Bilde 1 av Ludvig Karstens vei 4Bilde 2 av Ludvig Karstens vei 4
Digital salgsoppgave
Ludvig Karstens vei 4

1064 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Pen 2-roms i 11. etasje med flott utsikt! | Romslig innglasset balkong | Heis & garasje| Populær beliggenhet!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
11
Internt bruksareal (BRA-i)
64 m²
Bruksareal (BRA)
78 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
10 m²
Fellesutgifter
kr 4 235 / Mnd
Prisantydning
kr 3 370 000
Omkostninger
kr 16 331
Fellesgjeld
kr 206 000
Totalpris
kr 3 592 331
Fellesformue
kr 8 552
Byggeår
1973
Tomt
Eiet tomt 3593 m²
Oppdragsnummer
75240006
card-default

Alicha Viste

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Alicha
card-default

Ali Hashmi

Eiendomsmegler / Partner
Les om Ali
Prisantydningkr 3 370 000,-
Fellesgjeldkr 206 000,-
Forhåndsvarsel av forkjøpsrettenkr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 7 150,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 3 592 331
Eiendom
Ludvig Karstens vei 4, 1064 OSLO, Etasje: 11

Matrikkel
Andelsnr. 526 Orgnr. 948617196 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 78 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 64 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 10 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm

Leiligheten inneholder 61m² P-ROM og 13m² S-ROM. S-ROM består av innvendig bod og innglassert balkong.

Areal
Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 78 kvm, BRA-i: 64 kvm , BRA-e: 4 kvm , BRA-b: 10 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1973

Tomt
Eiet tomt 3593 kvm
Borettslaget har felles tomt opparbeidet med blant annet gressplener, prydbusker og diverse beplantning. Felles områder med blant annet sittegrupper, lekeplass og internveier av asfalt.

Prisantydning
3 370 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Våtrom - Bad
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende, med bakgrunn i redusert avtrekk. Årsak kan være redusert effekt i felles anlegg. Det bør foretas service på anlegget av fagkyndig person. Avtrekksventil på bad fungerer ikke som tiltenkt, den blåser luft inn til badet når kjøkken vifte skrues på. Utbedring bør påregnes.
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Overflater vegger: Våtromstapet har moderat slitasje og manglende vedheft. Fornying av overflater bør påregnes.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
- Avløpsrør (inkl. sluk): Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Sluk og avløpsrør bør fornyes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet. Rommet
tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres.
Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS3), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 34,5%, temperatur 20,1 grader C og duggpunkt 4,0 grader C.

Kjøkken
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Deler av vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Avløpsrør: Deler av avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

Øvrige rom
- Ventilasjon (gjelder kun for p-rom): Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende i stue. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
- Overflater vegger: Vegger har stedvis behov for overflatebehandling.

Elektriske anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er registrert jordete og ujordete stikkontakter i samme rom. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Sikringsskap er plassert ute i felles strømskap oppgang med automatsikringer, hovedbryter og strømmåler.

Innglassert balkong
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner: Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter.

Følgende har fått tilstandsgrad 3:
Våtrom - bad:
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at levetiden er passert. Det er observert en sprekk
nede langs hele veggen bak dusjkabinett og vaskemaskin/tørketrommel hvor man kan se inn til betongen. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Utskifting av tettesjikt må påregnes innen rimelig tid. Forutsetter videre bruk av dusjkabinett med
dusjvegger.
Sjablongmessig prisanslag: kr. 100.000 - 300.000*

*I følge styret skal borettslaget om få år rehabilitere rørfornying som vil påvirke husleien. Når prosjektet blir igangsatt er ikke bestemt enda og må opp til generalforsamling før noe bestemmes konkret.


Selger har kommentert følgende i egenerklæringsskjema
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Forrige eier skrev: «Tett avløpsrør under vasken som medførte akutt lekkasje. Arbeid utført av Rørlegger Sentralen AS.» I vårt eie har det ikke vært problemer med dette.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: SI's Rørleggerservice, Fixel, Rørlegger Sentralen AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Fra tidligere eier: «11.01.2019: Skiftet servantbatteri og WC. 19.06.2020: Bytte av tre stk. halogen-downlights med nye LED downlight på bad. Montert dobbel stikkontakt på bad. 09.06.2020: Malt vegger, byttet servantskap, byttet dusj. 29.12.2017: Renset vannlås ifbm. akutt tett avløp. Ikke hatt noen problemer etter hendelsen.» I vårt eie: Eldre ujevnheter
rettet opp med pussing og våtromssparkel. Deretter overmalt med våtromsmaling. Dette ble gjort høsten 2022.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Tidligere eier hadde dokumentasjon på dette.

Er arbeidet byggemeldt?
Nei. Tidligere eier skriver: «Ikke nødvendig»

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Se pkt. 1 og 2. En hendelse i 2017 under tidligere eier. Har ikke vært problemer etter dette.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Noen få nivåforskjeller i gulv. Dette er rettet opp etter beste evne når nytt gulv ble lagt i oktober, 2021. Ettersom nytt gulv har blitt lagt oppå gammelt gulv for å ytterligere eliminere nivåforskjeller og skjule synlig mur fra veggen som tidligere lå mellom stue og kjøkken, vil noen av dørene ligge noe nært gulv.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Karihaugen Borettslag. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tidligere eier skriver: Oppussing av fasade og ventilasjon i blokkene sommeren 2019.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært. Firmanavn: Fixel. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tidligere eier skriver: «Sikringsskap: Rehabilitering av sikringsskap. Skiftet ut gamle skrusikringer med nye jordfeilautomater og ny hovedsikring. Kjøkken: Bytte av ujordet til jordet stikk etter riving av vegg. Jording lå bak kontakt og er kontrollert inorden. Bad/Entré: Bytte av tre stk halogendownlights med nye LED downlights i entré og bad. Montert dobbel stikkontakt på bad. Fjernet lampe på kjøkken. Skrudd til stikkontakt og dimmer.»

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Tidligere eier skriver: «SL-36-01 Erklæring om samsvar. Erklæring om at planlegging/utførelse av elektriske anlegg er i samsvar med sikkerhetskravene i forskrift om elektriske lavspenningsanlegg paragraf 12.»

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Det er lagt opp til lading av el-bil på biloppstillingsplassen til leiligheten, men ikke installert ladeboks.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Nei. Leilighet ligger i 12. etasje (dersom man teller underetasje som 1.). Radonmåling vil dermed være unødvendig.

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Det foreligger vedtak om at SINTEF skal utarbeide en tilstandsrapport på rør og avløp som kan føre til rehabilitering av bad. Ingenting er vedtatt utover dette.

Tilleggskommentar: Utover det som er beskrevet i egenerklæring, er følgende arbeid gjort med egeninnsats. Januar 2021: Helsparklet vegger i gang, stue og soverom. Malt alle vegger i gang, kjøkken, stue og soverom inkl. tak i stue og soverom. Gammel garderobe (soverom) og skap (gang) fjernet, satt opp lettvegg og laget plass til kontor på soverom og garderobenisje i gang. Våren
2021: Pusset og malt fliser på kjøkken. Oktober 2021: Lagt nytt flytende gulv i hele leiligheten bortsett fra innvendig bod og bad.

Besiktning er utført av bygningsakkyndig Thomas Erichsen den 18.01.2024.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 206 000,- pr. 01.01.24
Andel fellesformue: kr. 8 552,- pr. 01.01.24

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 370 000,- (Prisantydning)
kr 206 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 576 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forhåndsvarsel av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 585 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 150,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 592 331,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 235,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Totale felleskostnader pr. 01.02.2024 er kr 4.235- pr. md.
Herav:
Felleskostnader: kr. 3.793,-
Lån garasje: kr. 140,-
Trappevask: kr. 102,-
Internett: kr. 200,-

Fellekostnadene skulle økes med 10% fra 01.02, ikke 8% slik som det er beregnet fra informasjon fra forretningsfører. Ytterligere økning vil derfor komme i løpet av kort tid.

Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.

Rehabilitering/låneopptak: Styret har informert om at en våtromsrehabilitering er forestående, men dette må behandles i generalforsamling og tidspunkt for dette er ikke avklart. Styret holder på med utskiftinger av heiser i løpet av 2022-2024, med oppstart i Ludvig Karstens vei 4 og deretter videre oppover. Dette innebærer i utgangspunktet ca. 15 millioner i økt låneopptak i løpet av 2022-2023, som innebærer økning fellesgjeld med ca.13%. Det vil også være behov for låneopptak i 2024 på rundt 10 millioner, men det er litt tidlig å si noe endelig.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Borettslaget har ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån).

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Charlotte Tatjana Garvo Fredrik Garvo

Beskrivelse
Velkommen til Ludvig Karstens vei 4! En pen 2-roms leilighet beliggende høyt og fritt med en fantastisk utsikt som gir en følelse av eksklusivitet og privatliv. Med en tilbaketrukket beliggenhet fra bykjernen, har du likevel umiddelbar nærhet til dagligvarebutikk, bussholdeplass og østmarka. Leiligheten byr på en arealeffektiv og smart planløsning, perfekt for førstegangskjøpere!

• Utsiktsleilighet i 11. etasje
• Solrik sydøstvendt balkong på 10m²
• Tidsriktige farger på vegger + nytt laminatgulv (2021)
• Garasjeplass + gjesteparkering
• Tilgang til fellesvaskeri
• Dyrehold tillatt
• Internett/TV inkludert
• Innvendig bod + kjellerbod på 4m²
• Noe oppgraderingsbehov
• Kort vei til marka, kollektiv og servicetilbud
• Kort vei til Lørenskog og Lillestrøm
• Veldrevet borettslag. Boligselskapets hjemmeside: www.karihaugen.no

Parkering
Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg merket med nr 11075. I 2021 ble det montert infrastruktur for lading av EL-biler i garasjene. Det er anledning til å ta ut strøm fra den enkeltes tilknytningspunkt for godkjente anordninger inntil 500 W. Lading er tillatt kun med godkjent ladeboks.

Lading er ikke tillat fra stikkontakt. Dette er fordi nettet i garasjene ikke er dimensjonert for slik bruk. Dette kan medføre brann i garasjeanleggene. Beboere som bryter denne regelen kan bli ansvarliggjort for å utbedre skadene på bygning og eventuelt andre kjøretøy.

I tillegg finnes det ledige plasser hvor eierne kan leie plass, hvor leie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser - helt ypperlig dersom man behøver en ekstra parkeringsplass i husstanden!

Gjeste og beboerparkering (utenom parkeringshus).
Karihaugen borettslag har gjeste-/beboer parkering på taket av garasjehusene i LK 2 og HS11. Det er innført betaling for parkering ved disse plassene. Det er også satt opp parkeringsautomater, med en gitt gratis parkeringstid mot å trekke billett. Billetten skal være synlig plassert i kjøretøyet for kontroll. Takstene for parkering er det opplyst om på automatene.

Beliggenhet
Ludvig Karstens vei 4 ligger perfekt plassert i Oslo og grenser til Lørenskog, og tilbyr det beste fra begge verdener. Den ideelle beliggenheten gjør området til et ettertraktet og populært sted å bosette seg.

Fra boligen er det umiddelbar nærhet til Østmarka med flotte tur- og friluftsområder som gir svært gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Løypenettet i Østmarka og Lillomarka er flott preparert på vinterstid med belyste løyper. Mariholtet er et flott turmål, med servering som gjør det til et yndet mål for turen. Marka har også mange fine bade- og fiskevann. Det er gode sykkeltraseer til Oslo sentrum eller andre veien ut av byen. I tillegg finnes det utallige aktivitetstilbud i nærheten slik som Verdensparken. Det er flere treningssentre i nærheten, f.eks. Actic Furuset, Sats på Metro, Fresh Fitness Lørenskog Condis Lørenskog og Triaden. Losby golfklubb på Losby i Lørenskog er en av Norges største golfbaner med to baner: Østmork med 18 hull og Vestmork med 9 hull. Det er ikke langt til SNØ som gir vinterglede hver dag, året rundt. Enten du er nybegynner eller mosjonist - her kan du trene, leke, lære og mestre. SNØ forener alt under samme tak, om du liker langrenn, snowboard, alpint, freeski eller noe imellom, er SNØ for deg.

Det er få minutters gange til Ellingsrud Torg som byr på blant annet Kiwi-butikk, frisørsalong, kafé og tannlegekontor. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres ved søndagsåpen Joker, Kiwi eller Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Alnabru, Furuset Senter, Stovner Senter eller Lørenskog med både Metro og Triaden. Strømmen storsenter med over 200 butikker og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med bil eller offentlig kommunikasjon.

Området har gode muligheter for offentlig kommunikasjon både via T-bane, buss og flybuss. Det er kort vei til Ellingsrud T-bane, hvor linje 2 Østerås tar deg raskt til sentrum med avganger opp til 8 ganger i timen. T-banen bruker kun 22 min til Jernbanetorget. T-banen starter på Ellingsrud, så her er det alltid ledig sitteplass. Det går en rekke busser i området, både fra Ellingsrudåsen og Karihaugen, her stopper blant annet bussnr. 100 Kjeller/Oslo bussterminal som også går på nattestid. Nærmeste togstasjon er Lørenskog stasjon. Ludvig Karsten vei 4 gir deg en unik kombinasjon av naturskjønn beliggenhet og praktisk tilgjengelighet. Dette gjør stedet til det perfekte hjem for deg!

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av boligblokker og store grøntarealer.

Tomt
Eiet tomt, 3593 kvm

Adkomst
Ludvig Karstens vei 4 ligger på Karihaugen. Man kan enklest ta buss eller t-bane til Karihaugen eller Ellingsrudåsen. Kommer man på visning med bil anbefaler vi å parkere på gjestparkeringen og starte parkeringen i EasyPark -appen.

Leiligheten ligger i byggets 11.etasje. Det er adkomst via felles oppgang med callinganlegg og heis. Det vil bli merket med hva man skal ringe på.

Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Buss
Stasjon: Karihaugen (8 minutters gange)
Linje: 2N, 100 og 110

T-bane
Stasjon: Ellingsrudåsen (11 minutters gange)
Linje: 2

Inneholder
Entre | Velkommen hjem!
Velkommen inn! Entreen er det første som møter deg når du kommer inn døren. Entreen er romslig med god plass til diverse møblement og innredning slik som garderobeskap, speil og stumtjener. Her er det enkelt å pynte og gjøre entreen til et hyggelig sted å komme inn. Gangen er et naturlig knutepunkt i leiligheten til de øvrige rommene i leiligheten.
Gulvflatene er belagt med laminat fra 2021, samt. er veggflatene malt med en varm fargenyanse som pryder veggene, og skaper en inviterende atmosfære.

Videre har oppgangen callinganlegg. Det er også en nedsenket himling med downlights med malte plater og panel.

Stue | Hjerte av boligen
Opplev sjarmen i denne lyse og romslige stuen! Veggene består av nøytrale farger og laminatgulv som skaper et tidløst preg. Leiligheten har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys, og stuen er smart utformet med møbleringssoner for både sofagruppe og medievegg. Stuen er det perfekte stedet for avslapning og sosiale stunder.

Rommet ble helsparklet og malt i 2021, og de nøytrale fargene fungerer som et blankt lerret, perfekt for å matche ulike farger og stiler!
 
Kjøkken | Hyggelig samvær
I åpen løsning mot stuen finner du et flott kjøkken, perfekt for å varte opp gjester! Kjøkkeninnredningen består av profilerte fronter, en benkeplate av laminat og nedfelt oppvasskum. Det er benkeskapsbelysning under overskapet med stikkontakter. Videre er det flislagt mellom overskap og underskap. Her får man et kjøkken som tilbyr rikelig med skap- og benkeplass for matlaging samt som du får praktiske oppbevarings muligheter av kjøkkenredskaper.

Ytterligere består innredningen av følgende hvitevarer: frittstående kjøleskap med frysedel (side by side), oppvaskmaskin og komfyr. Disse medfølger handelen.

I hjertet av kjøkkenet er det en allsidig krok som brukes i dag som en liten kaffeavdeling. Dette området kan tilpasses etter dine preferanser og behov. Her følger et vitrineskap og hyller med på kjøpet, slik at du kan skape ditt eget rom.

Soverom | Romslig med praktiske løsninger
Leiligheten byr på et svært romslig soverom! Soverommet har plass til en større seng, hyller på vegger, nattbord, skrivebord, m.m. Soverommet ligger i tilknytning til stuen. Her har man en god løsning for hjemmekontor. Soverommet er utstyrt med en stor og praktisk garderobeløsning som byr på god lagringsplass for klær. Videre har soverommet et stort vindu som sørger for godt med lysinnslipp og en luftig atmosfære, men ikke minst - den herlige utsikten!

Bad | For morgenstellet
Praktisk baderom fra byggeår med overflate oppgraderinger fra 2022. Badet består i dag av nymalte vegger fra 2022, som gir et moderne preg. Badet består ytterligere av flislagt gulv og en nedsenket himling med malte plater og downlights. Videre består innredningen av vegghengt servantinnredning, vegghengt skapspeil med overlys, gulvstående toalett og dusjkabinett. Innredningen, slik som toalett, dusjkabinett, servant og servantskap er fra 2020.
I tillegg er det praktisk opplegg for vaskemaskin og tørketrommel slik at man ikke behøver å benytte fellesvaskeriet om ønskelig.

*I følge styret skal borettslaget om få år gjennomføre våtromsrehabilitering. Når prosjektene blir igangsatt er ikke bestemt enda og må opp til generalforsamling før noe bestemmes konkret.

Balkong | Flott utsikt og gode solforhold!
På varme sommerdager blir det naturlig å skyve opp balkongdøren! Fra stuen har du utgang til en innglassert balkong på ca. 10 m². Balkongen byr på gode solforhold. Selger opplyser om at det er morgensol t.o.m. ca. kl. 13 (gjerne lenger (14.30) på sommerstid. Her har du god plass til en sittegruppe, elektrisk grill og dekorativ beplantning. Innglasseringen på balkongen kan enkelt åpnes, skyves og lukkes etter værforhold og behov.

Balkongen er utført av betong med heller. Selger har lagt terrasseheller av gummi på terrassen våren 2023. Videre er det rekkverk av aluminium og plater. Rekkverkshøyden er på tilfeldig sted målt til 1,06 meter. Videre er balkongen utstyrt med stikkontakt og rullegardiner.

Innvending bod | Ekstra oppbevaringsplass
Leiligheten har en innvendig bod i tilknytning til entréen. Boden er sjenerøs med oppbevaringsplass, og gir deg muligheten til å organisere alt fra ekstra husholdningsartikler til personlige eiendeler - alt etter eget behov!

Byggemåte
Ludvig Karstens vei 4 er en boligblokk over bestående av 13. etasjer samt underetasje og kjeller. Bygget består av gulv mot grunn av betong, grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Den utvendig fasaden er forblendet med teglstein og plater på balkonger, og det er tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (tak ikke besiktiget). Vinduene og skyvedøren (på balkongen) er laget av tre med 2-lags glass fra 1995. Innvendig er det en slett ytterdør fra ukjent årstall med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Ytterligere finner man stoppekran til leiligheten plassert ved siden av toalett på badet, mens varmtvannsbereder fra 2014 (120L) er plassert under kjøkkenbenk. Sikringsskap er plassert ute i felles strømskap i oppgang med automatsikringer, hovedbryter og strømmåler.

Primærrom
Primærrom: 61 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 78 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en bod i kjeller merket nr. 11075. Boden er på 4m² (BRA-e).

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 31.10.1973 som omhandler ventilasjonsanlegg.
Det foreligger ferdigattest datert 11.06.1975 som omhandler nybygg og større arbeider.
Det foreligger ferdigattest datert 15.09.1997 som omhandler utvidelse av balkonger og innglassing
Det foreligger ferdigattest datert 15.09.2010 som omhandler fasadeendring av parkeringshus-/kjeller/-anlegg..
Det foreligger tillatelse til tiltak som omhandler godkjenning av søknad om utskiftning av to heiser, datert 07.07.2022.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

I følge nåværende eier var forbruket i 2023 på nøyaktig 5000kwh. I 2023 varierte strømregningen fra 1300,- i januar til 315,- i oktober. Gjennomsnittet var 712,- i et år hvor energikostnadene slo nye rekorder. Strømforbruk vil variere fra husholdning til husholdning.

Energiavregning: Individuelle målere har erstattet fellesmålingen, ergo er det ingen energiavregning i regi av borettslaget.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Megler er ikke opplyst om at det foreligger eiendomsskatt ved salg av denne eiendommen.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 235,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
I tillegg til felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, husforsikring og innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av selskapets totale lån og vilkår
Lånenr.: HABA01-83987186731
Restgjeld: 60.184.217,-
Restløpetid: 20 år 9 md.
Rentekostnader: 5,30%

Lånenr.: HABA02-83987218366
Restgjeld: 15.000.000,-
Restløpetid: 5 år 4 md.
Rentekostnader: 5,30%
Avdragsfrihet til og med 01.11.2025

Lånenr.: 2HAND4-83987162662
Restgjeld: 48.628.328,-
Restløpetid: 12 år 4 md.
Rentekostnader: 5,30%

Rehabilitering/låneopptak: Styret har informert om at en våtromsrehabilitering er forestående, men dette må behandles i generalforsamling og tidspunkt for dette er ikke avklart. Styret holder på med utskiftinger av heiser i løpet av 2022-2024, med oppstart i Ludvig Karstens vei 4 og deretter videre oppover. Dette innebærer i utgangspunktet ca. 15 millioner i økt låneopptak i løpet av 2022-2023, som innebærer økning fellesgjeld med ca.13%. Det vil også være behov for låneopptak i 2024 på rundt 10 millioner, men det er litt tidlig å si noe endelig.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Spesifikasjon av fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Lånenr.: HABA01-83987186731
Restgjeld: 100.037,-
Kapitalkostnader: 664,-

Lånenr.: HABA02-83987218366
Restgjeld: 24.930,
Kapitalkostnader: 110,-
Avdragsfrihet til og med 01.11.2025. Estimert endring etter avdragsfrihet: 542.-

Lånenr.: 2HAND4-83987162662
Restgjeld: 80.841,-
Kapitalkostnader: 746,-

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 206.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.01.2024

Årsregnskap
Inntekter
Driftsinntektene for 2022 var på til sammen kr 27 278 582 mot budsjettert kr. 26 435 000. Dette skyldtes hovedsakelig av andre inntekter (automatpenger, lading av kjøretøy, parkering og Telia).

Kostnader
Driftskostnadene for 2022 var på til sammen kr 26 399 920 mot budsjettert 18 537 000. Avviket skyldes pga. drift og vedlikehold samt. avskrivninger.

Resultat
Årets resultat vises i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 1466106

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 801 192,- Som sekundærbolig Kr. 3 044 528,-

Borettslag
Borettslag: Karihaugen borettslag,
Borettslaget består av 545 andeler.

Vaskerier og luftebåser
Det er felles vaskerianlegg. For bruken av vaskeriet er det utarbeidet egne regler som skal følges. Se husordensreglene for instruks for bruk av vaskeriet. Fellesvaskeriene er ikke lengre gratis, så beboerne betaler for bruken.

Lufting
I hver boligblokk er det et mekanisk ventilasjonsanlegg som trekker luft ut av leilighetene. Det er 3 avtrekk med regulerbare ventiler i hver leilighet (disse skal ikke tettes), på kjøkken, bad og wc. Over hvert vindu i leiligheten er det en spalteventil for inntak av frisk luft. Spalteventilene over vinduene skal være åpne det meste av året for å unngå undertrykk og kondens i leiligheten. Dørene til bad -wc må være åpne en del av døgnets timer. Den enkelte beboer må selv finne fram til den riktige balanse mellom luft som trekkes ut av leiligheten og frisk luft som kommer inn - samtidig som en må unngå for stort varmetap. Ellers kan en rask gjennomtrekk ved at flere vinduer åpnes samtidig, være en god måte å lufte på.

Balkong
Alle balkonger er innglasset.
Vaskeåpningen på skyvefeltene skal bare åpnes ved pussing, og må ikke benyttes som luftestilling. Ved sterk vind og nedbør, skal vinduene holdes lukket og parkeres i riktig stilling i sine stoppespor. Følgeskader ved å ha skyvelukene åpne er beboers ansvar.
Alle balkongene er utstyrt med solavskjerming og denne er ikke lov å fjerne.
Det er heller ikke lov å henge opp gardiner etc. i vindusflatene.

Internett/bredbånd
Leveres fra Ellingsrudåsen Kabelnett AS (EKN), hvor borettslaget er en medeier.

Skilt
Alle beboere skal ha godkjente skilt på ringetablå og postkasse. Bestillingsskjema er lagt inn på siste side i Husordensreglene. Nye eiere får automatisk skilt, da dette produseres av vaktmestersentralen ved melding om ny eier.

Dyrehold
1 stk. hund eller katt er tillatt. Kamphunder ikke tillatt. 

Følgende forslag har blitt vedtatt:
Vedlikehold av sanitæranlegg
Undertegnede har bodd i Karihaugen borettslag i 13 år. Har hørt fra styret, om oppussing av bad innen 5-10 år i alle disse årene, frem til i dag. Gamle styret, som satt i forrige periode, la frem en plan for prosjektering vår 2022. For oss beboere handler det også om en forutsigbarhet i forhold til evt ved:-salg av leiligheten, -planlegger å pusse opp badet - har nyoppusset bad - hvilke risiko mener styret vi beboere beløper om ingen ting blir gjort med alt for gamle rørsystemer for vann og kloakk. Jeg ønsker det skal stemmes for i generalforsamling er, forslag 1, om det blir nedstemt, skal det stemmes for forslag 2:
Styrets innstilling
Styret har allerede hatt møte med OBOS vedrørende vedlikehold av sanitæranlegg. Konklusjonen er at dette ikke er prekært, men at vi bør begynne å planlegge et slikt prosjekt ila. 2-3 år.

Kameraovervåkning
Formålet med kameraovervåkningen er å forebygge og forhindre innbrudd og skadeverk i borettslagets arealer.
Styrets innstilling:
Styret lar eierne bestemme om de støtter forslag fra andelseier.
Avstemning i saken: Saken ble godkjent
Generalforsamlingen vedtar styrets fullmakt til å innhente pristilbud om kameraovervåkning. Det må legges frem en konkret plan med forslag som inkl. omfang og begrensninger om hvor kameraovervåkning skal installeres, og evt. økonomiske konsekvenser for beboerne. Når det foreligger en konkret plan skal forslaget legges fram for ny avstemming.

Styrets arbeid
2022 - 2023 Heisfornying
2020 - 2021 Diverse utomhus tiltak
2018 - 2019 Nedgravde avfallsbrønner
2018 - 2019 Calling anlegg
2017 - 2019 Fasaderehabilitering
2017 - 2017 Gatebelysning LED-lys
2012 - 2013 Utvidelse av garasje
2012 - 2013 Ny vaktmestersentral Innflyttet 26.08.2013
2009 - 2011 Rehabilitering - garasjeanlegg
2002 - 2005 Innstøpte avløpsledninger Styret undertegnet kontrakt for
rehabilitering av alle innstøpte
avløpsledninger i 2002. Avsluttet 2005.
2000 - 2001 Alle heisene i borettslaget ble byttet
1995 - 1998 Rehabilitering Byggetrinn 1 (vinduer og fasader)
Denne var stort sett ferdig i 1995 men noen oppryddingsarbeider sto igjen til våren 1996. Reklamasjonsarbeider utført i 1997.
Byggetrinn 2 (balkonger og brannvarsling).
Ett-årsbefaring og restarabeider i denne forbindelse ble gjennomført før ferien 1998. Brannvarsling av de øvrige blokker ble avsluttet før jul 1998. Dette byggetrinn er avsluttet og styret har satt opp regnskap for rehabiliteringsarbeidene som ble presentert i årsmeldingen for 1998. Byggetrinn 3 (Uteområder). Torsdag 28. august 2003 ble uteplassen til Harald Sohlbergsvei 20 kåret av
OBOS bladet og Oslos Byes Vel, til Oslos triveligste uterom 2003.

I følge styret skal borettslaget om få år rehabilitere garasjeanlegg og gjennomføre rørfornying som vil påvirke husleien. Når prosjektene blir igangsatt er ikke bestemt enda og må opp til generalforsamling før noe bestemmes konkret.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Forkjøpsretten ble sendt for utlysning for medlemmer og borettslaget samtidig med salget den 16. januar 2024. Forkjøpsretten vil være avklart innen 5 virkedager etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
- TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
- Ventilator med kullfilter plassert i overskap.
- Stoppekran til leiligheten er plassert ved siden av toalett på badet
- Varmtvannsbereder fra 2014 (120L) er plassert under kjøkkenbenken
- Sikringsskap er plassert ute i felles strømskap i oppgang med automatsikringer, hovedbryter og strømmåler.
- Avtrekksventil plassert i himling (bad).

Dyrehold
I følge husordensreglene skal ikke hund, katt eller tilsvarende dyr anskaffes av beboere uten styrets skriftlige tillatelse. Skriftlig søknad skal leveres til styret på mail. Søknader vil normalt bli behandlet av styret innen 14 dager fra styret har mottatt korrekt og komplett utfylt søknad. Det er ikke tillatt å ha mer enn ett dyr (hund, katt, eller annet) pr. leilighet. Se husordensreglene pkt. 13 for nærmere bestemmelser.

Diverse
Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kjøleskap, stekeovn (defekt varmluft) og oppvaskmaskin medfølger.
- Hylle og vitrineskap ved siden av kjøkkenet
- Bildehyller og kasser på veggen i stue
- Garderobe på soverom

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Garderobenisje og stumtjener i gang.
- Veggmonterte hyller ved siden av dør til soverom og veggmonterte hyller til venstre for seng.
- Speil på soverom

Følgende tilbehør medfølger i utgangspunktet ikke handelen, men kan kjøpes utenom. Ta kontakt med megler for nærmere info:
- Hagemøbler
- TV-benk
- Hjørnesofa u/nakkestøtte
- Seng m/madrasser u/overmadrass
- Vaskemaskin + tørketrommel m/stativ
- Spisebord (utvidbart)
- 4 stk spisestoler

Annet
Vi har fått opplyst denne infoen fra forretningsfører: Disse leilighetene er kontaktet av styret mai 2022 angående brudd på vedlikeholdsplikten (et av følgende; Kjøkkenvifte koblet til ventil / Skap foran ventil på kjøkken / Vifte koblet til på bad / Mangler ventil på kjøkken / Hette foran ventil på kjøkken): 0026, 0075, 1024, 2032, 2036, 2053, 2077, 3015, 3028, 3041, 3053, 3076, 4026, 4034, 4040, 4055, 5036, 6028, 6058, 7034, 7058, 8028, 8076, 8077, 10080, 11075, 13075
 
Selger opplyser om at problemet med luft som blir blåst fra ventilator inn på bad er ubedret. Selgerne skal installere kullfilter og luft ut i øvre del av overskap, dette vil bli gjort før overtagelse. Vaktmester vil bli kontaktet for å fjerne merknaden om brudd på vedlikeholdsplikten slik at ny eier ikke vil få nytt varsel om utbedring.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1986/80654-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
09.12.1986 
Vederlag: NOK 2.497.935
KJØPER: Karihaugen Borettslag  
Org.nr: 948617196
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
1976/19821-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
13.09.1976 
BELØP: NOK 13.325.200
Panthaver: Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/477292-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
12.06.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2007/983828-1/200
 
1986/80654-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
09.12.1986 
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/983828-1/200  Pantedokument  
29.11.2007 
BELØP: NOK 90.000.000
Panthaver: HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/974587-1/200  Pantedokument  
16.11.2012 
BELØP: NOK 4.512.000
Panthaver: OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/197644-1/200  Pantedokument  
06.03.2017 
BELØP: NOK 100.000.000
Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2020/3046708-1/200   ** Massetransport  
18.09.2020 12:57 
Fra: HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
2021/1489037-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
25.11.2021 21:00 
BELØP: NOK 13.366.000
Panthaver: Fellesskapet Som Innskyttere, Jf. Brl. § 2-11  
Lnr: 20029275
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1973/4903-1/105  Registrering av grunn  
09.03.1973 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:109 Bnr:9
 
1976/925033-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
23.09.1976 
GNR 107 BNR 859
 
1982/930795-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
06.07.1982 
GNR 109 BNR 47
 

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan etter S-1595 med nærmere bestemmelser etter S-1811.

Området er inndelt i:
a) 5 boligfelter merket A-E (gul farge)
b) Felt for garasjeanlegg merket H (brun farge)
c) Friområde, turvei (grønn farge).
d) tomt for offentlig bygning (barneinstitusjon) merket I (grå farge).
e) Trafikkareal (veier).

Pågående byggesaker:
Ludvig Karstens vei 4 - Utskifting av to heiser - Løpenummer 11090 og 11091
Saksnummer: 202209195 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.06.2022
Status: Tillatelse gitt
Saken omfatter: Plan- og bygningsetaten godkjenner søknad om utskifting av to heiser som de mottok 16.06.2022. Tillatelsen er gitt med hjemmel i plan- og bygningsloven (pbl) § 21-4. Vi viser for øvrig til søknadens vedlagte tegninger, situasjonsplan og ansvarsretter. Søknaden omfatter utskifting av to eksisterende heis. Nye heiser vil erstatte eksisterende heiser på samme sted i samme sjakt. Heisenes løpenummer er 11090 og 11091. Per tidspunkt foreligger det tillatelse til tiltak, og heisene er skiftet ut.
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=202209195

Reguleringssaker
Bjørnheimveien 26 - Dialogfase før offentlig ettersyn - Detaljregulering - Endring fra lager og kontor til bolig
Saksnummer: 202005596 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 03.04.2020
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202005596

Gamle Strømsvei 110 - Detaljregulering - Boliger - Ellingsrud gård
Saksnummer: 202302012 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 07.02.2023
Saken omhandler: Bente Marie Dørum ønsker å omregulere Ellingsrud gård fra ridesenter til boliger, flerbrukshall og nærmiljøanlegg. Plan- og bygningsetaten er positive til en omregulering som bidrar til at kulturverdiene kan bevares og ivaretas for fremtiden. Plan- og bygningsetaten mener imidlertid at gårdsanleggets opprinnelige uttrykk og landskap må bevares, og anbefaler kun mindre endringer av gårdsanlegget.
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202302012

Edvard Munchs vei 55 - Detaljregulering - Utvidelse av Ellingsrud ungdomsskole
Saksnummer: 201907514 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 10.05.2019
Saken omhandler: I skolebehovsplanen 2012-2028 er det vedtatt å utvide Ellingsrud skole med en klasserekke til U5, dvs. fra 360 til 450 elever. Utvidelsen gjelder et 3 etasjes tilbygg og to påbygg på eksisterende bygg. Bygget er på gul liste, og forslaget er gjort i samråd med Byantikvaren. Det foreslås også å erverve en mindre del av nabotomten for å opprettholde dagens uteoppholdsareal på ca. 12,8 m2 per barn. Plan- og bygningsetaten er positiv til planinitiativet, men anbefaler utearealsnormen som førende premissgiver, utvidelse av planavgrensningen, mer oversiktlig atkomstsituasjon og vektlegging av skolen som lokal møteplass. Parkering utenfor skoletomten må undersøkes. For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202302012
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201907514

Harald Sohlbergs vei 17 - Dialogfase før politisk behandling - Ellingsrudåsen skole
Saksnummer: 202019844 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 11.12.2020
Saken omhandler Ellingsrudåsen skole der hovedhensikten med planen er ny barneskole.
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202019844

Harald Sohlbergs vei 7 og 9 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av boliger
Saksnummer: 202020090 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 16.12.2020
Saken omhandler: Ellingsrud AS ønsker å starte et reguleringsarbeid for 60 boliger, forretning og ungdomsklubb på Ellingsrud. Planlagt bebyggelse er på opptil 10 etasjer og inkluderer deler av eksisterende bebyggelse. Plan- og bygningsetaten er positive til en oppgradering av området med møteplasser, boliger, ungdomsklubb og butikk, men mener forslaget må inkludere rekkehus, gode uterom og lavere høyder dersom vi skal kunne anbefale boliger her.
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202020090

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 370 000,- (Prisantydning)
kr 206 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 576 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forhåndsvarsel av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 585 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 150,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 592 331,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 900)
Provisjon (Kr.49 084)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.16 102)
Foto (Kr.3 425)
Grunnpakke borettslag (Kr.15 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.6 000)
Totalt kr. (Kr.133 811)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-24-0006

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr: 990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Ali Hashmi

Saksbehandlere
Alicha Viste
EIE Stovner
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 96 72 90 62 / E-post: alicha@eie.no

Ali Hashmi
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 44 78 66
[/ E-post: ali@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ludvig Karstens vei 4
For mer om objektet
Ludvig Karstens vei 4

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: