Bilde 1 av Henrik Sørensens vei 36Bilde 2 av Henrik Sørensens vei 36
Digital salgsoppgave
Henrik Sørensens vei 36

1065 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

NY PRIS! Lys og attraktiv 4-roms med stor, innglasset balkong - Garasjeplass - God standard - Sjelden sjanse, bør sees!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
94 m²
Bruksareal (BRA)
107 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
13 m²
Fellesutgifter
kr 5 152 / Mnd
Prisantydning
kr 3 890 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 354 000
Totalpris
kr 4 261 431
Fellesformue
kr 37 760
Byggeår
1972
Tomt
Fellestomt 31016 m²
Oppdragsnummer
75240002
card-default

Camilla Therese Schrøder

Eiendomsmegler / Partner
Les om Camilla
Prisantydningkr 3 890 000,-
Fellesgjeldkr 354 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 4 261 431
Eiendom
Henrik Sørensens vei 36, 1065 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 175 Orgnr. 848616672 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 107 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 94 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 13 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Bruksareal: 107 kvm, BRA-i:94 kvm , BRA-b: 13 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1972

Tomt
Fellestomt 31016 kvm

Prisantydning
3 890 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Rodrigo Peña Takstdato: 11.01.24 13:38

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 354 000,- pr.
Andel fellesformue: kr. 37 760,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 890 000,- (Prisantydning)
kr 354 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 244 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 253 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 261 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 152,- pr. mnd.

Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.152,- pr. md.

Herav:
Felleskostnader 4.912,-
Rehab garasje 140,-
Trappevask 100,-

Felleskostnad inkluderer
Tv og bredbånd, renter og avdrag felleslån, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, styre- og valgkomite honorar, vaktmestertjenester, renhold, generell drift og vedlikehold m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Princely Nwulu Lynne Gwara

Beskrivelse
Camilla Schrøder ved Din Lokale Eiendomsmegler EIE har gleden av å presentere Henrik Sørensens vei 36, en lys og attraktiv 4-roms med stor innglasset balkong, beliggende i det veldrevne og attraktive Ellingsrudåsen borettslag, med kort vei til offentlig kommunikasjon, Ellingsrud Torg og alt man har behov for i en travel hverdag. Samtidig er marka nærmeste nabo med rekreasjonsområder og fine turmuligheter sommer som vinter. Her er det godt å bo, og lett å trives!

- Meget romslig 4-roms
- Vestvendt, innglasset balkong på 11m2
- Beliggende i 2.etg.
- Lys og luftig
- Praktisk og familievennlig planløsning
- 3 gode soverom
- Meget romslig kjøkken
- God standard
- Pent bad med gulvvarme
- 2 boder til oppbevaring
- Garasjeplass
- Automatsikringer
- Ingen TG-3
- Sentral og populær beliggenhet på Ellingsrud
- Gode kollektivforbindelser
- Ingen dokumentavgift
- Sjelden sjanse, bør sees
- Flytt rett inn!

Parkering
Hver andel har disposisjonsrett til p-plass. P-plassnr tilsvarer leilnr. Ellers har borettslaget p-plasser p-plasser ute som leies mot betaling.

Borettslaget har 11 parkeringsplasser m/motorvarmer for utleie for lastebiler i Henrik Sørensens vei 11. Borettslaget har også den del uregistrerte parkeringsplasser (ute) for utleie, Styret kontaktes ved oppsigelse/tildeling.

Beliggenhet
Henrik Sørensens vei 36 ligger i veletablert boligområde på populære og sentrale Ellingsrud/Karihaugen. Fra leiligheten er det kort vei til kollektivtransport, skoler, barnehager, flotte naturområder og alt man trenger av daglige servicetilbud.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres ved Kiwi på Ellingsrudåsen, Rema 1000 Karihaugen eller på Joker som ligger i umiddelbar nærhet og som også har åpent på søndager. Det er kort vei til Lørenskog, som har de fleste "bymessige"-fasiliteter og servicetilbud. Triaden Storsenter og Metro Senter er kjøpesentre med et bredt tilbud av klesbutikker, interiør og m.m.. Lørenskog Kulturhus med kino, bibliotek og konserthall med et variert tilbud. Det er også kort vei til Strømmen storsenter og Stovner senter hvor du finner et bredt utvalg butikker, vinmonopol, helsestasjon, tannlege og andre servicetilbud.

Det er kort vei til marka som har flotte tur- og friluftsområder som gir svært gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter, som blant annet Mariholtet. Østmarka har flotte preparerte og belyste løyper på vinterstid, og det er det fine bade- og fiskevann i nærheten. I tillegg finnes det utallige aktivitetstilbud i nærområde som bl.a. golfbane, tennisbane, fotballbaner, svømming og ridesenter. Det er heller ikke langt til SNØ som gir vinterglede året rundt. Snø er verdens eneste helårsarena som forener langrenn, snowboard, alpint, freeski og isklatring under samme tak.

Boligen sogner til Ellingsrudåsen barneskole som ligger kun minutter unna og Ellingsrud ungdomsskole. I tillegg er det flere barnehager i området.

Det er kun minutters gange til offentlig kommunikasjon som buss og T-bane. Det går buss både fra  Ellingsrudåsen senter og Karihaugveien med hyppige avganger, samt Ekspressbuss (Karihaugveien) som kjører i retning Oslo sentrum og Lørenskog. Fra leiligheten er det kun minutters gange til Ellingsrudåsen T-bane hvor linje 2 går med hyppige mellomrom og frakter deg til sentrum på ca. 20 minutter.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av blokkbebyggelse og næringsbygg.

Tomt
Fellestomt, 31016 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Camilla Schrøder ved EIE Eiendomsmegling har gleden av å presentere Henrik Sørensens vei 36, en lys og attraktiv 4-roms med vestvendt innglasset balkong, beliggende i populært boligområde på Ellingsrud/Karihaugen.

Når du entrer boligen, blir du møtt av en romslig entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen.

Boligen inneholder et pent bad med moderne innredning og et separat toalettrom. Videre utforsker du boligen og oppdager tre gode soverom, alle utformet med tanke på komfort. Her er det plass til personlig preg og kreativitet for å gjøre hvert rom til ditt eget private fristed.

Kjøkkenet er utformet med en moderne åpen løsning. Videre er det god skap- og benkeplass på kjøkkenet samt som det er rom for et spisebord hvor venner og familie kan samles til hyggelige måltider.

Hjerterommet i boligen er den romslige stuen, et ideelt sted for avslapning og sosiale sammenkomster. Stuens store vindusflater slipper inn naturlig lys og gir en vakker utsikt, samtidig som det skaper en åpen og luftig atmosfære. Stuen er det perfekte stedet å samles med familie og venner.

Boligens eleganse fortsetter utendørs, hvor du kan nyte frisk luft og utsikt fra den innglassede balkongen. Den utvendige boden gir ekstra lagringsplass og er tilgjengelig direkte fra balkongen, noe som gjør det enkelt å organisere og oppbevare dine eiendeler.

Her er det godt å bo, og lett å trives!

Boligen ligger i boligens 2.etasje og inneholder: Entré, bad, toalettrom, tre soverom, stue, kjøkken og utvendig bod med adkomst via innglasset balkong.

For øvrig medfølger en garasjeplass samt en kjellerbod.

Byggemåte
Boligbygg over 3 etasjer, samt underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør fra ukjent årstall med brannklasse B-30 og lydklasse 35dB, samt kikkehull. Balkongskyvedør og vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra 1995. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, toalettrom, tre soverom, stue, kjøkken med åpen løsning mot entré og utvendig bod med adkomst via innglasset balkong.


Følgende punkter har fått TG-2:
Bad
Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
Overflater vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket.
Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Tettesjiktet er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 16mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken
Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600.
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Bør vurderes etablert.
Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje, samt at det er registrert skader.

Toalettrom
Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte veggfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes.

Øvrige rom
Overflater vegger Enkelte veggerflater bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling.
Innerdører: Dørbladet til innerdør ved soverom 1 og soverom 3 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Etajseskiller
Skjevhetsmåling: Det er registrert noe skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 17mm. Målingene er utført i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Det er mer påregnelig med skjevheter i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Hovedstoppekran: Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig
ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegget
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: TG2 er satt på bakgrunn av at det observeres synlige ledninger på bad ved speil.
Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999, samt at det ikke er fremlagt dokumentasjon på anlegg fra eldre årstall. Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer
Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor
åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Dører: Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Balkonger, terrasser, veranda
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Balkongen bærer preg av slitasje/alder. Eventuelle utbedringer bør påregnes. Det er registrert et nedløp som går til et sluk på balkongen. Sluket er ikke besiktiget grunnet
manglende tilkomst. TG2 er satt for å belyse risiko.

Følgende punkter fremkommer i selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Oppgradering av bad 2023.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Nei. Vet ikke hvem.

TILLEGGSKOMMENTAR
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Primærrom
Primærrom: kvm
 Leiligheten består av entré, bad, toalettrom, tre soverom, stue, kjøkken med åpen løsning mot entré og utvendig bod med adkomst via innglasset balkong.

Bruksareal
Bruksareal: 107 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en bod i underetasje.

Standard
Entré
Når du kommer inn i boligen blir du møtt av en hyggelig entré. Entreen har god plass til oppbevaring av ytterklær og sko. Lysmalte veggoverflater og flislagt gulv. Her er det godt å komme hjem, eller å ønske gjester velkommen. 

Stue
Meget romslig stue med god plass for sofagruppe med tilhørende stuemøblement, medievegg og spisestue. Stuen har store vindusflater, hvilket gjør leiligheten lys og luftig. Den romslige planløsningen skaper en sosial atmosfære, og gjør stuen til et yndet samlingspunkt for venner og familie. Lysmalte veggoverflater og laminatgulv. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong.

Innglasset balkong
Stor, vestvendt innglasset balkong på 11m2 som skaper en forlengelse av stuen, spesielt på sommerstid. Hyggelig utsyn mot skogholt.

Kjøkken
Stort kjøkken med god plass for spisebord til flere gjester. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplater av laminat og fliser mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer. Oppvaskmaskin, stekeovn og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap med kullfilter. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast Hovedstoppekran er plassert i benkeskap under oppvaskkum. OSO varmtvannsbereder på 115 liter fra 2004.
Lysmalte veggoverflater og flislagt gulv.

Bad
Pent flislagt bad med gulvvarme. Nedsenket himling med malte plater og innfelte downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Moderne vegghengt speil med integrert lys. Dusjkabinett med skyvedører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vannrør av forkrommet kobber. Avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil for naturlig avtrekk plassert på vegg.

Toalettrom
Flislagt gulv og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate. Gulvstående servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil. Vegghengt toalett med innebygget sisternekasse. Vannrør av forkrommet kobber. Avløpsrør av plast. Avtrekksventil for naturlig avtrekk plassert på vegg.

Soverom 1
Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Praktisk skyvedørsgarderobe for oppbevaring. Lysmalte veggoverflater og laminatgulv.

Soverom 2
Soverommet er av god størrelse med god plass for seng og annet møblement. Videre har rommet et praktisk garderobeskap for oppbevaring. Nymalte veggoverflater og laminatgulv.

Soverom 3
Dette soverommet tilbyr både plass til en seng, praktisk pult og oppbevaringsmøbler. Lysmalte veggoverflater og laminatgulv.  Rommet er perfekt som barnerom, gjesteværelse eller kontor.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger en ferdigattest datert 04.10.73 som omhandler oppføring av boligblokk. blokk 10.
Det foreligger en ferdigattest datert 02.01.1997, arbeidets art er endring av bolig rehabilitering blokk 10.

Det foreligger et sluttnotat byggesaker- henleggelse datert 11.02.2015.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 152,- pr.mnd.
Herav: Felleskostnader 4.912,- Rehab garasje 140,- Trappevask 100,-

Faste løpende kostnader
Strøm, forsikring etc. Denne listen er ikke fullkommen.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HABA01-83987208123
Restgjeld: 68.000.000,-
Restløpetid: 7 år 5 md. Avdragsfihet til og med 01.10.2026
Rentekostnader: Flyt 5,30%

Lånenr.: HANBAN-83987202818
Restgjeld: 3.190.284,-
Restløpetid: 17 år 10 md
Rentekostnader: Flyt 5,30%

Lånenr.:2HANDE-83987190569
Restgjeld: 2.350.336,-
Restløpetid: 11 år 5 md
Rentekostnader: Flyt 5,30%

Lånenr.: 2HAND4-83987145288
Restgjeld: 2.560.577,-
Restløpetid: 9 år 1 md.
Rentekostnader: Flyt 5,30%

Lånenr.: 2HAND5-83987174733
Restgjeld: 47.895.325,-
Restløpetid: 18 år 9 md.
Rentekostnader: Flyt 5,30%

Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Lånenummer: HABA01-83987208123
Restsaldo: 193.817,-
Kapitalkostnader: 856,-
Avdragsfrihet til og med: 01.10.2026
Estimert endring etter avdragsfrihet: 3.187,-

Lånenummer: HANBAN-83987202818
Restsaldo: 9.108,-
Kapitalkostnader: 67,-

Lånenummer: 2HANDE-83987190569
Restsaldo: 6.711,-
Kapitalkostnader: 66,-

Lånenummer: 2HAND4-83987145288
Restsaldo: 7.332,-
Kapitalkostnader: 85,-

Lånenummer: 2HAND5-83987174733
Restsaldo: 136.576,-
Kapitalkostnader: 959,-

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 354.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.12.2023

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
KOMMENTARER TIL ÅRSREGNSKAPET FOR 2022
Styret mener at årsregnskapet gir et riktig bilde av borettslagets eiendeler og gjeld, finansielle stilling og resultat. Informasjon om borettslagets forventede økonomiske utvikling er omtalt i årsrapportens punkt om budsjett for 2023.
Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2022 er satt opp under denne forutsetning. Borettslaget har negativ egenkapital i balansen (udekket tap). Dette er nærmere omtalt i årsregnskapet under noten for udekket tap.

Vesentlig avvik
Driftskostnadene er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak drift og vedlikehold.

Resultat
Årets resultat vises i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot
egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) viser borettslagets
likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av
forutsetningene for videre drift.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 1465950

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 297 253,- Som sekundærbolig Kr. 4 929 561,-

Borettslag
Borettslag: Ellingsrudåsen Borettslag, Orgnr: 848616672

Borettslaget består av 496 andelsleiligheter.
Ellingsrudåsen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 848616672, og ligger i bydel Alna i Oslo kommune

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for naboer eller andre som ferdes i borettslaget. Hunder skal luftes i bånd og ekskrementer skal fjernes. Du må melde fra til styret før anskaffelse av hund eller katt, og undertegne en dyreholdserklæring om at man er kjent med, og forplikter seg til å følge gjeldende regler for dyrehold.

Generelt innbefatter tillatelse til dyrehold inntil to dyr pr. leilighet, både når det gjelder hund og katt.

Styreleder informere om følgende:

Vi følger loven og det er seks forbudte hunderaser i dag (kilde: mattilsynet):
Pitbullterrier
Amerikansk staffordshire terrier
Fila brasileiro
Toso inu
Dogo argentino
Tsjekkoslovakisk ulvehund

Enkelte hunderaser regnes som farlige og er forbudt å holde i Norge.
Det er politiet og Politidirektoratet som forvalter hundeloven og regelverket om farlige hunder.
Forbudet gjelder også blandinger hvor en eller flere av disse rasene er med, uansett blandingsforhold. Hundetyper som er en blanding av hund og ulv, anses også som farlige hunder, uansett blandingsforhold.

- Det er også forbudt å avle eller innføre hunder, sæd eller embryo fra disse rasene.
- Det er også, uansett rase, forbudt å holde, avle eller innføre hunder som er gitt trening i å angripe eller forsvare seg eller hundeholderen mot mennesker og andre hu nder, eller enkeltindivider som fremstår som spesielt aggressive, kampvillige eller med andre sterkt uønskede egenskaper eller fremtreden, slik at de kan være farlige for mennesker eller dyr.

Diverse
Kabel TV Tilknyttet eget selskap: Ellingsrud Kabelnett AS

Vaktmester Tilknyttet sameiet Ellingrudåsen Vaktmestersentral.

Felleskostnadene har økt med 5% fra 1.1.24.

Styreleder informerer om at det er planer om fornying av El-tavler og belysning i oppganger. Dette kan medføre kostnad for den nye eier.

Annet
Plan for vedlikehold og oppgraderinger i EBRL for perioden 2023 - 2028
Rens av ventilasjonssystemet etter ønske fra flere beboere.
Dette er et viktig HMS-tiltak for borettslaget, særlig med tanke på det brannforebyggende
arbeidet.

Styrets vurdering:
Dette er viktig å prioritere raskt.
Det er gjennomført kontroller av ventilasjonen og anbudsinnhenting er startet høsten 2022. Dette er et viktig HMS-tiltak og det ligger derfor til styrets mandat. Disse arbeidene vil etter planen starte etter påske 2023.

Renovasjonsløsning
Det er meldt at sjaktene bil bli stengt, men det vil ikke skje enda. Styret har hatt løpende kontakt med renovasjonsetaten, og så snart det foreligger nærmere informasjon kan en sak forberedes.

Utskifting av alle hovedtavler i borettslaget.
Det er fortsatt de samme hovedtavlene i blokkene, dvs ca. 50 år. De er ikke lenger trygge
og det er kun et spørsmål om tid, før de blir ulovlige.

Styrets vurdering:
Dette er en sak med høy alvorlighetsgrad. I dag er det slik at fagpersonell mener det er
uforsvarlig å utføre arbeider i borettslaget.
  • Planlegging og innhenting av priser og prosjektering starter i 2023.
  • Så snart priser og prosjektering er klart vurderes det om det er behov for låneopptak eller om det kan tas over ordinært budsjett.

Det vises for øvrig til avsnitt om vedlikeholdsplanen.


Protokoll til årsmøte 2020 for Ellingsrudåsen Borettslag
Oppgradering av veier / gangveier
Styret innhenter tilbud på utbedring og oppgradering av borettslaget veier/gangveier, parkeringsplasser og ballplass, forsterkning og oppretting av grunnen, oppretting og heving av kantstein justering av kumlokk, asfaltering og oppmerking av p-plasser
tilpasset dagens kjøretøy. Gangveiene er i så dårlig forfatning at det mange steder er fare for at man kan snuble eller tråkke ned i et hull/dump. Ujevnhetene medfører også at snøbrøyting og rengjøring blir dårlig. Kantstein er så lav at det kjøres biler ut på plenene.
Borettslagets veier/gangveier og ballplass er i så dårlig forfatning at det gir et dårlig inntrykk av området.

Vedtak
Det stemmes over forslaget slik det foreligger

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Fremleie av leiligheten kan innvilges for et år av gangen og maks for tre år sammenhengende. For mer informasjon og regler, se vedtektene. Fremleie skal søkes om og godkjennes av styret, før fremleie kan skje.

Vei/vann/kloakk
Offentlig

Regulering
Området er regulert til et byggeområde for boliger iht. S-1595.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 890 000,- (Prisantydning)
kr 354 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 244 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 253 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 261 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.48 994)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.17 654)
Foto (Kr.3 950)
Grunnpakke borettslag (Kr.15 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.6 000)
Totalt kr. (Kr.133 398)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-24-0002

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr: 990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Camilla Therese Schrøder

Saksbehandlere
Camilla Therese Schrøder
EIE Stovner
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 99 35 61 00 / E-post: csc@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Henrik Sørensens vei 36
For mer om objektet
Henrik Sørensens vei 36

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: