Bilde 1 av Messeveien 208Bilde 2 av Messeveien 208
Digital salgsoppgave
Messeveien 208

2004 LILLESTRØM • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott & moderne 2-roms fra 2022 med vestvendt balkong. Heis. IN-ordning. Garanti. Sentral beliggenhet.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Andel
Andelsnummer
84
Antall soverom
1 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
47 m²
Bruksareal (BRA)
50 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
3 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
7 m²
Fellesutgifter
kr 11 743 / Mnd
Prisantydning
kr 1 850 000
Omkostninger
kr 17 471
Fellesgjeld
kr 1 980 000
Totalpris
kr 3 847 471
Fellesformue
kr 18 512
Byggeår
2022
Tomt
Eiet tomt 7318 m²
Matrikkel
knr. 3205, gnr. 81, bnr. 2693, snr. 2
Oppdragsnummer
71240169
card-default

Daniel Berggren

Eiendomsmegler | Partner
Les om Daniel
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 1 850 000,-
Andel av fellesgjeldkr 1 980 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 3 847 471
Standard

Entré | Kom inn og føl deg hjemme fra første stund!

Fra felles inngangsparti er det heisadkomst til etasjeplan, men ønsker du å ta trappene kan du stoppe i byggets 3. etasje. Via brann- og lydklassifisert (30 og lydklasse 40db samt) inngangsdør kommer du inn til en lys og romslig entré. Her er det god plass til knaggrekker, speil, skostativ og lignende. Garderobeskapet gir godt med oppbevaring og blir selvsagt stående. Ved inngangsdøren er det montert porttelefon med video. Av ekstern lagring medfølger en bod i underetasjen på 3 kvm.


Stue og kjøkken | Luftig og sosialt allrom.

Gå videre inn fra entréen og du kommer til boligens oppholdsrom. Det første du vil legge merke til er de store vindusflatene som gir godt med naturlig lysinnslipp og en god romfølelse. Innvendig er det montert myggnetting og persienner. Rommet har god plass til hjørnesofa/sofagruppe med tilhørende møblement. Det er i tillegg plass til spisebordsgruppe hvor du kan invitere venner og familie til hyggelige sammenkomster. Overflatene er malt i lyse fargevalg og det er parkett på gulv. Balansert ventilasjon gir et godt inneklima i boligen. Fra stuen er det utgang til boligens balkong.


Kjøkkenet er i en åpen løsning mot stuen, men likevel trukket tilbake i egen sone. Moderne kjøkken fra HTH som er godt utnyttet med mye skap- og benkeplass. Innredningen er lys med glatte fronter, benkeplate av laminat og oppvaskkum med ett-greps armatur. Under overskap er det montert stikkontakter og overbelysning. Kjøkkenet byr på integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn og kjøleskap med fryser som medfølger. Både lekkasjestopper og komfyrvakt er montert.


Balkong | En herlig ekstra stue på sommeren.

Fra stuen er det utgang til boligens vestvendte balkong. Beliggenheten gir svært gode solforhold med sol fra ca. 13.30 til 21.00 på solfylte sommerdager. Uteplassen har god plass til balkongmøblement, grill (elektrisk og gass er tiltatt i borettslaget) og beplantning. Her er alt lagt til rette for å kunne nyte sommerdager- og kvelder i godt selskap. På balkongen er det også montert lys og stikkontakt.


Soverom | Sov godt i rolige omgivelser.

Boligens soverom er av god størrelse og har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Stor skyvedørsgarderobe gir godt med oppbevaring og medfølger ved salg. Plassbesparende skyvedører på hver sin side av sengen.


Bad | Flislagt og delikat.

Boligens baderom er pent, flislagt og har varme i gulv samt downlights i himling. Innredningen består av servant på underskuffer, speil med overbelysning og vegghengt toalett. Videre er det dusjhjørne med innfellbare glassdører som frigjør plass på gulvet. Badet har opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.


Overflater:

- Gulvflater belagt med parkett.

- Malte veggflater.

- Malte himlingsflater.


Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:


Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?

Ja.

Kommentar: Avløpsventilen i vasken ble som reklamasjon byttet fra plast til metall etter 1årsbefaring.


Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?

Ja.

Kommentar: Norges Varemesse skal ifølge selger sist år bestå også fremover.


Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?

Nei.

Kommentar: Fremdeles garanti.


Tilleggskommentar:

Veldig bra reklamasjonsgjennomføring hvis det er noe.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 28.05.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   

  

Boligbygg over 5.etasjer samt underetasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere og bærende konstruksjoner av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Leiligheten har glatt entredør med brannklasse EI30 og lydklasse 40db samt kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass. Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Sentralvarme til radiatorer.

  

Alle punktene i tilstandsrapporten har fått TG1 eller TGIU.

  

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 50,0 m²

- BRA-i: 47,0 m²

- BRA-e: 3,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 7,0 m²



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


3. etasje:

BRA 50 m²

- BRA-i 47 m²: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.

- BRA-e 3 m²: Bod i underetasje.

- TBA 7 m²: Vestvendt balkong.


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Leiligheten inneholder 47 m2 P-ROM og 0 m2 S-ROM.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Sikringsskap med automatsikringer og hovedbryter er plassert i entré. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.


Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Oppvarming og varmt tappevann - den enkelte betaler iht. eget forbruk. Smartly (v/Lyse) sender månedlig faktura på faktisk forbruk.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Grønn B er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Vannrør av type rør-i-rør system. Avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør-systemet og stoppekraner med vannmåler er plassert på bad. Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Sentralvarme til radiatorer. Balansert ventilasjon.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Tilbehør:

-- Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

-- Garderobeløsning på soverom og entré medfølger.



Tomten

7318,00 m² eiet. Fellesområdet opparbeidet med blant annet internstier, plenarealer og diverse beplantning.




Parkering

Nåværende eier leier en parkeringsplass i garasjen for kr 1200,- i måneden. Konferer megler dersom det er ønskelig å leie plass.


Per dags dato er det ingen plasser til salgs.


Det er heller ingen ledige plasser tilgjengelig for utleie per dags dato, men det legges ut automatisk dersom noen av eksisterende leietakere sier opp sin avtale. Det er mulig å aktivere ladeboksen dersom man leier over 1 mnd. 


Utleie av usolgte plasser er en midlertidig ordning frem til plassene blir solgt. Når plassene blir solgt er ikke bestemt.


For gjester finnes 6 parkeringsplasser som man betaler for. Prisene for korttidsparkering er til 15 kr per time, og maks 120 kr per døgn.


Hver parkeringsplass har egen lademulighet via Mer. Abonnementet koster for tiden 49,00 NOK i måneden og så betaler man i tillegg strømforbruket med for tiden ca. 2 NOK. 


Det tas forbehold om endring av priser.


Gateparkering etter områdets bestemmelser.



Diverse

Høvleriet har en hageparcell, der beboere som ønsker det kan gå sammen om å plante grønnsaker og annet.


Flere sykkelboder i borettslaget. Både utvendig og inne i kjelleren. Disse er låst så kun beboere kommer inn. I en av sykkelbodene i kjelleren er det installert en servicestasjon Bikefix Deluxe fra Infravelo.


Høvleriet har App-åpningsmulighet for fellesdører.


Borettslaget har fortsatt nybygg-garanti hvor en enkelt kan melde inn eventuelle saker via Vibbo.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Leiligheten har en svært sentral plassering i Lillestrøm, rett ved Nova Spektrum. Gangavstand til offentlig kommunikasjon og byens fasiliteter. Langs Nitelva er det flotte tur- og rekreasjonsområder. Ved Nitelva ligger også Nebbursvollen Friluftsbad - byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m.


Lillestrøm har et godt utvalg innenfor uteliv, shopping og små spesialbutikker. Kjøpesenter, hyggelige handlegater, et flott kulturhus, moderne kino og et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser er noe av det byen kan tilby. På torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er ett av årets høydepunkt. Med sykkel tar det ca. 7 min til Åråsen fotballstadion, og litt bortenfor finner du Sørum gård, Skedsmohallen, fine turstier og Lillestrøm golfklubb.


Det er gangavstand til dagligvarebutikker som Kiwi og Rema 1000. Ytterligere servicetilbud finnes på Lillestrøm Torv kjøpesenter og i handlegatene i sentrum. Kort vei til Strømmen Storsenter.


God tilgang til offentlig kommunikasjon via buss og tog fra Lillestrøm stasjon (ca. 10 minutters gange). Flytoget går fra Lillestrøm til Oslo S/Oslo Lufthavn og har en reisetid på ca. 12 min. Med bil tar det ca. 5 min til Strømmen, 8 min til Lørenskog, 17 min til Oslo S og 28 min til Oslo lufthavn.



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Lillestrøm kommune.


Bunnfradraget i Lillestrøm er i 2024 på inntil 2.200.000 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.lillestrom.kommune.no/skatt-bevilling-og-naring/skatt-avgift-og-gebyrer/eiendomsskatt/beregning-av-eiendomsskatt/


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom. Eiendomsskatten faktureres i 2 terminer, med forfall 1. juni og 1. november. Faktura sendes ca. en måned i forveien.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 11 743,- pr. mnd. og inkluderer:

Drift og vedlikehold, forretningsførsel, bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, kommunale avgifter, m.m. Oppvarming og
forbruk vann betales av den enkelte andelseier etter forbruk.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

- Felleskostnader 2.751,-

- Kapitalkostnader OBOS01 8.992,-


Ved innfrielse av fellesgjelden vil felleskostnadene gå ned til kr. 2.751,- p.t.


Oppvarming og varmt tappevann - den enkelte betaler iht. eget forbruk. Smartly (v/Lyse) sender månedlig faktura på faktisk forbruk.


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.





Andre løpende kostnader

Felleskostnader, oppvarming, varmt tappevann, strøm og innboforsikring. Denne listen er ikke uttømmende.


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 3 205 kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i Tryg Forsikring.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer: 8399308



Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter en beregningsmodell som hensyntar om boligen er "primærbolig"; (der eier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig"; (andre boliger man eier).


Formuesverdi for skatteåret 2022 var for primærbolig 25% av beregnet markedsverdi, og 95% for sekundærboliger. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene.


Det tas forbehold om endring av satser, og henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Høvleriet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 923229833, og ligger i Lillestrøm kommune. Borettslaget består av 206 andelsleiligheter.


Dyrehold:

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser: 1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.

2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.

3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.

4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f.eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.

5. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f.eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgir styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.





Sikringsordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 445 475 000,- pr. 01.05.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 1 980 000,- pr. 01.05.2024.

Andel fellesformue er kr. 18 512,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Fellesgjelden har følgende betingelser:

Lånenr.: OBOS01-98208073613

Restgjeld: 445.475.000,-

Restløpetid: 38 år 10 md.

Terminer per år: 12.

Type, rente: Flyt 5,45%

Andelens restsaldo: 1.980.000,-

Avdragsfrihet frem til og med: 01.03.2028


Individuell nedbetaling av fellesgjeld

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning via epost oef@obos.no vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.04. og 30.10 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS’ klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.


Ved innfrielse av fellesgjelden vil felleskostnadene gå ned til kr. 2.751,-


Det er avdragsfrihet på lån OBOS01-98208073613 til og med 01.03.2028. Estimert økning etter avdragsfrihet er pt. kr. 1.577,-. Etter avdragsfrihet vil felleskostnadene komme på kr. 13.320,-/mnd.

Estimatet forutsetter at avdrag- og rentebetingelsene beholdes uendret. Det gjøres oppmerksom på at dette kun er et estimat og at fremtidige endringer i lånebetingelsene vil kunne medføre endringer i oppgitt estimert kostnad.

Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.



Årsregnskap

Regnskap for 2022 viser et overskudd  på kr. 139.273,-

Budsjett for 2023 viser et overskudd / underskudd på kr. 4.800,-.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.


Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer samt Obos. Parallellavklaring er igangsatt, konferer megler. Interesse for forkjøpsrett må meldes boligbyggelaget direkte.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.10.2023 som omhandler boligblokker med garasjekjeller og utomhusområder.


Byggetegninger fra kommunen datert 30.04.2019 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse iht. reguleringsplan.


Området vest for utbyggingsområdet til Kvarteret er regulert til allmennyttig formål/messe/kontor/lager/parkering og består i dag av Norges Varemesse med tilhørende anlegg. Området nord og øst for utbyggingsområdet består av småhusbebyggelse og området i sør grenser til Riksvei og friområde med Nitelva. På tomten for Norges Varemesse er det planer for utvikling av mer bolig, handel og næring. Kjøper bør sette seg inn i forslagene som foreligger for utvikling av Nova Spektrum (Varemessen).


Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 186728, tgl. 20.02.2023 - Pantedokument

Beløp: 560 880 000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Orgnr: 911 986 884


Dnr. 186736, tgl. 20.02.2023 - Fellesobl. for bor.innsk.

Beløp: 373 920 000
Panthaver: Fellesobligasjon til fremtidige andelseierne i borettslaget jfr. lov om borettslag 2-11, 1.ledd
Orgnr: 15 187 638


Dnr. 1109303, tgl. 04.10.2022 - Seksjonering

SNR: 2
Formål: Samleseksjon bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 13073 / 15968


Dnr. 900202, tgl. 05.07.1922 - Elektriske kraftlinjer

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 103835, tgl. 16.09.1967 - Bestemmelse om bebyggelse

Gnr. 81 bnr. 3
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 105849, tgl. 12.10.1978 - Bestemmelse om vannledn.

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 2324508, tgl. 14.04.2020 - Bestemmelse om vann/kloakk

Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder også senere fradelte parseller fra gnr. 81 bnr. 2
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 2324508, tgl. 14.04.2020 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder tekniske anlegg
Gjelder også senere fradelte parseller fra gnr. 81 bnr. 2
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 2324508, tgl. 14.04.2020 - Bestemmelse om bebyggelse

Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Gjelder også senere fradelte parseller fra gnr. 81 bnr. 2
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 406756, tgl. 20.04.2023 - Bestemmelse om vann/kloakk

Bestemmelse om at rettigheter/plikter også gjelder senere fradelte eiendommer og seksjoner
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 406756, tgl. 20.04.2023 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om rett til å anlegge, ha liggende, bruke, drifte og vedlikeholde tekniske anlegg
Bestemmelse om at rettigheter/plikter også gjelder senere fradelte eiendommer og seksjoner
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 406818, tgl. 20.04.2023 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om rett til å anlegge, ha liggende, bruke, drifte og vedlikehold renovasjonsanlegg
Bestemmelse om at rettigheter/plikter også gjelder senere fradelte eiendommer og seksjoner
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 2324508, tgl. 14.04.2020 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler

Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder også senere fradelte parseller fra gnr. 81 bnr. 2
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1271425, tgl. 09.11.2022 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel

Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 406756, tgl. 20.04.2023 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler

Bestemmelse om at rettigheter/plikter også gjelder senere fradelte eiendommer og seksjoner
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 202032, tgl. 01.01.2024 - Omnummerering ved kommuneendring

Omnummerering ved kommuneendring


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 1 850 000,-

Andel fellesgjeld kr 1 980 000,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 981,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 8 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 3 847 471,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 1 980 000,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,300 % av salgssummen inkl. mva (minimum 48 750 inkl. mva)


Tilrettelegging: 15 600,00

Grunnpakke borettslag: 16 300,00

Visningshonorar: 3 450,00

Oppgjørsgebyr: 8 300,00

Gebyr for utsatt betaling: 3 500,00

Markedspakke: 22 500,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240169

Ansvarlig megler: Daniel Berggren


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Messeveien 208
2004 LILLESTRØM
Messeveien 208

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: