Bilde 1 av Gimsevegen 21/23Bilde 2 av Gimsevegen 21/23
Digital salgsoppgave
Gimsevegen 21/23

2387 Brumunddal • Ringsaker kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

ØSTBRUMUND - Usjenert eiendom med småbrukspreg på 20 mål. To bolighus og godt tilrettelagt for hundehold.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
198 m²
Bruksareal (BRA)
212 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
14 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
9 m²
Kommunale avgifter
kr 1 097 / Mnd
Prisantydning
kr 3 190 000
Omkostninger
kr 103 750
Totalpris
kr 3 293 750
Byggeår
1963
Tomt
Eiet tomt 20259 m²
Oppdragsnummer
22230122
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
Prisantydningkr 3 190 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Dokumentavgiftkr 87 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 3 293 750
Eiendom
Gimsevegen 21/23, 2387 BRUMUNDDAL

Matrikkel
Gnr. 81 Bnr. 2 i Ringsaker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 212 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 198 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 14 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 9 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
Det er ukjent byggeår for begge boligene på tomten. Vi viser til brev fra kommunen hvor det kommer frem at det som i dag er hovedhus ble ferdigstilt ca. 1963.

Tomt
Eiet tomt 20259 kvm

Prisantydning
3 190 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Magnus Karlstad Takstdato: 11.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 87 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 88 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 278 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 293 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 160 pr. år

Eier
Tonje Buljo

Parkering
Godt med parkeringsmuligheter på egen tomt.

Beliggenhet
Eiendommen har en rolig og fin beliggenhet i Øst Brumund. Fra boligen er det ca. 11 km til Brumunddal sentrum. I sentrum er de fleste servicefasiliteter man trenger i hverdagen. På sommerhalvåret er det opplegg på Torget, med både konserter, loppemarked og matarrangement. På vinterstid er det en fantastisk julegate og skøytebane. Det er flere hyggelige kaféer og spisesteder i sentrum.

Like utenfor sentrum er populære Mjøsparken. Her er det lekeplass, skatepark, minigolf, sandstrand, uteservering m.m.

Området er kjent for sitt fine område i naturskjønne omgivelser. Her bor du i umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter og et fantastisk løypenett.

Tomt
Eiet tomt, 20259 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

I henhold til vedlagte gårdskart består tomten av 4,8 daa fulldyrka jord, 11,4 daa produktiv skog og 4,1 daa bebygd.

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsgrensene i grunnkart er merket som mindre nøyaktig. En del av uthus ved utleieboligen ligger utenfor oppmerket eiendomsgrense.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Hovedhus:
Kjeller:
BRA 51 m²
- BRA-i 51 m²: Fem boder og uinnredet gang.

Første etasje:
BRA 90 m²
- BRA-i 90 m²: Stue, kjøkken, bad, gang, entré og to soverom.

I tillegg terrasse (TBA) på 9 m².

Utleiebolig:
Første etasje:
BRA 57 m²
- BRA-i 57 m²: Stue, kjøkken, bad, entré, kontor og ett soverom.

Arealet i kjeller i utleiebolig måles til 7 m² (ALH), men grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal.

Anneks:
BRA 14 m²
- BRA-i 14 m²

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Magnus Karlstad (Anticimex):
Hovedhus: Boligbygg fra ukjent årstall, tilbygget i 2008. Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn samt krypekjeller under deler av boligen. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Utleiebolig: Boligbygg fra ukjent årstall. Grunnmur av lettklinkerblokker og naturstein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med jordkjeller samt krypekjeller under deler av boligen. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Bad hovedhus: Vannrør (se eget punkt), overflater vegger (registrert muggliknende vekst i ett ytterhjørne på badet, også mangelfull avslutning av baderomsplater i hjørner), overflater himling (enkelte synlige skader), membran, tettesjikt og overgang til sluk (grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelsene av sluket), fallforhold (ikke mulig å måle fallet grunnet plassering av dusjkabinett) og avløpsrør (se eget punkt).
- Kjøkken utleiebolig: Overflater vegger, himling og gulv grunnet slitasje, alder og synlige skader og glipper.
- Kjøkken hovedhus: Overflater vegger (slitt/aldringspreget) og himling (slitt/aldringspreget), innredning (bærer preg av ufagmessig utførelse) og avløpsrør (se eget punkt).
- Øvrige rom utleiebolig: Helhetsvurdering grunnet slitasje, alder og andre avvik.
- Øvrige rom hovedhus: Overflater vegger og himling, og innerdører på grunn av slitasje, alder og at dørblad i entré kommer i kontakt med karm.
- Rom under terreng hovedhus: Helhetsvurdering grunnet slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko. Blant annet høy slitasjegrad, ikke tilstrekkelig ventilasjon, symptomer på fuktproblemtaikk. Se vedlagte tilstandsrapport for takstmannens kommentarer.
- Krypekjeller utleiebolig: Innvendig inspeksjon. Det er manglende tilkomst og bygningsdelen er dermed ikke undersøkt. Basert på tilstanden til kjelleren, vurderes krypkjelleren til å ha betydelig fuktrisiko.
- Krypekjeller utleiebolighovedhus: Innvendig inspeksjon. Det er manglende tilkomst og bygningsdelen er dermed ikke undersøkt.
- Loft uinnredet utleiebolig: Helhetsvurdering. Det var ikke tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er observert symptomer på skader.
- Skorsteiner innvendig hovedhus. Det observeres fuktig sot som har trengt gjennom pipen og som har gitt skjolder på pipeveggen. Forholdet tyder på at det kommer vann inn i pipeløpet, fra utsiden.
- Innvendige trapper hovedhus oppfyller ikke dagens krav. 
- Etasjeskiller 1. etasje utleiebolig: Skjevhetsmåling. Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm.
- Etasjeskiller 1. etasje hovedhus: Skjevhetsmåling. Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt over 2 meter er målt til 17 mm.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg hovedhus: Varmtvannsbereder (på grunn av alder), vannrør (på grunn av alder), hovedstoppekran (ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand) og avløpsrør (på grunn av alder).
- Tekniske anlegg, VVS anlegg utleiebolig: Varmtvannsbereder (på grunn av alder), vannrør (på grunn av alder), hovedstoppekran (ikke tilgjengelig/ikke påvist) og avløpsrør (på grunn av alder).
- Elektrisk anlegg utleiebolig: Forenklet vurdering (kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget).
- Elektrisk anlegg hovedhus: Forenklet vurdering. Det observeres enkelte kabler som ikke er tilstrekkelig festet. Det vurderes at det med høy sannsynlighet er utført arbeider på det elektriske anlegget etter 1999, som ikke er dokumentert med samsvarserklæring.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon hovedhus: Helhetsvurdering. Yttervegger er ikke inspisert på grunn av snø-/isforhold. Det opplyses om at det er utført arbeider på fasaden gjennom egeninnsats, med den risiko dette innebærer. Veggkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
- Vinduer og dører hovedhus. Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Balkongdøren har defekt/løs dørvrider.
- Dører utleiebolig. Dører bærer preg av høy slitasjegrad og skader.
- Yttertak hovedhus: Helhetsvurdering. Yttertaket er ikke inspisert på grunn av snø-/isforhold. Vurderingen er derfor basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer.
- Yttertak utleiebolig: Helhetsvurdering. Yttertaket er ikke inspisert på grunn av snø-/isforhold. Vurderingen er derfor basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer.
- Drenering hovedhus: Helhetsvurdering. Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Basert på alder er derfor restlevetiden vurdert til å være usikker. Snøforhold gjør det ikke mulig å kontrollere terrengfallet rundt bygningen (forholdet
bør undersøkes nærmere). Det er registrert forhold som øker fuktbelastningen på grunnmuren/konstruksjoner under terreng.
- Vann- og avløpsledninger inkl stikkledninger (utvendige vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert), og septiktank (ukjent alder, type og tilstand. Ingen fremlagt dokumentasjon).
- Frittstående byggverk anneks. Kledningen har slitt overflatebehandling. Stedvise råteskader på kledningen er observert. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen. Yttertaket er ikke fagmessig utført. Det bemerkes at yttertaket var snødekt på befaringen. Ytterdør har høy slitasjegrad.

Det er gitt TG3 på:
- Baderom utleiebolig: Helhetsvurdering på grunn av alderen til de ulike komponentene, og registrert slitasje, elde og andre avvik. Se vedlagte tilstandsrapport for takstmannens kommentar. 
- Rom under terreng utleiebolig: Helhetsvurdering grunnet slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko. Blant annet ikke tilstrekkelig ventilasjon, fuktproblematikk, råtesopp, spor etter gnagere mm. Se vedlagte tilstandsrapport for takstmannens kommentarer.
- Loft uinnredet hovedhus: Helhetsvurdering grunnet slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko. Blant annet moderate tegn til fuktmerker og forhøyede fuktverdier.
- Skorsteiner innvendig utleiebolig. Det ble registrert utettheter i overgang røykrør/pipe. Forholdet kan føre til spredning av branngasser.
- Ildsteder inne i boligen hovedhus. Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse. Forholdet kan føre til at glør og gnister treffer brennbart materiale/gulvet når ildstedet brukes.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon utleiebolig: Helhetsvurdering grunnet symptomer på falming, slitasje og elde, samt enkelte råteskader.
- Drenering utleiebolig: Helhetsvurdering. Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Drenssystemet har passert estimert teknisk levetid, med den risiko dette innebærer. Snøforhold gjør det ikke mulig å kontrollere terrengfallet rundt bygningen (forholdet bør undersøkes nærmere). Det vurderes som sannsynlig at grunnmuren ikke har utvendig fuktsperre.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
EIE har gleden av å ønske velkommen til denne innholdsrike eiendommen med idyllisk beliggenhet i Ringsaker. Eiendommen er stor og skjermet med gode arealer for aktivitet. På eiendommen står det i dag blant annet to bolighus, garasje, hall og stort kennelbygg. Området byr på flotte tur- og rekrasjonsmuligheter - perfekt for den som er glad i friluftsliv. Det er også et stort nettverk av løyper tilrettelagt for hundekjøring. Boligene på eiendommen har behov for oppussing, men eiendommen utgjør et godt utgangspunkt for deg som vil ha et landlig hjem i hyggelige omgivelser.

Hele eiendommen er pt. utleid. Leieforholdet avsluttes 31/05-24. Konferer megler ved spørsmål.

Du ankommer eiendommen på romslig gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Plass til én bil i garasje. Du tar deg inn i hovedhuset via hyggelig inngangsparti. Ved inngangspartiet er det overbygd og plass til utemøbler.

Boligen har åpen stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater som slipper dagslyset fint inn i rommet og skaper en fin atmosfære. Det er montert luft-til-luft varmepumpe som sørger for en jevn innetemperatur. Peisovnen varmer ekstra godt på kalde høst- og vinterkvelder. Rommet har plass til møblering av både sitte og spisegruppe. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse.

Den åpne løsningen til kjøkkenet sørger for et sosialt oppholdsrom. Innredningen er fra 19/20 og har profilerte fronter i sort utførelse og benkeplate av tre. Integrert koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Ellers plass til frittstående kjøleskap.

Denne boligen har to soverom. Rommene er av god størrelse med plass til seng og garderobeskap.

Badet har belegg på gulv og baderomsplater på vegg. Rommet er innredet med heldekkende servant med skuffer under, høyskap, dusjkabinett og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Det eldste bolighuset på eiendommen (ellers omtalt som "Utleiebolig") inneholder stue, soverom, kjøkken, bad og kontor. Stuen er lysmalt og har store vindusflater. Rommet har plass til møblering av sittegruppe og vedovnen varmer godt.

Kjøkkenet er separat og har profilert innredning og benkeplate av laminat. Det er plass til et koselig frokostbord ved vinduet. Innredningen har avsatt plass til komfyr, kjøleskap og vaskemaskin.

Soverom med god plass til møblering av både seng, garderobe og skrivepult.

Badet har belegg på gulv og tapet på veggene. Rommet er innredet med heldekkende servant og skuffer under, speilskap, gulvstående toalett og dusjkabinett.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen på eiendommen. Dette er normalt da det ikke var krav til dette da boligene ble oppført.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i lovverket som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som ble søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige, men bare at saken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt tillatelse til oppføring av uthus som hundegård med bebygd areal på 69 kvm.

Det er mottatt byggetegninger av det som er tilbygg med bad og entré i hovedhuset. Nåværende eier har også omregistrert utleiebolig fra anneks til bolig og sendt dagens tegninger av dette til kommunen.

På grunn av manglende byggetegninger av øvrig bygningsmasse på eiendommen har meglerforetaket ikke kunne kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt og/eller samsvarer med det som er byggesøkt. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg hovedhus: Sikringsskap med automatsikringer plassert trapp. Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg.

Elektrisk anlegg utleiebolig. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Hovedhus: Varmepumpe, samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Utleiebolig: Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 13 160 pr. år

Oppgitt beløp er fakturert i 2023. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt slamgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er for inneværende år beregnet til kr. 4 449,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige 92069979

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 356 497,- Som sekundærbolig Kr. 1 354 689,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk.
 
Det er innhentet opplysninger fra Brann- og Feiervesenet. Feiing ble sist gjennomført 13.05.2022. Det ble sist gjennomført tilsyn 04.03.2016, med følgende anmerkninger:
- Brennbart materiale skal ikke komme nærmere feie/sotluke enn 300mm.
- Lufteluke på pipa må kontrolleres. Vis den er oppe må den mures igjen.
Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

Det eldste huset er SEFRAK-registrert. SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet Jbf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja. Vannskade i tidligere kjøkken utbedret av forsikringsselskapet med totalrenovert rom og nytt kjøkken som samtidig ble flyttet til stuen med åpen løsning. Tidvis lukt på bad.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Solberg electro til alt elektrisk, Brumunddal Rør AS til rørlegger arbeid og ML Gulv & epoxy til gulvlegging. Egeninnsats til vegger og innredning forøvrig.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja. 2013. Ny klemring, slukforhøyer, tetting utført av Brumunddal Rør As. Avretting/gulv av ML Gulv & epoxy.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Kun fakturaer, og samsvarserklæring på elektrisk arbeid.

Er arbeidet byggemeldt?
- Ikke meldepliktig.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Var noe tilbakeslag i utleiebolig 2017. Utbedret ved å legge nye filtreringsrør ut fra septiktank.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Boret i 2012 til ny brønn med ny vannpumpe, trykktank og vannledning inn til hus. Ble lagt nye filtreringsrør i bakken fra septiktank i 2017 ved egeninnsats. Firmanavn: Norsk Brønnboring.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja. Ved vårsmelting vil det være vann i krypkjelleren på utleiehuset som tørker opp innen kort tid. Noe saltutslag på yttervegger inne i kjelleren på hovedhus.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Byttet pipeløp samt pipehatt etter anbefaling pga alder på pipe.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Utleiehus har skjevheter og sprekker da det er et svært gammelt hus.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Ja. Etter vannskade i kjøkken pga forsinket skadesanering. Totalrenovert via forsikringsselskapet.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- En liten lekkasje i tak etter takras april 2023 som dro løs del av snøfanger. Utbedret ved besøk fra forsikringsselskapets representanter.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Ny pipe av Syvertsen murerarbeid, og nytt pipebeslag og takstige av Gunnar Jensen blikkenslager. Egeninnsats på diverse snekkerarbeid på uthus, boliger, og kennel. Nye vinduer og vindskier, utvendig panel, isolering, påbygg, kennel bygg, terrasser og diverse utført ved egeninnsats.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. Montert nytt sikringsskap med automatbrytere i 2012. Nytt opplegg til nytt kjøkken, og rommet der kjøkkenet var, etter vannskade i 2019 i hovedhus, nytt opplegg til bad ved oppgradering i 2013. Samt diverse elektrisk oppgradering innendørs i begge boligene og i de fleste uthus. Montert varmepumpe i 2020. Firmanavn: Div firma som Brummundal electro, Netco As, Solberg Electro. Fakturaer og samsvarserklæring er tilgjengelig.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Har samsvarserklæring på utførte arbeider.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Foretatt jevnlig el kontroll.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Dør inn til kjelleren og trapp ned utvendig til kjelleren er utført ved egeninnsats.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
- Ja.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Utleiehus var utleid allerede før det ble kjøpt og sjekket dette med kommunen ved kjøp.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Er nettopp sendt inn til kommunen for bruksendring fra anneks til bolighus.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Forhåndssjekket av saksbehandler og vil bli endret fra anneks til bolighus.

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
- Ikke nødvendig mht alder på byggninger.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Ikke utført.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Finnes rapport via forsikringsselskapet mht vannskade i tidligere kjøkken som nå er soverom/tv stue.

Tilleggskommentar:
Eiendommen ble fraflyttet av undertegnede 1/6-2023. Delvis og periodevis utleid etter dette.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent med to bolighus på eiendommen. Hele eiendommen er i dag leid ut. Leieforholdet avsluttes 31/5-24.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra privat veg. Vegen eies av Veldre Almenning. Det er ikke tinglyst veirett for eiendommen.

Eiendommen har privat vann fra borehull. Det er ikke foretatt vannprøver, det gis ingen garantier for kvalitet. Eiendommen har privat avløpsanlegg via septiktank med spredegrøfter.

Det hefter på generelt grunnlag usikkerhet ved private vann- og avløpsløsninger. På sikt kan det komme pålegg fra kommune om tilkobling til offentlig nett.

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2022-2026, planid. 2022016. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i LNF-område. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet).

Det pågår planlegging av kommuneplanens arealdel 2024-2024, planid. 2023004. Se kommunen sine hjemmesider for å følge planprosessen.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
På grunn av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 87 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 88 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 278 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 293 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Visningshonorar (Kr.2 950)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Provisjon 2% (minimum kr. 70 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
22-23-0122

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Ringsaker
Org. nr: 916933568
Brugata 3
2380 Brumunddal
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Trude Stina Hval Ekeberg

Saksbehandlere
Trude Stina Hval Ekeberg
EIE Ringsaker
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 15 56 60 / E-post: tse@eie.no

André Høgsveen
Eiendomsmegler
Mob: 97 59 20 32
[/ E-post: anh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gimsevegen 21/23
For mer om objektet
Gimsevegen 21/23

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: