Bilde 1 av Vestaveien 39 BBilde 2 av Vestaveien 39 B
Digital salgsoppgave
Vestaveien 39 B

1476 RASTA • Lørenskog kommune

Prisantydning

kr 12 100 000

Omkostninger: kr 103 740Totalpris: kr 12 203 740
Nyoppført, lekker og innflyttingsklar enebolig med garasje, 2 bad, stor takterrasse og solrik hage.
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
173 m²
Bruksareal (BRA)
173 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
26 m²
Prisantydning
kr 12 100 000
Omkostninger
kr 103 740
Totalpris
kr 12 203 740
Byggeår
2024
Tomt
Eiet tomt 1053 m²
Matrikkel
knr. 3222, gnr. 104, bnr. 79, snr. 2
Oppdragsnummer
71240091
card-default

Silje Dammen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Silje
Visninger
Søndag 05. mai
16:30 - 17:30
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 12 100 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
2,5% dokumentavgiftkr 102 500,-
  
Totalpris kr 12 203 740
Standard

Dette er en flott og innholdsrik enebolig med en god planløsning. Her får du gleden av en nyoppført bolig fra 2024 med svært høy standard og materialvalg, takterrasse, herlig hage og terrasseplatting samt enkeltgarasje og biloppstillingsplass på tomten. I denne boligen kan man leve gode, rike liv i et meget trivelig, rolig og barnevennlig villaområde med nærhet til det du trenger i hverdagen.


Kjelleretasje:


Entré:

Her i Vestaveien 39B vil du oppdage at det er godt å komme hjem, og godt å komme på besøk! Her møtes du av en lys og praktisk hall med god plass til garderobeskap, knagger, sittebenk mm. Entréen gir umiddelbart et godt førsteinntrykk av boligen og den gode standarden med flotte 60x60 fliser på gulv og gulvvarme samt malte, glatte veggflater. Fra entréen er det tilgang til boligens vaskerom, kjellerstue og trappen opp til resten av boligen.


Kjellerstue:

Boligen har en kjellerstue med plass til sofagruppe, tv-møblement og lignende. Kjellerstuen er godkjent for varig opphold og kan benyttes som soverom dersom det er behov for dette i stedet. I tilknytning til stuen finner du et av boligens to bad, i tillegg til at stuen har egen inngangsdør.


Bad:

I etasjen, innenfor kjellerstuen får du gleden av et lekkert baderom med grå 60x60 fliser og varme i gulv. Baderomsinnredningen består av helstøpt servant på underskuffer og speil på overside. Videre er det vegghengt toalett og dusjhjørne med svingbare dører, i tillegg til mosaikkfliser på 5x5 i dusjsonen som gir et flott uttrykk. Opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.


Vaskerom:

Ved entréen ligger boligens vaskerom plassert. God plass til å henge opp tøy til tørk. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Varmtvannsbereder på 200 liter blir plassert her. 60x60 fliser i rommet. Innenfor vaskerommet er det også en innvendig bod for oppbevaring.


1. Etasje (hovedetasjen):


Stue/kjøkken:

Ta trappene opp og du kommer til boligens hovedetasje. Her vil du legge merke til alle de store vindusflatene fra alle sidene som gir godt med naturlig lys og en god atmosfære. Naturlig stuesone med plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Det er også naturlig plassering for spisebord. Her kan du invitere venner og familie til hyggelige lag. 1-stavs eikeparkett på gulv og malte overflater er også gjennomgående for boligen.


Lekkert Norema-kjøkken med i en mellomgrå farge. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys medfølger ved salg. Her får du godt med skap- og benkeplass. Vindu langs kjøkkenbenk gir godt med lys, i tillegg til hyggelig utsyn mens du lager dagens måltid. Fra oppholdsrommet er det utgang til terrasseplatting med hage.


Hovedsoverom:

Boligens hovedsoverom er plassert i denne etasjen. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og oppbevaringsløsninger. Soverommet er vendt mot rolig nabobebyggelse, så her er alt lagt til rette for en god natts søvn.


Bad:

I tilknytning til oppholdsrommet ligger baderom nr to, som i likhet med det andre har lekre filskombinasjoner og har varme i gulv. Baderomsinnredningen består av dobbelservant på underskuffer og med speil på overside. Videre er det vegghengt toalett og dusjhjørne med svingbare dører. Downlights i himling.


2. Etasje:


Stue:

I øverste etasjen finner du boligens andre stue. Dette er et rom med flere muligheter - om det er ønskelig å ha tv-stuen her oppe eller en egen stue/etasje for barna. . Her er det pipe klar for montering av ildsted om ønskelig. Utgang til boligens takterrasse på 26 kvm som gir gode solforhold og flott utsyn.


Soverommene:

Tre soverom vegg-i-vegg med hverandre som har plass til seng, nattbord, kontorpult og lignende. Perfekt som barnerom, eventuelt gjesterom. I likhet med hovedsoverommet er rommene vendt mot rolig nabobebyggelse.


Uteområde:


Enkeltgarasje:

Med boligen får du en integrert garasje hvor du hver dag, hele året vil kunne kjøre ut og møte dagen i varme biler og slippe skraping av is. Garasjeporten åpnes enkelt med portåpner.


Hage:

Her er alt lagt til rette for å tilbringe dagene ute i den solrike hagen med treplatting. Videre er det plass til sittegrupper, grill, beplantning mm. Det er både utekran og utebelysning. Svært barnevennlig og praktisk.



Tilstandsrapport og byggemåte

Prosjekteres og utføres iht. TEK17.


Gulv:

I rom med parkettgulv, leveres en 1-stavs eikeparkett som standard. Parkettgulv leveres av Floor Factory Oslo AS

I bad/WC og vaskerom leveres lysegrå fliser i format 60x60. Det leveres mosaikk i dusjsone 5x5.

I inngangsparti/ entré leveres 60x60 lyse fliser.

Alle fliser leveres av Fagflis.


Vegger:

Innvendige vegger er av gips og sparkles og males i standard lys farge.

Det vil kun være mulig å ha 1 farge per rom som tilvalg.

Det kan forekomme lokale kasser og sjakter for tekniske installasjoner.

I bad leveres fliser på vegg i størrelse 60x60 cm samme utførelse som på gulv (med mosaikk i gulv for dusjsone 5x5) Hjørnelister benyttes der det er hensiktsmessig.

Vegg og himling i garasje males ikke og leveres sparklet.

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette kan medføre sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater og glipper mellom tak/list kan forekomme.


Himlinger:

Alle himlinger leveres med sparklet og hvitmalt gips.

Himling i garasje males ikke.


Listverk:

I rom med parkett leveres hvite gulvlister. Gerikter rundt dører samt gulvlister og himlingslister leveres ferdig malt fra fabrikk.

Ved montering av listverk må synlige spikerhoder og sagsnitt påregnes. Det må påregnes bevegelser i materialet etter montering.


Vinduer og terrassedører:

Vinduer er innad slående, utadslående eller med fast karm. Vinduer og terrassedører leveres malt i mørk farge både utvendig og innvendig.

Nye vinduer med god isolasjonsverdi gir mindre kaldras og dugg på innsiden av vinduene, men de kan gi noe mer utvendig kondens ved enkelte klimatiske værforhold.


Innvendige dører:

Innvendige dører leveres i hvit utførelse.


Utgangsdør:

Ytterdører leveres med FG-godkjent lås i tilnærmet farge som vinduer.


Pipe/ildsted:

Det levers pipegjennomføring. (peis leveres ikke)


Sanitærutstyr:

Vegghengte toaletter.

Dusjvegger leveres i herdet glass.

Varmtvannsbereder 200 liter leveres i vaskerom/teknisk rom

Det leveres 1 stk. frostsikkert vannuttak på yttervegg.


Baderom:

Det leveres baderomsmøbler fra Viking Bad med bredde i henhold til tegninger.

Avvik mellom tegning og leveranse kan forekomme.

Servant med skuffer under og speil over innredning.

Elektrisk oppvarming av flislagt baderomsgulv.

Downlights leveres i henholdt til el.plan.


Kjøkken:

Kjøkkeninnredning type Norema, Parallell i mellomgrå farge. Det er avsatt en ramme på kr. 120.000, - inkl. mva.


Garderobe:

Det kan leveres garderobe.


Takhøyde:

Generell takhøyde på 2,4 meter. Skrå himling i 3.etg.

Nedforing av himling i alle bad/wc, boder og vaskerom må påregnes. Også lokale nedforinger kan forekomme. Kasser til tekniske installasjoner kan forekomme og må påregnes.


Trapper innvendig i bolig:

Innvendig trapp med hvitmalte vanger og håndløpere, trinn i Eik.


Innvendig garasje:

Bolig med enkel innvendig garasjeplass, leveres med en innvendig bredde på ca. 2,7m og åpningbredde på ca. 2,5m

Det monteres leddet garasjeport med motordrift. Tilnærmet farge på garasjeport som utvendige vinduer. To portåpnere til garasjeport med sikkerhetslås. Dekke i garasje utføres i støp og ubehandlet.

Veggene i garasje er av gips. sparklet skjøter. Lokale nedforinger kan forekomme. Kasser til tekniske installasjoner kan forekomme og må påregnes.

Forskallingsplater etter støp av ringmur beholdes. Det må påregnes sprekker i platene.


Generelt:

Vegger består av stenderverk av tre kledd med gips. Alle innervegger i lett konstruksjon leveres med isolasjon. Rom med downlights og/eller tekniske føringer har nedforet gipshimling, eventuelt innkassing av tekniske føringer.

Både nedforet gipshimling og eventuell innkassing er sparklet og malt. Disse er ikke anmerket på tegning og tilstrebes anlagt på en hensiktsmessig måte.

Det gis ingen garanti mot kvistgulning på ferdigmalte produkter.

Brannslukningsutstyr i henhold til forskriftskrav (pulverapparat).

Boligene leveres i byggrengjort stand, noe ettervask må påregnes.

Endringer og tilvalg i forhold til denne leveransebeskrivelse må avtales skriftlig og godkjennes av selger og entreprenør, og være i henhold til avtalt tidsplan.


UTVENDIG:


Grunnmur:

Grunnmur i sprøytebetong med isolerte støpte kjellergulv. Grunnmursplast og grunnmursisolasjon som avsluttes over terreng. Radonsperre i sålen under hele boligen.

Utbyggers fasadetegninger og utomhusplan ligger til grunn for hvordan terrenget utføres rundt boligene. Grunnmur og støttemurer som produseres i sprøytebetong leveres med ruglete og ikke plane/ glatte overflater. Det må derfor regnes med at synlige avslutninger, som f.eks. ender/avslutninger mot terreng og topp stedvis kan være ujevne og med støpesår.

Forskallingsplater etter støp av ringmur beholdes. Det må regnes med sprekker i platene.


Vegger og tak:

Isolerte yttervegger av tre. Ytterveggene består av bindingsverk. Fasadene har liggende kledning. Utvendig panel leveres malt ett strøk i mørk farge eller tilsvarende.

På balkonger leveres impregnert terrassegulv. Takterrasse leveres med impregnert tremmegulv Rekkverk og håndløper utføres i impregnert tre.

Yttertak leveres med betongtakstein eller asfaltpapp og lignende.

Det leveres stigtrinn for feier. Det monteres snøfanger.

Takstein og asfaltpapp og lignende leveres i sort utførelse. Takrenner og nedløpsrør i sort utførelse.


Postkasser:

Det leveres 1 stk. postkasse.


FELLESANLEGG


Utomhus:

Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan i prospektet. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til beplantning, utforming og materialvalg.

Alle gang- og kjøreveier singles. Grøntområder opparbeides med matjord

Endelige høyder og nivåer på terreng bestemmes av selger. Støttemur(er) føres opp der dette ansees nødvendig av selger.

Seksjonering av eiendommen ligger vedlagt prospektet.


Renovasjon:

Det vil bli avsatt plass for felles renovasjonsløsning for sameiet. Det er opp til

kjøper/sameiet å selv inngå avtale med renovasjonsetaten når boligen er tatt over.



Arealer

Totalt bruksareal: 173,3 m²

- BRA-i: 173,3 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 26,0 m²



Arealbeskrivelse

Hus B: Enebolig med garasje, biloppstillingsplass, uteplass og takterrasse.

BRA: 173,3 kvm.

1.etg: BRA-i: 66,3 kvm. Garasje, entré, vaskerom, bod og kjellerstue med bad og egen inngang.

2. etg. BRA-i: 67,7 kvm. Stue og kjøkken med utgang til hage, hovedsoverom og bad.

3.etg. BRA-i: 39,4 kvm. Tre soverom og loftstue med utgang til takterrasse.

Takterrasse: TBA 26 kvm. (Inngår ikke i BRA).


Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.


Det gjøres oppmerksom på at boenhetens totale BRA er større enn summen av arealene fra hvert enkelt rom. Dette skyldes at boenhetens totale BRA også inneholder/medtar arealer for innvendige vegger.



Elektrisk anlegg

De elektriske installasjonene blir utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter og normer.



Oppvarming og energimerking

Oppvarming:

Boligene oppvarmes elektrisk med varmekabler og panelovner (Panelovner leveres ikke).

Det leveres elektrisk oppvarming av gulv i gjestetoalett/WC, alle bad/WC, rom med flislagt gulv og underetasjen.


Ventilasjon:

Boligene får balansert ventilasjonsanlegg i henhold til forskriftskrav. Plassering bestemmes endelig av selger etter detaljprosjektering, men antas plassert i Bod/teknisk rom eller i garasje. Ved plassering i garasje må det påregnes at aggregatet krager ut over biloppstillingsplass.


Se byggeteknisk beskrivelse/ leveransebeskrivelse for mer detaljer.


Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget



Tekniske installasjoner og VVS

TV/bredbånd:

For TV/bredbånd legges trekkerør frem til stolpe/tilknytningspunkt ved vei. Det leveres fremføring i form av trekkerør (uten kabel) for TV-data punkt til boligen. Kjøper må selv sørge for bestilling/tilknytning/abonnement av TV, internett, telefon og fibernett eller tilsvarende. Kapasitet/ledig punkt må selv avklares av kjøper med leverandører.


Vann og avløp:

Alle vannledninger til tappesteder er rør-i-rør system. Plassering av rør-i-rør koblingsskap til den enkelte bolig bestemmes av selger under detaljprosjekteringen. Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det kan bli etablert kumlokk på privat uteareal i forbindelse med overvann, vann og kloakk. Det er ikke anledning til å flytte på avløp og vanntilførsel i boligene.


Brann:

Det monteres trådløse røykvarslere og pulverapparat i henhold til forskriftskrav.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.



Tomten

Ca. 1053,00 m² eiet


Opplyst areal er kun en ca. angivelse da tomten ikke er oppmålt, og endelig størrelse kan avvike fra det som er opplyst. Kjøper må som følge av dette akseptere avvik på tomtestørrelsen. Eksakt tomteareal vil først fremkomme etter sammenføying/fradeling, og når endelig oppmåling er utført av kommunen. Selger forbeholder seg retten til å utføre tomtefradeling ut fra det som vil være hensiktsmessig. Tomten disponeres av seksjonseierne i henhold til seksjonsbegjæring og/eller eierseksjonssameiet sine vedtekter. Selger ferdigstiller alle uteareal iht. til leveransebeskrivelse. Fellesarealer leveres ferdig opparbeidet og beplantet i henhold til situasjonsplan datert: 26.09.2023.


Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan i prospektet. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til beplantning, utforming og materialvalg.

Alle gang- og kjøreveier singles. Grøntområder opparbeides med matjord

Endelige høyder og nivåer på terreng bestemmes av selger. Støttemur(er) føres opp der dette ansees nødvendig av selger. Seksjonering av eiendommen ligger vedlagt prospektet.


Renovasjon:

Det vil bli avsatt plass for felles renovasjonsløsning for sameiet. Det er opp til kjøper/sameiet å selv inngå avtale med renovasjonsetaten når boligen er tatt over.


Ved overtakelse kan det gjenstå mindre utvendige og/eller innvendige arbeider. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.


Overtakelse av boligen kan ikke nektes av kjøper selv om utomhusarealer ikke er ferdigstilt. Hvis deler av utvendige arbeider ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, skal manglende ferdigstilte arbeider anmerkes i overtakelsesprotokoll. Det gjøres oppmerksom på at leveransebeskrivelsen/ utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert, og at endringer vil kunne forekomme.


Dersom det avdekkes mangler ved boligen på overtakelsestidspunktet, kan kjøper velge å holde tilbake deler av kjøpesummen som sikkerhet for krav mot selger som følge av manglene. Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene. Tilbakehold skal protokollføres på overtakelsesprotokollen eller på annen måte skriftlig varsles eiendomsmegler og selger før hjemmelsovergang.


Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.


Kjøper er innforstått med at utomhus - avhengig av årstid - vil kunne bli ferdigstilt og overtagelsesforretning avholdt helt eller delvis etter kjøpers overtagelse av boligen.



Parkering

Garasjer er grovsparklet/ skjøter er sparklet.



Diverse

Garantier

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse. Dersom avtale om salg inngås innen 6 måneder etter ferdigstillelse og selger opptrer som ledd i næringsvirksomhet, skal selger stille garanti for oppfylling av avtalen jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtagelse, og minst 5 % av kjøpesummen i fem år etter overtagelse



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.


Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.



Områdebeskrivelse

Husene ligger i et sentralt, attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Fra boligene er det gangavstand til det aller meste som barnehager, skoler, kollektivtransport, kjøpesenter og verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ.

Handlingen får du unnagjort på Meny på Rasta, Joker Visperud og Rema 1000 Skårer.


Lørenskog Storsenter Triaden, Metro og Strømmen Storsenter - sistnevnte med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.


Den nærmeste bussholdeplassen er Røykås, kun 170 meter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.


Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka med flere bade/fiskevann og flott turterreng.

Losby besøksgård og kafé, ligger også i nærheten. De besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane.


I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med Big jump, samt langrennsspor på nærmere 2 km og et fantastisk lekeområde.


Det er rikelig med gang/sykkelveier og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer.


Lørenskog Hus ligger i sentrum og byr på kino, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, søndagsåpent bibliotek, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsalg/galleri m.m.


Fra eiendommen er det gangavstand til Rasta barneskole (1-7 kl.) Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert veiledende inntaksområder for hver barneskole.


Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs. Universitet OsloMet ligger på Kjeller og har et bredt studietilbud.



Eiendomsskatt

Det er ikke innført eiendomsskatt i kommunen.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter vil faktureres fra kommunen, etter den til enhver tid gjeldende takst. Kommunale avgifter inkluderer avløp, vann, renovasjon og feiing.


Kommunale avgifter var på 30.924,65,- i 2023 fordelt på alle tre husstandene.



Fellesutgifter

Det er ikke lagt opp til fellesutgifter. Dette blir opp til de nye eiere å etablere.


Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk.


Faste løpende kostnader

Ut over kommunale avgifter må kjøper må påregne kostnader til:

- TV og internett.

- Evt. Snøbrøyting.

- Hus forsikring/innboforsikring.

- Privat strømforbruk.

- Andre normale utgifter.


Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte.



Andre løpende kostnader

I tillegg til kommunale avgifter må kjøper belage seg på følgende løpende utgifter:

Kostnader knyttet til strømforbruk og nettleie.

Årlig forsikringspremie.

Årlig vei-/brygge-/velavgift.

Kostnader knyttet til kabel-tv og internett.


Utgiftene vil variere etter den til enhver tid eiers forbruk. Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Øvrige kostnader må kjøper undersøke selv.


Denne listen er ikke uttømmende.



Forsikring

Selger forsikrer eiendommen i byggeperioden. Etter overtakelse vil kjøper står selv ansvarlig for å tegne nødvendige forsikringer, herunder villa- og innboforsikringer.



Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt da bygget er nytt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.


Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.



Sameiet

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie som reguleres av Eierseksjonsloven, samt vedtekter. Som hovedregel vil den enkeltes sameieeierbrøk fordeles etter bruksareal (BRA) for den enkelte leilighet. Det gjøres oppmerksom på at ingen, verken direkte eller indirekte, kan erverve mer enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet.


Selger eller selgers representant vil besørge stiftelsen av eierseksjonssameiet. Kostnadene for stiftelsen, samt videre forvaltning på vegne av sameiet, vil påhvile de til enhver tid eiere i sameiet. Alle sameiere forplikter seg til å respektere sameiets rettigheter og plikter - herunder styrevedtak, ordensregler, vedtekter m.v.


Utkast til vedtekter følger vedlagt som en del av prospektet. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektene som grunnlag for handelen. Kjøper er kjent med at utkastet kun er veiledende og aksepterer at utkastet vil kunne bli endret i forbindelse med sammenføying/seksjonering/fradeling og overtagelse av boligen. Eventuelle ønskede endringer kan skje i henhold til vedtektene på senere generalforsamlinger.


Kjøper vil ha rett og plikt til å være medlem av eierseksjonssameiet.


Seksjonering kan ta noe tid som følge av lang saksbehandlingstid i kommunen og vil muligens først være klar en tid etter overtakelse. Kontakt megler for nærmere opplysninger dersom leiligheten eventuelt skal selges før seksjonering er gjennomført. Selger står fritt til å endre seksjonsnummer i prosjekteringsprosessen, og det tas forbehold om eventuell endring av antall seksjoner.


Det er ikke inngått en avtale om forretningsførsel på veiene av sameiet da det kun er tre seksjoner. Det er ikke lagt opp til ekstern forretningsførsel i sameiet. Det er opp til nye eiere å etablere et styre i sameiet. Stipulering av budsjett samt stifting av sameiet anses ikke som eiendomsmegling og omfattes dermed ikke av den sikkerhetsstillelse / ansvarsforsikring som gjelder i eiendomsmeglingsloven.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Utbygger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt.


Det er avvik på seksjoneringstegninger og de tegninger som det blir søkt ferdigattest på. Boligene stemmer med som byggesøkes. Avvikene går ut på innvendig planløsning og fasaden. Fotavtrykket og størrelsene er det samme som på seksjoneringstegninger.



Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Røykås – Søndre del, del II, planid. 41-4-05 II, vedtatt 16.06.1982. Den største delen av eiendommen (1015 m2 ) er avsatt til frittliggende småhusbebyggelse. En mindre del av eiendommens sørlige område (37 m2 ) er avsatt til turvei. Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven, og interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.


Området ligger under vedtatt kommuneplan 2023-2035, 15.03.2023 for kommunen. Kommuneplanens arealdel, med retningslinjer og bestemmelser kan fås etter henvendelse til megler.



Vei, vann og kloakk

Boligene vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


1960/1838-2/8 22.06.1960 BEST. OM ADKOMSTRETT RETTIGHETSHAVER:

KNR: 3222 GNR: 104 BNR: 212

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Overført fra: KNR: 3222 GNR: 104 BNR: 79


1974/2704-1/8 15.05.1974 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Overført fra: KNR: 3222 GNR: 104 BNR: 79


1974/3188-1/8 07.06.1974 ERKLÆRING/AVTALE

Bestemmelse om benyttelse

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Overført fra: KNR: 3222 GNR: 104 BNR: 79


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Boligen har bare én boenhet og ingen separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 12 100 000,-

Andel fellesgjeld kr ,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 102 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 12 203 740,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.




Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,250 % av salgssummen inkl. mva


Tinglysning av sikringsobligasjon, innhenting av informasjon fra kommunen/forretningsfører, innhenting av grunnbok og servitutter og eierskiftegebyr (evt. eierskiftegebyr for garasje kommer i tillegg).: 15 500,00

Arbeid med klargjøring av salget, tilgang til interessent database, lovpålagt forsikring og startkostnad for opprettelse av oppdraget, samt utarbeidelse av salgsoppgave.: 14 900,00

Premium foto, interiørveiledning, annonsering på finn.no med annonsepakke Large, ukens bolig på Finn.no i 7 dager, eie.no med digital salgsoppgave, digital markedsføring med EIE look og nabolagsprofil.: 31 000,00

Premium foto, interiørveiledning, annonsering på finn.no med annonsepakke Large, ukens bolig på Finn.no i 7 dager, eie.no med digital salgsoppgave, digital markedsføring med EIE look og nabolagsprofil.: 26 500,00

Foto, annonsering på finn.no og eie.no med digital salgsoppgave.: 24 000,00

EIE look +: 8 000,00

Inkluderer kjøring til og fra samt 1 time visning.: 3 450,00

Overtakelseshonorar: 3 450,00

Sletting av panteheftelser, tinglysing, kontroll av legalpant samt gjennomføring av oppgjør.: 7 900,00

Meglerhonorar og utlegg trekkes direkte fra oppgjøret på oppgjørsdagen.: 3 500,00

Salgsoppgave på papir: 4 000,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240091

Ansvarlig megler: Silje Dammen


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Vestaveien 39 B
1476 RASTA
Vestaveien 39 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: