Bilde 1 av Rolvsrud Arena Hus 1, leilighet 1-408Bilde 2 av Rolvsrud Arena Hus 1, leilighet 1-408
Digital salgsoppgave
Rolvsrud Arena Hus 1, leilighet 1-408

1473 Lørenskog • Lørenskog kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Oppgradert selveier med balkong - Kjøkken fra HTH - Fjernvarme - Perfekt førstegangskjøp - Salg av kontraktsposisjon
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
28 m²
Bruksareal (BRA)
30 m²
Fellesutgifter
kr 2 072 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 101 285
Totalpris
kr 3 091 285
Byggeår
2024
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
127240022
Prisantydningkr 2 990 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)kr 8 370,-
Tilvalgskostnaderkr 24 202,-
Transportgebyrkr 40 000,-
Administrasjonsgebyrkr 20 000,-
Oppstartskapital sameietkr 6 213,-
Etableringsgebyrkr 1 300,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 3 091 285
Eiendom
[Rolvsrud Arena leilighet 1-408 1473 Lørenskog, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 102 Bnr. 3 i Lørenskog kommune

Nåværende tomtebetegnelse på hele området er Gnr. 102 Bnr. 3 og 399 i Lørenskog kommune. Endelig gnr/bnr er ikke fastsatt. Eiendommen skal fradeles/sammenslås på et senere tidspunkt.  Sameiets/borettslagets tomt skal opprettes med egen matrikkel og eiendommen vil bli seksjonert.

Boligtype
Leilighet

Eierform
Selveier

Salg av kontraktsposisjon
Salget gjelder overdragelse av kontraktsposisjon med tilhørende rettigheter og forpliktelser til en bolig som ikke er fullført. Kjøper av kontraktsposisjonen trer inn i en allerede inngått kontrakt mellom utbygger (entreprenør/selger) og selger av kontrakten (kjøper 1). Den inngåtte kontrakten regulerer alle forhold knyttet til leveranse av boligen. Kjøper av kontraktsposisjonen overtar kjøper 1s rettigheter og forpliktelser, herunder lovpålagte garantier og betalingsvilkår. Det forutsettes at interessenter har satt seg grundig inn i den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Kjøpekontrakt med vedlegg datert 15.12.2021 ligger vedlagt.

Prisantydningen som er oppgitt består av kjøpesum for boligen og kjøpesum for selve kontakten (merverdi). Merverdi til selger, kr 500 000,-, er prisantydning for kjøp av kontrakten, og det er denne som er utgangspunkt for budgivingen.

I tillegg kommer transportgebyr og forskudd som første kjøper allerede har innbetalt til opprinnelig selger/utbygger.

Kjøpesummen fordeler seg slik:
Opprinnelig kjøpesum: kr. 2 490 000,-
Merverdi: kr. 500 000,-

Totalt kr 2 990 000,- + omk.

Areal
Primærrom: 28 kvm, Bruksareal: 30 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra utbygger/entreprenør sitt prospekt. Eiendommen er under oppføring, og er derfor ikke oppmålt.

Byggeår
2024

Tomt
Fellestomt kvm

Tomtenes areal er ennå ikke fastsatt. Endelig adresse foreligger ikke på salgstidspunktet, men vil bli fastsatt før overtagelse.

Prisantydning
2 990 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 1 300,- (Etableringsgebyr)
kr 6 213,- (Oppstartskapital sameiet)
kr 8 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
kr 20 000,- (Administrasjonsgebyr)
kr 24 202,- (Tilvalgskostnader)
kr 40 000,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 101 285,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 091 285,- (Totalpris inkl omkostninger)

Selger
Utbygger (entreprenør/selger): Rolvsrud Idrettspark AS

Selger (kjøper 1): Frode Skjevik

Beskrivelse
Prosjektet Rolvsrud Arena er et stort byggeprosjekt på til samme 289 leiligheter fordelt på 5 bygg. Utviklingen vil foregå i to byggetrinnn og det første trinnet vil bestå av totalt 95 leiligheter med en forventet ferdistillelse/overtagelse 3 kvartal 2024. Prosjektet har som ambisjon om å bli et «BREEAM-NOR Very Good» miljøsertifisert
boligprosjekt.

Leilighet 1-408 er en del av det første byggetrinnet og er en moderne og arealeffektiv 1-roms selveier. Leiligheten leveres med en romslig entré med mulighet til å skape egne og unike oppbevaringsløsninger. Badet er elegant flislagt og utstyrt med det aller mest nødvendige, inkludert opplegg for vaskemaskin. Oppholdsrommet  leveres med en åpen stue- og kjøkkenløsning som gir en følelse av romslighet og komfort. Her finner man bl.a. god plass til en seng og garderobeskap, slik at man kan tilpasse rommet til egne behov og preferanser. Fra oppholdsrommet er det utgang til en privat balkong på ca. 4,5 kvm. Leiligheten holder en gjennomgående og høy standard med bl.a. 1-stav lys eikeparkett, vannbåren gulvvarme i alle rom samt kjøkken- og baderomsinnredning fra HTH. Alle rom, med unntak av våtrom, leveres i en ren og nøytral hvittone, noe som gir friheten til å skape en egen stil og innrede etter eget ønske.

Parkering
Det er gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Prosjektet er under oppføring på Rolvsrud Arena i Lørenskog kommune. Prosjektet omkretser Rolvsrud Idrettspark, noe som legger til rette for den perfekte blandingen av sport og fritid. Med en imponerende idrettspark, store og naturskjønne grøntområder, to flotte kjøpesentre, koselige kafeer og Norges eneste innendørs skisenter i nærområdet, vil det alltid være noe spennende og utfordrende å finne på.

Dagligvarehandel i området er praktisk og tilgjengelig. Meny Rasta ligger kun en 7-minutters spasertur unna og gir enkel tilgang til det aller mest nødvendige innen dagligvarebehov. Med PostNord-tjenester tilgjengelig, blir dagligvarehandelen enda mer praktisk og allsidig. Et annet alternativ er Rema 1000 Skårer som ligger ca. 14 minutter unna.

Området har nærhet til essensielle tjenester som skoler, barnehager og offentlig transport. Sistnevnte imponerer med tilbud innen både buss (Rasta senter), tog (Lørenskog stasjon) og t-bane (Ellingsrudåsen), noe som gir en enkel og effektiv måte å komme seg rundt på. Dette gir en praktisk tilkobling til ulike destinasjoner innenfor og utenfor regionen, og gir stor fleksibilitet i reiseplanleggingen. Med en kjøretid på ca. 19 minutter til Oslo S, gir dette området en direkte forbindelse til hovedstaden og dens mangfoldige attraksjoner, inkludert shopping, varierte og kulinariske opplevelser samt et rikt kultur- og uteliv. Videre er tilkoblingen til Gardermoen, en kjøretur på ca. 29 minutter, en stor fordel for den reiseglade.

Bebyggelse
Det er planlagt totalt ca. 289 leiligheter fordelt på 5 bygg, og felles kjeller- og sokkeletasje for parkering. Prosjektet Rolvsrud Arena vil bli organisert som et eller flere seksjonssameier. Deler av prosjektet vil også bli organisert som borettslag.

Området generelt består av blokkbebyggelse, eneboliger og rekkehus.

Tomt
Fellestomt, kvm

Vedlagt landskapsplanen er en illustrasjon av hvordan utomhusområdene er planlagt opparbeidet. Utbygger har tatt forbehold om tilpasning og endringer av planen i detaljprosjekteringen.

Byggemåte
Bygningen utføres med bærekonstruksjon hovedsakelig i betong, med enkelte vegger med stålsøyler og dragere. Fasadeveggene utføres i hovedsak med isolert bindingsverk, men med enkelte vegger i betong som er isolert utvendig. Fasadene utformes med en kombinasjon av teglstein, panel og beslag i henhold til arkitektens endelige anvisninger. Balkongrekkverk utføres i glass og stål. Innvendige vegger av gips eller betong.

Balkonger og terrasser leveres med tremmegulv av trykkimpregnert trebord. Det etableres skille mellom sammenhengende balkonger/terrasser i hensiktsmessig høyde. Leiligheter med balkong leveres med rekkverk i glass og metall. Alle balkonger/terrasser vil ha utelampe og strømuttak.

Bruksareal
Bruksareal: 30kvm

Oppgitt areal er hentet fra entreprenør/utbygges sitt prospekt. Boligen er under oppføring og er derfor ikke oppmålt.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940). NTA er arealet mellom innside vegger for omsluttende bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).

Definisjoner og beregninger er basert på:
- NS3940: 2012
- Veileder til NS3940; "bruk av arealbetegnelser ved omsetning av bolig" fra 2012

Boder
Det medfølger en sportsbod til leiligheten på minimum 2,5 kvm. Boden ligger i tilknyttning til parkeringsområdet.

Standard
Entré og oppholdsrom leveres med 1-stav lys hvitpigmentert eikeparkett. Fotlister og dørterskler til innerdører leveres i lys hvitpigmentert eik. Vannbåren gulvvarme i alle rom.

Alle vegger, med unntak av våtrom leveres sparklet og malte i glans 05, farge NCS S 0500 N.

Innvendige dører leveres hvitmalte av type Swedoor Easy, i NCS S 0500 N. Der det er tegnet skyvedør leveres dørblad Swedoor Easy med draring i krom, farge dørblad NCS S 0500 N. 

Stikkontakter og brytere leveres i farge Polarhvit, og plasseres iht. forskrifter i NEK400.

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK 17.

Kjøkken
Kjøkkennet leveres fra HTH i modellen "One" og er fremstilt av en 19 mm plate som er belagt med melamin i en sort trelook og med loddrett trestruktur. 20 mm laminat benkeplate i farge sandsten. Takhøye overskap 228 cm med toppforing til tak. Skuffer med demping. Slimline ventilator i stålfarge med integrert komfyrvakt. Moderne nedfelt sort komposittvask. Belysning under overskap integrert i gripelist fra HTH. 1-greps kjøkkenbatteri med høy tut, type Tapwell EVO184,  i sort matt overflate. Integrerte hvitevarer er ikke inkl.

Kjøkkenet leveres iht. vedlagte kjøkkentegninger & tilvalgsliste.

Bad
Baderommet leveres med mørke grå gulvfliser og hvite matte veggfliser. Badets servantskap leveres av HTH i sort overflate og har to skuffer med sorte, matte håndtak. Hvit servant med servantbatteri i sort matt overflate. Speilet leveres med integrerte LED-lys.

I dusjen leveres dusjvegger som kan slås inn mot vegg i sort utførlse med svart slukrist. Dusjarmatur i krom. Toalettet leveres i et rent design, og med en hvit nøytral spyleknapp. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel som fremkommer på salgstegningen. Hvite LED-spotter i tak med dimmebryter.

Leveransebeskrivelse
Utbyggers leveransebeskrivelse angir hvilken teknisk standard prosjektet og leiligheten leveres med. Hvis ikke annet er avtalt i kjøpstilbud eller kontrakt (datert 15.12.2021), leveres leiligheten i tråd med vedlagt leveransebeskrivelse, datert 15.09.2021, med tilhørende romskjema samt ordrebekreftelse fra Bygr, datert  28.02.2023. Dersom det er uoverenstemmelse mellom leveransebeskrivelsen og odrebekreftelsen er det sistnevnte som er gjeldende for leveransen.

Leiligheten leveres med stipakken "Salt & Pepper." Stilen bærer preg av kontraster mellom det sorte og hvite. Dette inkl. et moderne sort kjøkken fra HTH, hvite vegger i alle rom og nordisk lys 1-stavs parkett med gulvvarme i bad og oppholdsrom.

Leiligheten er oppgradert med gjennomgående sorte detaljer på bad & kjøkken. Se vedlagt tilvalgsliste.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Før boligen kan overtas av kjøper skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest besørges av utbygger (Selger i den kontrakten kjøper trer inn i). Kjøper har ingen plikt til å overta boligen eller innbetale oppgjør for boligen, før boligen er klar til overtakelse og det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er ikke tillatt å ta en bolig i bruk uten at det minimum foreligger midlertidig brukstillatelse.

Oppvarming
Det leveres vannbåren varme i gulv i entre, bad, kjøkken og stue. Energi til produksjon av varmtvann og oppvarming av leilighetene leveres fra fjernvarme. Det monteres måler leiligheten som måler forbruket av varmtvann til forbruk og oppvarming.

Utstyr
Det leveres balansert ventilasjon med desentralisert ventilasjonsaggregat plassert i leiligheten.

Det vil bli et eget vannfordelerskap for rør-i-rør system og vannbåren varme plassert innfelt i vegg med luke for inspeksjon og avlesning av målere. Plassering vil gjøres så lite sjenerende som mulig, men må samtidig være lett tilgjengelig for avstengning av vann dersom en lekkasje skulle oppstå.

Det legges fiber for TV-signaler og internett frem til eget svakstrømskap. Dette skapet plasseres et hensiktsmessig sted i leiligheten hvor det er tilgjengelig. Utbygger inngår avtale med en leverandør for TV og data.

Energimerking
Alle boliger som selges etter 1. juli 2010 skal energimerkes iht. energimerkeforskriften. Energimerking utføres av Selger.

Energimerkingen må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Kommunale avgifter
Disse er ikke fastsatt da boligene ikke er bygget. Lørenskog kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter vil ligge i felleskostnadene/evt. faktureres direkte hver enkelt eier.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Lørenskog kommune p.t.

Fordeling av felleskostnader
Fellesutgifter er stipulert til:
Felleskostnader bolig:  kr 45,- pr. mnd. pr. kvm 
Fjernvare: kr. 9,- a-konto pr. mnd. pr. kvm
TV/internett: 450,- pr. tilknyttet bolig pr. mnd.

Stipulerte felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Det tas forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter. Kjøper er innforstått med at fellesutgiftenes størrelse kan endres fra år til år, og vil blant annet avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Faste løpende kostnader
Foruten eventuelle lån og månedlige fellesutgifter, vil strøm, innboforsikring, kommunale avgifter, eventuelle utvidede medieabonnementer m.m. være faste løpende kostnader.

Forsikring med polisenummer
I byggeperioden er eiendommen forsikret av utbygger. Utbygger skal sørge for at eiendommen er forsikret på overtakelsestidspunktet.

Kjøper 2 må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Forretningsfører
Utbygger har på vegne av eierseksjonssameiet, inngått  bindende forretningsføreravtale vedrørende løpende forvaltning, stifting, utarbeidelse av budsjett og vedtekter med OBOS Eiendomsforvaltning.

Sameie
Det er planlagt totalt ca. 289 leiligheter fordelt på 5 bygg, og felles kjeller- og sokkeletasje for parkering. Prosjektet vil bli organisert som et eller flere seksjonssameier. Deler av prosjektet vil også bli organisert som borettslag.

Hus 1 organiseres som et sameie. Som seksjonseier vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin leilighet. Eneretten til bruk omfatter også tilhørende balkong/takterrasse eller privat uteareal for leiligheter på bakkeplan. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesarealer.

Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg
godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Budsjett:
Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader.

Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

Formuesverdi
Ligningsverdi er ikke fastsatt.

Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie).

Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon, og siste oppdaterte satser.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det forutsettes at kjøper har gått gjennom opprinnelig prospekt og kjøpekontrakt før budgivning.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Det er lovbestemt panterett til sameiet. Ingen panteheftelser følger eiendommen ved salg.

Eiendommen er under sammenføyning/ fradeling, og det er ennå ikke avklart hvilke heftelser/servitutter som vil følge det nye bruksnummer.

Det er pr. d.d. tinglyst følgende heftelser/ servitutter som kan følge eiendommen:
1870/13-1/8 UTSKIFTING
12.11.1870

1916/105-1/8 BESTEMMELSE OM VEG
02.06.1916

RETTIGHETSHAVER:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:9
Bestemmelse om vannrett
1922/234-1/8SKJØNN
05.07.1922

Elektriske kraftlinjer
1922/232-1/8 BESTEMMELSE OM VEG
04.08.1922

RETTIGHETSHAVER: Knr:3029 Gnr:102 Bnr:14
1922/233-1/8BESTEMMELSE OM VEG
20.09.1922

RETTIGHETSHAVER: Knr:3029 Gnr:102 Bnr:13
1957/5780-2/8 RETTIGHETER IFLG. SKJØTE
28.12.1957

Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0230-102/115
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1964/309-1/8 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
29.01.1964

RETTIGHETSHAVER:Knr:3029 Gnr:105 Bnr:124
RETTIGHETSHAVER:Knr:3029 Gnr:105 Bnr:125
RETTIGHETSHAVER:Knr:3029 Gnr:105 Bnr:126
Bestemmelse om solidarisk ansvar for fellesledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1969/1701-1/8 ERKLÆRING/AVTALE
30.04.1969

Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1970/6711-1/8BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
23.12.1970

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1982/3910-1/8 ERKLÆRING/AVTALE
14.06.1982

Bestemmelse om å rive/fjerne bygg når bygningsrådet
forlanger det
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2007/972491-1/200ERKLÆRING/AVTALE
27.11.2007

RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av høyspent kabelanlegg som
erstatter eksisterende luftkabling (stedsvarig rett)
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2010/268952-1/200ERKLÆRING/AVTALE
15.04.2010

RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspent
kabelanlegg og høyspent kabelanlegg
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Sameiet har lovpålagt panterett (legalpant) til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser. Legalpant har førsteprioritet i eierseksjonene og tinglyses ikke.

Selger kan tinglyse bestemmelser som vedrører sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Videre kan selger tinglyse bruksretter til fremtidige byggetrinn. Selger forbeholder seg retten til å selge sine rettigheter og forpliktelser overfor kjøper til 3. mann. Kopi av grunnbokutskrift og servitutter tinglyst på eiendommen kan fremlegges av megler.

Servitutter som ikke skal gjelde den nye eiendommen vil bli forsøkt slettet. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter som erklæringer/avtaler. Dog har selger opplyst at han ikke har kjennskap til slike erklæringer/avtaler som har innvirkning på denne eiendommen.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

Regulering
Områnde er regulert av vedtatt reguleringsplan for Rolvsrud idrettspark, datert 19.06.2019. Reguleringsformålet er bolig/tjenesteyting.

Det er planlagt totalt ca. 289 leiligheter fordelt på 5 bygg på tomten, leilighet A-207 er en del av første av i alt to byggetrinn og består av totalt 95 leiligheter.

Prosjektet er under behandling hos plan og bygg (ArkivsakID: 20/8302.) Følgende tillatelser foreligger pr. 11.09.2023:
1. Rammetillatelse ble gitt 02.07.2021 for boligblokk (20/8302-17)
2. Igangsettingstillatelse del 1 ble gitt 18.08.2022 for grunnarbeider og fundamenter (20/8302-30)
3. Igangsettingstillatelse del 2 for råbygg, VA og innvendige tekniske installasjoner ble gitt 01.11.2022 (20/8302-33)
4. Endringstillatelse for fasadeendringer ble gitt 07.06.23 (20/8302-42).
5. Igangsettingstillatelse del 3 - Nytt bygg - Boligblokk  ble gitt 09.06.2023

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

Regulering
Områnde er regulert av vedtatt reguleringsplan for Rolvsrud idrettspark, datert 19.06.2019. Reguleringsformålet er bolig/tjenesteyting.

Det er planlagt totalt ca. 289 leiligheter fordelt på 5 bygg på tomten, leilighet A-207 er en del av første av i alt to byggetrinn og består av totalt 95 leiligheter.

Prosjektet er under behandling hos plan og bygg (ArkivsakID: 20/8302.) Følgende tillatelser foreligger pr. 11.09.2023:
1. Rammetillatelse ble gitt 02.07.2021 for boligblokk (20/8302-17)
2. Igangsettingstillatelse del 1 ble gitt 18.08.2022 for grunnarbeider og fundamenter (20/8302-30)
3. Igangsettingstillatelse del 2 for råbygg, VA og innvendige tekniske installasjoner ble gitt 01.11.2022 (20/8302-33)
4. Endringstillatelse for fasadeendringer ble gitt 07.06.23 (20/8302-42).
5. Igangsettingstillatelse del 3 - Nytt bygg - Boligblokk  ble gitt 09.06.2023

Odel og konsesjon
Det er ingen krav til konsesjon eller odel knyttet til salg av denne boligen.

Overtagelse
Ved kjøp av en kontraktsposisjon trer kjøper inn i avtalen som selger (kjøper1) har gjort med utbygger/entreprenør om rett til fast eiendom med bolig under oppføring. Overtakelse av boligen reguleres av den kontrakten kjøper trer inn i.

Leilighetene planlegges ferdigstilt 3. kvartal 2024.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 1 300,- (Etableringsgebyr)
kr 6 213,- (Oppstartskapital sameiet)
kr 8 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
kr 20 000,- (Administrasjonsgebyr)
kr 24 202,- (Tilvalgskostnader)
kr 40 000,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 101 285,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 091 285,- (Totalpris inkl omkostninger)




Dokumentavgift utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte seksjon, p.t
anslått til 266 NOK ,- pr. kvm BRA. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og
avgifter i tiden frem til overskjøting.




Startkapital til sameiet, 3 * månedlige felleskostnader.

Etableringsgebyr kr. 1.350,-




En eventuell økning i offentlige tinglysings omkostninger må dekkes av kjøper.




Ev. overskytende stiftelsesgebyr overføres til sameiets driftskonto.




Pris for administrasjonsgebyr for TV/bredbånd avhenger av valgt leverandør og vil komme i tillegg til
ovennevnte omkostninger




Tilvalgskostnader på kr 24 202,-.




Transportgebyr kr 40 000,-.




Administrasjonsgebyr kr 20 000,-.

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Selger (kjøper 1) har innbetalt et forskudd stort kr. 249 000,- til utbygger i henhold til den opprinnelige kontrakten. Merverdien, transportgebyr og et beløp tilsvarende forskuddet skal innbetales til EIE Nybygg Romerike sin klientkonto ved kontraktsinngåelse.

Total innbetaling ved kontraktsinngåelse:
Forskudd innbetalt av kjøper 1: kr 249 000,-
Transportgebyr: kr 60.000,-
Merverdi til kjøper 1: kr 500 000,-

Totalt: kr. 809 000,-.

Kjøper av kontraktsposisjonen gjøres oppmerksom på at et beløp tilsvarende forskuddet vil utbetales til selger (kjøper 1) så snart utbygger har fått melding om at kontrakten er transportert. En slik utbetaling til selger forutsetter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 og har instruksjonsretten over beløpet. Ved slik utbetaling til selger (kjøper 1) overtar kjøper rettighetene knyttet til forskuddsbeløpet som selger (kjøper 1) har betalt til utbygger (selger).

Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper får hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten.

Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for bolig iht. opprinnelig kjøpekontrakt og omkostninger) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Oppgjør for kjøp av boligen gjennomføres av PrivatMegleren Nyeboliger Romerike.

Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. Det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien.

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller plikten til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangler/forsinkelser er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Garanti
Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. Det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien. Frem til overtakelse skal garantien være på 3 % av vederlaget. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5 % av vederlaget i opprinnelig kjøpekontrakt (kjøpekontrakt mellom utbygger og kjøper 1).

Utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 for forskudd.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




provisjon (kr.30 000)

markedspakke - finn.no, eie.no, salgsoppgave, utstillingsmateriell, nabolagsprofil, brukerstyrt
markedsføring. (foto vil komme i tillegg.) (kr.7 900)

oppgjør (kr.5 900)

tilrettelegging (kr.6 900)

totalt kr. (kr.50 700)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på rimelig vederlag
for utført arbeid, samt dekning av pådratte utgifter til f.eks. innhenting av opplysninger,
markedsføring/-pakke

Oppdragsnummer
127-24-0022

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
EIE Nybygg Romerike AS
EIE nybygg Romerike
Org. nr: 929508610
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Salgsleder | Eiendomsmegler Usanthan Lucas

Saksbehandlere
Usanthan Lucas
EIE nybygg Romerike
Salgsleder | Eiendomsmegler
Mob: 97 98 44 18 /

Torkild Vinje
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Mob: 40 84 00 56
[[/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Rolvsrud Arena Hus 1, leilighet 1-408
For mer om objektet
Rolvsrud Arena Hus 1, leilighet 1-408

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: