Bilde 1 av Kantarellringen 10 BBilde 2 av Kantarellringen 10 B
Digital salgsoppgave
Kantarellringen 10 B

2033 Åsgreina • Nannestad kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 5 600 000

Omkostninger: kr 141 200Totalpris: kr 5 741 200
Nannestad/Åsgreina - Lekker og familievennlig halvpart av tomannsbolig - 4 soverom - Peis - Carport & garasje - Terrasse
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
133 m²
Bruksareal (BRA)
158 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
24 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
46 m²
Kommunale avgifter
kr 1 184 / Mnd
Prisantydning
kr 5 600 000
Omkostninger
kr 141 200
Totalpris
kr 5 741 200
Byggeår
2022
Tomt
Eiet tomt 469 m²
Oppdragsnummer
127230053
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 600 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,-)kr 140 000,-
  
Totalpris kr 5 741 200
Eiendom
Kantarellringen 10 B, 2033 Åsgreina

Matrikkel
Gnr. 92 Bnr. 60 Snr. 2 i Nannestad kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 159 kvm består av:
- Bari (internt bruksareal): 133,90 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 24,60 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 46 kvm

Carporten på 17,1 kvm er ikke regnet inn.

Målene er hentet fra boligens byggetegninger. Arealer er beregnet ut fra tegning og er oppgitt iht. NS3940.

Det er ikke foretatt kontrollmåling av boligen etter overtakelse.

Antall soverom
4

Byggeår
2022

Tomt
Eiet tomt 469 kvm

Prisantydning
5 600 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 141 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 741 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Prognose for inneværende år er kr 14 200 pr. år.
Gjelder a-konto avløp, feiing, renovasjon og a-konto vann

Eier
AAMODT HOLDING AS v. Egil Aamodt

Beskrivelse
Kantarellringen 10 B er en moderne horisontaldelt tomannsbolig, oppført i 2022, som tilbyr både komfort og stil. Beliggende i et landlig og barnevennlig område på Ramstad åsen i Nannestad kommune, har boligen nærhet til skoler, barnehager, offentlig transport og gode servicetilbud. Romeriksåsen byr i tillegg på rikelige rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Boligen har kvalitet i hver detalj, med en moderne og estetisk tiltalende arkitektur som kombinerer glatte flater og store vindusflater med tradisjonelle trekk som saltak og tidløst treverk. Planløsningen er nøye gjennomtenkt og optimalisert, inkludert carport, enkel garasje og sportsbod. Innvendig leveranse moderne estetikk og kvalitet. Høydepunkter som trekkes frem er eksempelvis 1-stavs eikeparkett, peisovn og et stilfullt kjøkken fra kvalitetsleverandøren Kvik.

Inngangspartiet har et funksjonelt takoverbygg, og entreen er utstyrt med flisbelagt gulv og varmekabler for slitestyrke og enkel vedlikehold. Entreen har også lagringsplass og tilgang til en innvendig bod. Boligen har to oppholdsrom, to bad og fire soverom smart fordelt over to etasjer for optimal funksjonalitet. Hovedsoverommet er strategisk plassert i andre etasje. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen i andre etasje er både visuelt tiltalende og svært praktisk. For barnefamilier er dette ideelt, da kjøkkenet kan brukes til flere funksjoner samtidig, som å hjelpe barna med lekser mens middagen tilberedes. Boligen har også en svært romslig terrasse på ca. 46 kvm, som fungerer som en naturlig forlengelse av oppholdsrommet under sommerhalvåret.

Tomannsboligen er plassert på tomten for å maksimere solrike uteplasser, med rikelig boltreplass for både store og små. Her er det muligheter for alt fra intime grillfester til store sammenkomster.

Tomt
Eiet tomt, 469 kvm

Tilnærmet flat tom på fjell. Opparbeidet med grøntarealer og gårdsplass.

Parkering
Boligen har to integrerte parkeringsalternativer, en enkel garasje samt en enkel carport. I tillegg er det ekstra parkeringsplasser tilgjengelig på gårdsplassen.

Beliggenhet
Tomannsboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde, i et nyere boligfelt på Ramstadåsen i Åsgreina, Nannestad kommune. Boligen har nærhet til skoler, barnehager, offentlig transport og gode servicetilbud. Åsgreina ligger tett på Romeriksåsen, med naturen som nærmeste nabo. Området har flotte turmuligheter både sommer og vinter, med et godt utviklet løypenett og stabile snøforhold som gir gode forhold for skiturer. Ved Åsen skistadion finnes lysløyper som brukes til både trening og konkurranser. En skitur rundt Sjonken er også å anbefale. Nannestad skisenter, Åslia, har gode alpinfasiliteter, og Romeriksåsen byr på rike muligheter for friluftsliv. Her finnes det mye bær og sopp, samt mange fiskevann. Den Norske Turistforening har flere hytter åpne for servering. I nærområdet ligger Stordammen med gode bademuligheter.

Bebyggelse
Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra Eltonåsen og Kiwi Holter, som begge ligger 6-7 minutter unna med bil. Sistnevnte har også post i butikk. For andre servicetilbud har Teigebyen (Nannestad sentrum), Gjerdrum, Jessheim og Kløfta et godt og variert utvalg. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innenfor rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil.

Skole/barnehage
Lykkeliten naturbarnehage (1-5 år) og Åsgreina barnehage (0-5 år) ligger ca. 500m fra boligen. Det er ca. 19 minutters gange til Kringler-Slattum skole (1-7 kl.) Nærmeste ungdomsskole ligger i Nannestad og av videregåendestoler er Nannestad og Jessheim videregående skole de nærmeste alternativene.

Offentlig kommunikasjon
Området har offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Ramstad, som ligger ca. 6 min unna. Med bil fra Åsgreina tar det ca. 18 min til Jessheim, ca16 min til Oslo lufthavn, ca. 30 min til Lillestrøm og ca. 40 min til Oslo S.

Byggemåte
Bygningen har en betongplate på mark og isolerte vegger og etasjeskiller i tre. Det selvbærende saltaket er dekket med takstein, og vinduer og dører er isolert etter dagens standard. Det levers membran på taket/balkongen over garasjen.

Entré
Inngangspartiet leveres med takoverbygg som gir beskyttelse mot vær og vind og fungerer som en carport. Entreen har et flisbelagt gulv med varmekabler som er både slitesterkt og lett å vedlikeholde. Det leveres også downlights i taket. Rommet har praktisk oppbevaringsplass for sko og yttertøy, samt direkte tilgang til en bod for ekstra lagring.

Videre inn i boligen leveres 1-stavs eikeparkett med varmekabler i gulvet. Veggene er malt ton-i-ton, og taket er stilfullt belyst med downlights.

Bad/vaskerom
Boligen har to moderne bad, ett i hver etasje. Begge badene har store, stilige fliser på gulv og vegger, samt varmekabler for ekstra komfort. Badene er utstyrt med moderne innredning, vegghengt toalett, takdusj og dusjvegger fra VikingBad. Badet i første etasje har i tillegg opplegg for vaskemaskin.

Soverom
Det leveres fire soverom, hvorav tre ligger i første etasje. Hvert rom har plass til seng, nattbord og garderobeløsning. Ett av soverommene er per i dag også innredet med kontorpult. Soverommene tilbyr stor allsidighet, noe som gjør dem ideelle for bruk som barnerom, gjesterom, kontor, hobbyrom, eller en kombinasjon av disse funksjonene, avhengig av behov. Alle rommene har eikeparkett og malte overflater. Hovedsoverommet i andre etasje har i tillegg downlights i taket.

Oppholdsrom/kjøkken
Boligen har to elegante oppholdsrom, ett i hver etasje. I første etasje leveres en moderne stue med varmefolie i gulvet og downlights i taket. Store vinduer gir rikelig med naturlig lys og skaper en lys og luftig atmosfære. Stuen har også utgang til hagen, perfekt for avslapning og underholdning.

I andre etasje er oppholdsrommet åpent og luftig med stue og kjøkken i en sømløs løsning. Denne utformingen skaper en sosial og sammenhengende atmosfære som er perfekt for både dagligliv og underholdning. Rommet er delt inn i naturlige soner, med god plass til spisestue og komfortabelt sofamøblement, noe som gjør det enkelt å organisere og innrede etter egne ønsker og behov. Kjøkkenet fra Kvik i bordo black har integrerte hvitevarer, en praktisk barløsning og rikelig med skapplass. Det svarte kjøkkenet setter et unikt preg og fungerer som en nøytral bakgrunn for ønskede interiørelementer. Store vinduer langs tre yttervegger gir masse lys, mens downlights i taket sørger for optimal belysning. En elegant peisovn i midten av rommet gir behagelig varme. Fra kjøkkenet er det utgang til en stor terrasse på ca. 46 kvm via en stor skyvedør. Denne uteplassen blir en forlengelse av oppholdsrommet i sommermånedene, med stor møbelfrihet og godt sollys.

Øvrig
Alle dører og listverk er utført i en sofistikert dempet sort.

Boligen har en elegant, moderne trapp med sorte sider og eiketrinn.

Boder
Boligen inkluderer en praktisk sportsbod som gjør det enkelt å organisere og lagre utendørsutstyr, som sykler, verktøy, hageredskaper og sportsutstyr. I tillegg er det en innvendig bod tilgjengelig fra entreen, som gir ekstra lagringsplass.

Tilstandsrapport
Det er ikke innhentet tilstandsrapport.

Egenerklæringsskjema
Selger har ikke fylt ut egenerklæringsskjema.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen. Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 31.08.2022.

Kommunen finner at tiltaket eller dokumentasjonen har feil eller mangler av mindre vesentlig betydning i forhold til tillatelsen. Derfor gis det, i medhold av pbl §21-10, midlertidig brukstillatelse for hele tiltaket. Tillatelsen viser ikke hvilke tiltak som gjenstår for å få ferdigattest.

Det følger av midlertidig brukstillatelse at gjenstående arbeid og søknad om ferdigattest må utføres innen 31.11.2022.

Ferdigattest besørges av selger innen overtakelse.

Elektrisk anlegg
Det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmekabler i gulv i entré og begge bad.

Varmefolie i gang og stue i 1.etg.

Peisovn plassert i oppholdsrom i 2.etg.

Energimerking
Alle eiendommer som selges eller leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år er kr. 14 200 pr. år.

Gebyrene fordeler seg på følgende måte:
Renovasjon grunngebyr 2 343,00 kr
Restavfall 140 liter 1 776,00 kr
Feiegebyr per pipeløp 314,00 kr
Tilsynsgebyr per pipeløp 156,00 kr
Avløp fastgebyr 2 063,00 kr
Avløp målt forbruk 1 663,50 kr
Avløpsgebyr à konto 2 830,40
Vann fastgebyr 1 313,00 kr
Vann målt forbruk 913,50 kr
Vannmålerleie  381,00 kr
Vanngebyr á konto 1 220,00 kr

Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er p.t. ikke eiendomsskatt i Nannestad kommune.

Faste løpende kostnader
Foruten eventuelle lån, vil kommunale avgifter, strøm, villa- og innboforsikring, tv/internett m.v. være faste løpende kostnader.

Forsikring med polisenummer
Eika Forsikring Polisenummer: 7126265/4

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke innhentet. Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 100 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Sameie
Kantarellringen 8, NANNESTAD består av 2 seksjoner, seksjon 1 og 2.

Vedtekter ligger vedlagt salgsoppgaven, datert 03.02.2022

Diverse
Boligen leveres med balansert ventilasjon.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.  Ta kontakt med megler for mer informasjon.

HEFTELSER
________________________________________
2015/712114-1/200 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
Tinglyst 06.08.2015
RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon (prefabrikert kiosk)
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Bestemmelse om transport og ferdsel
Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 3238-92/60
Gjelder denne registerenheten med flere

GRUNNDATA
________________________________________
2024/261575-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
Tinglyst 01.01.2024 00:00

2022/359529-1/200 SEKSJONERING
Tinglyst 01.04.2022 21:00
SNR: 2
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning og grunn
SAMEIEBRØK: 1/2
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER
________________________________________
Ingen rettigheter funnet.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Felles vedlikehold skal fordeles etter ideell part.

Eiendommen har adkomst via offentlig fylkesvei.

Regulering
Gjeldene kommuneplan for eiendommen er Kommuneplan for Nannestad 2018 - 2035, Kommuneplanens arealdel. Arealbruk: nåværende boligbebyggelse. Områdenavn B21.

Gjeldende reguleringsplan for eiendommen er Reguleringsbestemmelser i tilknytning til områderegulering for Ramstadåsen. Formål: boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse. Feltnavn BF4.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 141 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 741 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 600 000,-) (Kr.999 999 999)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.4 294)
Totalt kr. (Kr.1 000 013 188)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
127-23-0053

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
EIE Nybygg Romerike AS
EIE nybygg Romerike
Org. nr: 929508610
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner Torkild Vinje

Saksbehandlere
Torkild Vinje
EIE nybygg Romerike
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Mob: 40 84 00 56 / E-post: tov@eie.no

Usanthan Lucas
Salgsleder | Eiendomsmegler
Mob: 97 98 44 18
[/ E-post: ul@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kantarellringen 10 B
For mer om objektet
Kantarellringen 10 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: