taktekking:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak.


Veggkonstruksjon:

Det er registrert kledning som stedvis er værslitt, og som har lite lufting. Kledning er ved to plasser sprukket ifm. skadet vannbord over vindu. Kledning under veranda har enkelte steder påbegynnende råte.


Vinduer:

Det er stedvis registrert vindu som er værslitt og har sprukket treverk. Enkelte vindu har innvendige sprosser som er skadet/defekt. Det er registrert vindu som kniper i karm og vindu som er vanskelig å åpne.

Vindu på kjøkken i loftsetasjen har ødelagt foring. Vindu med råte i omramming, samt vindu med ødelagte vannbord i overkant.


Dører:

Alle dører eldre en 2007 er værslitt med flakkende maling og stedvis sprukket treverk.

Skyvedør har defekt lås.

Omramming over verandadør på kjøkken i hovedetasje er ikke i henhold til bransjestandard.

Låsemekanisme for låsing i åpen stilling, er defekt på dør i loftsetasje.


Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav. Det er åpninger i rekkverk som ikke er i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er registrert påbegynnende råte i enkelte knutepunkter på rekkverk.


Utvendige trapper:

Trapp ved hovedinngang har riss og sprekker i betongen. Trappen er generelt slitt, rekkverk er lavere en dagens forskrifter tillater. Det er også registrert åpninger som er større en dagens forskrifter tillater.

Trapp ved veranda er stedvis værslitt og har åpninger som er større en dagens forskrifter tillater.


Innvendige overflater:

Det er registrert mye knirk i gulvet i vindfanget. Belegg på gulv i 2. etasje er stedvis skadet.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Rom under terreng:

Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og inn i kjellermur.


Krypkjeller:

Det er registrert biologisk materiale i krypkjeller (material/treverk). Det er registret saltutslag på mur. Det er ikke lagt fuktsperre på mark i krypkjelleren. Det er registrert lite lufting av krypkjeller.


Innvendige trapper:

Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.


Innvendige dører:

Enkelte eldre dører er skjeve og kniper i karm.


Overflater gulv bad i hovedetasje:

Det er nesten ingen fall på gulv mot sluk. Eventuell vannlekkasje fra toalett eller vask, kan renne ut døren før det når sluk.


Sluk, membran og tettesjikt bad i hovedetasje:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.


Sanitærutstyr og innredning bad i hovedetasje:

Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.


Overflater og innredning kjøkken i loftsetasje:

Tilstandsgrad 2 er satt på bakgrunn av kjøkkenets alder.


Overflater og konstruksjon WC i loftsetasje:

Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.


Vannledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er registret varerør som er sprukket/skadet.


Avløpsrør:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.


Drenering:

Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er stedvis registrert saltutslag i kjeller.


Grunnmur og fundamenter:

Det er stedvis registret riss og sprekker i mur. Enkelte steder er værslitt med flakkende maling.



Følgende forhold er ikke undersøkt av takstmann - TGIU:

Takkonstruksjon/loft:

Saltakkonstruksjon med løft. Konstruksjonen er opprinnelig en gammel luftet kaldtakkonstruksjon som er ombygget i senere tid. Konstruksjon har ingen inspeksjonsmulighet og har ukjent utførelse og isolasjonsnivå. Vurdering er basert på alder.


Tilliggende konstruksjoner vaskekjeller:

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner.


Utvendige vann- og avløpsledninger:

Utvendige avløpsrør er av ukjent type. Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Utvendige vannledninger er av plast, av nyere ukjent alder. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Ettersom alder og materialer er stedvis ukjent er ikke bygningsdelen vurdert.



UTDRAG FRA SELGERS EGENERKLÆRING

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Bad i hovedetasje pusset opp rundt år 2006. Mener dette ble gjort av rørleggerfirma men vet ikke hvilket firma min mor brukte, men i alle fall innleide fagfolk og ikke egeninnsats.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Er noe saltutslag i ytterste kjeller.


Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?

Er et gammelt hus så noen av gulvene er skjeve.


Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?

Vi hadde noe som trolig var svertesopp i soverommet på utleiehytten pga et defekt vindu og en leieboer som ikke ga beskjed. Panel, tak og vindu på soverom byttet ut i 2023 av snekkerfirma.


Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?

Husker en mus inne i huset en gang på 80-tallet og at vi satte opp feller, men ikke som jeg kjenner til de siste 30 årene.


Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?

Skal ha vært en vannlekkasje i tak ved inngangsparti som ble utarbeidet for mange år siden.



 

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 181,0 m²

  • BRA-i: 181,0 m²
  • BRA-e: 75,0 m²
  • BRA-b:  m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 65,0 m² 



Elektrisk anlegg

Boligen har åpent og skjult anlegg. Sikringsskap plassert i gang i 2. etasje. Skapet er tilpasset leilighet i 1. og 2. etasje.


Hovedsikring til leilighet i 1. etasje med ukjent størrelse, fordelt på følgende kurser: 1 stk. 20 A. 2 stk. 16 A. og 4 stk. 10 A. Automatsikringer. Hovedsikring til leilighet i 2. etg. på 63 A., fordelt på følgende kurser: 1 stk. 20 A. 2 stk. 16 A. og 6 stk. 10 A. Automatsikringer.


Anlegget er oppgradert flere ganger siden byggeår og er av eldre ukjent alder. Det foreligger ingen dokumentasjon.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Elektrisk og ved.

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varme i gulv på flislagt bad i kjeller og i hovedetasje.


Energiattest med energimerke  Ingen er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Innvendig vann og avløp:

Boligen har innvendige vannledninger av kobber, samt vannrør av rør i rør. Rør i rør ledninger har ikke tilknytning til vannskap, og er trolig fra etablering av nytt bad i 1. etg. (2006). Vannrør av kommer er av eldre ukjent alder. enkelte komponenter er byttet i senere tid. Stoppekrane plassert i vaskekjeller. Boligen har innvendige avløpsrør av plast. Enkelte komponenter er byttet i senere tid. Eksakt alder på avløpsrør er ukjent.


Ventilasjon:

Boligen har naturlig ventilering gjennom klaffeventiler i vegg og spalteventiler i vindu. Sporadisk avtrekk fra kjøkken.


Varmtvannsbereder:

Varmtvannsbereder av typen CTC, på ca. 200 liter. Berederen er plassert i vaskekjelleren.


Brann:

Brannmeldere i alle etasjer og 2 stk. pulverapparat.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

Boligen/tomten er plassert på en naturlig høyde i terrenget. Selve tomten er slakt skrånende. Opparbeidet grøntareal og stedvis beplantet.


Oppgitt areal gjelder alle tre bruksnummer.


1557,00 m² eiet



Parkering

Parkering på egen tomt og i garasje.



Diverse

Selger har selv ikke bebodd eiendommen de siste årene, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.



Skole og barnehage

Det er barnehage som nærmeste nabo mot sør og skole noen hundre meter lenger inn på Seljestad. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Start fra EIE i Harstad sentrum og kjør sørover. I byskillet tar du til høyre inn i Storgata og videre på Seljestadveien. Etter ca 800 meter tar du opp til høyre i Marcus Pedersens vei og følger denne til toppen av bakken hvor nr 20 ligger på høyre side. 


Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.



Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.




Områdebeskrivelse

Eiendommen er pent beliggende på Seljestad. Boligen ligger sentralt plassert i rolig område, ca. 1,5 km unna sentrumskjernen. Til området er det skoler, sykehus, barnehager, idrettsanlegg og dagligvarehandel. Her får du enkel logistikk i hverdagen, og bor innenfor bomringen. Om du er glad i å bruke naturen får du kort vei i marka enten rett oppi bakken ved Landsåsbanen eller via Skaret med Folkeparken som utgangspunkt.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 34 800 stipulert pr. år 2024. 12 terminer pr. år. I dette inngår eiendomsskatt, gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter: Forsikring, strøm og diverse vedlikehold.



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 008 079,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 3 830 699,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger attest på sak 20/56, helserådsattest datert 08.01.1958 og udatert Ferdigattest.


Det understrekes imidlertid at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med siste godkjente tegninger hos kommunen, og at attesten ikke omfatter endringer i planløsning eller fasade etter den ble utstedt.


Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er gjort endringer i boligen opp gjennom årene. Dette gjelder blant annet etablering av bad i hovedetasjen, areal tatt fra det ene soverommet. Det er etablert større stue i andre etasje på bekostning av et soverom, samt etablert wc/vask i denne etasjen. Det er ikke mottatt plantegninger fra kommunen på kjelleretasjen.


Slike bruksendringer, som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse, er som utgangspunkt ikke søknadspliktige, men kan være det. Det foreligger følgelig ingen godkjennelse. Det er uklart hvorvidt rommene oppfyller dagens tekniske krav. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Kopi av tegninger og attester ligger vedlagt.




Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og er godkjent utnyttet til formålet.

Plannavn er "Seljestad Nord".

Planidentifikasjon 204.

Ikrafttredelsesdato 01.12.1978.


Eiendommen er SEFRAK-registrert - et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Slike bygninger er ikke tillagt spesielle restriksjoner, men det betyr at lokale bygningsmyndigheter må vurdere verneverdien før de gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger eldre enn 1850, er det lovfestet at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei, og er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 327, tgl. 19.02.1953 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg


Dnr. 327, tgl. 19.02.1973 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg


Dnr. 544, tgl. 28.01.1980 - Bestemmelse om veg

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. 


Boligens 2.etasje er i dag leid ut. Den del av boligen som i dag fremstår som en utleiedel, er ikke godkjent som separat boenhet, men er godkjent for varig opphold. Så lenge det aktuelle utleiearealet inngår i eiendommens øvrige boligareal og har forsvarlige radonverdier, vil det være lovlig for utleie. Dersom kjøper ønsker leietakeren oppsagt, bes dette meddelt megler skriftlig ved inngivelse av bud.


Dagens eier har i perioder leid ut annekset. Soverommet i dette bygget tilfredstiller ikke krav til lys/rømning.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 4 000 000,-


I tillegg til prisantydning, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 100 000,00,-

Ting.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) (valgfri) kr 15 050,00,-


Totalpris inkl. omkostninger kr 4 116 290,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,500 % av salgssummen inkl. mva (minimum 55 000 inkl. mva)


Inneholder forberedelser, saksbehandling, utarbeidelse kontraktsdokumenter og salgsmateriell.: 8 900,00

Inneholder infopakke kommune, grunnboksutskrift og sikringsdokument.: 8 900,00

Inneholder fotografering og markedsføring på Finn.no, digital vindusutstilling, eie.no, facebook, interessentdatabase og EIE LOOK.: 17 900,00

Interiørveiledning fra vår boligstylist Trine: 2 500,00

Visningshonorar, per visning: 0,00

Overtakelseshonorar: 0,00

Oppgjørsgebyr: 6 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 8240126

Ansvarlig megler: Runar Bjørkelund


EIE Harstad

Harstad Eiendomsmegling AS

NO 931 999 249 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Marcus Pedersens vei 20
9406 HARSTAD
Marcus Pedersens vei 20

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: