Bilde 1 av Maurholen 22Bilde 2 av Maurholen 22
Digital salgsoppgave
Maurholen 22

4316 Sandnes • Sandnes kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Smeaheia - Smakfull enebolig med 5 soverom - Nytt påbygg fra 2014 - Garasje og flott hage
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
207 m²
Bruksareal (BRA)
248 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
41 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
51 m²
Kommunale avgifter
kr 1 504 / Mnd
Prisantydning
kr 8 290 000
Omkostninger
kr 229 000
Totalpris
kr 8 519 000
Byggeår
2005
Tomt
Eiet tomt 489 m²
Oppdragsnummer
62240008
Prisantydningkr 8 290 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 210 250,-
  
Totalpris kr 8 519 000
Eiendom
Maurholen 22, 4316 Sandnes

Matrikkel
Gnr. 65 Bnr. 382 i Sandnes kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 248 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 207 kvm
1. etg. - 108 kvm: Entré, toalettrom, bi-inngang, gang/trapp, stue, kjøkken, bad/vaskerom og bod.

2.etg. - 99 kvm: Trapp/gang, fem soverom, stue, bad og garderobe.

- BRA-e (eksternt bruksareal): 41 kvm
Garasje, bod og bod/trimrom

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 51 kvm

Areal
Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
2005

Tomt
Eiet tomt 489 kvm

Tilstandsrapport
Takstmann: Bernt Petter Andersen Takstdato: 14.03.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 8 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 210 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 211 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 501 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 519 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 18 043 i årsgebyr for 2024. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer.

Eier
Sindre Eiane Aarsland Karoline Lind Mjanger

Beskrivelse
Vi i Eie Eiendomsmegling Sandnes har gleden av å presentere Maurholen 22 for salg. Boligen holder en gjennomgående god standard. Det første som slår deg når du ankommer boligen, er at alt virker velholdt og innbydende. Det gode inntrykket blir bekreftet etter en gjennomgang. Pent opparbeidet uteområde, garasje, god bodplass og kjekke naboer. Hvis du er på jakt etter en kvalitetsbolig med barnevennlig og meget god beliggenhet, bør Maurholen 22 avlegges et besøk.

Boligen har en meget funksjonell og effektiv planløsning med store, gode og lyse rom. Boligen ble påbygget i 2014 og det var sivilarkitekt Gro Tansø som sto for planlegging og tegninger av påbygget. Huset fikk dermed sin egen identitet og uttrykk. Både fasade, innhold og uteområdet ble tilpasset huseier og deres familie.

Uteområde:
Gårdsrommet består av både belegningsstein og heller.

Garasje med aut. port. El-bil lader er montert på vegg.

To utvendige boder, der begge er ca. 8 kvm. Hyller og skap medfølger. Den ene boden er isolert og fungerer i dag som et treningsrom, slik at familien kan få inn treningsøkter i en travel hverdag.

Flott opparbeidet hage med flere koselige sitteplasser. Det er terrasse på begge sider av huset. Robotplenklipper er montert.

Innlagt naturgass fra Lyse.

Utvendig belysning på hus og garasje.

Eiendommen grenser til felles grøntområde som gjør avstand til naboene nedenfor stor. Hekk mot grøntområde klippes av grendelaget ifølge huseier.

Hele eiendommen er ferdig opparbeidet, har et godt skjermet uteområde og der alt er gjennomtenkt. Utvendig kreves det lite vedlikehold.


Velkommen inn:
Hall: Flislagt, varme i gulvet, to skyvedørsgarderober og downlights i taket.

Bi inngang: Flislagt, varme i gulvet, kodelås på døren. Alarm kan overtas av ny eier, det må tegnes nytt abonnement.

Inngangspartiet ble bygget om i forbindelse med påbygg i 2014.

Gjeste-wc: Flislagt, varme i gulvet, vegghengt toalett, hjørnevask og speil.

Mellomgang: Jatoba-parkett, downlights og lyse flater.

Bad/vaskerom: Flislagt, varme i gulvet, vegghengt wc, dusj, baderomsseksjon med vask og skapspeil. Her finnes også sentralstøvsuger, varmtvannsbereder og ventilasjonsanlegg.

Kjøkken/allrom: Parkett, lyse vegger, downlights og utgang til terrasse på fremsiden av huset. Sigdal kjøkkeninnredning med granitt benkeplate gir et godt førsteinntrykk. Hvitevarer som medfølger er stekeovn, platetopp med 4 gassbluss, oppvaskmaskin og kjøleskap. Fliser over benkeplate og innfelt/underlimt vaskekum gjør renholdet enklere og mer effektivt. Huseier har hatt service i 2022 på platetopp. I tilknytning til kjøkkenet finnes også en matbod med hyller.

Løsningen i huset gjør at stue og kjøkken er knyttet sammen slik det er en gjennomgående og åpent selv om rommene ligger på hver side av huset. Stuen vender ut mot terrasse og hage på baksiden. Stuen er svært romslig og har flere møbleringsmuligheter. Gasspeisen har jevnlig hatt service og siste service var i 2022. 

Påbygget stue 2014: Parkett, lyse vegger, store vindusflater med fin utsikt mot friområdet. Dette rommet kan benyttes på ulike måter, enten som en utvidelse av stuen eller som et lekeområde for barna. Uansett vil dette rommet være ideelt for en familie med barn.

2.etasje:
Flott trapp med heltre trinn og håndrekke/rekkverk. Sidelights i trappeoppgang gir et pent inntrykk. Trappetrinnene er laget i samme material som parketten, Jatoba. Jatoba er brasiliansk kirsebær og skårer høyt på brinellverdi, som betyr det er en veldig hard tresort og tåler mye mer enn de mer vanlige tresortene som eik, valnøtt, furu etc.

Gang: Nymalt 2019, parkett, ekstra takhøyde og flere vinduer opp mot mønet som gir hele gangen et luftig uttrykk og samtidig fint lys. Rekkverk langs trappen er i glass.

Soverom 1: Parkett, malte vegger, stedbygget garderobe og lystett plissegardin i vindu.

Soverom 2: Parkett,  nymalte vegger i 2023, listefrie overganger mot tak og plissegardin.

Innvendig bod med stedbygde hyller og lyslist.

Bad: Romslig, flislagt, varme i gulvet, vegghengt wc, badekar. I 2023 ble det montert ny dusj med glassdører samt ny baderomsinnredning og speil. Ny vannlås i 2019. Et innbydende og pent baderom.

Soverom 3: Ligger i enden og brukes som hovedsoverom. Standard med parkett, nymalte vegger 2020, ekstra takhøyde, plissegardin i vindu og fransk balkong. Stor og innholdsrik skyvedørsgarderobe. Hele rammen med vindu og terrassedør er skiftet i 2014. Det er også satt opp utvendig glassrekkverk på fransk balkong.

Loftstue: Nymalt vegger i 2023, listefritt, parkett, fransk balkong med glassrekkverk. Flott utsikt mot grøntområde og fjellene. Ekstra takhøyde gir en fin romfølelse.

Soverom 4: Påbygg 2014, parkett, nymalte vegger i 2022, lystett plissegardin og garderobeskap satt inn i en nisje for å gi bedre plass.

Soverom 5: Påbygg 2014, parkett, lyse vegger, lystett plissegardin, fransk balkong og skyvedørsgarderobe.


Dette er et drømmehjem og en enebolig med meget gode kvaliteter. Velkommen til en hyggelig visning i Maurholen 22.

Parkering
Parkering i garasje med aut.port og i gårdsrom. El-bil lader er montert.

Beliggenhet
Velkommen til Maurholen og Smeaheia.

Historien om Smeaheia tar oss tilbake til tusenårsskiftet. Til Sandnes, den raskest voksende byen i landet. Veksten er enorm, og boligene bygges ikke fort nok. Sandnes satser på Smeaheia, og en ny, sentral bydel vokser fram med moderne hus, store gode fri- og grøntområder, samt brede gater. I dag, er bydelen satt. Etablert, og fremdeles veldig, veldig populær.

Foreldre i samme alder. Barn med venner i alle nabohusene. Kaffe på lekeplassen. Halloweenfesten i gata må oppleves og vil være til stor glede for de aller minste.

Har du barn i barnehage- eller skolealder, vil du bo akkurat her. I alle fall hvis barna får bestemme. I denne bydelen er nemlig de aller fleste barnefamilier. Fra eiendommen er det ca. 200 meter til Ormaskogen barnehage. Barnehagen har nylig scoret høyest av alle barnehager i Sandnes og Stavanger på tilfredshet i foreldreundersøkelsen i 2023 (Kilde: Stavanger Aftenblad).

Skoler i alle alderstrinn er også like i nærheten. Det er ca. 450 meter til barneskole, ca. 900. meter til ungdomsskole og Sandnes videregående skole er en kort sykkeltur unna.

For den aktive familien kan nærområdet blant annet by på flere forskjellige fritidsaktiviteter for både barn og voksne. Sandnes idrettspark, Giskehallen, Østerhus arena og ikke minst treningssentrene Movon og Sats Trim Towers, er alle i gåavstand fra eiendommen. Eller frister det å prøve to av de mest voksende idrettene i verden, frisbeegolf og padeltennis. Her er det kort avstand til regionens beste frisbeegolfbane med 25 hull og InterPadel Sandnes med hele 9 baner.

Samtidig er det kort vei til næringslivet på Forus. Den nylig anlagte sykkelstamveien gjør det enkelt for foreldre å komme raskt til og fra jobb med sykkel, og bilen kan du la stå hjemme.

Dagligvare handelen kan gjøres på Rema 1000 Stangeland eller Coop Extra Smeaheia som begge er ca. 800 meter fra eiendommen.

Bebyggelse
Maurholen består av store og små rekkehus, eneboliger i rekke og store eneboliger. Flere fine fellesområder i nærmiljøet.

Tomt
Eiet tomt, 489 kvm

Adkomst
Fra E39: Ta av avkjørselen mot Sandnes sentrum inn Oalsgaten ved Stangeland. Ta til venstre inn Solaveien ved Rema 1000. Følg veien innover og Maurholen kommer på venstre side. Ta deretter til venstre etter ca. 75 meter og du vil få Maurholen 22 på din høyre side. Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Flere barnehager i nærheten. Nærmeste barnehage er Ormaskogen barnehage og Smeaheia barnehage som begge ligger i kort avstand fra eiendommen. Smeaheia skole er nærmeste barneskole, som ligger ca. 400 meter fra eiendommen, og det er ca. 900 meter til Giske ungdomsskole

Offentlig kommunikasjon
Gode bussforbindelser fra Solaveien, Aksel Eggebøs vei og Somaveien.

Inneholder
Velkommen til Maurholen 22. Eneboligen går over 2 plan og inneholder:

1. etasje: Hall, bi-innngang, 2 stuer, kjøkken/allrom, gjeste wc, bad/vaskerom og matbod
2. etasje: Gang, loftstue, bad, 5 soverom, garderobe og bod.

Garasje med aut.port.
To utvendige sportsboder.
Pent opparbeidet tomt med steinbelagt gårdsrom.

Byggemåte
Boligen er oppført i betong og trekonstruksjoner. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Primærrom
Primærrom: 202 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 248 kvm

Boder
Innvendige boder og to utvendige sportsboder i forbindelse med garasjen.

Standard
Følgende TG2 er hentet fra tilstandsrapport, datert 13.03.2024.

Overflater:
Ujevnheter, gliper, rift og merker ble observert. Bom (hulrom under flis) ble registrert.

2.etasje - Bad:
Overflater vegger og himling:
Alder på membran og fliser har oversteget 50% av normal levetid på 20-40 år iht. Byggforskserien 700.320.

Overflater gulv:
Alder på membran og fliser har oversteget 50% av normal levetid på 20-40 år iht. Byggforskserien 700.320. Fall mot sluk er i underkant av dagens krav. Kontroll av bom (hulrom under flis) er kontrollert med stikkprøver. Bom under fliser er normalt og forekommer også under fliser av nyere
dato. Dette skyldes ofte at limen under flis ikke er 100% jevnt fordelt , eller at limen har løsnet på enkelte områder. Bom kan oppstå umiddelbart etter befaring, ofte dersom det er temperatur forandringer.

Sluk, membran og tettesjikt:
Alder på membran har oversteget 50% av normal levetid på 20-40 år iht. Byggforskserien 700.320.

1.etasje - Bad/vaskerom:
Overflater vegger og himling:
Alder på membran og fliser har oversteget 50% av normal levetid på 20-40 år iht. Byggforskserien 700.320.

Overflater Gulv:
Alder på membran og fliser har oversteget 50% av normal levetid på 20-40 år iht. Byggforskserien 700.320. Bom under fliser ble observert.

Sluk, membran og tettesjikt:
Alder på membran har oversteget 50% av normal levetid på 20-40 år iht. Byggforskserien 700.320.

Kjøkken:
Overflater og innredning:
Slitasje ble observert.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på boligen, datert 11.12.06.
Det foreligger ferdigattest på tilbygg, datert 22.04.14.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Gasspeis i stuen. Varme i gulv i hovedinngang, bi-inngang, wc, bad/vaskerom og bad i andre etasje. Ellers elektrisk oppvarming.

Gasspeis har hatt jevnlig service, nå sist i 2022 - utført av RPT gass AS.

Nytt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning 2019 - Utført av Aase Service AS.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 18 043 i årsgebyr for 2024. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Forsikring, strøm, tv, internett, kommunale avgifter og årlig kontingent til velforening/grendelag.

Forsikring med polisenummer
Storebrand Polisenummer: 7703217

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 735 597,- Som sekundærbolig Kr. 6 595 269,-

Diverse
Det er pliktig medlemskap i Maurholen Grendalag. Kontingent til grendalaget for 2024 er på kr 2 200,-. Selger opplyser at det arrangeres dugnad en gang i året.

Vaskerom og bi-inngang er et rom på godkjente tegninger. Dette er i dag to adskilte rom. Vaskerom og bad i første etasje er slått sammen til et rom. Det er ikke behov for å gjøre noen tiltak siden alle rom er godkjent, interessenter gjøres bare oppmerksomme på dette.

Fryseskap, sikret hylle i stue, sikret kommode på soverom 2, kommode på soverom 4, bokhylle på soverom 5 og robotgressklipper medfølger ikke i handelen. Guidekabel/avgrensingskabel til robotgressklipper medfølger.

Annet
Selger har observert skjeggkre i boligen. Tiltak har blitt utført av Pelias skadedyrkontroll. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

2005/207135 Bestemmelse iflg. skjøte  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål ifølge bebyggelsesplan for felt F3 og F4, Smeaheia med planID 94305-11. Disse ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Overtagelse
Overtakelse i august, eller etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 8 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 210 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 211 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 501 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 519 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.7 900)
Provisjon (Kr.113 535)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.46 339,10)
Digital markedspakke (Kr.14 900)
Tilrettelegging (Kr.11 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Totalt kr. (Kr.201 474,10)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
62-24-0008

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandnes Eiendomsmegling AS
EIE Sandnes
Org. nr: 915667406
Eidsvollgata 47
4307 Sandnes

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Rune Larsen

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Maurholen 22
For mer om objektet
Maurholen 22

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: