Bilde 1 av Fugleliveien 23KBilde 2 av Fugleliveien 23K
Digital salgsoppgave
Fugleliveien 23K

0667 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Familievennlig og innholdsrik enebolig over 3 plan i attraktivt boligområde/ Solrik tomt i høyden/ Flott utsikt/ Garasje
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
273 m²
Bruksareal (BRA)
273 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
26 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
17 m²
Kommunale avgifter
kr 33 312 / År
Prisantydning
kr 14 900 000
Omkostninger
kr 376 290
Totalpris
kr 15 276 290
Byggeår
1997
Tomt
Eiet tomt 725 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 144, bnr. 2091
Oppdragsnummer
4240132
card-default

Thea Marie Gjerdalen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Thea
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 14 900 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA) (valgfri)kr 17 550,-
2,5% dokumentavgiftkr 357 500,-
  
Totalpris kr 15 276 290
Standard

Velkommen til Fugleveien 23K; Flott enebolig fordelt over tre etasjer, som holder en generell normal standard, alder tatt i betraktning. Her finnes det gode muligheter samt behov for oppgraderinger etter eget ønske.


1. etasje (BRA: 100 kvm): Ved inngangspartiet møtes du av en romslig entré med adkomst til et praktisk WC-rom. Videre finner du et funksjonelt vaskerom, et trivelig soverom, samt et moderne kjøkken med god skapplass. Stuen er lys og luftig, perfekt for hyggelige sammenkomster.

2. etasje (BRA: 82 kvm): I boligens andre etasje har du en lys og innbydende gang med trapp som fører videre til fire romslige soverom, i tillegg til et fullverdig bad med gode fasiliteter.

U. etasje (BRA: 91 kvm): Underetasjen byr på ekstra lagringsplass i bod, samt et bad. Her finner du også tre romslige soverom eller disponibel rom, en kjellerstue som kan tilpasses etter behov, og et praktisk kott under trappen.


Dette er en bolig som gir deg mulighet til å skape ditt drømmehjem, med god plass til hele familien og potensiale for modernisering.


Balkong: Denne flotte uteplassen er et ideelt sted for avslapning og hyggelige måltider i solen. Terrassen ligger skjermet med god plass til ute møbler, og med sin vestvendte beliggenhet får du maksimalt utbytte av ettermiddags- og kveldssolen. Her kan du nyte utsikten mot den velstelte hagen og de omkringliggende områdene.


Oppvarming: Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring.



Tilbygg / modernisering:

Loftstue gjort om til soverom i 1997. Kjeller innredet i 1997. Lagt varmekabler og nye fliser i inngangsparti. Stue pusset opp. Nye fliser på badet. Soverom pusset opp og utvidet. Nye fliser på WC.


Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk Boligen er bygget om ut fra de originale byggetegningene.



Tilstandsrapport og byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapporten med tilstand grader og følgende bemerkninger.


TG3 | Våtrom > 2 Etasje > Bad > Generell

Flislagt bad med gulvvarme og downlights i tak. Innredning på bad med innmurt hjørnebadekar, veggmontert WC, dusjplass i nisje og servant med ettgreps blandebatteri i innredning. Mekanisk ventilasjon som fremstår noe redusert. Tilluftsspalte under dør. Plastsluk fra byggeår. Litt lite fall mot sluk. Redusert mulighet til å besikte under badekar. Vurdering av avvik: • Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak • Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-


TG3 | Våtrom > U. etasje > Bad > Generell

Bad fra byggeår med våtromsplater på vegger og flislagt gulv. Mekanisk ventilasjon i rommet. Tilluftsspalte under dør. Lite fall på gulvet mot sluk. Plastsluk fra byggeår. U. ETASJE > BAD Vurdering av avvik: • Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak • Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-


TG2 | Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

Utgang til balkong fra stue. Vurdering av avvik: • Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde: minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m. minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m. Konsekvens/tiltak • Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.


TG2 | Innvendig > Radon

Boligen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med moderat til lav aktsomhetsgrad og det anbefales radonmålinger på alle etasjer i boligen. http://geo.ngu.no/kart/radon/ Vurdering av avvik: • Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Det anbefales alltid å foreta en radonmåling for å tallfeste dette slik at tiltak kan lukkes i rapporten.


TG2 | Innvendig > Pipe og ildsted

Ildsteder og pipe er formelt ikke vurdert og det forutsettes at de branntekniske krav er kontrollert og godkjent av det stedlige brann og feievesen. Pipe av Leca fra byggeår. Peis i stue. Feieluke i u. etg. Noe fukt inne i luken. Vurdering av avvik: • Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mye sotrester i feieluken. Konsekvens/tiltak • Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Feieluken bør renses for sot og kvister.


TG2 | Innvendig > Rom Under Terreng

Punktet må sees i sammenheng med ‘Drenering´

Hulltaking er gjennomført iht. § 2-2 forskrift til avhendingsloven. Det er foretatt hulltaking i utforet yttervegg. Det ble målt RH i veggen på 92,7 % med en temperatur på 16,4 °C. Skadelig nivå er å anse som relativ luftfuktighet over 70 %. Muggsopp og råte vil kunne dannes allerede fra RH over 75 %. Men det vil skyte fart i prosessen ved RH over 85 %. Muggsopp har vekstvilkår ned til RH på ca. 70%. Under dette har verken muggsopp eller råte vekstvilkår. Vurdering av avvik: • Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Fuktskader kan allikevel forkomme da kun et begrenset område er kontrollert. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Ved hulltaking ble det registrert bruk av plast i ytterveggen. Bruk av dampsperre i vegger anbefales ikke under noen omstendigheter når veggen er under terreng, helt eller delvis. Dampsperre hindrer uttørking og øker risikoen for kondens. Konsekvens/tiltak • Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det anbefales at alle utforede vegger fjernes slik at underetasjen har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting. Ved overflatebehandling av muren bruk diffusjonsåpne produkter.


TG2 | Tekniske installasjoner > Avløpsrør

Det er felles avløpsrør i borettslaget. Avløpsrør i plast fra installasjoner på kjøkken og bad. Tilstandsgrad er kun vurdert utfra synlig avløp i boligen og byggeår. Lufting på avløpsanlegg er ikke synlig eller vurdert av takstmannen. Stakeluker plassert i u. etg. i kjellerstue og på soverom. Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig. Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever spesielt utstyr og kompetanse. Røranlegget innebygd i konstruksjonen er ikke vurdert. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Forventet levetid på soilrør er 30-60 år. Forventet levetid på plastrør er 25-50 år. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. • I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.


TG2 | Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Naturlig og mekanisk ventilasjon i huset. Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er kun utført enkel kontroll av ventilasjon ved bruk av et ark/papir eller røykampull. Det er ikke foretatt tallfestede målinger. Vurdering av avvik: • Det er avvik: Mekanisk avtrekksvifte på loft. Denne er fra byggeår og fremstår noe redusert. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Det bør foretas vedlikehold på anlegget.


TG2 | Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

Varmtvannsbereder plassert i boden. Bereder på 200L fra 1997. Årstall: 1995. Kilde: Produksjonsår på produkt. Vurdering av avvik: • Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Nye forskrifter i 2014: En varmtvannsbereder vil mest sannsynlig stå på én plass hele sin levetid, og det er derfor Norsk Elektroteknisk Komité (NEK) pålegger en fast tilkobling. Ved bruk av stikkontakt som tilkoblingspunkt foreligger det alltid en fare for varmeutvikling og brann. I 2010 innførte NEK et krav om direkte påkobling på varmtvannsberedere over 2000 W. Mange produsenter begynte da å “jukse” ved å produsere beredere på 1950 W. Normsamlingen NEK 400 oppdateres hvert fjerde år, og i 2014 ble kravene til tilkobling av varmtvannsberedere justert. Nå gjelder forskriften alle beredere som er over 1500 W. Sjekk jevnlig etter varmegang: Er din varmtvannsbereder installert før 2010 og tilkoblet gjennom stikkontakt er du ikke pålagt å bygge om anlegget, men desto viktigere er det at du jevnlig tar ut støpselet og ser etter varmegang. Vi råder deg uansett til å bruke fast tilkobling. Det er under ingen omstendigheter lov med tilkobling via skjøteledning. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.


TG2 | Tomteforhold > Drenering

Punktet må sees i sammenheng ‘Rom under terreng´. Drenssystem fra byggeår. Grunnet skjult i byggegrunn er materialvalg ikke mulig å konstatere. Vurdering av avvik: • Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Stedvis synlig fuktsikring som ikke er montert tilfredsstillende og gjør at vann kan komme inn på baksiden. Se avsnitt rom under terreng. Utvendig fuktsikring er av stor betydning, fordi dette kan ha direkte årsak til uønsket fuktgjennomgang. Like viktig som at den finnes, er om den er montert tilfredsstillende. Konsekvens/tiltak • Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. • Lokal utbedring må utføres.  Halvparten av forventet levetid på drenering er snart overskredet.


TG2 | Tomteforhold > Forstøtningsmurer

Garasjen står på kanten av en støttemur av naturstein. Det kan se ut som at en stein har sklidd lite grann ut. Vurdering av avvik: • Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Konsekvens/tiltak • Lokal utbedring må utføres. Det bør foretas kontroll av muren.


TG2 | Tomteforhold > Terrengforhold

Det er viktig at terrenget heller riktig i områder ved grunnmuren, nemlig at det er tilfredsstillende hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødvendige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Terreng rundt byggverk skal planeres med fall utover minimum 1:50 i en avstand på minimum 3 meter. Hvor terrenget gjør dette vanskelig, kan alternative tiltak være fall langs veggen, avskjæringsgrøfter o.l. Takvann må ledes bort i rør eller så langt bort fra byggverket at det ikke fører til fuktpåkjenning av bygningsdeler under terreng. Vurdering av avvik: • Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Konsekvens/tiltak • Ytterligere undersøkelser anbefales.


TG2 | Utvendig > Nedløp og beslag

Nedløp, renner og beslag av metall er fra byggeår. Vurdering av avvik: • Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. • Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det var oppholdsvær på befaringsdagen slik at renner og nedløpsfunksjon er vanskelig å stadfeste. Det gjøres oppmerksom på alder og det kan derfor ikke utelukkes dårlige skjøter, gjennomrustete beslag etc. Påregnelig med stedlige utskiftninger med tanke på alder. Innrammingen rundt vinduer er montert helt ned til vannbrettet rundt vinduer. Dette kan resultere i at det trekkes vann opp i treverket. Konsekvens/tiltak • Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. • Det må foretas tiltak for å lukke avviket. • Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det bør etableres snøfangere i alle områder der personer ferdes. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Takkonstruksjon i tre med kaldtloft. Nedfellbar stige fra soverom. Vurdering av avvik: • Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Noe fuktskjolder på undertaket. Lufting med luker i gavlvegger. Det er lagt isolasjon helt ut mot raftekassen, dette kan redusere luftingen på loftet. Konsekvens/tiltak • Det må gjøres nærmere undersøkelser. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Utvendig > Vinduer

Trerammer med 2-lags energiglass fra 1995/96. Årstall på vinduer er hentet fra vinduer i boligen. Alle årstall på vinduer er ikke kontrollert og avvik kan forekomme. Vinduer er kontrollert med stikkprøver, det vil si at vinduer kan ha skader/være defekte, og/eller punktert uten at dette er nevnt i takstrapport. Dette grunnet vanskeligheter med å oppdage nevnte feil i dårlig lys og/eller motlys. Innsetningsdetaljer, slik som utvendig beslag, vannbord, omramming, karm og ytre tetning er ikke vurdert av takstmann da dette antas å være lagt under borettslagets/sameiets vedlikeholdsplikt. Det gjøres oppmerksom på at ikke alle vinduer nødvendigvis er funksjonstestet. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. • Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Flere av vinduene/ karmene har fuktmerker på seg og fremstår som slitte. Det kan også se ut som om det er sølt noe på vindu i u. etg. Konsekvens/tiltak • Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. • Det må foretas lokal utbedring. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Innvendig > Overflate

Overflater på gulv består av: Fliser, parkett, laminat og tregulv. Betonggulv i bod. Gulvvarme i entré. Noe sprekker i betonggulvet i boden. Stedvis noe glipper i tregulvet i u. etg. Litt svikt i gulv. Overflater på vegger består av: Tapet, malt strie, fliser og mur/puss i boden. Litt sot over panelovn i stue. Overflater i tak består av: Malte flater og panel. Takhøyde i stue på 2,4 m. Boligen har enkel standard. Normalt vedlikehold må påregnes. Vurdering av avvik: • Det er avvik: Stedvis noe gulvknirk og skjeve gulv. Det må alltid forventes overflatebehandling og noe modernisering ved et eventuelt eierskifte. Normal tid før vedlikehold av tregulv, parkett, lakkert er 4 - 6 år. Normal tid før sliping og oljing av tregulv, parkett, lakkert er 10 - 20 år. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn

Etasjeskiller er av trebjelkelag og plate på mark. Det ble målt fall på gulv ved bruk av Leica LINO L2. Det er kun gjort punktmålinger av gulvet på befaringen. Svanker eller lignende kan forekomme. Det er målt høydeforskjell på ca 15 mm i stue gjennom hele rommet og målt ca 5 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Det er målt høydeforskjell på ca 10 mm på kjøkken gjennom hele rommet og målt ca 5 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Det er målt høydeforskjell på ca 20 mm på 2 soverom i 2. etg. gjennom hele rommet og målt ca 10 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Det er målt høydeforskjell på ca 20 mm i kjellerstue gjennom hele rommet og målt ca 10 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Det er målt høydeforskjell på ca 10 mm på soverom i u. etg. gjennom hele rommet og målt ca 5 mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter. Vurdering av avvik: • Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ikke kontrollert hva høydeforskjell i rommene kommer av. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.



TG2 | Innvendig > Innvendige trapper

Innvendige tretrapper mellom etasjene. Vurdering av avvik: • Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke håndløpere i hele trappen. Mangler ca. 1 meter ned mot etasjen. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Håndløpere bør monteres ut ifra sikkerhetsmessige forhold. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Innvendig > Garderobeskap

Skyvedørsgarderobe i entré og på ett soverom i 2. etg. Vurdering av avvik: • Det er avvik: Sprekk i speil på garderoben i entré. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Lokale utbedringer/ utskiftninger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling

Vegger med malt strie. Malte flater i tak. 1 ETASJE > VASKEROM Vurdering av avvik: • Det er avvik: TG 2 grunnet alder. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Det må påregnes utbedringskostnader på vaskerommet innen kort tid. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv

Flislagt gulv på vaskerom. Flislagt gulv med gulvvarme. TEK 97-07 §8-37 punkt våtrom: Bad og vaskerom skal ha sluk. Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann regelmessig. Tilfredsstillende fall vil være 1:50 minst 0,8 m ut fra sluket. 1 ETASJE > VASKEROM Vurdering av avvik: • Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. • Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Konsekvens/tiltak • Våtrommet fungerer med dette avviket. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt

Plastsluk fra byggeår. Til orientering bør det nevnes at takstmannen ikke har kjennskap til oppbygningen av vaskerommets konstruksjon med hensyn til løsninger rundt membran \ tettesjikt og sluk. Uten dokumentasjon kan ikke takstmannen vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. Det tas derfor et generelt forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc. Det lot seg ikke konstatere hvordan membraner var anlagt, da dette krever inngrep i konstruksjonene. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak • Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. • Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.


TG2 | Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Ventilasjon

Naturlig ventilasjon på vaskerommet. Tilluftsspalte under dør. Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er kun utført enkel kontroll av ventilasjon ved bruk av et ark/papir eller røykampull. Det er ikke foretatt tallfestede målinger, men ventilasjonen antas og fungere tilfredsstillende. Vurdering av avvik: • Rommet har kun naturlig ventilasjon. Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2. Ventilasjonen på vaskerom holder ikke arket, som er en test, ergo noe dårlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak • Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Kjøkken > 1 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning

Laminerte kjøkkenskrog med profilerte eikefronter, benkeplate i stein, kum med ettgreps blandebatteri, lys/lyslist under overskap, integrert kjøleskap og integrert oppvaskmaskin. Det ble foretatt enkelt fuktsøk med MMS søkeinstrument, det ble ikke registrert noe forskjellige verdier på kjøkkengulv. Det er alltid en fordel å montere komfyrvakt og waterguard på kjøkken. Vurdering av avvik: • Det er avvik: Kjøkkeninnredningen fremsto som noe slitt, men funksjonell. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Spesialrom > 1 Etasje > WC-rom > Overflater og konstruksjon

WC-rom med WC og servant med ettgreps blandebatteri. 1 ETASJE > WC-ROM Vurdering av avvik: • Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak • Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad


TG2 | Tekniske installasjoner > Vannledninger

Hovednettet av kobberrør og alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Vannrør av kobber fra byggeår. Hovedstoppekran plassert i veggen mellom soverom og boden i u. etg. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. • I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Sikringsskap plassert i entré. Sikringsskap med automatsikringer. Bruk av ikke jordede kontakter. Spørsmål til eier. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 1997 Anlegget er fra 1997. Siste oppgradering var stikkontakt til komfyren. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Siden 1999 har det vært krav til samsvarserklæring for elektriske anlegg. Kravet om samsvarserklæring gjelder både for anlegg som er nyere enn 1999, og for endringer på anlegg fra før 1999. Samsvarserklæringene skal følge boligen, slik at eier av huset har oversikt over hvilke arbeider som er gjort på det elektriske anlegget. Samsvarserklæringen viser hvilke arbeider som er gjort, og hvem som har utført arbeidet. Dette er viktig for å dokumentere at arbeidet er utført av elektriker og ikke ufaglært person. Det skal utarbeides samsvarserklæring for alle arbeider som utføres på det elektriske anlegget, også mindre arbeider. Manglende samsvarserklæring(er) i en bolig kan i seg selv utgjøre en rettslig mangel ved kjøp av bolig. Hvorvidt det utgjør en mangel, må vurderes konkret i hvert enkelt tilfelle. Dersom det avdekkes feil på det elektriske anlegget som har oppstått i selgers eiertid vil det være av betydning for mangelsvurderingen om selger kan fremlegge samsvarserklæring på arbeid. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Ja DLE tilsyn i 2014 avdekket noe varmgang i stikkontakt til varmtvannsbereder. Stikkontakt ble skiftet til fast kontaktpunkt. t. Noe mindre skade på isolasjon til en leder i sikringsskap. Dårlig jordforbindelse på en stikkontakt på badet. Feilen ble utbedret av EDA Elektro. Generelt om anlegget. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. Inntak og sikringsskap. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 0. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Da dette ikke er takstmannens kompetanseområde er noen av svarene gitt på et generelt grunnlag ut fra befaringsdagen. Det anbefales en utvidet el-kontroll av anlegget. Med tanke på anleggets alder må det beregnes oppgraderinger og vedlikehold. Generell kommentar. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.


TG2 | Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Røranlegget er ikke kontrollert av den grunn at dette krever spesielt utstyr og kompetanse. Videre bemerkes at bunnledninger av den grunn heller ikke er kontrollert. Nevnte betraktninger i denne rapporten må derfor sees på som generelle. Hovednettet trolig av plast og er fra byggeår og alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Det er ikke kjent om det har vært foretatt reparasjon/utskifting/rehabilitering av avløps- eller vannledningen mellom boligen og offentlig nett etter at boligen ble oppført. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.






Arealer

Totalt bruksareal: 273,0 m²

  • BRA-i: 273,0 m²
  • BRA-e: 26,0 m²


Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:

BRA-i 100m²: Entré, WC-rom, vaskerom , soverom , kjøkken og stue.


Andre etasje:

BRA-i 82 m²: Gang med trapp, bad og fire soverom.


Kjelleretasje:

Bra- i 91 m²: Bod, bad, tre soverom/ disp. rom, kjellerstue og kott u/trapp.

Rom i kjeller er ikke godkjent for varig opphold.


Garasje:

BRA-e 26 kvm.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Oransje E er vedlagt salgsoppgaven.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

724,50 m² eiet





Parkering

Parkering i garasje.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger sentralt i et populært pg barnevennlig boligområde i Østensjø bydel. Her har du kort vei til Hellerud, Godlia, Skøyenåsen og Høyenhall og det er kort vei til ærverdige Østensjø barneskole. For elever på ungdomstrinnet er Skøyenåsen ungdomsskole innen gangavstand, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.


Kun få minutters gange til T-banestasjon, hvor banen bruker ca. 15 min til Jernbanetorget. Tog fra Bryn tar 3 min til Jernbanetorget.


Nordre Skøyen hovedgård er like ved og det er et naturlig samlingssted for områdets beboere. De har utleie av festlokaler og flere aktiviteter og tilstelninger for nærmiljøet.


Østensjøvannet ligger i umiddelbar nærhet, med omkringliggende turstier og et rikt fugleliv. Østmarka har også et mylder av turmuligheter, enten man er til fots, sykkel eller på ski. Marka har flere bade- og fiskevann, og markastuer som byr på servering.


Området har et godt tilbud innen idrett. I gangavstand finner vi tennisanlegg, ballbinge, skaterampe. Manglerudhallen med skøytebane og stor innendørs og utendørs fotballbane og ny stor svømmehall. Oppsal Arena har flere haller, friidrettsbane og utendørs fotballbaner. Det er også bordtennis på Høyenhall. Det er også kort vei til flere treningssenter.


Ideelle turmuligheter i nærmiljøet ved Skappelskogen og Skøyenparken. Her finner du og en av byens beste akebakker.


Området er meget barnevennlig og har lokal velforening.


Nærheten til naturen, et godt idrettsmiljø og sunne aktivitetsmuligheter er med å fremme trygge oppvekstsvilkår. Det er også kulturskole med teater og musikk på Ryen


Gangavstand til Bryn senter med dagligvarebutikk og de fleste servicetilbud. Samt Skøyenåsen senter med bla. I tillegg er det kort vei til sentre på Oppsal, Manglerud og Tveita.


Området gir gode mulighet for offentlig kommunikasjon med buss fra Østensjøveien eller Haakon Tveters vei, Tog bra Bryn stasjon eller T-bane fra Høyenhall (Linje 1 og 4), Skøyenåsen (linje 3) eller fra Hellerud (Linje 2 og 3).


https://www.bydel-ostensjo.oslo.kommune.no



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. For gjeldende bolig er det 16 650,- for inneværende år ifølge selger.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 33 312 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i IF som koster kr. per år.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i IF med polisenummer: 9059639



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2023:


Som primærbolig kr. 5 104 843,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 14 449 201,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for enebolig, Fugleliveien 23K, datert 1999.



Regulering

Området er regulert til boligformål etter reguleringsplan:


  • 1139522 
  • Vedtatt: 03.10.1922
  • Formål: Offentlig kjørebane/veigrunn
  • S-4220 
  • Vedtatt: 15.03.2006
  • Formål: Bolig m.tilh. anlegg
  • 202102096 
  • Formål: Pågående plansak (revisjon av S-4220 småhusplanen)
  • 202304720 
  • Formål: Midlertidig forbud mot tiltak

Pågående plansaker saksnummer: 202304720

Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak.

Området er regulert til boligformål etter reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen.


Oslo kommune skriver om revisjonen: "Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene."


Tiltaksforbudet skal sikre at verdiene som revisjon av planen skal søke å bevare ikke går tapt i løpet av tiden frem til en revidert plan blir gjeldende.


Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/


Ta kontakt med din EIE eiendomsmegler for mer informasjon.




Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 66602, tgl. 21.11.1996 - Bestemmelse om veg

Bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og bygningsetaten.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Beskrivelse:


Dnr. 66599, tgl. 21.11.1996 - Registrering av grunn

Registrering av grunn

Beskrivelse:


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Det hviler ikke odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 14 900 000,-

Andel fellesgjeld kr 0,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 357 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA) (valgfri) kr 17 550,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 15 276 290,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,700 % av salgssummen inkl. mva (minimum 55 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 20 900,00

Grunnpakke selveier: 19 690,00

Markedspakke Premium +: 29 900,00

EIE Look: 7 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 400,00

Oppgjørshonorar: 7 900,00

Foto m/ drone: 11 000,00

Utsatt betaling: 5 500,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240132

Ansvarlig megler: Thea Marie Gjerdalen


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



EIE vekst

EIE AS, og i noen tilfeller eiendomsmeglerforetak som er tilknyttet kjeden EIE eiendomsmegling, har eierinteresser i selskaper som leverer produkter og tjenester som våre kunder tilbys i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Les mer om dette på https://eie.no/eiendom/eie-investerer



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Fugleliveien 23K
0667 OSLO
Fugleliveien 23K

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: