Bilde 1 av Stensgata 33 CBilde 2 av Stensgata 33 C
Digital salgsoppgave
Stensgata 33 C

0358 Oslo • Oslo kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 4 690 000

Fellesgjeld: kr 80 000Omkostninger: kr 130 000Totalpris: kr 4 900 000
Gjennomgående 2-roms, i skjermet gårdsrom. Rosett og stukkatur! TV/internett inkl.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
5
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
42 m²
Bruksareal (BRA)
50 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
8 m²
Fellesutgifter
kr 3 676 / Mnd
Prisantydning
kr 4 690 000
Omkostninger
kr 130 000
Fellesgjeld
kr 80 000
Totalpris
kr 4 900 000
Fellesformue
kr 15 084
Byggeår
1902
Tomt
Fellestomt 1110 m²
Oppdragsnummer
15240155
card-default

Alice Brandwijk

Eiendomsmegler I Partner
Les om Alice
Visninger
Søndag 07. jul.
12:30 - 13:30
Mandag 08. jul.
16:30 - 17:15
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 690 000,-
Fellesgjeldkr 80 000,-
Pantattest kjøperkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 770 000,-)kr 119 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 4 900 000
Eiendom
Stensgata 33 C, 0358 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 216 Bnr. 201 Snr. 5 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 50 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 42 kvm

Følgende rom er inkludert i innvendig bruksareal: Entré, baderom, kjøkken, soverom og stue.

- BRA-e (eksternt bruksareal): 8 kvm


Areal
Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 50 kvm, BRA-i: 42 kvm , BRA-e: 8 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1902

Tomt
Fellestomt 1110 kvm

Prisantydning
4 690 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapporten er avholdt av Kjetil Nilsen datert 25.06.2024.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 80 000,- pr. 01.05.2024.
Andel fellesformue: kr. 15 084,- pr. 31.12.2023.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 690 000,- (Prisantydning)
kr 80 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 770 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 119 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 770 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 120 750,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 890 750,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 900 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 676,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kabel-Tv/bredbånd, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, vedlikeholdskostnader, driftskostnader, kommunale avgifter, forretningsfører og felles bygningsforsikring.

Totale felleskostnader per mnd er på kr. 3 676 og fordelt på følgende måte:
- Felleskostnader: kr. 2.999
- Lån: kr. 594
- Trappevask: kr. 83

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Eier
August Amundsen Ubeda Jolien J H Vleeshouwers

Parkering
Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene:
- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5 950 kroner for ett år
- Motorsykkel og moped: 2 975 kroner for ett år
- El-bil : 2 000 kroner for ett år
- El-motorsykkel og el-moped: 1 000 kroner for ett år
 
Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon
se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-ogparkering/parkering/beboerparkering/.

Beliggenhet
Stensgata 33C ligger sentralt til i et av de mest etterspurte og populære boligområdene i Oslo. Området er veletablert, men samtidig skjer det spennende ting i «nye» Adamstuen. Få minutters gange fra leiligheten, på tomta til den gamle veterinærhøyskolen, skjer det spennende ting. Jubel åpnet forrige uke, og er et nabolagsutested med trendy og solrik takterasse. I vår kom treningssenteret EVO og dagligvarekjeden KIWI opp her. Videre er det kunst pop-ups og utstillinger, samt store fremtidsplaner med Linstow og Oslo kommune for området, som allerede kan sees som utstilling ved “Åpent”. Ta en tur innom, når du er i nabolaget!

Du har nærhet til flere fine grøntanlegg like i nærheten: Like opp gata er grøntanlegget "Idioten" - et supert utsiktspunkt med kveldssol. Her kan du gjerne nyte en ta med-middag med vennegjengen, eller grille (når det er tillatt) og slappe av i gresset. Ønsker du å få opp pulsen, kan du trene i tufteparken, eller kjøre motbakkeløp og sprinte opp bakken. Ved foten av "Idioten" er den gamle veterinærhøyskolen.

St.Hanshaugen park er også populær, og ligger lenger ned i Ullevålsveien. Nyt storslått utsikt fra sittegruppene i parken. Hvis man ikke har lyst til å slappe av, har du også tuftepark her, og supre løpemuligheter i parken.

Treningstilbudet er solid, og EVO er kun 2 minutter unna. Ca. 10 minutter unna har du Bislett Stadion og flere treningsmuligheter med bl.a svømming på Bislett bad. SATS har fine lokaler på Bislett, Fredensborg og Ila. Sistnevnte filial har HIIT-tilbud, og hit går du på under et kvarter. Er du rask på to hjul, kan du sykle til Barry´s Colosseum på ca. 5 minutter.

Området på St.Hanshaugen bugner av parker og grønne lunger, som du sikkert har skjønt. Stensparken ligger mellom Bislett og Majorstuen er også populær (og er 4 minutter unna, som nevnt).

St.Hanshaugen har populære delikatesseforretninger, og noen av de mest populære spisestedene i byen. Det finnes små, selvstendige butikker, som Alabaster Studio. Her finner du vintage-skatter, og interiør med særpreg. Eske er kjent for de fleste. De har nå flyttet inn i store lokaler i Pilestredet.

Dagligvarehandelen tas gjerne på nærmeste Kiwi, eller Coop Extra i Thereses gate. Det er flere Joker og Bunnpris-butikker i nærheten. Joker i Geitmyrsveien har praktisk løsning for å hente pakker, og det finnes flere pakkebokser i området. Det er flust av søndagsåpne butikker, i tillegg til Gutta på Haugen.

En kort spasertur unna finner man restauranter som Geita (med solrik terrasse), Vinkassen, St. Lars, Smalhans, og Tranen (Lofthus Samvirkelag). Kolonialen samt nabolagsrestauranten Ansjosen (rett rundt hjørnet) har høstet god kritikk, er kort vei fra leiligheten. Baker Hansen og Pascal byr på søte fristelser og digg lunsj. Java serverer muligens Oslos beste kaffe. Gutta på Haugen har alt fra eksklusiv snacks- og drikkevare, en bugnende grønnsaksavdeling, og slaktervarer. Om sommeren har de egen iskrem-bod ved parken, og her får du et av byens kanskje diggeste softiser. Ved grøntområdet "Idioten" (ved den gamle veterinærhøgskolen) finner man Åpent Bakeri. Andre populære vinbarer i området i tillegg til nevnte Vinkassen på Bislett (Thereses gate), er Grotto, Roleur og Gapet.

Frk. Flood har en helt rå blomsterbutikk, like ved Bislet Stadion. Her får du de friskeste bukettene, og varm service. Det er også en superhyggelig blomsterbutikk i Thereses gate.

Bogstadveien og Hegdehaugsveien er ikoniske handlegater, som ligger en liten gåtur unna. Valkyrien på Majorstuen har ekslusive shoppingmuligheter, og en fin foodcourt i kjelleren.

Det er så hyggelig å rusle ned Ullevålsveien mot Vår frelsers gravlund, med yrende folkeliv og innholdsrike butikkvinduer. De tjue minuttene det tar å rusle ned til Fredensborg, føles små. Her finner du stemningsfulle Nektar vinbar og restauranten Chez Colin i den idylliske trehusbebyggelsen. På samme tid kan du også gå via Alexander Kiellands plass, og brått være midt på urbane Grünerløkka, med sitt eget utvalg av spennende utesteder.

I kort gangavstand finner man St. Hanshaugen senter, som huser en stor Rema 1000 (med post i butikk), Fresh Fitness, blomsterbutikk og apotek. Kiellands Hus på Alexander Kiellands plass har stor og fresh Coop Mega, med Post i butikk, og vinmonopol. Det er også en liten spasertur til Vulkans yrende liv og populære Mathallen. For et ytterligere utvalg av forretninger og spisesteder er Bogstadveien cirka et kvarters gange unna. Bydelen ligger gunstig til, slik at du har gangavstand til det meste. Grünerløkka, Majorstuen og sentrum nås enkelt til fots. Ellers har du godt kollektivtilbud i nærheten.

37-bussen (Helsfyr/Nydalen) går fra Collets gate  (og stoppet Lovisenberg) med avgang hvert 7. minutt. Stoppet er like ned ved burgerrestauranten Heim. 37-bussen går hele døgnet, hele året. Fra Bislet går 21-bussen (Tjuvholmen/Helsfyr T) hvert 7. minutt. Fra Aker Kirke går 20-bussen (Skøyen-Galgeberg). På Adamstuen, rett ved,  kan man benytte trikk 17 og 18 (Rikshospitalet- Grefsen stasjon). Det er også lett å ta Flybyssen, rett ved Ullevål sykehus.

Bebyggelse
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse og næring i området.


Tomt
Fellestomt, 1110 kvm

Adkomst
Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.


Offentlig kommunikasjon
Område har godt med offentlig kommunikasjon. Nærmeste holdeplass er Adamstuen. Her går trikken med linjenr. 17 og nr. 18, i tillegg til nattbuss nr. 19N.

En kort spasertur på ca. 500 meter fra leiligheten har du bussholdeplassen Vestre Aker kirke. Her går bussnr. 20, nr. 25 og nr. 28.

Inneholder
Entré, soverom, kjøkken, stue, og bad.

Byggemåte
Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Såle på ukjent grunn for takstmannen.

Yttervegger i murverkskontruksjon, utvendig pusset og malt. Stukkatur og trekningsarbeider på fasade mot gate. Saltak/Valmet tak i trekonstruksjon antatt tekket med plater.

Trolig trebjelkelag med stubbloft i etasjeskille.

Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. Malte karmer og lister.

Dører: Entredør fra Jømna Brug AS, B-30 tek.krav. Montert i 2020. Ukjent produksjonsår. Innvendige profilerte dører med malte karmer og lister.

Overflater: Overflater gulv består av:
Parkett. Flislagt gulv og gulvvarme.
Overflater vegger består av: Malte flater, og flis på bad.
Overflater himling består av: Malte flater. Rosett og stukkatur i stue.

Varmtvannsbereder: OZO varmtvannsbereder fra 1994 på ca 200 liter, bereder er plassert i kjelleren.

Primærrom
Primærrom: 42 kvm


Bruksareal
Bruksareal: 50 kvm

Boder
I tillegg til leilighetens arealer disponerer boligen 2 boder: 
- 1 bod på ca. 2 m² + gulvareal (skråtak i boden) på loftet
- 1 bod på ca. 6 m² i kjelleren

I tillegg deler leiligheten en liten bod i trappeoppgangen, med naboen. Den er fin å ha til vaskeutstyr, støvsuger og liknende.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport. Nedenfor kan du se de forhold som har fått TG3, TG2 og TG IU (ikke undersøkt).

TG 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Trolig trebjelkelag med stubbloft i etasjeskille. Trebjelkelaget er naturlig nok ikke tilgjengelig for inspeksjon uten å gjøre inngrep i konstruksjonen, det er ikke foretatt inngrep i konstruksjonen.

Det er foretatt stikkprøver med laser for å kontrollere skjevheter i etasjeskille, eller gulv på grunn i boligen. Stikkprøver er foretatt i minst to rom, i hver etasje hvis boligen har det. Kontroll er utført i stue og soverom.

Høyder er tatt punktvis i hvert hjørne og midt på gulvet og svanker eller ujevnheter utover målte punkter kan forekomme.
Øvrige rom kan også ha skjevheter i konstruksjoner uten at det er nevnt i rapporten. Målinger er utført etter stikkprøveprinsippet for å gi en indikasjon på evt. skjevheter i gulvkonstruksjoner i boligen.

Etasjeskillere fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av visuelle observasjoner, samt bruk av niveleringsutstyr. Det er ikke tatt hensyn til kosmetiske forhold, men selve konstruksjonselementet som er observert. Etasjeskille er naturlig nok ikke tilgjengelig for inspeksjon uten å gjøre inngrep i konstruksjonen.

Med bakgrunn i at bygningen har "satt" seg etter oppføringen, må enkelte mindre skjevheter dog påregnes.

Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Stue: Det er målt høydeforskjell på ca 30mm gjennom hele rommet og målt ca 7mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter.

Soverom: Det er målt høydeforskjell på ca 40mm gjennom hele rommet og målt ca 17mm høydeforskjell over en lengde på ca 2 meter.

Tilstandsgraden settes grunnet avvik fra standarens krav til godkjent måleavvik i de overnevnte rommene, samt det ble målt ca 5cm nivåforskjell mellom stue og entre. Ref NS 3600, nivåforskjell mellom rommene er observert.

Tiltak:
-  For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Det på påregnes oppgraderinger av gulvkonstruksjon for å få rettet opp i avvikene.  Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.

***

Våtrom > Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Plast hovedsluk er plassert i dusjsone, det er ikke hjelpesluk på badet.
Synlig PVC sluk. Dog er det ikke mulig å kontrollere membranløsningen og sluket i og med at slukristen er fuget fast og kan ikke åpnes uten å bryte et opp.

Membran/tettesjik er en skjult konstruksjon og umulig å kontrollere uten inngrep i konstruksjonen. Kontroll av tettesjik kan imidlertid til en hvis grad kontrolleres ved hjelp av prosjekteringsgrunnlag og sjekklister fra utførende håndverker eller uavhengig kontroll våtrom. Dette er ikke forelagt takstmann og membran/tettesjikt vurderes derfor utelukkende på bakgrunn av alder/gjenværende levetid iht. Sintef Byggforsk 700.320.

Ikke synlig membran i sluk eller oppbrett ved terskel. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres og således er det uklart om den finnes/er tilfredstillende etablert.

Det er ikke fremvist noen dokumentasjon på membran, uavhengig kontroll, prosjekteringsplan/kontrollplaner eller lignende.

Alder på sluk, membran og tettesjikt er ikke kjent for takstmannen men det antas å være av eldre dato.

Uten dokumentasjon kan ikke takstmannen vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. Det tas derfor et generelt forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc.

Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig.
Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever spesielt utstyr og kompetanse.
Røranlegget innbygd i konstruksjonen er ikke vurdert.

Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon.

Tilstandsgrad settes på grunn av sluk som ikke er tilgjengelig for inspeksjon, alder/ gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging og manglende garantier. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Pga manglende mulighet for inspeksjon og kontroll av sluk/membran settes sluk, membran og tettesjikt med tilstandsgrad 3.

Det er usikkerhet vedrørende tettesjikt under fliser på bad og det anbefales derfor en løsning med dusjkabinett og avløp direkte til sluk, ikke dusjing rett på overflater.

Tiltak:
- Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.
- Installering av tett dusjkabinett anbefales.
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Tilstandsgrad 3 settes grunnet ikke tilgjengelig sluk ihht NS 3600:2018

Ca. Kostnadsestimat for videre kontroll av sluk/membran av en autorisert rørlegger/membranlegger.
Kostnadsestimat er for kontroll og etablering av ny slukrist og ikke for utbedring av eventuelle skjulte feil eller mangler.
Det anbefales en ytterligere kontroll av sluket. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

TG 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Det er ikke fremlagt dokumentasjon fra eier på sikring av boligen mot radon. Det er ikke kjent for takstmannen om bygget er sikret med radonsperre eller andre tiltak.

Boligen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert til "moderat til lav" aktsomhetsgrad.

Link til radonkart http://geo.ngu.no/kart/radon/.

Vurdering av avvik:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Det anbefales radonmålinger på etasjer til og med 2. etasje i boligblokken. Det anbefales å kontakte styret for ytterligere informasjon.

Tiltak:
- Det bør gjennomføres radonmålinger.

I boligblokker skal boenheter med bakkekontakt og boenheter i etasjen over, måles. En tradisjonell førsteetasje har per definisjon alltid bakkekontakt, selv om det er kjeller/krypkjeller under. For å kunne lukke avviket så må det foretas radonmålinger, enten i privat regi eller i regi av borettslaget. Det anbefales å kontakte styret for ytterligere informasjon.

***

Innvendig > Pipe og ildsted
Pusset og malt teglsteinspipe i stue.
Ovn montert i stue.

Funksjonaliteten på pipen er ikke undersøkt. Det antas at de lokale krav fra feier og brannvesen er fulgt. Dette er ikke kontrollert nærmere. Den tekniske tilstanden av piper og ildsted er ikke vurdert da dette må utføres av det stedlige feievesen. Feieluke er ikke inspisert av takstmannen.

Det er ikke kjent for takstmannen om ovn tilfredstiller dagens krav.

Iflg eier fungerer ildstedet bra. Det anbefales alltid en kontroll av ildsteder ved kjøp av ny leilighet.

Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Tilstandsgrad er satt på grunn av pipeløp som har passert halvparten av forventet levetid.

Tilstandsgrad settes på bakgrunn av teglsteins pipe som ikke har 4 sider tilgjengelig for inspeksjon, samt pipeløp som er skledd med fliser på badet. Det er ikke kjent for takstmannen om det er lagt plater på pipeløpet bak flisene. Kun fliser på pipe er ok.

REF Byggforskserien 752.135 - 714 Tilgjengelighet for inspeksjon.
En teglskorstein må oppstilles slik at alle fire sidene er tilgjengelige for inspeksjon med hensyn til eventuelle sprekker i skorsteinen.
Det er ikke tillatt å bruke kledninger, belegg eller tapeter som skjuler tegloverflaten for inspeksjon med hensyn til sprekker. Tynne papirtapeter, som eventuelt vil sprekke opp sammen med skorsteinen, kan likevel brukes.

Tiltak:
- Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp.
- Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg.
Trolig teglsteinspipe er fra byggeår 1902. Det er ikke opplyst om vedlikehold/rehabilitering av pipeløp og det anbefales på generelt grunnlag ytterligere undersøkelser vedrørende tilstand på pipeløp. Innkledde sider på pipeløp anbefales å frigjøres for bygningsmateriale slik at inspeksjon kan muliggjøres. Men dette er vanskelig når denne er mot badet som er flislagt.

***

Våtrom > Etasje > Bad > Overflater vegger og himling
Overflate vegger består av: Fliser.

Overflate himling består av: Malte flater.

Til orientering bør det nevnes at takstmannen ikke har kjennskap til oppbygningen av badets konstruksjon med hensyn til løsninger rundt membran \ tettesjikt.

Vurdering av avvik:
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Det er påvist sprekker i fliser.

Det ble registrert sprekker i flere veggfliser over toalettet, samt noen riss/krakelering i fuger i dusjsonen.

Tiltak:
- Fliser må skiftes.
- Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket.
- Fuger bør skiftes ut.

Hva som skal gjøres må vurderes av ny eier, men det må hensyntas alder på vegger/overflater og påviste skader. Overflatebehandling må påregnes.

***

Våtrom > Etasje > Bad > Overflater Gulv
Flislagt gulv og gulvvarme.

Gulvet fremstår med normal funksjonalitet, og fall mot sluk. Det er på badegulvet målt høydeforskjell fra gulv ved dør til overkant slukrist. Det er i tillegg gjort enkle punktmålinger av gulvet på befaringen og ikke testet med vann. Svanker kan forekomme.

Det er målt fall på ca 32mm fra gulv ved dør til hovedsluk med en avstand på ca 350cm.

I dusjnisje er det målt høydeforskjell fra hjørner til topp slukrist, målt 25mm. I en avstand på ca. 80 cm ut fra sluket er det målt høydeforskjell til topp slukrist på ca. 20 mm.

Det er hovedsakelig kun fall på gulv i dusjsonen, øvrig gulv er nesten helt flatt.

Til orientering bør det nevnes at takstmannen ikke har kjennskap til oppbygningen av badets konstruksjon.

TEK 97-07 §8-37punkt våtrom: Bad og vaskerom skal ha sluk. Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann regelmessig. Tilfredsstillende fall vil være 1:50 minst 0,8 m ut fra sluket.

Vurdering av avvik:
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.

Tilstandsgrad settes på grunn av riss/krakelering av fuger, ukjent underlag/oppbygging og manglende garantier.

Tiltak:
- Fuger bør skiftes ut.
Hva som skal gjøres må vurderes av ny eier, men det må hensyntas påviste avvik. Riss/krakelering i fuger kan forårsake at fuger forsvinner helt og fliser kan løsne.

***

Våtrom > Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Bad består av åpen dusjnisje, servant m/underskap, veggmontert toalett, overskap m/speilfronter og opplegg for vaskemaskin.

Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ingen synlig flomsikring i vegg fra sisterne på wc.

Tiltak:
- Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.
- Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

Det bør etableres lekkasjesikring eller annen form for lekkasjesikring til innbygget sisterne. Det kan oppstå en fare for fukt ut i tilstøtende konstruksjoner ved en lekkasje fra innebygde vanninstallasjoner.

***

Våtrom > Etasje > Bad > Ventilasjon
Bad/wc har mekanisk avtrekk/ventilasjon. Luftespalte i underkant av dør er målt til ca.5 mm.

Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er kun utført enkel kontroll av ventilasjon ved bruk av et ark/papir eller røykampull. Det er ikke foretatt tallfestede målinger, men ventilasjonen antas og fungere tilfredsstillende.

Vurdering av avvik:
- Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Tilstandsgrad settes på bakgrunn av lite tilluft på badet, det er målt ca 5mm åpning mellom dørblad og dørterskel. Det er anbefalt min 10 mm.

Tiltak:
- Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
- Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det bør etableres noe mer tilluft til badet.

***

Kjøkken > Etasje > Kjøkken > Avtrekk
Avtrekksvifte med kullfilter over steketoppen.

Vurdering av avvik:
- Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Tilstandsgrad settes på bakgrunn standardens strenge krav til forsert avtrekk fra kjøkkenventilator over kokesone.
- Forsert avtrekk vil si mekanisk avtrekk ut av vegg, eller over tak.

Tiltak:
- Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen.
- Det er vanskelig å etablere andre løsninger.
Standardens strenge krav til forsert avtrekk fra kjøkkenventilator lar seg som regel ikke gjennomføre da borettslaget/sameiet ofte har interne retningslinjer/vedtekter om føring av mekanisk avtrekk fra kjøkkenventilator ut av yttervegg, eller til sentralt ventilasjonsanlegg.

Eier må kontrollere/avklare med styret i borettslaget/sameiet om det er lov å montere en elektrisk avtrekksvifte på kjøkkenet.

***

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Kjøkken:
Vannrør av typen rør-i-rør system med flexitslanger til blandebatteri, samt plast avløpsrør i kjøkkenbenken. Vannrør ligger skjult under kjøkkeninnredningen.

Bad:
Skjulte vann og avløpsrør til installasjonene.

Inspeksjonsluke i baderomstaket til fordelerstokk og stoppekraner, synlig rør i rør system i himlingen.
Rør-i-rør vannsystem er ikke komplett med vannskap, kun vannrør med utenpåliggende varerør.

Stoppekraner for kjøkken og bad/wc er lokalisert i kjeller og funksjonstestet.

Tilstandsgrad er kun vurdert på synlige vannrør i leiligheten.

Elde og utidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.

Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig.
Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever spesielt utstyr og kompetanse.
Røranlegget innbygd i konstruksjonen er ikke vurdert.

Vurdering av avvik:
-  Det er påvist andre avvik:

Tilstandsgrad er satt på grunn av:
Samlestokker for rør-i rør anlegg er ikke plassert i sprutsikkert skap med avrenning til sluk. Samlestokk er plassert over himling på badet.

Det er ikke egen stoppekran i leiligheten, stoppekran for leiligheten er plassert i kjeller. Det er egen stoppekran som stopper alt vannet kun til denne leiligheten, takstingeniøren har vurdert denne løsningen til TG 2 da den er plassert lett tilgjengelig og kun 1 etasje ned. (leiligheten ligger i 1.etg).

Det bør uansett etableres egen stoppekran på vanninntaket i egen leilighet.

Tiltak:
- Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

For å få endret tilstandsgrad må fordelerstokk plasseres i egnet sprutsikkert skap med avrenning til sluk.
Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet må etableres.

Det må påregnes etablering/montering av stoppekraner som stenger alt vannet til leiligheten i leiligheten, ved en evnt lekkasje er det viktig å få stengt vannet så raskt som mulig.

***

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Naturlig ventilasjon i leiligheten med spalteventiler i vinduer.

Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er kun utført enkel kontroll av ventilasjon ved bruk av et ark/papir eller røykampull. Det er ikke foretatt tallfestede målinger, men ventilasjonen antas og fungere tilfredsstillende. Referanse for setting av tilstandsgrad for boligventilasjon er satt til byggeår og dagens krav er ikke videre vurdert.

Vurdering av avvik:
- Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tilstandsgrad settes på bakgrunn av manglende ventilasjon/avtrekk på kjøkken.
Iht. forskrifter: Boliger skal ha ventilasjon som sikrer et forsvarlig inneklima for personer i boligen. Ventilasjonen skal være tilpasset det enkelte roms funksjon. Kjøkken, sanitærrom og våtrom skal ha avtrekk.

Opprinnelig kjøkken er flyttet inn i annet rom. Det er ingen ventilasjon i rommet der kjøkken i dag er montert utover åpning mot stue.

Tiltak:
- Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.
- Ventilasjonsløsningen må utbedres.
Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres.

For å lukke avviket må det etableres ventilasjon på kjøkkenet iht. forskrifter. Det er ikke kjent for takstmannen om det er plassert avtrekk/ventilasjonskanal bak kjøkkeninnredning.

***

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
OZO varmtvannsbereder fra 1994 på ca 200 liter, bereder er plassert i kjelleren.

Det anbefales montering av automatisk vannstoppesystem med magnetventil på varmtvannsberedere som står i rom uten sluk.

Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Tilstandsgrad er satt på grunn av:

Det er ikke montert lekkasjestopper eller sikker avrenning til sluk ved en evnt lekkasje fra bereder.

I følge NEK400 er det innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet eller tilkoblet via en stikkontakt og plugg kombinasjon i samsvar med NEK EN 60309-serien. Tilstandsgrad settes grunnet dette og alder.

Tiltak:
- Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.
- Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.
Hva som skal gjøres, må vurderes av ny eier, men bereder bør vurderes byttet. Det må påregnes utskiftinger av bereder og utbedring av el-tilkoblingen.

***

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll.

Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Eier/bruker er ansvarlig for at den elektriske installasjonen og det elektriske utstyret er i henhold til gjeldende regelverk.

Opplysninger om det elektriske anlegget er gitt av eier.

Sikringsskap med automatsikringer. Det ble ikke opplyst om noe feil med det elektriske anlegget i leiligheten på befaringen.

Det elektriske anlegget ikke er vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten, da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid en gjennomgang av EL-fagmann.

Teknisk anlegg er ikke funksjonstestet på befaring, det er heller ikke opplyst om problemer ved tekniske anlegg eller funksjoner i boligen.

Opplysninger om det elektriske anlegget er gitt av eier. Spørsmål vedrørende elektroinstallasjoner 1 - 6 er tilsendt og besvart av kunde pr. mail.

Det foreligger ingen dokumentasjon på det elektriske anlegget i leiligheten.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
- Nei.

Tilstandsgrad 2 settes på grunn av manglende samsvarserklæringer/dokumentasjon på alt av det elektriske anlegget i leiligheten etter 1999, samt at kursfortegnelsen i sikringskapet ikke er i samsvar med sikringer.

Tilstandsgrad er satt ut fra gitte opplysninger om det elektriske anlegget fra eier, visuell kontroll av takstmannen og eventuelt fremviste samsvarserklæringer.

Møbler og inventar er ikke flyttet på befaringen og alt elektrisk anlegg er derfor ikke besiktiget. Det ble ikke observert eller opplyst om feil/skader på det elektriske anlegget i leiligheten på befaringsdagen.

Takstmannen kan ikke vurdere det elektriske anlegget i sin helhet og takstmannen anbefaler alltid en generell utvidet el-kontroll av anlegget fra en autorisert elektriker. Det må påregnes diverse oppgraderinger av det elektriske i leiligheten. Takstingeniøren anbefaler en utvidet el-kontroll av det elektriske i leiligheten.

Det elektriske anlegget i leiligheten er av eldre og nyere dato.

TG IU: KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:
Utvendig > Bygning generelt
Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft.

Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Såle på ukjent grunn for takstmannen. Det presiseres at undertegnede ikke har foretatt noen geotekniske undersøkelser og derved har begrenset kunnskap til byggets byggegrunn og stabilitet utover eventuelle visuell observasjon som gjelder sprekker og setninger.
Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre.

Yttervegger i murverkskontruksjon, utvendig pusset og malt. Stukkatur og trekningsarbeider på fasade mot gate.
Saltak/Valmet tak i trekonstruksjon antatt tekket med plater.

Adkomst til leiligheten via felles trapperom.

Rapporten begrenser seg til boligen, og det som normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjons- eller andelseier. Normalt utgjør dette alt innenfor seksjonens/andelens vegger. Tilstandsrapporten tar derfor ikke for seg bygningens fellesdeler som for eksempel tak, yttervegger, grunnmur, drenering, og felles tekniske installasjoner. Balkonger/terrasser og vinduer vurderes dersom takstmannen finner det relevant for leiligheten.
Kjøper må forøvrig sette seg inn borettslagets/sameiers vedtekter/årsberetning for utført og planlagt vedlikehold.
Det anbefales å innhente evt. vedlikeholdsplaner/rapporter som omhandler felles bygningsdeler på borettslagets/sameiets bygningsmasse.

Varme og lydisolering er forutsatt utført i hh til byggeårets normer og krav. Eldre bygårder vil alltid ha noe retningsavvik og setninger.

Bygninger/leiligheter kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsnett. Elde og utidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.
Stamme fra byggeår, ved oppussing eller ombygging der konstruksjoner åpnes vil det kunne avdekkes feil og mangler ved bygget/konstruksjonen.

Bygningsdelene er gitt TG ut fra generelle vurderinger og vurdering av levetider på bygningselement. En del bygningselement kan ha generelle levetider helt ned til 15 år (f.eks VVB og andre elektriske komponenter), mens andre bygningsdeler kan ha tilnærmet ubegrenset levetid. TG er satt ut fra en generell vurdering med ønske om å opplyse en kjøper om at det til stadighet må påregnes utbedringer og vedlikehold av en brukt eiendom. Jo eldre en bygning er, jo større tiltak må påregnes (jmf. også innledende tekst i dette dokumentet som forklare mer om TG / tilstandsgrad).

Merk. Det er satt tilstandsgrader på bygningsdeler som er synlig inne i leiligheten, selv om disse mulig kan omfattes av sameiets/borettslagets vedlikeholdsansvar. (F.eks. vinduer, entrédører).

Da dette er et sameie med flere enheter gjøres det ikke undersøkelser av utvendige bygningsdeler som yttertak (inkludert loft), yttervegger, grunn og fundamenter m.m. Sameiet er ansvarlig for felles og utvendig vedlikehold.

***

Innvendig > Andre innvendige forhold
Teknisk anlegg er ikke funksjonstestet på befaring, det ble ikke opplyst om problemer ved teknisk anlegg/ funksjoner i boligen på befaringen.

Stamme fra byggeår, ved oppussing eller ombygging der konstruksjoner åpnes vil det kunne avdekkes feil og mangler ved bygget/konstruksjonen.

OPPSUMMERING AV SELGERS EGENERKLÆRINGSSKJEMA:

Spørsmål 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Monter.
Kommentar: Forrige eier brukte Monter til å installere servant, samt elektrikere til å installere lys.

Spørsmål 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja.
Kommentar: Sett noen kre på badet, sirka 6 måneder siden.

I tillegg til overnevnte opplysninger, sier selger at dimmer på kjøkken av og til er treg.


Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger attestert "ekspedisjonsdokument" på vaaningshus datert 1903.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
Ombygget leilighet. Opprinnelig kjøkken og soverom har bytter plass. Opprinnelig kjøkken blir i dag benyttet som soverom og er omtalt som soverom i rapporten. Det er på et tidspunkt også etablert bad i leiligheten der det på tegninger viser skap. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dagens rominndeling avviker fra opprinnelige byggtekniske tegninger.

Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.

Bad/wc er etablert med blant annet etablering av sluk. Etablering/bytte av sluk i etasjeskille av tre mellom boenheter/brannceller vil i de aller fleste tilfeller medføre at brannskillet brytes og er dermed søknadspliktig hos Plan- og bygningsetaten. Kontroll i sakspapirer og Plan- og bygningsetaten viser at dette ikke er søkt om. Ikke videre vurdert av takstmann.


Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten blir oppvarmet med panelovner, ildsted i stue og gulvvarme på badet.

Selger opplyser om en årlig strømforbruk på ca. 9000 kWh per år. Faktisk forbruk vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 676,- pr.mnd.
Kabel-Tv/bredbånd, betjene andel fellesgjeld, trappevask, vedlikeholdskostnader, driftskostnader, kommunale avgifter, forretningsfører og felles bygningsforsikring.

Faste løpende kostnader
Innboforsikring, felleskostnader og strøm.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameie har følgende lån:

Lånenummer: OBOS03-98207893854
Type: Annuitet
Restsaldo: 382.372,-
Restløpetid: 15 år og 9 mnd
Terminer pr år: 12
Type rente: Flytende
Rente per 31.05.2024: 7,70%

Lånenummer: OBOS05-98208005995
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.022.120,-
Restløpetid: 12 år og 10 mnd
Terminer pr år: 12
Type rente: Flytende
Rente per 31.05.2024: 7,70%

Lånenummer: 3OB980-98207359920
Type: Annuitet
Restsaldo: 372.640,-
Restløpetid: 7 år og 9 mnd
Terminer pr år: 12
Type rente: Flytende
Rente per 31.05.2024: 7,70%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Driftsinntekter for 2023 er på kr. 1 333 941,- og driftskostnader på kr. 874 507,-. Dette gir et årsresultat på kr. 333 874,-.

Sameiet har negativ egenkapital i balansen (udekket tap). Udekket tap betyr at egenkapitalen i selskapet er negativ. Det skyldes at selskapet fra stiftelsen og frem til 31.12. i regnskapsåret, har hatt høyere kostnader enn inntekter. Den manglende likviditeten er finansiert ved låneopptak.

Kommentar til budsjett for 2024
I budsjettet har styret tatt hensyn til kostnader tilknyttet kommunale avgifter, energikostnad, forsikring og lån, samt. øvrige prisendringer knyttet til produkter og tjenester sameiet anskaffer. Dette danner grunnlaget for foreløpig fastsettelse av felleskostnader for 2024. Budsjettet er basert på økning av felleskostnadene med 5% og økning av trappevask samt. lån lik kostnad fra 01.01.2024. For øvrig vises til de enkelte tallene i budsjettet.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: 880465

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 187 593,- Som sekundærbolig Kr. 4 512 852,-

Sameie
Sameie: Sameiet Stensgaten 33,

Sameiet består av 32 seksjoner. Sameiet Stensgaten 33 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 982969190, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune.

KONTAKTINFORMASJON
Styret kan kontaktes per e-post på stensgt33@styrerommet.net. Du kan også komme i kontakt med styret via Vibbo.no.

STYRETS ARBEID
Perioden som har vært:
- Avholdt 8 styremøter.
- Behandlet sak fra Plan- og bygningsetaten, saken endte i vår favør.
- Gått til innkjøp av nye brannslukkere i alle sameiets fellesareal.
- Inngått serviceavtale for brannsikringsutstyr mellom Bsp Parter AS/IF- Sikkerhetsbutikk.
- Behandlet saker og gjort forefallende arbeid i sameiet.
- Gjennomført dugnader, hhv i mai og oktober, begge med påfølgende sosial
sammenkomst.

Iløpet av de siste årene har sameiet gjennomført utskiftning av dører til alle leililigheter, satt opp sykkelskur, branntetting av kjeller, og installert seriekoblede røykvarslere.

Fremtidige planer:
- Revidere sameiets vedtekter.
- Utarbeide en plan for å få vedlikeholdt sameiet på en god måte.
- Videreutvikle HMS-arbeidet.
- Oppgradere oppgangene


Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Ingen styregodkjennelse, kun eierskiftemelding.

Tekniske installasjoner
Sameiet har en avtale med Telia som er leverandør av internett.

Dyrehold
Alle katter og hunder skal registreres. Skjema for registrering utleveres hos styret eller forretningsfører og skal være returnert i utfylt stand til forretningsfører innen 1 (en) måned etter anskaffelse av dyr.

Diverse
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Annet
Leiligheten har blitt oppgradert de siste årene med:

- 2017: Servant og speilskap på bad ble skiftet. Arbeidet ble utført av Montera.
- 2020: Nytt gulv (parkett fra Havwoods)
- 2020: Malte alle overflater og vinduene i stue og på kjøkkenet
- 2024: Ny blandebatteri kjøkkenet – utført av Norsk Rørservice
- 2024: Malt vindu på soverommet

Sikringsordning
Som sikkerhet for fellesutgifter og/eller annet ansvar, forbeholder sameiet seg panterett med kr. 5.000,- i hver seksjon. Sameiet plikter å vike prioritet til etter 90% av senere lånetakster. Denne panterett skal være uten opptrinnsrett.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd
1902/900499-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om benyttelse
OVERFØRT FRA: 0301-216/201
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1936/304197-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
OVERFØRT FRA: 0301-216/201
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1976/501847-4/105 PANTSETTELSESERKLÆRING
BELØP: NOK 5.000
PANTHAVER:Sameiet
Lnr: 1113029
PANTSETTELSESERKLÆRING
UTEN OPPTRINNSRETT
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Utleie
Seksjonene kan fritt utleies, dog kun til boligformål. Et eventuelt leieforhold skal også meldes til styret eller forretningsfører.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.


Regulering
Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-2255 kan sees hos megler.

Reguleringsbestemmelser S-2255 er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

Vernestatus for Stensgata 33C: SEFRAK liste
SEFRAK gir en oversikt over eldre og prioriterte kulturminner i Norge, og er Riksantikvarens verktøy i arbeidet med å kartlegge og verne et utvalg av landets historie. Registreringen fungerer som et varsel om at kommunen bør ta en vurdering av verneverdien før det eventuelt blitt gitt tillatelse til å endre, flytte eller rive.

Pågående saker:
Byggesak- 202308189: Stensgata 33 A - Oppføring av to balkonger. Tillatelse til tiltaket ble gitt den 10.08.2023. Søknaden
omfatter oppføring av to balkonger, inn mot bakgård, på fasade øst og sør i Stensgata 33 A. Det er tidligere oppført 12 tilsvarende balkonger på fasadene. For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202308189

Byggesak- 202451072: Pilestredet 90 B - Bytte av vinduer og fasadeendring. Tillatelse til tiltaket ble gitt den 12.03.2024. Søknaden omfatter fasadeendringer i form av utskifting/etablering/fjerning av vinduer og utvendige dører, samt etablering av balkong. For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202451072

Byggesak- 202310792: Pilestredet 98 - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendring. Tillatelse til tiltaket ble gitt den 09.08.2023. Søknaden gjelder bruksendring med tilhørende fasadeendringer i Pilestredet 98, i bydel Frogner. Rom sist godkjent som husholdningskjeller, brensel, sentraloppvarming, rulleværelse og bryggerhus endres til to kjellerstuer, WC, to bad, kjøkken og gang. Det etableres en ny kjellerdør i fasade nord, mens kjellervinduer mot sør utvides til rømningsvinduer. For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202310792

Reguleringssak- 202207037: Ullevålsveien fra Colletts gate til Ring 2 - Dialogfase -Sykkeltrasé. Hensikten med reguleringsplanen er å oppgradere sykkelfelt i Ullevålsveien til opphøyde sykkelfelt etter Oslostandard for sykkeltilrettelegging. For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207037

Byggesak- 202316569: Thereses gate 8 B - Oppføring av to takarker med en glugge imellom, innbygging av innfelt takterrasse, takoppbygg med terrasse over. Det er gitt rammetillatelse den 16.02.2024. Det søkes om oppføring av to takarker mot gate. Mot bakgård søkes det om endring av takterrasse til takoppbygg med terrasse og bruksendring av areal som tidligere var terrasse.  For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202316569

Byggesak- 202104825: Ullevål - Tiltaksplan uten byggesak - Oppgradering av strømledningsnettet
Vedtaket gjelder for terrenginngrepet i 4 tiltaksområder ved oppgradering av strømledningsnettet som er omsøkt i Plan- og bygningsetatens sak med saksnummer 202104825. Vedtaket skal foreligge på byggeplassen gjennom hele tiltaket. For nærmere informasjon, se plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202104825

Ullevålsveien 114 - 116 - Kirkeveien 153 A-E - Oppføring av boligblokk
Saksnr: 201816745, mottatt 21.11.2018. Saken har status: Mottatt søknad om endring
Det bygges og utvikles i området. Se mer om prosjektet på utvikler og kommunens sider:
https://roislandco.no/boligprosjekter/fagerblom/

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201816745

Reguleringssaker i området:
Den gamle Veterinærhøgskolen på Adamstuen eies av Oslobygg KF og Linstow. Kommunen kjøpte eiendommen som et ledd i å gjøre Oslo til en grønnere, varmere, mer skapende by med plass til alle, målsettinger som deles av Linstow. Nå jobber Oslobygg og Linstow med å utvikle og åpne opp eiendommen, med tjenester og aktiviteter til glede for alle i bydelen. Les mer på kommunens hjemmesider:
https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/utvikling-av-den-gamle-veterinarhogskolen/

Det finnes flere byggesaker på den aktuelle tomten:

Ullevålsveien 72 - Riving av bygg
Saksnr: 202456334

Ullevålsveien 72 - Bruksendring av bygg 2-3 og 4 til kulturformål - Den gamle veterinærhøgskolen
Saksnr: 202452647

Ullevålsveien 72 - Midlertidig bruk av eksisterende bygningsmasse - 13 A, 14 H, 14 S, 15, 22 A, 22 B, 22 C
Saksnr: 202307662

Ullevålsveien 72 - Riving av betongmur
Saksnr: 202301641

Det bygges og utvikles i området. Interessenter bes søke opp saksnummer på Plan- og bygg sine sider for ytterligere informasjon:   https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp

Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere
Saksnummer 201711927, sak mottatt 10.08.2017. Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg (SDL) foreslår å omregulere Lovisenberggt. 15 m.fl. fra allmennyttigeformål, institusjon, sykehus, administrasjon, bolig og friområde til sykehus- og omsorgsformål, undervisning og administrasjon, boliger og bevaring av kultur- og naturmiljø m.m. Hensikten er åsikre funksjonelle utbyggingsvolumer for Lovisenberg iet lengre tidsperspektiv. Planforslagets tørrelseog utnyttelse har utløst kravtil planprogram med konsekvensutredning. Hovedtyngden av ny bebyggelse legges i nord med forbindelser til tilliggende gater og strøk.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 690 000,- (Prisantydning)
kr 80 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 770 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 119 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 770 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 120 750,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 890 750,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 900 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.3 400)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 770 000,-) (Kr.54 855)
Grunnpakke sameie (Kr.16 000)
Tilrettelegging (Kr.16 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.22 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Totalt kr. (Kr.123 455)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
15-24-0155

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sagene & Bjølsen Eiendomsmegling AS
EIE Ullevål & Sagene
Org. nr: 989734598
Maridalsveien 154 A
0461 Oslo
Tlf: 22 02 11 60

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler I Partner Alice Brandwijk

Saksbehandlere
Alice Brandwijk
EIE Ullevål & Sagene
Eiendomsmegler I Partner
Mob: 92 30 18 87 / E-post: alb@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stensgata 33 C
For mer om objektet
Stensgata 33 C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: