Bilde 1 av Ravnkollbakken 50Bilde 2 av Ravnkollbakken 50
Digital salgsoppgave
Ravnkollbakken 50

0971 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

SKAP DIN DRØMMEBOLIG! Romslig 4-roms med vestvendt innglasset balkong| Garasje m. el.lader| Heis| Familievennlig område!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
87 m²
Bruksareal (BRA)
105 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
13 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
2 m²
Fellesutgifter
kr 8 526 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 581 000
Totalpris
kr 3 588 431
Fellesformue
kr 25 768
Byggeår
1970
Tomt
Eiet tomt 39975 m²
Oppdragsnummer
75240027
card-default

Alicha Viste

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Alicha
Prisantydningkr 2 990 000,-
Fellesgjeldkr 581 000,-
Forhåndsvarsel av forkjøpsrettenkr 7 981,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 3 588 431
Eiendom
Ravnkollbakken 50, 0971 OSLO, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 306 Orgnr. 951133914 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 105 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 87 kvm
Følgende rom er inkludert: Entré/gang, bad, vaskerom, tre soverom, stue, spisestue og kjøkken.
- BRA-b (innglasset balkong): 13 kvm
Følgende rom er inkludert: Innglasset balkong.
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm
Følgende rom er inkludert: To boder.

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 2 kvm
Følgende rom er inkludert: luftebalkong.

Areal
Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 105 kvm, BRA-i: 87 kvm , BRA-e: 5 kvm , BRA-b: 13 kvm, TBA: 2 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1970

Tomt
Eiet tomt 39975 kvm
Fellesområdet er opparbeidet med blant annet biloppstillingsplasser, internstier, lekeapparater, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Prisantydning
2 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Andre Nordli Takstdato: 14.02.24 09:00
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Kjøkken
- Vannrør: Vannrør og rørdeler er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert, usikker restlevetid. Vannrør bør fornyes.
- Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av høy slitasjegrad. Fornying av kjøkkeninnredning bør påregnes.
- Avløpsrør: Deler av avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert, usikker restlevetid. Avløpsrør bør fornyes.

Øvrige rom
- Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Det er blant annet registrert følgende avvik: bomlyd i fliser, tapet har stedvis manglende vedheft, sår/skader i tapet, løs veggplate ved vinduet på soverom 3 og stedvis manglende belistning.
Fornying av overflater bør påregnes.

Etasjeskiller - 3. etasje
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 18 mm i stue/spisestue og 19 mm på soverom 3. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Hovedstoppekran: Stoppekran er ikke lokalisert. Stoppekran må lokaliseres og tilkomst etableres. Det er ikke observert lekkasjer, men kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.

Elektriske anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er ikke gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Det er registrert løs stikkontakt på vaskerom.

Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Innglasset balkong med adkomst via stue
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Tiltak anbefales.

Luftebalkong via vaskerom
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner: Det er registrert bom (manglende/redusert vedheft) i enkelt gulvfliser på balkongen. Bør holdes under jevnlig oppsikt for å vurdere eventuelle behov for tiltak.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3*:
Våtrom - bad
- Helhetsvurdering:
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
- Riss/sprekker i flisfuger. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes.
- Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse. Lokalfall er mindre enn anbefalt, men grunnet bruk av badekar med dusjvegger er fall vurdert som tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikring. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett/badekar med dusjvegger.
- Vannrør, rørdeler, avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert, usikker restlevetid. Vannrør, avløpsrør og sluk bør fornyes.
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
- Innredninger og sanitærutstyr bærer preg av alder og slitasje. Fornying må påregnes.
- Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om hvorvidt hullene er tilfredsstillende tettet. Hullene bør tettes med egnet tettemasse.
- Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes.
- Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering mot nabo. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent. Det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument hvor det ble registrert forhøyede
fuktverdier i våtsone. Det kan ikke utelukkes fukt/skader i konstruksjonen. Ifølge selgers opplysninger er det vedtatt at våtrommene skal pusses opp i regi av borettslaget, dette er ikke hensyntatt i denne rapporten.
Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Våtrom - vaskerom
- Helhetsvurdering:
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og registrerte avvik. Det er blant annet registrert følgende avvik:
- Det er registrert riss/sprekk i veggflis ved innerdør. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse.
- Vannrør, rørdeler og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert, usikker restlevetid. Vannrør og avløpsrør bør fornyes.
- Det er ikke ventilasjon i rommet annet enn åpningbart vindu/dør, samt at glassbyggerstein som skiller bad og vaskerom har åpent felt i øvre sjikt.
-Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater grunnet observasjoner gjort under terskel, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Det er ikke registrert sluk på våtrommet. Ved en eventuell lekkasje vil det bli følgeskader.
- Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering mot nabo. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade.
Ifølge selgers opplysninger er det vedtatt at våtrommene skal pusses opp i regi av borettslaget, dette er ikke hensyntatt i denne rapporten.
Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000


*Våtrommene skal rehabiliteres i regi av borettslaget. Inne på Vibbo er det planlagt oppussing av denne leiligheten 05.01.2026-13.02.2026. Det som skal gjøres; utskifting av alle rør og sluk, total nedstripping av våtrom som bygges opp igjen med varme i gulv, vegghengt toalett, senket tak med spotlys, fliser på alle vegger og gulv, batteri til kjøkkenvask og ny dør(er) til bad og vaskerom. Videre ble det i ekstraordinært årsmøte høsten 2022 vedtatt å legge inn en utstyrspakke med nytt speilskap, dusjvegger, servant med skap, nytt batteri til dusj, baderomsservant og eventuelt nytt batteri til vask på vaskerom og på kjøkken. Andelseier skal kunne sette sitt personlige preg på bad og vaskerom ved at det fritt kan velges mellom 5 ulike gulv- og veggfliser og av øvrig utstyr kan man velge andre varianter mot tillegg i pris.

I husordensreglene står det at det ikke skal dusjes rett på gulvet på bad som ennå ikke er rehabilitert under våtromsrehabilitering i perioden november 2022 - mai 2026. Ved dusjing i badekar skal det påses at vannet renner ned i badekaret.

Det legges opp til at beboerne skal kunne bo hjemme ved at det etableres egne dusj-og toalettfasiliteter utenfor oppgangene.

-

Selger har kommentert følgende punkt i egenerklæringsskjemaet:
Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Kommentar: Det er installert en ladeboks på parkeringsplassen tilknyttet boligen, og det er mulig å tegne et abonnement for å bruke den.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 581 000,- pr. 31.12.23
Andel fellesformue: kr. 25 768,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 2 990 000,- (Prisantydning)
kr 581 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 571 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forhåndsvarsel av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 580 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 588 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 8 526,- pr. mnd.

Felleskostnadene forfaller til betaling den 1. i hver måned. Borettslaget kan endre felleskostnadene med èn måneds skriftlig varsel.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Felleskostnadene økte sist med 6% fra 01.02.2024. I følge styret er det ikke planlagt noe ytterligere økning i år.

Våtromsrehabiliteringen: Borettslaget tar ut lån helt frem til prosjektet er ferdigstilt, lånet blir fortløpende fordelt på hver enkelt andel. Felleskostnadene økte med 5% 1. februar 2022 før rehabiliteringen av badene startet for å ikke få en stor økning når rehabiliteringen sluttføres.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene inkluderer grunnpakke Tv og bredbånd, renter og avdrag felleslån, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, diverse honorarer, vaktmestertjenester, renhold, generell drift og vedlikehold m.m

Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Ma R J Sanchez Aslamy Shafiq Aslamy

Beskrivelse
Velkommen til Ravnkollbakken 50, en spennende mulighet for deg som ser etter et prosjekt å sette ditt eget preg på. Denne leiligheten byr på en gjennomgående og familievennlig planløsning, beliggende sentralt på Romsås!


Kort fortalt:
  • Vedtatt våtromsrehabilitering, nytt bad og vaskerom kommer i 2026
  • Garasjeplass m. ladeboks
  • To boder for god lagringplass
  • Vestvendt innglasset balkong på 13m² + luftebalkong på 2m²
  • Kort vei til barnehager + skoler
  • Nærsenter med dagligvarebutikker og servicetilbud
  • Marka rett utenfordørs
  • Buss og t-bane i umiddelbar nærhet
  • Grendehus til utleie for sosiale arrangamenter
  • Et sosialt lokalsamfunn som byr på et bredt spekter av aktiviteter for alle aldre.

Dette er din sjanse til å skape ditt drømmehjem i et etablert og ettertraktet borettslag! Velkommen til visning.

Parkering
Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg med ladeboks.

Parkeringshus og øvrig parkering: Borettslagets indre område innenfor bommene skal være bilfritt, jf. skilting. Samtlige 3 og 4 roms leiligheter og halvparten av 2 roms leilighetene har egen parkeringsplass i p-hus. Det er 3 p-hus og omtales som P21, P22, P23. De som ønsker ekstra parkeringsplass må enten leie parkeringsplass(er) av andre beboere eller parkere utenfor borettslagets område. Borettslaget har 8 MC-plasser i P23. Kontakt styret ved ønske om å leie slik plass.

Lading i p-hus.
De som etter tidligere ordning lader elbil på p-plass i p-huset skal ikke leie/låne bort sin ladeboks til andre. Avtalen og pris forutsetter lading kun av 1 bil. Brudd på avtalen fører til oppsigelse av avtalen og man må opprette abonnement for utelading.

Lading på uteplasser.
Bruk av plasser ute krever abonnement og man må bo i borettslaget. Dersom du ikke er andelseier, må du ha bekreftelse fra andelseier for å opprette abonnement. Abonnement opprettes ved å sende epost til elbil@ravnkollen.no og be om kontrakt. Når kontrakt er signert, må man laste ned appen ZAPTEC. Den gir adgang til lading når tilmelding er registrert. Det er ladeplikt på ladeplassene. Parkering uten lading vil gi gebyr.

Det er gjesteparkering i nærheten av P-husene. Det er forbudt å parkere biler som eies eller disponeres av beboere på gjesteplassene. Feilparkerte biler blir bøtelagt og/eller tauet bort av eget parkeringsselskap.

Reparasjonsgarasje og vaskeplass for biler
Reparasjonsgarasjen ved P23 kan leies ved henvendelse til borettslagets kontor. Leien er kr 75,- per døgn.

Bil/MC-vaskeplass
Bil-vaskeplassen ved P21 er til fri benyttelse for alle beboere i borettslaget. Vaskeplassen er ikke i funksjon om vinteren. Den er til fri benyttelse for alle beboere i borettslaget og man kommer til vannet ved å åpne skapet med den gamle p-hus nøkkelen.
Kontakt styret dersom du ikke har slik nøkkel - den kan kjøpes for kr 75,-.

Innkjøringsbommer
Tilgang til borettslaget innenfor bommene skjer ved åpning av bom pr telefon. Andelseier kan registrere sitt telefonnummer til åpning av bommene. Oppgang 26 - 47 har innkjøring ved RKB 36 og oppgang 48 - 89 har innkjøring ved Joker. Det registreres kun 1 nummer pr leilighet. Andelseier tilstås 20 gratis passeringer pr kalenderår og kan ellers kjøre inn mot betaling. Ved behov for ytterligere gratis passeringer må det søkes styret om dette. Behovet dokumenteres ved legeattest. Borettslaget tilstreber bilfritt område innenfor bommene og ber om at innkjøring begrenses.

Se husordensreglene §8 for nærmere bestemmelser om parkering og trafikkforhold.

Beliggenhet
Ravnkollbakken 50 ligger i øvre del av bydel Grorud på Romsås i Ravnkollen borettslag. Området er et idyllisk sted å bo for barnefamilier. Området byr på flotte fasiliteter slik som flotte fellesområder, kort vei til marka, godt utvalg av barnehager samt. skoler innenfor rekkevidde, nær senter med alt det du trenger, og ikke minst - et levende og sosialt lokalsamfunn!

Fra leiligheten er det kort vei til Romsås senter som byr på diverse servicetilbud. Her finner du alt fra dagligvarebutikker, kiosk, bibliotek, frisørsalong, pizzeria, tannlege, veterinær, legekontor, treningssenter, svømmehall og mer. Alt du trenger er lett tilgjengelig innenfor en 5-6 minutters gange fra boligen. Romsås T-banestasjon er også lett tilgjengelig gjennom senteret ved å ta heisen ned. Her går linje 4 og 5 og tar deg effektivt til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på ca. 25 minutter til Oslo S. I tillegg er det bare 2 minutters gange til nærmeste bussholdeplass, der tar 63-bussen deg rundt Romsås ringen og ned til Grorud. Fra Grorud er det et stort utvalg av bussforbindelser til store deler av Oslo og Akershus. Her finner man også Grorud senter som byr på blant annet matbutikk, apotek, vinmonopol mm. I tillegg er det kort vei til Stovner senter som har et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud innenfor de fleste bransjer.

I området på Romsås finner man også et godt utvalg av skoler og barnehager. Den nærmeste barnehagen, Ravnkollen barnehage, ligger bare ett minutt unna til fots. I tillegg finnes det flere andre barnehager i området slik som Tiurleiken barnehage (5 minutters gange), Humlebakken språk- og familiehage (8 minutters gange) og Lilleslottet barnehage (16 minutters gange). For skolebarn starter de først på Svartjern barneskole (1. trinn - 3. trinn) og går videre til Tiurleiken barneskole (4. trinn -7. trinn), før de fortsetter til Bjøråsen ungdomsskole (8. trinn - 10. trinn).

Humleby fritidspark er et imponerende samlingspunkt for aktiviteter, med kunstgressbaner, ballbaner, sandfotballbane, streetbasketbane, petanquebane, labyrint, idrettslekeplass og utendørs treningspark med treningsapparater. Her er det rikelig med muligheter for en rekke aktiviteter, inkludert klatring, løping, hopp og balanse.

Romsås er et sosialt samfunn med alt fra fellesdugnader til store arrangementer som Romsås Cup, som samler både barn og voksne fra ulike borettslag for å spille fotball. Svarttjernparken, rett i nærområdet, tilbyr badevann og strandlinje, og her arrangeres også Romsåsdagen med hoppeslott, kano-utleie, salg av grillmat, mm. Dette er et populært arrangement for beboerne med musikk og hygge. Romsås frivillighetssentral arrangerer også flere aktiviteter gjennom året, alt fra strikkeklubb til malegruppe. Sjekk ut hvilke aktiviteter som finner sted på Romsås: https://romsas.frivilligsentral.no/aktiviteter

På søndagene på Romsås finner man flere søndags åpne joker-butikker, samt. grønnsaksbutikken på Romsås senter og pizzeria. I tillegg arrangeres det søndagskafe for eldre ungdom (18+). Her kan du spille biljard, playstation og se fotball på storskjerm. Søndagskaféen arrangerer også temakvelder, ulike kurs som f.eks matlaging, hjelp til jobbsøking, dialogmøter om samfunnsaktuelle temaer og nattfutsalcup.

For de som er glad i aktivitet og trening finnes det diverse innendørs treningssentre i nærområdet, men Romsås tilbyr også en arena for utendørstrening. Humleby fritidspark er et imponerende samlingspunkt for aktiviteter, med kunstgressbaner, ballbaner, sandfotballbane, streetbasketbane, petanquebane, idrettslekeplass og utendørs treningspark med treningsapparater (Romsåsgymmen). Her er det rikelig med muligheter for en rekke aktiviteter, inkludert klatring, løping, hopp og balanse.

For de som elsker friluftsliv, er Romsås det ideelle stedet å bo. Med kort vei til Lillomarka får du tilgang til flotte rekreasjonsmuligheter som lysløyper, turstier, bade- og fiskevann, samt en opparbeidet gangvei til Røverkollen utsiktstårn på toppen av Romsås. Marka byr også på idylliske tjern og vann, som Vesletjern og Steinbruvann, som er åpne for fiske og familieaktiviteter. Steinbruvannet er spesielt populært om sommeren, der beboere fra Groruddalen samles for å fiske, grille og nyte godt vær!

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av blokkbebyggelser, grønne arealer, skoler, barnehager, mm.

Tomt
Eiet tomt, 39975 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Dersom du kommer på visning med bil kan du enkelt parkere gratis på gjesteparkeringen.

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje. Trykk på knapp 2 i heisen og gå opp en halv trapp. Dør til venstre.

Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Barnehager:
- Ravnkollen barnehage (10 måneder - 6 år)
- Tiurleiken barnehage (0 år - 6 år)
- Humlebakken språk- og familiehage (0 år - 6 år)
- Lilleslottet barnehage (10 måneder - 6 år)

Skoler:
- Svarttjern skole (1. trinn - 3.trinn)
- Tiurleiken skole (4. trinn - 7. trinn)
- Bjøråsen skole (8. trinn - 10. trinn)

Offentlig kommunikasjon
Buss:
- linje 63

T-bane:
- linje 4 og 5

Inneholder
Entré | Velkommen hjem
Velkommen inn! Entreen er det første som møter deg når du kommer inn døren. Entreen er romslig og består av en skyvedørsgarderobe med speil som byr rikelig på med plass til klesoppheng og diverse sko og yttertøy. Her er det enkelt å pynte og gjøre entreen til et hyggelig sted å komme inn. Gangen er et naturlig knutepunkt i leiligheten til de øvrige rommene i leiligheten.

Videre har leiligheten glatt entrédør med brannklasse B30, lydklasse 43db og kikkehull. Oppgangen har også porttelefon med elektronisk display.

Stue | Hjerte av boligen
Lys og romslig stue. Leiligheten har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys, og stuen er smart utformet med møbleringssoner for både sofagruppe og medievegg. Stuen er det perfekte stedet for avslapning og sosiale stunder.

Kjøkken | Delvis separat kjøkken
Kjøkkenet ligger tilbaketrukket fra stuen, men i en åpen sosial løsning. I tilknytning til kjøkkenet er det en spisestue hvor familie og venner kan samles til hyggelig lag. Innredningen på kjøkkenet består av integrerte hvitevarer og profilerte fronter, samt. to fronter med glassfelt. Videre består kjøkkenet at benkeplate av laminat, nedsenket oppvaskkum og overbelysning + stikkekontakter under overskap. Det er også ventilator med kullfilter plassert over platetopp. Her får man et kjøkken som tilbyr rikelig med skap- og benkeplass for matlaging samt som du får praktiske oppbevarings muligheter av kjøkkenredskaper!

Soverom | Nok med plass til familien
Leiligheten byr på 3 soverom av gode størrelser! Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Soverom nr. 2 er mindre i størrelse og fungerer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter individuelle behov. Soverom 3 er også romslig og byr rikelig på med plass til seng, nattbord og garderobeløsning. Boligen har en svært familievennlig planløsning hvor alle soverommene er på samme side av leiligheten, noe som gjør leiligheten svært praktisk for en barnefamilie.

Bad/Vaskerom | Nye våtrom i vente!
Boligen byr på separat bad og vaskerom. Med et separat vaskerom blir hverdagen lettere å håndtere klesvasken. Våtrommene skal rehabiliteres i regi av borettslaget, planlagt oppstart er 05.01.2026. Her kan man skape sitt eget preg på vaskerommet og badet da det fritt kan velges mellom 5 ulige gulv- og veggfliser - og av øvrig utstyr kan man velge andre varianter mot tillegg i pris. Det legges opp til at beboerne skal kunne bo hjemme ved at det etableres egne dusj-og toalettfasiliteter utenfor oppgangene.

Innglasset balkong | Ekstra forelengelse av stuen
Fra stuen er det utgang til vestvendt innglasset balkong med gode lys-og solforhold på 13 m². Her har du god plass til en sittegruppe, elektrisk grill og dekorativ beplantning. Det er god plass til flere venner og en flott plass til å tilbringe solrike sommerdager og kvelder med gode solforhold.Innglasseringen på balkongen kan enkelt åpnes, skyves og lukkes etter værforhold og behov. I følge husordensreglene er grilling på veranda er kun tillat ved bruk av gassgrill eller elektrisk grill. Kull/brikettgrill skal ikke benyttes.

Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av glass/stålkonstruksjoner. Det er også markise. Rekkverkshøyden er målt til 111 cm. Det er i tillegg utebelysning og stikkontakt.

Luftebalkong
Boligen byr på to balkonger, og det minste på 2 m² ligger i tilknytning til vaskerommet, perfekt for klestørkning. Balkongen har gulvflate av betong og rekkverk av murkonstruksjoner. Det er også et duenett på balkongen. Rekkverkshøyden er målt til 120 cm.

Byggemåte
Ravnkollbakken 50 er en boligblokk over 9 etasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur og bærende konstruksjoner av betongkonstruksjoner og etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Videre er det yttervegger av bindingsverk utvendig forblendet med teglstein samt stående panel og tilnærmet flatt tak tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer består av karmer med tre, to-lags og tre-lags glass fra byggeår og ukjent årstall.

Primærrom
Primærrom: 87 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré/gang, bad, vaskerom, tre soverom, stue, spisestue og kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 105 kvm

Boder
Leiligheten disponerer to boder i underetasje på henholdsvis 1,8m²  og 2,8m²

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert september 1972 som omhandler mindre arbeider (kontrollventilasjon).
Det foreligger ferdigattest datert 27.11.1974 som omhandler nybygg og større arbeider.
Det foreligger ferdigattest datert 11.12.1998 som omhandler oppføring av boder/baldakiner.
Det foreligger ferdigattest datert  23.03.2010 som omhandler oppføring av bygningstekniske installasjoner (installasjon av trappeheis).
Det foreligger ferdigattest datert 12.07.2010 som omhandler fasadeendring.

Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 30.04.2009, disse samsvarer stort sett med dagens bruk av boligen, foruten om at de ikke lenger er et kott i leiligheten, og heller ikke åpning fra entre inn til kjøkken.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til:
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom. Forretningsfører opplyser om at enkelte leiligheter er ilagt eiendomsskatt. Eiendomsskatt kreves inn via felleskostnader i månedene: mai, juni, september og november. Forretningsfører bekrefter at denne andelen ikke er ilagt eiendomsskatt.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 8 526,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
I tillegg til felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og TV og bredbånd utover grunnpakke.

Borettslaget har gjennom Romsås Vaktmestersentral avtale med Telia om levering av TV-signaler og bredbånd (internett). En enkel TV- og bredbåndspakke inngår i felleskostnadene, men den enkelte beboer kan tegne eget abbonement for utvidelse av tjenestepakken. Digitalboks må den enkelte bestille selv hos Telia.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslagets gjeld
Lånenr.: HANBAN-93727003086
Restgjeld: 6.897.419,-
Restløpetid: 20 år 8 md.
Rentekostnader: 5,50%

Lånenr.: HANBA1-94927048269
Restgjeld: 60.000.000,-
Restløpetid: 28 år 5 md.
Avdragsfrihet til og med: 01.01.2027
Rentekostnader: 5,50%

Lånenr.: HUS601-11428456 5
Restgjeld: 35,-
Restløpetid: 1 md.
Rentekostnader: 4,22%

Lånenr.: NORDEA-907508
Restgjeld: 278.443.615,-
Restløpetid: 26 år 3 md.
Avdragsfrihet til og med: 01.05.2039
Rentekostnader: 3,98%

Merknad om lån hos Nordea type swap: Lån hos Nordea, opprinnelig kr 306 000 000,- med 40 års løpetid og kvartalsvise terminer. Det er avtalt avdragsfrihet for lånet i perioden 26.10.2020 til og med 26.04.2039. Lånet forfaller 26.04.2050. Lånet er rentesikret gjennom tilleggsavtale om rentebytte (renteswap, jf avtale nr 907508/3873188) med løpetid til 25.03.2039 og fast rente 3,9857%. Rentebytteavtale betyr at boligselskapet gjennom denne tilleggsavtalen har byttet fremtidig flytende rentebetalinger (NIBOR) til faste rentebetalinger. Den variable lånemarginen til banken kommer i tillegg til den faste renten som boligselskapet betaler i rentebytteavtalen. Dersom boligselskapet ønsker å innfri rentebytteavtalen før den utløper, må det betale over- eller underkurs

I årsmøtet fremkommer det en tabell der det er estimert både hva lånekostnadene for den enkelte andel vil øke med pr. måned når selskapet begynner å betale avdrag, og fra hvilket tidspunkt avdragene begynner å løpe. Estimatet forutsetter at avdragsog rentebetingelsene pr. 31.12 beholdes uendret. Da fremtidige endringer i lånebetingelsene vil kunne medføre endringer i den informasjon som fremkommer av tabellen, må man utvise forsiktighet med å bruke beregningene som grunnlag for økonomisk planlegging eller investeringer avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt. Dersom avdragsfriheten gjelder lån hvor det er inngått avtale om mulighet for individuell nedbetaling, vil de månedlige felleskostnadene økes med det beløp som er angitt i tabellen. Alle tall er avrundet til nærmeste 50 kroner.

For denne leiligheten vil den potensielle endringen bli kr. 2600,- når første avdrag er 26/07/2039.

Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Lånenr.: HANBAN-93727003086
Restgjeld: 11.592,-
Kapitalkostnader: 78,-

Lånenr.: HANBA1-94927048269
Restgjeld: 100.830,-
Kapitalkostnader: 462,-
Avdragsfrihet til og med: 01.01.2027
Estimert endring etter avdragsfrihet: 153,-

Lånenr.: HUS601-11428456 5
Restgjeld: 2,-
Kapitalkostnader: 0,-

Lånenr.: NORDEA-907508
Restgjeld: 467.879,-
Kapitalkostnader: 1.554,-
Avdragsfrihet til og med: 01.05.2039
Estimert endring etter avdragsfrihet: 2.842,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Inntekter
Driftsinntektene for 2022 var på til sammen kr. 53 065 705,- mot budsjettert kr. 52 995 000,- Dette skyldtes hovedsakelig av andre inntekter (leieinntekter, vipps-betalinger, nettinnbetalinger, mm. ).

Kostnader
Driftskostnadene for 2022 var på til sammen kr. 32 051 559,- mot budsjettert kr. 31 527 800,-. Avviket skyldes pga. blant annet konsulenthonorar (OBOS Prosjekt AS, mm.), samt. drift og vedlikehold.

Resultat
Årets resultat vises i resultatregnskapet som et overskudd og foreslås ført mot egenkapital.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 1363893

Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig.

Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseiers ansvar.

Skader på bolig skal meldes til borettslaget styret@ravnkollen.no, og til forsikringsselskapet skade@protectorforsikring.no eller på tlf. 24 13 18 88. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Borettslaget har som del av forsikringsavtalen, også forsikring mot skadedyr. Behandling av skadedyrangrep gjøres mot egenandel, men behandling/sanering av leiligheter grunnet veggedyr er uten egenandel. Dette er vedtatt for å sikre at andelseiere melder inn funn av veggedyr og at borettslaget får sikret sanering i leiligheten/oppgangen. Vånd (jordrotter)er ikke ansatt som skadedyr og forsikringen dekker ikke tiltak mot vånd.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 973 495,- Som sekundærbolig Kr. 3 699 280,-

Borettslag
Borettslag: Ravnkollen Boretteslag, Orgnr: 951133914
Borettslaget består av 661 andelsleiligheter. Ravnkollen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 951133914, og ligger i bydel Grorud i Oslo kommune.

Hjemmeside
Styret ønsker at eksisterende og nye beboere, holder seg oppdatert via Vibbo på https://vibbo.no/372.

Styret
Styret treffes på styrets kontor i Ravnkollbakken 60 på mandager - åpningstid kl. 17.30 - 18.30. Kjøp av nøkler og betaling av leie av grendehus og reparasjonsgarasje skjer via Vipps eller kortterminal.

Vaktmestertjeneste
Borettslagets vaktmestertjenester utføres av Romsås vaktmestersentral (RVS). RVS har kontoradresse i Romsås senter 6, og kan kontaktes på telefon 22 21 30 00, eller e-post: post@romsas.no.
Åpningstid mandag til torsdag er kl. 07.00 - 15.30, fredag til 13.00.

Trappevask
Trappevask utføres av renholdere fra Romsås Vaktmestersentral. Trappevasken dekkes av felleskostnadene. Renhold av trapperom og heiser gjøres av Romsås vaktmestersentral. Heis og inngangsparti blir rengjort hver uke, øvrig trapperom blir rengjort annenhver uke. Matter i inngangspartiet blir skiftet annenhver uke i vinterhalvåret og 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Andelseierne har ansvar for å vaske i tillegg ved behov. Styret kan ved kunngjøring bestemme andre vaskeordninger

Vedlikeholdsplikt - veranda
Maling og beising av veranda og balkongvegger er en del av andelseiers vedlikeholdsansvar og skal bekostes av andelseier. Det samme gjelder for innsiden av gjerder rundt forhager.
Følgende fargekoder skal benyttes ved maling/beising:
• Vindusvegg veranda: Granitgrau 7026, RAL 840HR. Oljedekkbeis.
• Panel sidevegg veranda: NCS Hvit. Oljedekkbeis.
• Panel luftebalkong: NCS 810 Heigul.
• Sidevegg, mur veranda: NCS 0510-Y20R. Murmaling silikonemulosjon.
• Tak veranda, luftebalkong, front luftebalkong: NCS Hvit. Murmaling silikonemulosjon.
• Gjerde: Granitgrau 7026, RAL 840HR. Oljedekkbeis.

Innglassing skal ikke demonteres. Andelseier er ansvarlig for vedlikehold av innglassingen. Silikonspray påføres spor til glass minimum 1 x per år. Ødelagte fester og håndtak meldes til styret. Andelseier er ansvarlig for vedlikehold av hellerad utenfor innglassing og skal påse at det ikke bygger seg opp store mengder av snø som hviler mot innglassingen.

Markiser skal ikke skiftes ut eller demonteres. Markiseduk skal ikke skiftes uten godkjenning av styret. Fjernkontroll til markise følger leiligheten.

Andelseier er ansvarlig for vedlikehold av duegardin på luftebalkong. Duegardin skal ikke skiftes ut eller demonteres uten godkjenning av styret. Ødelagte duegardiner meldes styret.

Det er ikke tillatt å montere elektriske varmeovner på verandaer

Andelseier er ansvarlig for vedlikehold av vinduer i boligen. Omkostninger for reparasjon av vinduer grunnet dårlig vedlikehold skal bæres av andelseier.

Andelseiernes vedlikeholdsplikt
(1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som dører og vinduer innvendig, rør inklusive sluk, stoppekran og vannlås, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.
(2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjon og utskiftning av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slikt som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer.
(3) Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendige avløpsledninger både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på veranda, balkong og lignende.
(4) Andelseieren er selv ansvarlig for at installasjon og oppbevaring av brann- og eksplosjonsfarlige stoffer skjer i betryggende former og i henhold til gjeldende lover og forskrifter.
(5) Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr.
Ved mistanke om innsekter og skadedyr plikter andelseieren straks å melde fra skriftlig til borettslaget.
(6) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær.
(7) Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å melde fra skriftlig til borettslaget.
(8) Ny eier av andelen har plikt til å utføre vedlikehold medregnet reparasjon og utskifting i boligen, selv om det skulle vært utført av den forrige andelseieren.

Nøkler/tags/garasjeportåpnere/postkasseskilt:
Det er montert elektroniske låser i alle oppgangsdører. Tags til oppgangsdører og nøkler til kjellerdører og bodhus må kjøpes på borettslagets kontor. Inn- og utkjøring fra p-hus skjer kun med garasjeportåpner. Denne kjøpes på borettslagets kontor. Postkasseskilt og endring av navn på ringetablå bestilles på borettslagets kontor eller ved å sende e-post til styret. Postkasseskilt er gratis. Borettslagets styre har ikke nøkler til de enkelte leiligheter eller postkasser.

Grendehuset RKB 36
Beboere kan leie borettslagets grendehus i Ravnkollbakken 36 til festligheter og andre arrangementer. Lokalet har serveringsutstyr til om lag 35 personer og opplegg for avspilling av musikk fra medbragt telefon og lignende. Bestilling av lokalet skjer kun ved personlig henvendelse til borettslagets kontor og leien må betales ved bestilling. Utlevering av nøkkel skjer i styrets treffetid.

TV- og bredbånd (internett)
Borettslaget har gjennom Romsås Vaktmestersentral avtale med Telia om levering av TV-signaler og bredbånd (internett). En enkel TV- og bredbåndspakke inngår i felleskostnadene, med den enkelte beboer kan tegne eget abonnement for utvidelse av tjenestepakken. Digitalboks må den enkelte bestille selv hos Telia.

Porttelefonanlegg
Oppgangene har porttelefon med elektronisk display. Feil meldes til styret. Styret har vedtatt at andelseier selv må dekke kostnader til reparasjon av porttelefon i de tilfeller der skaden etter reparatørens vurdering skyldes beboer.

Styrets arbeid
Det er i perioden avholdt 22 styremøter og i tillegg 9 byggemøter i pågående våtromsrehabilitering. Det er videre avholdt 2 beboermøter for hele borettslaget om våtromsrehabilitering og 5 beboermøter for oppganger i forkant av oppstart av rehabilitering. Det har også blitt avholdt ekstraordinært årsmøte i forbindelse med våtromsrehabilitering og inngåelse av avtale med entreprenør om utstyrspakke.

Styrearbeidet i borettslaget dreier seg mye om henvendelser fra beboere og samarbeidspartnere, og å finne løsninger på spørsmål og problemstillinger som måtte komme opp. Styrets arbeid har i perioden vært veldig orientert mot våtromsrehabiliteringen, som hadde oppstart 31. oktober 2022. Styret har i perioden inngått avtale med Sansbygg som entreprenør for våtromsrehabiliteringen og avtale med Obos Prosjekt om prosjektledelse.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2021 - 2022 Oppgradert brannsikkerhet. Renset ventilasjonsanlegg. Byttet 4 takvifter. Satt inn to røykvarslere i hver leilighet. Satt inn brannslukningsapparat i hver leilighet. Inspisert og reparert brannluker
2020 - 2021 Heiser: Oppgradert eksisterende heiser.
2020 - 2021 Malt oppganger
2020 - 2021 Skiftet vinduer og malt RKB 40
2020 - 2021 Oppgradert uteområder gjennom sommerjobb
2020 - 2021 Skiftet garasjeporter
2020 - 2021 Skiftet ut utelamper
2019 - 2020 P-hus, heiser, RKB 36 Strømskap og hovedtavler i P-hus. Ladeplasser ute etablert. Diverse heisreparasjoner. Nytt kjøkken, nye møbler, malt og skifta gulvbelegg.
2018 - 2019 Lekeplasser. Ny lekeplass i tun 2 og 3. Takvifter er anskaffet og skiftes ved behov
2017 - 2018 Lekeplasser, hovedtavler/sikr.skap, m.m. Det er etablert ny lekeplass på tun 1 og tun 6. Hovedtavler i alle oppganger og sikringsskap for gårdslys og vifter er skiftet. Det er etablert elbilplasser ettersom antall kontrakter øker. Det er etablert varmekabler fra bussholdeplassen og ned til Joker og det er blitt asfaltert i innkjøringer. Rundt RKB 40 er det lagt om kantstein og lagd en murvegg mot p-plass, samt asfaltert.
2016 - 2017 P-hus, oppganger, uteområde Omtekking av p-hustak P21 og P23. Bytta port P23, 4. etasje Bytta sikringsskap i oppganger. Skifta 2 takvifter. Skifta glasstak på 3 boder. Etablering av grillplass og platting på tun 1.
2015 - 2016 P-hus. Uteområder Omtekking av p-hustak og reparasjon av dekke i P22. Omlegging av fall inngangsparti RKB 72
Bytta porter og dører P23 og P22. Asfaltering og utbedring av varmekabler RKB 60. Maling utemøbler. Skifte dører på bodhus. Bytta inngangsparti RKB 28.
2014 - 2015 Heiser, p-hus, uteområder Heiser RKB48, 50 og 59. Utbedring av gulv og avløp i P21. Malt alle benker og bord. Kum og støttemur utenfor barnehagen. Lys på stolper tun1 og P23.Nye lekeapparater.
2013 - 2014 Heisutskifting, uteområde, div. maling. Heiser RKB 29 og 45. Utbedring av gulv og avløp i P22. Låsesystem i alle P-hus. Fartshumper. Grøfting og drenering utenfor RKB 79. Maling av boddører og utemøbler. Oppmåling av RKB 36.

Skifte av dør til leilighet
Borettslaget har avtale med Grorud Håndverkservice som kan tilby levering og montering av 1 stk entredør, i fargen ask diner, med overstykke type B30 DB 40, med kikkehull, sikkerhetslås, håndtak og sylinder. Komplett med foringer og listverk er samlet pris kr 32
000,-. (mulighet for avbetalingsordning). Døren bestilles skriftlig på styret@ravnkollen.no eller på Vibbo.

Ravnkollbakken 40
Ekstraordinær generalforsamling kjøpte bygget for å forhindre etablering av hybelhus i borettslaget. Bygget består av 3 etasjer og vi bruker selv første etasje til vaktmesterkontor og lager. Øvrige arealer leies ut. Lånet på huset er et annuitetslån med flytende rente, som pr. 14. april 2023 ligger på 3, 8%, i motsetning til på samme tid i fjor, da den var på om lag 1,8 %. Vi har i perioden betalt om lag kr 180 000,- på lånet og fått inn kr 395 100,- i leieinntekter.

Ekstra søppelbil
Ravnkollen borettslag har ordning med søppelbil som kommer 1 gang per måned, unntatt i juli måned. Ordningen forutsetter at alle beboere tar ansvaret for at eget søppel blir kastet på bilen. Elektriske artikler, inkludert kjøleskap, kan leveres/settes i egne bur som plasseres ved alle p-hus samme dag som ekstra søppelbil. Dekk og malingspann kan ikke kastes i søppelbil. Dag for søppelbil blir kunngjort ved oppslag.

Avtale om leveranse av elektrisk kraft
OBOS Eiendomsforvaltning AS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios på vegne av selskapene. Ravnkollen Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg.

Våtromsrehabilitering
Årsmøte i borettslaget 2021 vedtok å gjennomføre våtromsrehabilitering. Arbeidet er i gang fra 31. oktober 2022 og vil bli ferdigstilt i mai-måned 2026. Fremdriftsplan for rehabiliteringen ligger på Vibbo og beboere kan der se når deres oppgang/leilighet vil
være under rehabilitering.

Det som skal gjøres; utskifting av alle rør og sluk, total nedstripping av våtrom som bygges opp igjen med varme i gulv, vegghengt toalett, senket tak med spotlys, fliser på alle vegger og gulv, batteri til kjøkkenvask og ny dør(er) til bad og vaskerom.
Videre ble det i ekstraordinært årsmøte høsten 2022 vedtatt å legge inn en utstyrspakke med nytt speilskap, dusjvegger, servant med skap, nytt batteri til dusj, baderomsservant og eventuelt nytt batteri til vask på vaskerom og på kjøkken. Andelseier skal kunne sette sitt personlige preg på bad og vaskerom ved at det fritt kan velges mellom 5 ulike gulv- og veggfliser og av øvrig utstyr kan man velge andre varianter mot tillegg i pris.

I forbindelse med våtromsrehabiliteringen er det vedtatt å gå over til felles varmtvann. Felles varmtvann krever arealer for etablering av berederrom, men det har vist seg at kjellerarealene tiltenkt brukt til berederrom ikke var store nok, så mange leiligheter må
dessverre avstå sine kjellerboder til fordel for etablering av berederrom. Dette har gitt borettslaget en utfordring i å finne erstatning for kjellerbodene som forsvinner og styret har funnet at den beste løsningen er å benytte dagens avfallsboder til nye kjellerboder, og at det etableres avfallsbrønner på 5 lokasjoner langs hovedgangveien som går igjennom borettslaget; ved lekeplass på tun 6, på plen ved Joker-butikken, i svingen utenfor Ravnkollbakken 48, ved parken ved Ravnkollbakken 35 og ved lekeplassen på tun 1.

Å legge om til brønner vil også lette arbeidet med tømming av husholdningsavfall, ved at Oslo kommune kan hente avfallet fra noen hentepunkter langs gangveien, enn at renovasjonsbiler må kjøre oppom alle tun og kriker og kroker i borettslaget. Omlegging til
brønner vil også frigi tid for vaktmester, som nå må gå runder flere ganger i uka for å rydde opp i avfallsbodene og stille om på kassene inne i bodene. Videre vil det bli mindre lukt fra avfallet når vi går bort fra boder på tunene og som en ekstra bonus; det er ikke alle avfallsboder som må benyttes til kjellerboder, så vi kan rive avfallsbodene og få mere plass på tunene.

Entreprenør legger inn vannmåler kostnadsfritt i alle leiligheter, så det kan igangsettes måling av varmtvannsbruk. Styret foreslår for årsmøtet 2023 at vi igangsetter måling etter hvert som badene blir ferdig stilt og at andelseier belastes for bruk av varmtvann.

Varmtvannet skal i størst grad oppvarmes av grunnvarme, så det er boret brønner på ulike steder i borettslaget som skal benyttes til formålet. Topografien i borettslaget har dessverre gjort at det har vært vanskelig å få fram maskinene som brukes til boring, så vi
får ikke boret så mange brønner vi hadde ønsket. Vi må derfor finne andre metoder for oppvarming av varmtvannet og styret har derfor innledet samarbeid med firmaet Solway for etablering av solcellepanel for å lage strøm til oppvarmingen. Det er viktig at vi bevarer den grønne profilen vi ønsker for borettslaget ved å vedta grunnvarmeoppvarming av vannet, ved at vi i stedet bruker solvarmen.

Følge for felleskostnadene er foreløpig beregnet til at vi igangsatte 5% økning av felleskostnadene allerede 1. februar 2022 og skal etter Obos-bankens beregninger ivareta økning i finanskostnader når rehabiliteringen sluttføres.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene. Nye andelseiere skal sende melding til styret hvis kjæledyr inngår i husstanden. Hundeeiere forventes å delta i årlig plukke-opp-etter-hunden-dugnad. Se husordesreglene for nærmere bestemmelser om dyrehold.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1987/8149-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
06.02.1987 
Vederlag: NOK 2.020.136
KJØPER:Ravnkollen Borettslag  
Org.nr: 951133914
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Heftelser
1972/15937-1/105  Erklæring/avtale  
25.09.1972 
Bestemmelse om tilfluktsrom
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1976/599-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
12.01.1976 
BELØP: NOK 11.244.300
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/55536-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
05.11.1993 
veket for: OBLIGASJON 1993/54357-1/105
2000/60328-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
16.10.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/60327-1/105
 
2006/29334-1/105   ** Forhøyelse  
28.04.2006 
FORHØYET TIL NOK 11,318,400
 
2010/425935-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
11.06.2010 
veket for: PANTEDOKUMENT 2010/265642-1/200
 
1977/11746-1/105  Erklæring/avtale  
01.06.1977 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/8149-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
06.02.1987 
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/45805-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
22.08.1994 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:36  
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1999/3915-1/105  Obligasjon  
25.01.1999 
BELØP: NOK 14.840.000
Panthaver:HUSBANKEN  
Org.nr: 942114184
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/265642-1/200  Pantedokument  
14.04.2010 
BELØP: NOK 390.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/726215-1/200  Pantedokument  
23.09.2010 
BELØP: NOK 2.140.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/504987-1/200  Pantedokument  
20.06.2013 
BELØP: NOK 30.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2013/1106528-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
19.12.2013 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om kummer o.l.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757.
Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E.
Overført fra: 0301-96/69
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/1106528-3/200  Elektriske kraftlinjer  
19.12.2013 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om nettstasjon
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om kommunale installasjoner
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757.
Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E.
Overført fra: 0301-96/69
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/1106528-4/200  Bestemmelse om gjerde  
19.12.2013 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757.
Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E.
Overført fra: 0301-96/69
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/1106528-5/200  Erklæring/avtale  
19.12.2013 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757.
Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E.
Overført fra: 0301-96/69
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/1106528-6/200  Bestemmelse om veg  
19.12.2013 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om avståelse av grunn til veiutvidelse, adkomst m.m.
Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757.
Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E.
Overført fra: 0301-96/69
Gjelder denne registerenheten med flere
 

2017/1413066-1/200  Pantedokument  
18.12.2017 09:04 
BELØP: NOK 8.500.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 

2020/3047017-1/200   ** Massetransport  
18.09.2020 13:11 
Fra:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
2023/122697-1/200  Pantedokument  
02.02.2023 14:02 
BELØP: NOK 90.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1972/1582-1/105  Registrering av grunn  
28.01.1972 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:36
 
1973/21144-1/105  Registrering av grunn  
07.11.1973 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:69
 
1973/21145-1/105  Registrering av grunn  
07.11.1973 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:70
 
1973/21146-1/105  Registrering av grunn  
07.11.1973 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:71
 
1973/21147-1/105  Registrering av grunn  
07.11.1973 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:72
 
1993/25047-1/105  Målebrev  
10.06.1993 
 
2014/1005645-1/200  Sammenslåing  
18.11.2014 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:69
 

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i reguleringsplan etter S-1470,03.07.68 med reguleringsbestemmelser etter beb.plan. 18/69. Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030. For mer informasjon se link (Oslo kommune): https://www.oslo.kommune.no/politikk/kommuneplan/kommuneplanens-arealdel/[gref

Byggesaker
Ravnkollbakken 73 - 89 - Rehabilitering av bad
Saksnummer: 202218669 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.12.2022
Prosjektet består av modernisering av baderom og utskifting av soilrør/tappevannsrør. Borettsiaget består av 16 blokker, 46 oppganger med 10-18 leiligheter i hver oppgang og totalt 661 leiligheter for hele borettslaget. Adressene er: Ravnkollbakken:
27,28,29,30,31,32,33,34,35,37,39,41,42,43,44,45,46,47,48,50,53,54,55,56,57,58,59, 60,61,63,65,67,68,70,72,73,74,75,77,79,83, 85, 87 og 89. Denne byggesøknaden gjelder for deler av prosjektet og følgende adresser:Ravnkollbakken 73,75,77,79,81,83,85,87,89 - Gnr/Bnr 96/62 og omfatter totalt 147 av 661 leiligheter. Alle baderom i borettslaget skal moderniseres.
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202218669

Ravnkollbakken 26 - 89 - Boring av 25 energibrønner
Saksnummer: 202218613 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.12.2022
Søknaden gjelder etablering av nye energibrønner på eiendommene 96/59, 96/60 og 96/62 i bydel Grorud.
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202218613

-

På generalforsamlingen 22.06.21 ble det vedtatt å gjennomføre nødvendig våtroms-rehabilitering. Arbeidet er i gang fra 31. oktober 2022 og vil bli ferdigstilt i mai-måned 2026. Fremdriftsplan for rehabiliteringen ligger på Vibbo og beboere kan selv se når deres oppgang/leilighet vil være under rehabilitering. Det som skal gjøres; utskifting av alle rør og sluk, total nedstripping av våtrom og bygges opp igjen med varme i gulv, vegghengt toalett, senket tak med spotlys, fliser på alle vegger og gulv, batteri til kjøkkenvask og ny dør(er) til bad og vaskerom. Videre nytt speilskap, dusjvegger, servant med skap, nytt batteri til dusj og servant og eventuelt nytt batteri til vask på vaskerom. Det legges opp til at beboerne skal kunne bo hjemme ved at det etableres egne dusj-og toalettfasiliteter utenfor oppgangene. Andelseier skal kunne sette sitt personlige preg på bad og vaskerom ved at det fritt kan velges mellom 5 ulike gulv- og veggfliser og av øvrig utstyr kan man velge andre varianter mot tillegg i pris. I forbindelse med våtromsrehabiliteringen er det vedtatt å endre fra dagens løsning med individuelle varmtvannsberedere til felles oppvarming av tappevann. Dette har en følge for fellekostnadene, de økte først med 6% 01.02.2022 og skal etter Obos-bankens beregninger ivareta økning i finanskostnader når rehabiliteringen sluttføres.

I følge info inne på Vibbo er det planlagt oppstart av våtromsrehabiltering av denne leiligheten, den 05. januar 2026. Arbeidet vil vare frem til 13.02.2026.

-

Følgende saker har vært til behandling:
Solcellepanel
I dag oppfordres det til å tenke alternative energikilder. Vi er heldige her som har flate tak på både blokk og bygg hvor dette kan være en løsning med solcelle. Det finnes mange støtteordninger som gjør at dette kan vi få mye støtte til, og på sikt spare mye penger i borettslaget samtidig som vi sparer miljøet. Vinn vinn altså. Vi ønsker å få utredet kostnader og støtteordninger og ikke minst hvor mye tjene på dette. Når det kommer til sparing av strøm, kan også borettslaget gjøre mye, som å få bevegelsessensorer i ganger og i boder.

Styrets innstilling
Styret er allerede i gang med å utrede installering av solcellepanel. Det er vedtatt å varme opp felles varmtvann med grunnvarme, som det har blitt boret brønner til. Topografien i borettslaget har vist seg å ikke være gunstig for brønnboring alle steder, så styret vil benytte solceller til oppvarming av varmtvannet på steder vi ikke får anbragt brønner. Færre brønner å bore er penger spart i våtromsrehabiliteringen, og disse midlene kan benyttes til solcelleinvestering. Vi har derfor kontakt med firmaet Solway og har gjennomført en befaring i samarbeid med firmaet. Det anbefales å anbringe solcellepanel på taket av p-husene. Dette vil gi bedre tilgang for vedlikehold og eliminerer fare for skade på blokktak med påfølgende vannlekkasjer til leiligheter. Hva gjelder bevegelsessensorer i lamper, har styret allerede pr 24.04.23 avtale med et firma som skal montere lamper med bevegelsessensorer i en oppgang så vi kan prøve ut dette. Forslag fra Lesteberg og Olsen anses med dette som allerede ivaretatt.

Forslag til vedtak
I dag oppfordres det til å tenke alternative energikilder. Vi er heldige her som har flate tak på både blokk og bygg hvor dette kan være en løsning med solcelle. Det finnes mange støtteordninger som gjør at dette kan vi få mye støtte til, og på sikt spare mye penger i borettslaget samtidig som vi sparer miljøet. Vinn vinn altså. Vi ønsker å få utredet kostnader og støtteordninger og ikke minst hvor mye tjene på dette. Når det kommer til sparing av strøm, kan også borettslaget gjøre mye, som å få bevegelsessensorer i ganger og i boder.


Avvikle ledningsnett/stikkontakter i p-hus.
Det foreslås å koble ut de gamle stikkontaktene på p-plassene i p-husene. Styret har foreslått dette titidligere uten gjennomslag, men ønsker å foreslå dette igjen.

Observasjon i p-husene gjennom et par vintersesonger nå er at det er forsvinnende få som benytter stikkontaktene til motorvarmere. Det er noe bruk av kupevarmere, men dette er også lite. Det som stadig gjentar seg er at elbiler blir ladet på stikkontaktene.Dette fører til feil på ledningsnettet, er svært brannfarlig og det er også frekt av bileiere å forvente at strøm til bilen skal betales av naboene i borettslaget. Det foreslås derfor igjen å koble ut de gamle stikkontaktene.

Forslag til vedtak
Stikkontakter i garasjene fjernes.

Måling av varmtvannsforbruk.
Underveis i kontraktsforhandlingene med Sansbygg, ble det bragt på det rene at det ville være mulig å kostnadsfritt sette inn vannmålere i alle leiligheter i våtromsrehabiliteringen. Det foreslås at vannmålerne tas i bruk etterhvert som leilighetene blir ferdigstilt, slik at andeler som er ferdig med våtromsrehabilitering blir belastet for varmtvannet. Styret vet ennå ikke hva det vil koste å administrere vannmåling, men finner likevel å foreslå dette nå. Våtromsrehabiliteringen vil foregå fram mot juni 2026 og det blir feil og urettferdig at ikke-ferdigstilte leiligheter selv betaler for oppvarming av vann, mens ferdige leiligheter har varmtvann betalt av fellesutgiftene. Når våtromsrehabiliteringen er ferdig vil vi ha erfart hva vannmåling koster og kan avgjøre om borettslaget skal opprettholde slik ordning, eller gå bort fra den. Det foreslås derfor at vannmåling blir igangsatt umiddelbart og at styret holder løpende oversikt over vannbruk og utgifter til måling for å se hvilken ordning av måling eller ikke måling som er mest hensiktsmessig når våtromsrehabiliteringen er ferdigstilt.

Forslag til vedtak
Avregning av varmtvann starter fra dagen badet er ferdigstilt

Anlegge boccia/pentaquebaner
Vi er flere som tenkte oss en mulighet til å spille boccia/pentaque. Området som foreslås er hvor det lite brukte delen med huske o.a mot Joker Ravnkollbakken. To baner ville vært ønsket. De må selvfølgelig ikke holde internasjonal standard, men det er ikke
helt ute av tanke de kan være av standard man kan konkurrere med andre på. Best bane er min. 3x12 meter omtrent, håpet er som senere beskrevet. Man kan starte en lokal klubb om ønske er der. På den måten kan man få støtte av andre borettslag. Det
kan bygges flere baner, men et poeng er at disse er i bo-området for tilgjengelighet. Sannsynligheten for at aldersgruppen i starten er av eldre deltakere, over 40-45. Spillet må introduseres i lokalmiljøet for at det brukes, men uten bane er det vrient. Vi har prøvd
og nyskjerrigheten har vært større enn trodd, men det er vrient terreng overalt så det blir stusselig å introdusere spesielle regler.
Se: www.gode idrettsanlegg.no/verktøy/bygge-pentaquebane
Forslag er en bane med smågrus og en med underlag lik lekeplass. I andre bydeler ser man gjerne store grusflater delt opp. Ballplassen midt i kan være aktuelt, men bør brukes som nå selv om det er lite. Mangfold er tanken. Forslaget om to typer underlag er for introduksjon og mulighet for selv de små få baller av gårde. En bane med grus hvor huske er i dag, annet underlag gressplen ved Joker. Dette fordi plassen da kan fortsatt brukes for deponi av snø om vinteren. Det bør også anlegges en sti langs bane, eks
med naturstein siden "alle" tar en snarvei der. Brtl stiller selvfølgelig ikke som klubb. Hvordan slikt må løses står spillere for, men vedlikehold krever nok hjelp. Ønske er også benker og bord praktisk for deltakelse. Også en liten bod for utstyr som baller og rake m.m

Styrets innstilling
Forslaget støttes. Arealkravet til banene gjør at styret anser området bak Ravnkollbakken 72/74 som best egnet. Dette området er relativt flatt og benyttes i veldig liten grad til lek og fritidssysler. Det anslås at anleggelse av banene med skur til utstyr m.m. kan ha en kostnadsramme på ca kr 250 000,-. Det kan søkes om stønad til anleggelsen både fra Obos og Oslo kommune. Styret vil oppfordre forslagsstiller å melde seg som primus motor for anleggelse og drift av banene og vil legge til rette for bistand til søknadsprosedyrer og også be årsmøtet garantere for de økonomiske forholdene.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 990 000,- (Prisantydning)
kr 581 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 571 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forhåndsvarsel av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 580 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 588 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.3 800)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Provisjon (Kr.45 896,50)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.16 315,40)
Grunnpakke borettslag (Kr.15 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Markedspakke 1 (Kr.19 950)
Oppgjør (Kr.6 000)
Totalt kr. (Kr.129 761,90)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-24-0027

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr: 990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF | Partner Petter Eia Haavi

Saksbehandlere
Alicha Viste
EIE Stovner
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 96 72 90 62 / E-post: alicha@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ravnkollbakken 50
For mer om objektet
Ravnkollbakken 50

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: