Bilde 1 av Lunaveien 21Bilde 2 av Lunaveien 21
Digital salgsoppgave
Lunaveien 21

3213 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD INNK.Velholdt og flott enebolig med nydelig beliggenhet på hjørnetomt. Meget barnevennlig. Sol fra morgen til kveld.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
279 m²
Bruksareal (BRA)
313 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
34 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
37 m²
Kommunale avgifter
kr 1 190 / Mnd
Prisantydning
kr 6 500 000
Omkostninger
kr 178 790
Totalpris
kr 6 678 790
Byggeår
1977
Tomt
Eiet tomt 1052 m²
Oppdragsnummer
87240028
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 6 500 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 160 000,-
  
Totalpris kr 6 678 790
Eiendom
Lunaveien 21, 3213 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 121 Bnr. 112 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 313 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 279 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 34 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 37 kvm

Areal
Primærrom: 253 kvm, Bruksareal: 313 kvm, BRA-i: 279 kvm , BRA-e: 34 kvm , TBA: 37 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1977

Tomt
Eiet tomt 1052 kvm

Prisantydning
6 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 16.02.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 160 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 161 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 661 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 678 790,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 14 278 pr. år

Eier
Rolf Kjær

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Gemini og Lunaveien 21! En velholdt og innholdsrik enebolig med herlig hjørnetomt. Herlig gjennomlys og uteplasser rundt boligen. Perfekt for storfamilien med mye boltreplass både inne og ute. Hovedetasjen består av romslig hall med garderobeplass. Eget vaskerom. Forstue og dagligstue, med utgang ut til terrassen og videre ut i hagen. Koselig kjøkken med praktiske løsninger og mye plass. Her har man også fin plass til kjøkkenbord. I den private delen av boligen har man tre soverom hvorav det ene i dag er brukt som kontor. Flislagt bad og ekstra gjestetoalett.  I underetasjen har man stor spisestue med god plass til alle gjestene. Her er det bakerovn! Egen kjellerstue, perfekt for ungdommen i huset. Ellers mye lagringsplass i boder og hobbyrom.

Vi ønsker velkommen til visning!

Parkering
Dobbelgarasje og i egen gårdsplass.

Beliggenhet
Velkommen til en landlig villaeiendom i nærheten av det aller meste og kun ca 15-20 minutters gange fra byen! Boligen ligger tilbaketrukket med fantastiske solforhold. For familiens yngste blir skoleveien svært enkel bort til Virik barneskole. Skolen har store utearealer med lekestativ, fotballbane som er et fint tilbud utenom skoletiden. Det er i tillegg kort vei til ungdomsskole og en rekke barnehager i nærområdet. Blant alle fritidsaktivitetene i området inngår blant annet fotballbanene på Store Bergan, med både kunstgress og vanlig gress knappe kilometeren unna. Skiløyper finner du på jordet som tar deg videre inn i lysløypa i Marum. Bugården ligger rett ved, med svømmehall, idrettshall, ishall, tennisbaner, flotte tur - og trenings områder. Hva med runde golf på den flotte banen som ligger rett før Jåberg - kun minutter i bil fra eiendommen. Det er også kun få minutter med bil eller sykkel til sentrum, med alle sentrumsfunksjoner og urbant byliv.

Velkommen til visning!

Tomt
Eiet tomt, 1052 kvm
Pent opparbeidet eiertomt. Se kartskisse i salgsoppgaven for grensepunkter.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Kjeller etasje:
BRA 120 m²
- BRA-i 120 m²: Kjellerstue, 2 soverom, 2 ganger, kjølerom, hobbyrom, bad, tørkerom og teknisk rom.

Første etasje:
BRA 159 m²
- BRA-i 159 m²: Entre, vaskerom, gang, toalettrom, bad, kontor, 2 soverom, stue og kjøkken.

TBA 1.etasje: Terrasse med utgang fra stue.

Garasje
BRA 34 m²:
- BRA-e :Garasjeplass

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Det som på de godkjente tegningene er inntegnet som bod 1 i kjeller benyttes i dag som soverom/oppholdsrom. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ukjent om denne bruksendringen er søkt om/godkjent og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Det kan derfor ikke verifiseres om rommet er godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter bruken på befaringsdagen.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 16.02.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Frittliggende enebolig med dobbel garasje beliggende på Geminifeltet i Sandefjord Kommune. Boligen er over to plan pluss ett kaldloft med lav takhøyde. Krypkjeller under deler av boligen. Adkomst i boligens 1.etasje via overbygget inngangsparti. Gårdsplass med beleggningsstein og biloppstillingsplasser. Lett skrånende tomt med plenaraeler og diverse beplantning. Sydvestvendt terrasse i 1.etasje. Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående og liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein. Oppvarming er via elektrisitet og vedfyring. Boligen har naturlig ventilasjon via vegg og vindusventiler. Separat avtrekk fra kjøkken, begge baderom og toalettrom.

Boligen har fått følgende TG3: Ingen.
Boligen har fått følgende TG2: Våtrom - Bad. I kjeller. Våtrom - Bad.1.etasje. Våtrom - Vaskerom. Kjøkken. Toalettrom. Øvrige rom - 1.etasje. Rom under terreng. Krypekjeller. Kjølerom. I kjeller. Innvendige trapper. Tekniske anlegg. Radon. Yttervegger inkl. fasader. Dører og vinduer - Enebolig. Yttertak - Enebolig. Balkonger, terrasser. Utvendige trapper. Ved nedgang til kjeller, ved inngansparti. Grunnmur. Drenering - Enebolig.. Forstøtningsmurer - Ved nedgang til kjeller. Stikkledninger og tanker. Frittstående byggverk.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bruksareal
Bruksareal: 313 kvm

Standard
Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med tapet og tapetserte og malte flater. Himlingsflater med hvite takplater og malte flater Slette innerdører. Garderobeskap i entre, gang, begge soverom og på kontor.

Gulvflater belagt med parkett, fliser, gulvbelegg og malte betongflater. Gulvvarme i kjellerstue og på begge soverom. Veggflater med panel, malte plater, tapet og tapetserte og malte flater. Himlingsflater med panel. Profilerte innerdører. På teknisk rom er det sluk i gulv og uttak for kaldtvann på vegg.

Årstall er oppgitt av selger og er kun omtrentlig angitt uten at dette kan angis helt eksakt.
HTH kjøkkeninnredning fra omkring år 2006 med slette fronter. Benkeplater i steinmateriale og heltre. Nedfelt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator med avtrekk. Plass for frittstående kjøleskap. Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med tapetserte og malte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights. Vannrør i kobber fra byggeår. Avløpsrør i plastmateriale. Integrert oppvaskmaskin.

Årstall er oppgitt av selger å er derfor kun omtrentlig angitt uten at dette kan angis helt eksakt.
Flislagt bad fra omkring år 2006. Gulvvarme. Innredning med hvite slette fronter og heldekkende dobbel servant med ett-greps blandebatterier. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj. Frittstående badekar med veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Vannrør i kobber er vurdert til å være fra opprinnelig byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale fra opprinnelig byggeår. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights.

Årstall er oppgitt av selger og er derfor kun omtrentlig angitt uten at dette kan angis helt eksakt.
Flislagt bad fra omkring midt på 1980-tallet. Innredning med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Gulvmontert toalett. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Gulvvarme. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale fra byggeår. Himlingsflater med panel.

Flislagt toalettrom av ukjent alder. Gulvvarme. Gulvmontert toalett. Vegghengt servant med ett-greps blandebatteri. Vannrør av typen kobber er vurdert til å være fra boligens byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte i himling. Himlingsflater med malte flater.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 20.03.1978 som omhandler enebolig.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 05.11.1976. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen med noen unntak:
Noen innvendige endringer på romløsning i hovedetasjen, men ingen endringer på bærende konstrusjoner. Kjeller: Soverom i kjeller er oppnenvt som hhv kontor og bod på originale tegninger. Det foreligger tegning av dobbelgarasje datert 21.09.1985, og nytt inngangsparti datert 1989. Det foreligger ikke ferdigattest for dette. Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 14 278 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 20.000 kWh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på ca kr 7.000,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: 3902380

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 754 926,- Som sekundærbolig Kr. 6 668 718,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Egenerklæringsskjema
- Tilstandsrapport
- Ledningskart

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1997/1520-3/29  Bestemmelse iflg. skjøte  
18.03.1997 
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
samt telefonledinger m.v.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.
Delarealer: Kommuneplanens arealdel 2023
Delareal 1 052 m
Boligbebyggelse
OmrådenavnB
Delareal 1 052 m
KPHensynsonenavnH310
KPFare Ras- og skredfare

Eiendommen er uregulert, og kommuneplanens bestemmelser er gjeldende. Kommuneplanen med tilhørende bestemmelser kan lastes ned fra kartløsningen på kommunens hjemmeside. Eiendommen ligger ca. 250 meter nordvest for båndleggingssonen til vedtatt korridor for ny jernbane. For mer informasjon om jernbaneprosjektet vises til: http://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/vestfoldbanen/tonsberg-skien/ I gjeldende kommuneplan er det vist hensynssone «ras og skredfare, kvikkleire» over eiendommen. Det må påregnes krav om geotekniske vurderinger før iverksetting av byggetiltak i disse områdene, jf. kommuneplanbestemmelse 5.1.2.

Det foreligger vedtatt reguleringsplan (områdeplan) for eiendommen Sørby, gnr 121/1 m.fl. Planområdet er på ca. 300 daa og ligger ca. 100 m nord for den aktuelle eiendommen. Hensikten med det overordnede planarbeidet har vært å utforme rammene for utvikling av boligområdet med tilhørende funksjoner. Adkomsten er planlagt via Krokemoveien. Det legges til rette for at området får en høy utnyttelse (4 boliger per daa), noe som tilsvarer ca. 800 boenheter. Deler av området er for tiden under utbygging.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 160 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 161 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 661 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 678 790,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 4 900,-
Avtalt fast pris : 50 000,-
Inklusiv mva




Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 6 950,-

Markedspakke kr. 16 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-24-0028

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr: 919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Lunaveien 21
For mer om objektet
Lunaveien 21

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: