Bilde 1 av Storgata 5Bilde 2 av Storgata 5
Digital salgsoppgave
Storgata 5

3210 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 5 400 000

Omkostninger: kr 145 490Totalpris: kr 5 545 490
VISN. 29/4 Smakfull selveier midt i sentrum. Garasje. Balkong. Heis. Felles takterrasse. Vannbåren varme.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
11
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
78 m²
Bruksareal (BRA)
85 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
12 m²
Fellesutgifter
kr 3 827 / Mnd
Prisantydning
kr 5 400 000
Omkostninger
kr 145 490
Totalpris
kr 5 545 490
Fellesformue
kr 10 340
Byggeår
2022
Tomt
Fellestomt 1460 m²
Oppdragsnummer
87240027
card-default

Trine Sanne

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Les om Trine
Visninger
Mandag 29. apr.
17:00 - 17:45
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 400 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-)kr 135 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 5 545 490
Eiendom
Storgata 5, 3210 Sandefjord, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 173 Bnr. 127 Snr. 11 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 85 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 78 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 7 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 12 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
2022

Tomt
Fellestomt 1460 m²

Prisantydning
kr 5 400 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 15.02.24
Type rapport: Tilstandsrapport

Felleskostnad
Kr. 3 827,- pr. mnd

Eier
Jon Erik Andersen

Parkering
Garasjeplass i kjeller. Adkomst via heis eller trapp. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Storgata 5 og Dokken-kvartalet. Vestvendt leilighet i 3. etasje.

Eiendommen ligger midt i byen i Sandefjord. Det er kort vei til alt Sandefjord har å tilby av byliv og kulturtilbud, i tillegg til nydelige turområder både langs fjorden, opp Preståsen og i Hjertnesskogen.

I byen er Badeparken vel verdt et besøk, her er det skulpturpark, en flott lekepark, ballbane, utescene og store grøntområder. Hvert år arrangeres Fjordfesten her, to dager med musikkliv og folkefest. Ved parken ligger Hjertnes kino og kulturhus med en rekke forestillinger og konserter gjennom året.

For deg som er glad i skog og mark er det et rikt nett av turstier i Hjertnesskogen og oppover Preståsen. Begge steder har nydelig utsikt over byen og fjorden, og vinterstid kjøres det opp skiløyper mot fra Virik til Marum. Videre har Sandefjord kommune over 45 km med kyststier, og langs fjorden ligger flere idylliske badeplasser som for eksempel Skjellvika, Langeby og Vøra.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny, Joker, Rema 1000 og Kiwi. I tillegg er det kort gangavstand til kafeer, kino og restauranter. I sentrum er det et rikt utvalg av spesialforretninger, og her ligger Hvaltorvet kjøpesenter med over 60 butikker. Med daglige båtavganger til Strømstad er det også mulighet for hyggelig grensehandel.

Innenfor en radius av 1 km har du tilgang til tog, buss og fergekai. Nærmeste bussholdeplass er ligger i kort gangavstand fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Sandefjord Lufthavn, 15 min til Larvik, 15 min til Stokke og 20 min til Tønsberg.

Vi i EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til visning!

Tomt
Fellestomt, 1460 m².
Tomten er et fellesareal som tilhører sameiet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.

Fellesarealet er en meget forseggjort møteplass i sameiet. Her er det steinbelagte gangareal, gress og morsomme lekeapparater. I tillegg er det sittegrupper, utelys og flott utsikt utover byen.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Tredje etasje:
BRA 85 m²
- BRA-i 78 m²: Entrè, gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, stort hovedsoverom og soverom 2.
- BRA-e 7 m²: Bod i kjeller
- TBA  12 m²: Balkong


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 15.02.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Selveierleilighet i Dokkenkvartalet i Sandefjord sentrum. Felles inngangsparti, trapp og heis. Leiligheten disponerer biloppstillingsplass i felles
parkeringskjeller. Oppvarming er elektrisk og via vannbåren gulvvarme. Balansert ventilasjon med varmegjennvinning.
Bygningen er oppført i betong, stål og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i betong. Fasader med pussede flater og blikkbeslag. Vinduer i 3-lags glass.
Inngangsdør med klassifiseringene EI30 og 40 dB.

Boligen har ingen TG2 eller TG3.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Meget smakfull leilighet i 3. etasje i Dokken-kvartalet. Selger har valgt elegante farger i hele leiligheten og planløsningen er optimal. Takhøyden i stue/kjøkken er 2,60 m.

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps
blandebatteri. Integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin, ovn, platetopp og avtrekksvifte. Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra
byggeår. Det er etablert automatisk vannstopper og komfyrvakt.

Bad med ekstra tilvalg. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med malt slett flate og downlights. Innredning med slette fronter. Heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert belysning. Vegghengt toalett. Varmekabler. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, to-greps blandebatteri, hånddusj og regndusj. Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Balansert ventilasjon.

Separat vaskerom. Gulv belagt med flis. Vegger og himling med malte slette flater. Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate.
Vegghengt utslagsvask i metall med veggmontert, to-greps blandebatteri. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler. Vannrør av
typen rør i rør syste og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Balansert ventilasjon.

Stue/kjøkken og soverom: Gulver belagt med parkett. Vegger og himlinger med malte slette flater. Slette innerdører. Garderobeskap i entre og på stort soverom. Balansert ventilasjon. Det er vannbåren gulvvarme i entre og stue/kjøkken.

Fra stuen og hovedsoverom er det utgang til en sydvestvendt balkong på ca. 12 kvm hvor man kan kose seg ute. Balkongen har støpt dekke, tette vegger på sidene og et luftig glassrekkverk i front. Arealet gir plass til sofagruppe og grill, og på veggen er det montert utelys og stikk til eksempelvis terrassevarmer.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 13.04.2023.
Byggetegninger fra kommunen samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

Oppvarming
Vannbåren varme i entrè, stue og kjøkken. Elektriskevarmkabler på bad og vaskerom.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Faste løpende kostnader
Fellesutgiftene utgjør kr. 3 827,- pr. mnd og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, tv, internett, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm til fellesarealer, renhold av fellesarealer, brøyting, plenklipping,  drift heis, a-konto strøm, a-konto varmtvann. 

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:
Drift kr 2842, tv/bredbånd kr 110, p-plass kr 200,- avregningsgebyr varme/varmtvann kr 63,- A-konto varme kr 408, A-konto varmtvann kr 204,-.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører har ikke opplyst at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk på 4500 kwh/år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Standard pakke er inkl. i fellesutgiftene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA med polisenummer: 91442902

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt, men fastsettes av Skatteetaten etter en beregningsmodell som hensyntar om boligen er "primærbolig" (der eier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for skatteåret 2021 var for primærbolig 25% av beregnet markedsverdi, og 90% for sekundærboliger. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser, og henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Sameie
Eierseksjonssameiet Dokken-Kvartalet, Orgnr: 930327247
Forretningsfører: USBL Sandefjord
Styreleder i boligselskapet er: Stein Sæther
Sameiet består av 40 seksjoner, hvorav 36 er boligseksjoner og 4 er næring. Den aktuelle seksjonen har sameiebrøk 76/3439.
Dyrehold er tillatt sålenge dette ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen.

Ny eier skal meldes til sameiets styre (godkjenning ikke nødvendig). 

Sameiets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tekniske installasjoner
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Hovedstoppekran - Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannbåren varme - Ventilasjon. Varmeanlegg.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 647298, tgl. 15.06.2022 - bestemmelse om bebyggelse mht brannskiller, adkomst, etc mellom naboeiendommene.
Dnr. 1049220, tgl. 20.09.2022 - bestemmelse om rømningsvei.
Dnr. 1459198, tgl. 23.12.2022. - bestemmelse om adkomstrett. Rett for naboeiendom (bnr. 127) for tilsyn, repararsjon, vedlikehold og fornyelsesarbeider på bygningsmassen.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret / Leietaker skal styregodkjennes.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til sentrumsformål iht. reguleringsplan Storgata m.m., datert 22.06.2016. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til sentrumformål og hensynsone flomfare i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 5 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 136 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 536 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 545 490,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 0,75%
40 000 Minimum
Inklusiv mva




Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-24-0027

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr: 919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig Trine Sanne

Saksbehandlere
Trine Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Mob: 90 11 64 42 / E-post: ts@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Storgata 5
For mer om objektet
Storgata 5

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: