Bilde 1 av Turbinveien 18Bilde 2 av Turbinveien 18
Digital salgsoppgave
Turbinveien 18

0195 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker og stilfull 4-roms med herlig balkong på 13 kvm. Garasjeplass, heis og felles takterrasse! Ingen dok.avg
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
70
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
79 m²
Bruksareal (BRA)
85 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
6 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
13 m²
Fellesutgifter
kr 13 120 / Mnd
Prisantydning
kr 4 590 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 1 689 138
Totalpris
kr 6 296 569
Byggeår
2012
Tomt
Fellestomt 8904 m²
Oppdragsnummer
36230584
card-default

Mari Rolfsen Ask

Eiendomsmegler MNEF
Les om Mari
Prisantydningkr 4 590 000,-
Fellesgjeldkr 1 689 138,-
Forkjøpsrettsgebyrkr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 6 296 569
Eiendom
Turbinveien 18, 0195 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 182 Orgnr. 911557800 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 85 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 79 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 6 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 13 kvm

Leiligheten har en praktisk og åpen planløsning bestående av følgende romfordeling: Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong på 13 kvm, flislagt bad, tre gode soverom og innvendig bod på 2 kvm. Videre følger det med en kjellerbod på 5,8 kvm, tilgang til felles sykkelbod og garasjeplass med elbillader.

Takhøyde: Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen til 2,24 meter på bad og 2,49 meter i øvrige rom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

Antall soverom
3

Byggeår
2012

Tomt
Fellestomt 8904 kvm

Prisantydning
4 590 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Fredrik Hansen Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 1 689 138,- pr. 31.12.23 12:00
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.23 12:00

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 590 000,- (Prisantydning)
kr 1 689 138,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 279 138,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 288 319,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 296 569,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 13 120,- pr. mnd.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen blir levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Arnt Kristoffer Sørli Vilde Svendsrud

Beskrivelse
Lekker og stilfull leilighet fra 2012, som er videre oppusset de siste årene. Leiligheten ligger i populære Kværnerbyen, som gir en perfekt kombinasjon av sentrumsnærhet og et urbant, fredfullt bomiljø. Umiddelbar nærhet til daglige nødvendigheter og vakre turområder.

Noen høydepunkter:
  • Lekkert dansk kjøkken oppgradert i 2024
  • Romslig kombinert bad/vaskerom
  • Åpen og lys planløsning
  • Balkong på hele 13 kvm. vendt mot grønt atrium
  • Pene overflater i tidsriktige fargevalg
  • Totalt 3 gode soverom, ett med fransk balkong
  • Innvendig bod på 2 kvm. og kjellerbod på 5,8 kvm.
  • Bred garasjeplass med elbillader via heisadkomst
  • IN- og sikringsordning
  • Ingen dokumentavgift
  • Enkel på/av-kjøring fra ring 3
  • KIWI i tøffelavstand
  • Kort vei til sentrumskjernen med busstopp over veien
  • Felles takterrasse på hele 130m med vidstrakt utsikt!

Parkering
Det følger med en parkeringsplass i felles garasjekjeller merket nr. 176. Eier informerer om at parkeringsplassen er en av de bredere plassene, og at det ble installert elbillader i 2021. Det er montert forbruksmåler på hver enkelt lader slik at en betaler for faktisk forbruk.

Det er godt med gjesteparkeringer i parkeringskjeller mot et mindre parkeringsgebyr, og det leies jevnlig ut parkeringsplasser internt i borettslaget.

Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt, også utover det som er maksimal parkeringstid. Priser for beboerparkering finner du her: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/[gref

Beliggenhet
Kværnerbyen er en voksende boligbydel, og tilhører bydel Gamle Oslo. Området har opplevd stor utvikling de siste årene og har en sentral beliggenhet med kort avstand til sentrum og offentlig transport. Det er også flere grønne områder og parker i nærheten.

I Kværnerbyen finner du alt du trenger i hverdagen, fra dagligvarebutikker som KIWI til restauranter som Kraft Restaurant og Åpent Bakeri som serverer håndverksbakst. Det er også tilgang til tjenester som neglesalongen Nails Spa, trening på FitnessRom og Vitus apotek. Området er omgitt av frodige grøntområder med vannspeil og flere koselige sitteområder i bakgårdene.

Bebyggelse
Hovedsakelig blokkbebyggelse og næring.

Tomt
Fellestomt, 8904 kvm

Felles tomt for borettslaget bestående av beplantning, plen og asfalterte internveier.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Det er flere barnehager å velge mellom i nærområde, blant annet ligger Kværnerbyen Fus, Eitillstad Fus og Kværnerdalen barnehage alle innen en radius på 400 meter. 

Boligen sokner til Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole, begge i kort gangavstand fra boligen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Kværnerbyen ligger urbant og sentralt til i Oslo. Nærmeste buss-stopp er Kværnerbyen, som ligger få minutters gange fra Turbinveien 18. Med buss tar det rundt fem minutter fra Kværnerbyen til Oslo sentrum.

For de som foretrekker å sykle, er det mange sykkelstier og gode sykkelruter i området som gjør det enkelt og trygt å komme seg rundt på to hjul.

Det er enkel på/av-kjøring fra hovedveien/E6, noe som sparer tid og stress i en travel hverdag. Det gjør det også lettere å komme seg ut av byen for helge- eller ferieutflukter.

Fritidstilbud
Det er en rekke parker og fine rekreasjonsområder i gangavstand fra leiligheten.

Svartdalsparken som du finner i under 5 minutters gange er inngangsporten til Alnastien og Svartdalen. Fra Svartdalen kan du ta turen videre opp mot Ekeberg eller turveier mot Østensjøvannet.

Parken er også et svært populært utfartssted for barnehager i nærområdet, spesielt med tanke på det som er igjen av Kværnerfossen. Det er også flere flotte turveier i området som egner seg godt for både jogging og turer med hunden.

Fyrhuset er Kværnerbyens eget kulturhus. Grøntområdet rundt dammen og plassen foran Fyrhuset blir hyppig brukt både av Kværnerby-beboere og av besøkende utenfra. Aktiviteter sommerstid er smårollingenes bading, slikking av sol for de litt eldre og når kvelden lir på er det tid for grilling. Om vinteren er skøyter tingen, og mange små og store har tatt sine første famlende skøytesteg her.

Det er ellers kort vei til treningssenter og idrettshall, samt Jordal sportspark med bl.a. fotballbane, skøytehall, amerikansk fotball og skateanlegg m.m.

Inneholder
Leiligheten er beliggende i byggets 2.etasje med adkomst via felles trappeoppgang og heis. Leiligheten har en praktisk og åpen planløsning bestående av følgende romfordeling: Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong på 13 kvm, flislagt bad, tre gode soverom og innvendig bod på 2 kvm. Videre følger det med en kjellerbod på 5,8 kvm, tilgang til felles sykkelbod og garasjeplass med elbillader.

Entré:
I entréen er det godt med oppbevaringsplass for yttertøy og sko. Entréen ble malt i 2022, og det ble nylig installert nytt dørcallinganlegg med kamerafunksjon og fjernåpning.

Stue:
Lys og koselig stue malt i tidsriktige farger og pent gulv. Her er det gode møbleringsmuligheter med plass til større sofaseksjon, spisebord og annet ønsket tilbehør. Flere god veggflatene gir også mulighet for å plassere kommoder, vitrineskap eller andre ønskelige oppbevaringsmøbler.

Kjøkken:
Lekkert dansk kjøkken videre oppgradert i 2024 med ny benkeplate, større fliser mellom under- og overskap, nedsenket oppvaskkum og kran, samt vannstopper. Utformingen på kjøkkenet gir en sømløs forbindelse mellom kjøkkenet og stuen. Det er rikelig med oppbevaringsplass i skap og på benkflater. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer, inkludert oppvaskmaskin, komfyr og nedsenket platetopp med komfyrvakt fra 2019. Gulvstående kjøleskap medfølger ikke.

Bad:
Baderom fra 2012, pent flislagt med varmekabler for ekstra komfort og downlights i himling som gir en behagelig atmosfære. Innredningen består av vegghengt servantskap, vegghengt toalett og et dusjhjørne med svarte innfellbare glassdører fra 2023. Baderommet er utstyrt med tilkoblingsmuligheter for vaskemaskin og tørketrommel. Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling da våtrommet er bygget som prefabrikkert modul. Det er derfor istedet utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument og inspisert konstruksjonen via luke på soverom. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade.

Balkong:
Fra stuen er det utgang til herlig balkong på hele 13 kvm. Her kan formiddagssolen og grilling nytes i sosiale lag. Balkongen er vendt ut mot grønne og frodige fellesområder. En hyggelig plass med møbleringsmuligheter for lounge, spisebord, grill, solstoler og annet ønskelig utemøblement.

Soverom:
Leiligheten har tre gode soverom, hvor det på hovedsoverommet er utgang til fransk balkong. I 2021 ble det satt inn ny større speilskyvedørsgarderobe fra Garderobemekka og sensorbelysning på hovedsoverommet. De to andre soverommene er også av god størrelse og passer perfekt som gjesterom, barnerom, kontor eller etter eget ønske.

Fellesområder:
Leiligheten har tilgang til vakre og velstelte fellesarealer som inkluderer store, grønne områder med beplantning og hyggelige sittegrupper. I tillegg har beboerne tilgang til en imponerende takterrasse på hele 130 kvadratmeter, som er så lang at den kan kalles en promenade! Lekeplassen utenfor stuevinduet gjør det praktisk for foreldre med små barn å holde øye med de minste mens de leker utendørs.

Byggemåte
Boligbygg fra 2012 over 9 etasjer samt tre underetasjer. Bestående av grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Flatt tak belagt med takpapp, utvendig fasade forblendet med murpuss. Leiligheten har slett entredør med kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdører og vinduer med to-lags glass fra byggeår

Takst/tilstandsrapport begrenser seg til leiligheten, og det som normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjons- eller andelseier. Normalt utgjør dette alt innenfor leilighetens/andelens vegger. Megler og takstmann tar derfor ikke for seg bygningens fellesdeler som for eksempel tak, yttervegger, grunnmur, drenering og felles tekniske installasjoner.

Boder
Innvendig bod i leiligheten på 2 kvm.

Leiligheten disponerer også en kjellerbod merket nr. 146 på 5,8 kvm.

Standard
Oppgraderinger og vedlikehold av eier:
  • 2024: Kjøkkenet ble oppgradert med nye benkeplate, det ble lagt nye fliser mellom under- og overskap, satt inn ny kum og kran, lagt opp nye stikkontakter og installert vannstopper.
  • 2023: Badekar ble fjernet, og det ble satt opp nye dusjvegger. Blandebatteriet og dusjsett ble også byttet. Arbeidet er gjort av eier.
  • 2022: Gang og stue ble malt. Disse er malt i Soothing Beige matt fra Jotun.
  • 2021: Ladeboks ble installert.
  • 2021: Hovedsoverommet ble malt, og det ble satt ny større skyvedørsgarderobe fra Garderobemekka med innmat fra Pax og sensorbelysning fra IKEA. Hovedsoverommet er malt i Industrial Blue matt fra Jotun. 2020: Markise ble montert opp.
  • 2020/2019: Soverommene ble malt. Soverommet til høyre for gangen er malt i gråfargene Comfort Grey matt fra Jotun og Form matt fra Jotun. Barnerommet er malt i fargene Marrakesh matt fra Jotun og Warm Blush matt fra Jotun.
  • 2019: Det ble satt opp komfyrvakt på kjøkken og satt inn ny induksjonsplatetopp.
  • Se boligmappa for dokumentasjon: https://boligeier.boligmappa.no/public/AOR5243/home

Ventilasjon:
  • Mekanisk avtrekk på bad, ventilator med belysning og utkast via kanal på kjøkken, naturlig tilluft i øvrige rom.

Vann og avløp - VVS:
  • Bad og kjøkken: Vannrør av typen rør-i-rør og avløp av typen plast
  • Ny automatisk vannstopper montert 2023
  • Fordelerskap er plassert på bad.
  • Hovedstoppekraner er plassert i fordelerskap.
  • Felles varmtvann.

Overflater:
  • Gulv: Gulvflater belagt med laminat, flis i entré.
  • Vegger: Slett malte veggflater.
  • Innvendige dører: Profilerte innvendige dører
  • Se eget punkter for baderom.

Sammendrag av boligens standard i prosent:
  • TG 0 og TG 1 (Alt i orden) : 89 %
  • TG 2 ( Alder, slitasje, skader mv.): 6 %
  • Tg 3 (Strakstiltak nødvendig): 0 %
  • TGIU (Ikke undersøkt): 5 %

Bemerkninger fra tilstandsrapport som har fått TG2:
  • Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
  • Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 03.02.2014 som omhandler oppføring av blokk. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap er plassert i entré. Leilighet har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 23.05.2013, arbeidene gjelder hele anlegget fra byggeår.
Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 31.10.2019, arbeidene gjelder byttet komfyrvakt.
Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 22.01.2024, arbeidene gjelder 2 stk stikkontakter

Se boligmappa for dokumentasjon på arbeider som gjelder det elektriske anlegget: https://boligeier.boligmappa.no/public/AOR5243/home

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming via radiatorer tilknyttet felles fyringsanlegg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for denne andelen er kr 2552 som belastes med kr 638 i mai, juni, september og november. Eiendomsskatten betales utenom, og inngår ikke i felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 13 120,- pr.mnd.
Internett og TV, renter og avdrag lån, garasje, vaktmester, renhold, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, rehabilitering og vedlikehold av bygninger og fellesområder m.m.

Herav:
  • Garasje: kr.100,-
  • Felleskostnader kr. 3 649,-
  • Kapitalkost. lån (renter og avdrag): kr. 9371,-

Utvidet informasjon rundt felleskostnader:
  • Det er individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) i borettslaget. Dette gir andelseierne mulighet til å nedbetale sin del av fellesgjelden.
  • Kapitalkostnader endres ved renteendring og endringen kommer da som tillegg evt. fratrekk på fakturaen påfølgende måneder. Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode, følge selger.
  • Felleskostnadene økte med 9,2% fra 01.01.24.
  • Borettslaget har avtale med Telia som leverandør av tv og bredbånd. Det er installert fibermodem i samtlige leiligheter.
  • Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Kostanden for innmelding er kr. 500,-. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent inngår i felleskostnadene i borettslaget

Faste løpende kostnader
I tillegg til løpende felleskostnader, tilkommer kostnader for forbruk av strøm, fyring, varmtvann, eiendomsskatt, innboforsikring etc. Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte 4149 kwh for 2022 og 3989 kwh for 2023.

Forbruk av faktisk energiforbruk faktureres månedlig. En kan gjennom app/nettsted følge med på forbruk for bruk av varmtvann og fyring i leiligheten, samt lading av elbil.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, internett og kabel-tv utover grunnpakken osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: OBBK01-98207585068
Lånetype: A
Restsaldo: 248.570.395,-
Restløpetid: 29 år 8 mnd.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 5,25 %
Andel av saldo pr. 01.12.2023: kr.1.689.138,-
Kapitalkostnad lån (renter og avdrag): kr. 9.371,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntektene for 2022 var på til sammen kr. 19.463.911
Driftskostnadene for 2022 var på til sammen kr. 13.420.627
Budsjett for driftskostnader 2023 kr. 1.274.000,-
Budsjett for driftsinntekter 2023 kr. 24.483.000,-

Se årsmøte 2023 for utfyllende regnskapsoppstilling

Forsikring med polisenummer
Tryg forsikring Polisenummer: 6659427

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 741 498,- Som sekundærbolig Kr. 6 617 693,-

Borettslag
Borettslag: Dreieskivakvartalet Borettslag, Orgnr: 911557800

Dreieskivakvartalet borettslag:
  • Dreieskivakvartalet Borettslag er del av Turbinveien 4B-24 eierseksjonssameie. Sameiet består av 266 seksjoner, hvorav 264 er andelsleiligheter og 2 er næringsseksjoner (butikklokale og garasje).
  • Borettslagets parkeringsbehov ivaretas gjennom at det gis bruksrett til garasjeplass i garasjekjeller i Turbinveien 4B-24 Eierseksjonssameie. Garasjeplassene er gjort til tilleggsdeler til borettslagets seksjoner. Det fremgår av egen liste hvilke andeler som er tilknyttet de ulike plassene.
  • Samtlige andeler i borettslaget disponerer en bod hver i Turbinveien 4B-24 eierseksjonssameie. Bodene er gjort til tilleggsdeler til borettslagets seksjoner.
  • Borettslaget har egne avtaler for vaktmestertjenester, renhold og service på heis.
  • Styret kan kontaktes via nettsiden dreieskiva.no, som også inneholder mye nyttig informasjon for beboere.
  • Det finnes også en Facebook-gruppe for felles deling blant beboere, samt sosiale arrangementer som julegrantenning.

Innglassing av balkong:
  • Generalforsamlingen vedtok i 2022 at det tillates individuell innglassing av balkonger under gitte forutsetninger. Tiltaket krever godkjenning av Plan- og bygningsetaten i Oslo. Søknaden ble i første omgang avslått, hvor styret besluttet å klage på vedtaket. Saken ligger nå til behandling hos statsforvalteren.

Nye målere for varme og varmtvann:
  • Våren 2023 startet arbeidet med å bytte ut målere for varmtvann og varme i alle leiligheter. Det er nå mulig å følge faktisk forbruk via app/nettsted.

Intern omsetning av garasje:
  • Styret arbeider med å tilrettelegge for intern omsetning av parkeringsplasser. Dersom det viser seg å være gjennomførbart, og når styret har klart for seg hva som må gjøres av vedtektsendring vil de foreslå dette ved generalforsamling.

Skjeggkre.
  • Styret har hatt dialog med Trygg Forsikring angående observasjoner av skjeggkre i borettslaget i 2021. Saneringen ble gjennomført i alle oppganger hvor det hadde blitt observert skjeggkre. Nesten alle leilighetene som var planlagt ble besøk, samt alle fellesarealer inkludert garasjeplan i U3, bodområder i alle etasjene og trappeløp for å gjennomføre behandling. Selger opplyser i egenerklæring at det ble gjort observasjoner i bygget, men aldri i deres leilighet.

Forretningsfører
Obos Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes.

Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt, med meldefrist 29.01.2024. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Kostanden for å forhåndsvarsle forkjøpsrett tilfaller kjøper av leiligheten, gebyret er inntatt i annonsert totalkostnad for leiligheten.

Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Diverse
Følgende løsøre og tilbehør følger med ved handelen:
  • Integrerte hvitevarer på kjøkken
  • Alle garderobeskap
  • Fastmonterte møbler

Medfølger ikke:
  • Kjøleskap
  • Tørketrommel og vaskemaskin
  • Fryser i bod
  • Fastmontert støvsuger i bod
  • Lampe over spisebord

For øvrig gjelder listen "oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Grunnboken er hentet ut: 18.11.2023.

2006/471398-1/200 - Utbyggingsavtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune Bymiljøetaten Div Samf.
Offentlig veianlegg.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 222
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/117060-1/200 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Elvia AS
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 222
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/117088-1/200 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Elvia AS
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 222
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/219919-2/200 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 224
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 226
Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 222
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/219919-5/200 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 224
Bruksrett til 13 plasser til biloppstilling i garasjekjeller
Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 222
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/219919-5/200 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 226
Bruksrett til 36 plasser til biloppstilling i garasjekjeller
Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 222
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/219919-6/200 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 40, 212, 214, 216, 2017, 2018 Snr. 1-7, 226
Rett til bruk av felles gangareal
Gjelder også for senere utskilte parseller
Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 222
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/746826-1/200 - Pantedokument  
Beløp: NOK 267.876.000
Panthaver: OBOS BBL. org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/746836-1/200 - Pantedokument  
Beløp: NOK 114.804.000
Panthaver: Andelseierne I Fellesskap Jfr. Brl § 2-11, 1. Ledd. Lnr: 10055391
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/746836-2/200  ** Prioritetsbestemmelse  
Veket for: Pantedokument 2013/746826-1/200

Grunndata:
13.05.2013 - Dokumentnr: 383073 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 70
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 79/26709

2013/964253-2/200 - ** Reseksjonering  
Bytte av tilleggsareal i form av boder

2015/516799-1/200   ** Reseksjonering  
Deler av fellesareal på grunn legges som tilleggsdel grunn til snr. 29
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettingheter på andre eiendommer:
2014/36115-2/200 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 40, 212, 214, 216, 2017, 2018 Snr. 1-9, 226 Snr. 1- 266, 223, 224, 226.
Gjelder gangareal
Gjelder fremtidige utskilte parseller
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

2015/371850-1/200 - Bruksrett
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 236 Bnr: 212, 216, 217, 218 Snr: 1-7, 222 Snr. 1 -266, 223 - 229, 230 Snr: 1 - 6, 236 - 240.
Bruksrett til utendørs amfi

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan s-4198 med tilhørende reguleringsbestemmelser

For kommuneplan Oslo 2015-2030 og interaktivt reguleringskart se lenke: file:///X:/ProgramData/Webmeglerdok/doc/2023/36/5/10930765_1.pdf

For endret reguleringsplan med reg.best. for Kværnerområdet i Lodalen gnr./bnr. 236/40, 44, 52 og 233/270 av 07.12..2005 se lenke: file:///X:/ProgramData/Webmeglerdok/doc/2023/36/5/10930767_1.pdf

Enebakkveien 69.
Det er et vedtatt byggesak i bystyret om bygging i Enebakkveien 69. Klagefristen var 13.11.2023 og vedtaket er påklaget og skal klagesaksbehandles hos Statsforvalter. Bygging vil eventuelt være i nabo-bygget, og kan medføre endringer i eiendommens omgivelser. For mer informasjon se saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten, saksnummer 200705311. https://www.oslo.kommune.no/etater-foretak-og-ombud/eiendoms-og-byfornyelsesetaten/kunngjoringer-fra-eiendoms-og-byfornyelsesetaten/enebakkveien-69-oppstart-av-forhandlinger-om-utbyggingsavtale[gref

https://www.aftenposten.no/oslo/i/4oAnx9/etter-16-aar-med-motboer-er-det-omsider-groent-lys-det-skjedde-i-bystyrets-aller-siste-moete

Brynsbakken - Kapasitetsøkende jernbanetiltak
Bane NOR har startet arbeidet med ny reguleringsplan for Brynsbakken-prosjektet, som skal gi økt kapasitet for togtrafikk i Osloregionen. Det første som skal gjøres er å bestemme hva som skal utredes. https://www.banenor.no/prosjekter/alle-prosjekter/kapasitetsokning-i-brynsbakken-i-oslo/ny-reguleringsplan-brynsbakken/

Arnljot Gellines vei 1 - Oppføring av boligblokk
Nybygg av leiligheter (blokk) som består av en bygning i Oslo med 22 leiligheter på 8 etasjer hvor den ene etasjen er under bakken. Selve byggingen startet Juli 2021 med en beregnet byggeperiode på 24 måneder

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 590 000,- (Prisantydning)
kr 1 689 138,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 279 138,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 288 319,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 296 569,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke (uten look) (Kr.18 400)
Provisjon (Kr.44 653,97)
Tilrettelegging (Kr.18 900)
Overtakelse / Visningshonorar (ink. 2 visninger) (Kr.11 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.18 798,60)
Grunnpakke borettslag (Kr.12 966)
Oppgjør (Kr.6 500)
Foto (Kr.4 175)
Gebyr utlysing forkjøpsrett (Kr.7 981)
Totalt kr. (Kr.143 374,57)

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0584

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Mari Rolfsen Ask

Saksbehandlere
Mari Rolfsen Ask
EIE Sandvika
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 47 37 48 43 / E-post: mra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Turbinveien 18
For mer om objektet
Turbinveien 18

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: