Bilde 1 av Klippeveien 6Bilde 2 av Klippeveien 6
Digital salgsoppgave
Klippeveien 6

3122 Tønsberg • Tønsberg kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 7 850 000

Omkostninger: kr 215 002Totalpris: kr 8 065 002
Stor, innholdsrik familiebolig med mulighet for mange soverom. Oppgradert og modernisert i nyere tid.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
336 m²
Bruksareal (BRA)
345 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
9 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
96 m²
Kommunale avgifter
kr 1 615 / Mnd
Prisantydning
kr 7 850 000
Omkostninger
kr 215 002
Totalpris
kr 8 065 002
Byggeår
1952
Tomt
Eiet tomt 1088 m²
Oppdragsnummer
67240317
card-default

Robert Hoff

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Robert
Visninger
Søndag 20. okt.
15:15 - 16:15
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 850 000,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 850 000,-)kr 196 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 8 065 002
Eiendom
Klippeveien 6, 3122 Tønsberg

Matrikkel
Gnr. 82 Bnr. 64 i Tønsberg kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 345 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 336 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 9 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 96 kvm

Areal
Primærrom: 315 kvm, Bruksareal: 345 kvm, BRA-i: 336 kvm , BRA-e: 9 kvm , TBA: 96 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1952

Tomt
Eiet tomt 1088 kvm

Prisantydning
7 850 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Hans Holt Takstdato: 25.09.24 08:17
Utdrag fra tilstandsrapporten:
Enebolig beliggende i Klippeveien 6 Tønsberg kommune. Boligen ligger i ett etablert boligområde med kort vei/gangavstand til dagligvare, skoler og barnehager. Tomten og uteområde er opparbeidet med plen og grøntarealer. Boligen er opprinnelig bygget 1952. Boligen er tilbygget og ombygget ca. 1991. Da med ny takstein , utvendig kledning og flere nye vinduer. Boligen ble også den gang samtidig med tilbygg oppgradert innvendig. Eier har etter kjøp i 2018 modernisert og oppgradert innvendig og utvendig. Boligen inneholder underetasje, 1.etasje og 2.etasje. Loft. Boligen er innvendig ombygget til 2 boenheter. Boenhetene er ikke omsøkt. Eier har endret noe på rominndeling. Nytt kjøkken og vaskerom. Flere overflater , vegger og gulv er oppgradert. Renovert til nytt bad. Utvendig forsterket og utvidet terrasse, ny utvendig trapp til terrasse. Ny platting på terreng under terrasse. Etablert utvendig bod under terrasse. Ny forstøtningsmur med nytt gjerde mot nord og parkering. Ny terrasse ut for vaskerom mot øst. Boligen fremstår normalt godt vedlikeholdt. Det er registrert mindre og større avvik hovedsakelig på grunn av alder. Det vises for øvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger.

I Tilstandsrapporten er det angitt 7 stk. tilstandsgrad 3 - (TG3): store eller alvorlige avvik- herunder:

Utvendig > Nedløp og beslag
Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Krav til snøfangere kom i 1969. Byggeforskrift 1969 : Tak skal være utført og forankret til bærekonstruksjoner slik at det uten skadelige deformasjoner kan oppta belastninger etter kap. 51. Tak skal være tekket og drenert slik at det ikke oppstår lekkasje ved nedbør eller når snø eller is smelter. Åpninger for ventilering av tak skal være avdekket eller utformet slik at inndrev av regi eller snø unngås. Tak skal være utført slik at det ikke oppstår skadelig fuktighets-oppsamling ved kondensasjon av vanndamp fra husets indre. Tak skal være utført slik at det ikke blir utsatt for skadelige frostsprengninger eller farlige isdannelser. Hvor det er fare for at snøras og isras kan medføre skade, skal taket ha snøfanger e.l. Taket er bygget om med tilbygg og påbygg i 1991. Det er dette årstall som da gjelder for forskriftskravet/byggeår. Konsekvens er fare for og skade personer ved ferdsel under tak og takutstikk.

Utvendig > Vinduer
Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Karmer på vinduer fra 1991 er stedvis værslitt. Råteskadet vinduer fra 1977
Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

Utvendig > Dører - 2
Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Tiltak: Dør til kontor må skiftes.

Våtrom > 1.etasje hybel > Vaskerom > Overflater Gulv
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv er flatt gulv uten fall til sluk. Membran og belegg går opp mot terskel. Belegg ligger løst.
Tiltak: Avviket fungerer på grunn av rommets bruk. Lekkasjevann.

Våtrom > 2.etasje hybel > Bad > Generell
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet mangler sluk.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Våtrom > 2.etasje hovedleilighet > Bad > Generell
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Fliser og påstøp har løsnet fra tregulvet. Det er påvist sprekker i flisfuger. Hovedgulv er tilnærmet flatt.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. På bak grunn av alder og påviste avvik vurderes våtrommet til full renovering.

Våtrom > 1.etasje hovedleilighet > Vaskerom > Overflater Gulv
Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Gulvet har motfall. Det er påvist flere løse fliser.
Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Overflater må utbedres eller skiftes.

Det er angitt 2 stk.  tilstandsgrad Ikke undersøkt (TGIU) - Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse- herunder:

Våtrom > 1.etasje hybel > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dette fordi kjøkkeninnredning har bakplater og yttervegger og el - skap mot våte soner.

Våtrom > 1.etasje hovedleilighet > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dette på grunn av massiv vegg mot hybel og yttervegger, vegg mot kjøkken hoveddel er i område med massivt røropplegg til underetasje .

Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS 3600 gir TG 2:
Det er angitt 9 stk.  tilstandsgrad 2 - (TG2) -avvik som kan kreve tiltak- herunder:

Utvendig > Taktekking
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er påvist sprekk og til-løp til råte i endeved på vindski mot takstein. Siden taket er besiktiget fra bakkenivå kan det ikke utelukkes at slike forhold finnes på øvrige vindski og avslutninger.
Tiltak: Det må regnes med å gjøre ytterligere undersøkelser og vedlikehold rundt vindskier og takavslutninger/utvendig takflater.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det er ikke umiddelbare behov for tiltak på kledning angående manglende lufting. Eventuell økning av isolasjonstykkelse øker behov for større luftespalte mellom vindsperre og kledning. Dersom boligen skal etterisoleres bør luftesjikt mellom kledning og vindsperre økes.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist hull i undertak inne i kott 2. etasje til høyre for baderom.
Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Det er ikke registrert direkte aktive lekkasjer på befaring. Det er derfor ikke behov for umiddelbare tiltak men skjolder og loft må jevnlig holdes under oppsikt og kontroll.

Innvendig > Innvendige trapper
Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

Våtrom > 1.etasje hybel > Vaskerom > Overflater vegger og himling
Vurdering av avvik: Kanal fra kjøkken gjennom vegg på vaskerom.
Tiltak: Åpning i vegg må følges opp for eventuell fuktbelastning.

Våtrom > 1.etasje hybel > Vaskerom > Ventilasjon
Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Våtrom > 1.etasje hovedleilighet > Vaskerom > Ventilasjon
Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Spesialrom > 2.etasje hybel > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

Tomteforhold > Drenering
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det vises til bygningsdel "rom under terreng"
Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Synlig vortepapp. Overgangslist har løsnet enkelte steder. Overgangslist bør festes til grunnmur for å hindre unødig fuktpåvirkning.

Det er angitt 9 stk. tilstandsgrad 2 - (TG2)- avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Det er angitt 26 stk. tilstandsgrad 1- ( TG1) - mindre eller moderate avvik
Det er angitt 2 stk. tilstandsgrad 0 - (TG0) -  Ingen avvik.

For ytterligere informasjon om eiendommens standard og tilstand se Tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 196 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 850 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 197 452,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 047 452,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 065 002,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 19 369 pr. år vann, avløp, renovasjon og feieavgift x 2. Det betales kommunale gebyrer for 1 boenhet.

Eier
Kathrine Nerem

Kort fortalt
- Super familiebolig på tre plan
- Boligen inneholder to boenheter, ene boenheten er ulovlig etablert.
- Oppført i 1952, tilbygd i 1991
- Innvendig modernisert 2018-24
- Parkering på gruset gårdspalss
- Balkong og flere uteplasser
- Utedusj og deilig jacuzzi
- Nydelig hage med plenareal
- Entré med fliser og garderobe
- Velutstyrt og romslig spisekjøkken
- Kjøkkeninnredningen er fra 2018
- Alle hvitevarer er integrert
- Stue og kjellerstue med inye vedovner
- To bad og et separat vaskerom
- Bad i første etasje fra 2020
- Vaskerom etablert i 2018/19
- Fire soverom og et innredet rom
- Garderober og flere boder
- Tre varmepumper er installert

Beskrivelse
Klippeveien 6 er en stor super familiebolig. Boligen ble tilbygd og ombygd til to boenheter i 1991, da med ny takstein, kledning og skifte av flere vinduer. Den ekstra boenheten er ulovlig etablert. Uteområdet er godt tilrettelagt for utendørs hygge med nydelig, inngjerdet hage, flere fantastiske uteplasser, utedusj og jacuzzi. Gårdsplassen er gruslagt og har plass til flere biler.

Det er egne innganger til hver boenhet. Hoveddelen går over tre innholdsrike etasjer og består av et romslig og velutstyrt kjøkken med hvitevarer, to innbydende stuer med peis og varmepumpe, samt to bad, et separat vaskerom, fire soverom, garderober og flere boder. Den andre boenheten er fordelt på to plan og består av kjøkken, stue, soverom, bad, wc og vaskerom.

Parkering
Det er plass til flere biler på gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Beliggende i et veletablert villaområde på Eik. Perfekt boområde for alle, da boligen ligger i en nydelig, stille og rolig gate, nest innerst i veien og inn mot skogen. Ideell beliggenhet for den som prissetter naturen da man har skogen som nærmeste nabo, flotte tur- og friluftsområder med fine lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling.

Kort vei til alt man trenger som barne - og ungdomsskole, Greveskogen videregående skole, samt Wang ung og Wang toppidrett og barnehager. Rema 1000 ligger i umiddelbar nærhet. Også kort vei til Eiktoppen med Menysenteret, post, frisør, legesenter, tannlege, apotek og andre shoppingmuligheter.

I nabolaget finnes et flott idrettsanlegg med et godt idrettsmiljø.

Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon til Tønsberg sentrum. Enkel utfart til E-18.

Tomt
Boligen ligger nær skogkanten med idyllisk dam og fine turområder. Idrettsanlegg, lekeplass og matbutikk finnes også like ved. Tomten ligger i skrånende terreng og er pent opparbeidet over to nivåer med gårdsplass, hage og flere uteplasser, så er ligger alt til rette for herlige dager med lek, soling, avslapping og sosial hygge.

På øvre nivå består arealet hovedsakelig av gruslagt gårdsplass med plass til flere biler. Hagen er plassert på nedre nivå og har noe synlig fjell, i tillegg vokser det gress, vakre prydbusker og trær. Opp mot gårdsplassen ble det etablert forstøtningsmur av naturstein med gjerde på toppen i 2018 og rundt hagen for øvrig er det levegger som gjør det hele til en privat oase.

På bakkenivå har boligen en terrasse over to nivåer og en overbygd terrasse med et samlet areal på ca. 45 kvm, bygget i 2024. Den todelte terrassen har utgang fra kjellerstuen. Terrassen prydes med vakre, plassbygde bed, steinbed med belysning og prydbusker i ytterkant. Det er god plass til lounge og i blant det grønne er det utedusj.

Den overbygde delen har utgang fra det innredede rommet og fremstår som et lunt og skjermet uterom dels omgitt av spilevegger. Langs veggene er det plass til sittegruppe og litt lengre ut er det jacuzzi som kan benyttes hele året.

I første etasje har boligen to terrasser med et samlet areal på ca. 41 kvm. Den ene terrassen vender mot øst, ble bygget i 2023 og har utgang fra vaskerommet. Den andre har utgang fra stuen, og denne ble ombygd og forsterket i 2018. Det ble montert nytt rekkverk og trapp ned til hagen.

Rekkverket på terrassen består av liggende spiler og rekkverket på trappen er av glass. Under terrassen ble det etablert bod. Deler av terrassen er overbygd med takplater i plast og skjermet av lune vegger, perfekt til kveldsbruk. Det er også god plass til langbord og grill.

I andre etasje har boligen en overbygd balkong på 10 kvm med utgang fra hovedsoverommet. Balkongen har tett gulv med heldekkende teppe, utelys og rekkverk som ble oppgradert i 2023. Dreneringen rundt huset er hovedsakelig fra 1952 og 1991, med unntak av nordsiden som ble drenert på nytt i 2018.

Eiet tomt, 1088 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Boligen er nærmeste nabo til Granly skole (1-10 klasse). Andre skoler i nærområdet er Eik Skole (1-7 klasse), samt Byskogen skole (1-10 klasse), Kongseik Ungdomsskole mm. Det er flere barnehager i området.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass er Norde Alle som ligger 300 meter unna.

Fritidstilbud
Daglivarehandelen kan gjøres på Rema 1000 EIk eller Meny Eiktoppen. Det er kort vei inn til Tønsberg.

Inneholder
Planløsning, hoveddel:
2. etasje: Gang, bad/wc, 2 soverom og garderobe.
1. etasje: Entré, bad/wc, vaskerom, stue, kjøkken, soverom og bod/garderobe.
Underetasje: 2 ganger, kjellerstue, innredet rom, soverom, garderobe, bod/teknisk rom, 4 boder og utvendig bod

Planløsning, innredet boenhet:
1. etasje: Entré, vaskerom, gang og kjøkken.
2. etasje: Trapperom, gang, wc, bad, stue og soverom.
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Underetasje:
BRA 103 m²
- BRA-i 94 m²: (Kjellerstue, Gang, Gang 2, Garderobe, Kontor, Bod/teknisk rom, Bod 2, Soverom, Bod 3, Bod 4, Bod 5)
- BRA-e 9 m²: (Utvendig bod)

Første etasje hovedleilighet:
BRA 124 m²
- BRA-i 124 m²: (Entré, Bad, Stue, Soverom, Bod, Kjøkken, Vaskerom)

Første etasje hybel:
BRA 25 m²
- BRA-i 25 m²: (Entré, Vaskerom, Kjøkken)

Andre etasje hovedleilighet:
BRA 48 m²
- BRA-i 48 m²: (Bad, Gang, Soverom, Soverom 2)

Andre etasje hybel:
BRA 45 m²
- BRA-i 45 m²: (Trapperom, Gang, Toalettrom, Bad, Soverom, Soverom 2)

Bod i underetasje på 8 m2 lav himlingshøyde (ALH)innenfor bad/teknisk rom har himlingshøyde under 1,90 meter.

Takstmanns kommentar til arealmåling, brannceller, lovlighet/byggetegninger og krav for rom til varig opphold:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Fra kommunens arkiv:
Det foreligger godkjente tegninger fra 31.5.1991 angående tilbygg til enebolig. Det foreligger søknad om byggetillatelse og vedtak om godkjent tilbygg 31.5.1991. Det foreligger ikke ferdigattest.

Kommentarer på godkjente tegninger opp mot dagens situasjon:
Underetasje: Der det er tegnet vedbod er det innredet til soverom/gjesterom. Udefinert rom eks. bod på tegning med utgang til terreng mot øst er innredet til kontor.

1.etasje: Der det er tegnet inn garasje og hobbyrom med innkjøring fra nord (2 garasjeporter på tegning) er innredet/ombygget til inngangsparti med entre og soverom .
1.etasje: På fasade mot øst er inntegnet vindu erstattet med/satt inn ny dør til nytt vaskerom. Nytt vaskerom har ingen av lovlighet.

Terrasse: det er bygget utvendig trapp fra terrasse til terreng .
Eier har bygget om innvendig plan 1.etasje og 2. etasje med formål 2 selvstendige boenheter ved å stenge dør/tilgang i 2.etasje mellom boenhetene. Om boligen skal være godkjent slik den framstår, må stengt dør i 2.etasje åpnes og det må søkes bruksendring til lovlig bruk av rom. Den ekstra boenheten ulovlig etablert.

Bruk av rom:
Underetasje: Det må søkes bruksendring fra inntegnet vedbod og bod til soverom og kontor.
1.etasje: Det må søkes bruksendring fra garasje til soverom og entre.
Det kan i tillegg være øvrige forhold ved eiendommen som må undersøkes med kommunen. Slike forhold ligger normalt utenfor en tilstandsrapport og vurdere.

Boligen fremstår/brukes til 2 boenheter.
Da bygget ble oppført var det andre tekniske krav til brannforebygging og boligen tilfredsstiller ikke skjerpede krav til inndeling i brannceller etter dagens regler. Det ligger utenfor en tilstandsrapport å undersøke og vurdere dette nærmere.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra Tilstandsrapport utført av takstmann Hans Holt.

Utvendig:
Taktekkingen er av dobbelkrum betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Eier har overflatebehandlet takstein - takfornying i 2018. Takrenner og nedløp i stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og 1990 tallet. Fasade/kledning har stående bordkledning. Hovedsakelig fra 1990 tallet. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon fra byggeår 1952 og ombygging fra 1991. Undertak av sutaksplater på tilbygg fra 1991. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass av type toppsving. Spalteventiler i overkant. Hovedsakelig vinduer fra 1991 og 1977. Eier har skiftet 2 vinduer på nytt kjøkken 2018. Bygningen har malt to-fløyet hovedinngangsdør fra 2023, Balkongdør i tre fra 1992. (balkong i 2. etasje) Skyvedør i metall 2019 ny dør til vaskerom. Balkong i 2. etasje bygget over oppvarmede rom. Tett gulv av type gummi banemembran. Teppe på gulv. Balkong er oppgradert i 2023 med nytt rekkverk. Terrasse ut for stue første etasje. Ombygget og forsterket i 2018. Nytt rekkverk i tre og glass. Ny trapp til terreng Trapp er fundamentert til terreng med støpte fundamenter. Div. terrasser og uteplasser på terreng under terrassen. Nytt i 2024. Terrasse ut for vaskerom mot øst. Bygget ny i 2023. Utvendig trapp til hovedinngang bygget av impregnerte materialer. Avstand fra topp trapp til terreng er mer enn 0,5 meter. Underlaget ansees for ikke å være hardt underlag. Derfor er det ikke krav til rekkverk på trapp.

Innvendig:
Innvendig er det gulv av laminat, fliser og belegg. Veggene har tapet, trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og trepanel. tepper i 2. etasje. Etasjeskiller er av tre-bjelkelag . Deler av underetasje har etasjeskiller mot første etasje av lettbetongelementer/lecaplank e.lign. Eier har etablert radonbrønn med måleapparat/stasjon i underetasje i 2024. Målestasjonen registrerer jevnlig radonkonsentrasjonen i boligen Boligen har mursteinpipe og elementpipe. Mursteinpipe i del fra 1952 har ikke tilkoblet ildsted. Elementpipe fra 1991 har peisovn i stue fra 2022 og peisovn i kjellerstue fra 2024. Peisovner er montert av autorisert firma. Det foreligger for øvrig ingen opplysninger om tilsyn etc. Rom under terreng/underetasje har gulv av fliser og betong. Nye fliser med varmekabler i kjellerstue 2024 .Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da rommene har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Boligen har malte tretrapper . Betongtrapp i underetasje. Innvendig har boligen finèrdører og heltre dører av varierende typer.

Våtrom:
Bad 1.etasje hovedleilighet:
Bad fra 2020. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. 2,5 cm fall til sluk. Det er plastsluk og smøremembran med dokumentert utførelse. Rommet har servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er elektrisk styrt vifte ut i yttervegg.

Vaskerom 1.etasje hovedleilighet: :
Vaskerom etablert 2018/19. Veggene har malte MDF plater. Taket har panel. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er plastsluk og banemembran med synlig membran. Rommet har innredning med nedfelt servant og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering via dør og åpningsvindu.

Vaskerom 1.etasje hybel.
Vaskerom ukjent alder. Eier har oppgradert med ny membran på gulv . Løst belegg på membran. Veggene har panel/tømmer og våtromstapet/belegg. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har ingen varmekilde. Det er plastsluk med underliggende synlig membran. Rommet har servant og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dette fordi kjøkkeninnredning har bakplater og yttervegger og el - skap mot våte soner.

Bad 2.etasje hovedleilighet Bad med gulv av flis på på-støp og varmekabler. Flis på vegger og skråtak. Malt trepanel i horisontal himling. Badekar , dusjhjørne,  servantskap, toalett på gulv, naturlig ventilasjon. Sluk under badekar og i dusj. Det er lagt nye fliser og membran samt etablert fall til sluk i dusj i 2020.

Bad
Bad 2. etasje hybel av ukjent alder.

Kjøkken:
Kjøkken hovedleilighet:
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter av type IKEA. Det er kjøleskap, fryseskap, kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, micro og stekeovn. kompositt benkeplate med steinbelegg, vann dispenser koblet på vanntilførsel. Ekstra oppvaskbenk og kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk og kanal ut i yttervegg via vaskerom hybel.

Kjøkken hybel:
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut i yttervegg.

Spesialrom:
Toalettrom 2.etasje hybel:
Toalettrom med laminat på gulv, tapet på vegger, himlingsplater. Servant på vegg, toalett på gulv. Naturlig ventilasjon over tak.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av kobber. og noe rør i rør av nyere dato. Det er avløpsrør av plast. Noe røropplegg av nyere dato. Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk ventilasjon. Klaffventiler i yttervegger og spalteventiler i vinduer. Det er installert 3 stk. varmepumper . Installert etter 2018. Varmtvannstank på ca. 300 liter. i underetasje fra 2018 i følge eier. Varmtvannstank på hybel, 200 liter fra 2019 ( produksjonsår produkt) El - skap med automatsikringer . Underetasje og på hybel. Røykvarslere. Brannslokkeapparat fra 2024

Tomteforhold:
Det er byggegrunn av fjell med innslag av løse masser. Dreneringen er fra 1952 og 1991. Eier har drenert mot nord i 2018. Bygningen har betonggrunnmur og lecamur. Grunnmur fra byggeår og 1991/92. Forstøtningsmurer er av naturstein. Opparbeidet hagetomt. Plen og grøntarealer. Noen synlige fjellpartier. Utvendige vann og avløpsrør er av plast. Det er offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Ca. 1990 tallet. Tidligere nedgravd oljetank er fjernet i 2018.

For ytterligere informasjon om byggemåte og tilstand se Tilstandsrapport og Selgers Egenerklæringsskjema  som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling.

Standard
Hoveddel:

Entré
Fra gårdsplassen er det en bred trapp i impregnerte materialer opp til en pen, tofløyet hoveddør med glassfelt. Trappen var ny i 2020 og døren fra 2023. Ytterdøren er for øvrig utstyrt med kodelås, så man kan komme nøkkelfritt inn.

Entreen er et stilfullt rom med grå og hvite fliser i historisk mønster på gulvet. Veggene har høye, hvite brystningspanel med slette gråmalte vegger over. En hvitmalt trapp med med to trinn og dør med glass fører inn til stue, og det er ellers adkomst til bad, et soverom og en bod. Boden er praktisk innredet som garderoberom med vinyl på gulvet, malte vegger og åpen skapinnredning med hyller, skuffer og heng.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom med døråpning og et stort vindu uten glass som vender ut mot stuen - en god løsning som gir en fin flyt mellom rommene. Selve kjøkkenet har en todelt utforming med spiseplass og anrettingsbenk i den ene delen og en særdeles romslig og velfungerende Ikea-innredning fra 2018 i den andre. Hele rommet har laminatgulv, og hvitmalte vegger kombinert med rustikk mursteinstapet og metrofliser over kjøkkenbenkene.

Anrettingsbenken har slette, hvite fronter, benkeplate i kompositt, nedfelt, hvit oppvaskkum og et lite kjøleskap til kald drikke. Over benken er det en åpen hylle og tre vitrineskap med belysning. Resten av kjøkkeninnredningen er bygget i hestesko med høyskap på én side, overskap på en annen og et vindu på den tredje. Høyskap og deler av underskapene har mørke, slette fronter, mens resten har hvite slette fronter.

Benkeplatene er av kompositt og det er godt arbeidslys i form av LED-striper. Ved vinduet er en hvit oppvaskkum nedfelt i benken og ved overskapene er det integrert ventilator, og hvit induksjonstopp. En hvit mikro og stekeovn er bygget inn i høyskapene, mens oppvaskmaskin og kjøl/frys er helintegrert. I en nisje er det avsatt plass til side-by-side kjøleskap.

Stue
Stuen er av det tiltalende slaget, formet i vinkel som gir naturlig plassering av langbord, en behagelig sofa og tv-benk. Ved sofakroken er det en vegg kledd med grønnmalte planelplater, mens resten av veggene er slette, malt i en dus beigefarge. På gulvet er det enstavs laminat, og som oppvarming er det både varmepumpe og en stemningsfull peisovn fra 2022.

Omtrent midt i rommet er det en åpen trapp mellom etasjene som et dekorativt element. Trappen er hvitmalt med åpne trinn i tre, og langs siden av trappen er det vegger av glass. Vinduer og en bred skyvedør på to sider gir fine lysforhold og enkel tilgang til terrasse, perfekt når dagene frister til utetid.

Kjellerstue
Fra stuen fører trappen ned et trapperom og inn til en romslig kjellerstue. Stuen har malte murvegger i beige, i fin kontrast til en lekker, mørk spilevegg. På gulvet er det lagt gulvvarme og nye parkettlignende fliser i 2024. Som tillegg til gulvvarmen er det både varmepumpe og peisovn for det lille ekstra.

Et høytsittende vindu og en skyvedør fra 2019 tilfører dagslys og gir fin kontakt med det herlige utearealet. Rommets utforming gir flere muligheter for møblering av sofa og tv-benk, eller annet møblement om ønskelig.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har to pene bad og et separat vaskerom. Det ene badet ligger i andre etasje og var nytt i 1991/92. Stilen er tidstypisk med lyse fliser på vegger, gulv og i skråtak, kombinert med med mørke flisborder og dekor. I himlingen som er flat er det panel med downlights, og det er gulvvarme som oppvarming. Baderomsinnredningen er romslig og består av et langsgående benkeskap med hvite profilerte fronter toppet med helstøpt dobbel servantplate.

Over servantene er det et stort innfliset speil og noen hyller. Et høyskap med speil er også en del av interiøret. Videre har badet gulvmontert toalett, dusjhjørne og et frittstående badekar for litt ekstra hverdagsluksus. Dusjhjørnet ble for øvrig oppgradert i 2020 med nye gulvfliser, membran og fall til sluk.

Bad 2
Det andre badet ligger i første etasje og er et lekkert rom fra 2020, holdt i nostalgisk stil. Her er det lyse fliser på gulvet og marmormønstrede mursteinsfliser på veggene, kombinert med fiskebensmønstrede mosaikkfliser i grå og sorte fargetoner i dusjnisje og på sisterne bak vegghengt toalett.

Dusjnisjen er romslig, skjermet med dusjdør og vegg i glass, og utstyrt med både hånddusj og deilig regnfallsdusj. Baderomsinnredningen består av en gulvstående skjenk med hvite fronter i slitt look, toppet med grå benkeplate, bolleservant og et stort, rundt speil med integrert belysning. Som oppvarming er det gulvvarme, og avtrekk besørges av en elektrisk styrt avtrekksvifte.

Vaskerom
Vaskerommet ligger også i første etasje og har dør med kodelås ut til østvendt terrasse på øvre nivå. Rommet ble etablert i 2018/19 og er praktisk innredet med med arbeidsbenk og oppbevaringsplass. Et høyskap, smale overskap og benkeskap har slette fronter med grep og benkeplaten er i eikefarget laminat med nedfelt skyllekum.

Over og under benken er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning, og på veggen er det montert opphengt til klesvasken. Veggene i rommet er kledd med hvite panelplater og på gulvet er det store, sandfargede fliser med gulvvarme. Ventilasjonen er naturlig og består av ytterdøren og et vindu som kan åpnes.

Soverom og garderobe
Boligen har fire delikate soverom, fordelt med ett i underetasjen, ett i første og to i andre, hvorav ett er hovedsoverommet. Begge rommene i andre etasje har noe skråhimling og lyse, heldekkende tepper som gjør det lunt og mykt å gå på.

På hovedsoverommet er veggene malt i en lun sandfarge kombinert med en vegg med mønstre tapet. Det er adkomst til kott innredet som garderobe og utgang til en balkong, hvor man kan nyte roen med dagens første kaffekopp eller for å senke pulsen før legge tid. Soverommet i underetasjen har også eget garderoberom og i samme etasje er det et romslig, innredet rom med utgang til overbygd terrasse med jacuzzi.

Dette rommet er av dagens eier innredet som trimrom, men er også nyttig til andre formål. Ved entreen er det en bod innredet som garderobe og for lagring har boligen en bod/teknisk rom, fire boder og en utvendig bod.

Innredet boenhet:

Den innredede boenheten har egen inngang og går over to plan, i henholdsvis første og andre etasje. I første etasje er det entré med plass til garderobe, gang med trapp til andre etasje, et vaskerom og kjøkken.

Vaskerommet ligger ved entreen og er i nyere tid oppgradert med ny membran på gulvet. Over membranen er det løst vinylbelegg og veggene er en kombinasjon av tømmer/panel og våtromstapet/belegg. Av innredning er det servant og opplegg for vaskemaskin.

På kjøkkenet er det innredning med slette fronter, benkeplate av laminat og kjøkkenventilator. Hvitevarer består av komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. I andre etasje er det stue, et soverom med plass til garderobe, et separat toalettrom og et eget bad. Toalettrommet har laminatgulv, tapet på veggene, håndvask og toalett.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1952 (bolig), 1957 (tilbygg enebolig), 1977 (tilbygg), 1978 (bolig), 1991 (tilbygg) og 1993 (stablemur). Det er avvik fra disse.
Boligen er innvendig ombygget til 2 boenheter. Boenhetene er ikke omsøkt.
Underetasje: Der det er tegnet vedbod er det innredet til soverom/gjesterom. Udefinert rom eks. bod på tegning med utgang til terreng mot øst er innredet til kontor.
1.etasje: Der det er tegnet inn garasje og hobbyrom med innkjøring fra nord (2 garasjeporter på tegning) er innredet/ombygget til inngangsparti med entre og soverom .
1.etasje: På fasade mot øst er inntegnet vindu erstattet med/satt inn ny dør til nytt vaskerom. Nytt vaskerom har ingen av lovlighet.
Terrasse: det er bygget utvendig trapp fra terrasse til terreng.
Eier har bygget om innvendig plan 1.etasje og 2. etasje med formål 2 selvstendige boenheter ved å stenge dør/tilgang i 2.etasje mellom boenhetene. Om boligen skal være godkjent slik den framstår, må stengt dør i 2.etasje åpnes og det må søkes bruksendring til lovlig bruk av rom. Den ekstra boenheten er ikke omsøkt/meldt inn til kommunen.
Underetasje: Det må søkes bruksendring fra inntegnet vedbod og bod til soverom og kontor.
1.etasje: Det må søkes bruksendring fra garasje til soverom og entre.

Eiendommen er registrert som en enebolig med en boenhet. Det må påregnes søknad om etablering av ekstra boenhet, samt bruksendring av nevnte forhold/rom fra tilleggsdel til hoveddel for å få eiendommen godkjent slik den fremstår i dag. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Selger opplyser at hun har fått laget oppdaterte tegninger som er klare for en eventuell søknad.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Eneboligen oppvarmes med tre varmepumper montert etter 2018, og gulvvarme i kjellerstue, samt på bad og vaskerom i hoveddelen. Som tilleggsvarme er det peisovner fra 2022 og 2024 i stuen og kjellerstuen. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via vegg- og vindusventiler, kombinert med avtrekk fra ventilatorer på hvert kjøkken og elektrisk avtrekksvifte på badet i første etasje.

Det elektriske anlegget er oppgradert i perioden 2018-2024 og det er to sikringsskap med automatsikringer, plassert i underetasjen og innredet leilighet. Videre er det to varmtvannsberedere, en til hver boenhet. Hoveddelen har en 300 liters varmtvannsbereder fra 2018, plassert i underetasjen og i innredet del er det en 200 liters bereder fra 2019. Radonbrønn med måleapparat ble etablert i 2024.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 01.08.2024.  Formålet med tilsynet var å vurdere forholdene ved fyringsanlegget som har betydning for brannsikkerheten og atkomsten.  Tilsynet var et visuelt tilsyn og rapporten kan ikke benyttes som en tilstandsrapport.
Avvik som ble påpekt under tilsyn skal ifølge selger være utbedret.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 19 369 pr. år vann, avløp, renovasjon og feieavgift x 2. Det betales kommunale gebyrer for 1 boenhet.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune pt.

Faste løpende kostnader
Det må påregnes kostnader til vedlikehold av privat vei.

Forsikring med polisenummer
Fremtind

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 486 656,- Som sekundærbolig Kr. 5 649 293,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Hvitevarer medfølger gratis i handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Saltutslag bod i kjeller. Ny drenering i 2018.
- Det er to piper på huset. Kun den ene er godkjent. Den andre er en gammel teglestenspipe som ikke er i bruk.
- Takstmann har angitt noen små skjevheter som forventet i eldre bolig.
- Div arbeider på uteområder ved egeninnsats.
- Sanering av oljefyringssnlegg i 2018.
- Utleiedel er ikke søkt bruksendring på.
- Gamle tegninger hos kommunen. Nye er anskaffet slik at søknad kan sendes.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Servitutt - bestemmelse om adkomst/vei- tinglyst 01.12.1922, dagboksnr. 901033-1/91.
Servitutt - bestemmelse om vannrett, tinglyst 01.06.1923, dagboksnr. 900389-1/91.
Servituttene er av eldre dato og har ikke vært mulige å innhente.


Utleie
Eiendommen er registrert som en enebolig og med en boenhet.
Boligen fremstår som om den har en egen utleiedel (dvs. egen separat boenhet), men det gjøres oppmerksom på at denne ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen. Evt. søknad om bruksendring skjer for kjøpers regning og risiko. Se pkt. om ferdigattest for utfyllende informasjon.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er avsatt til "boligbebyggelse - nåværende", "Andre sikringssoner" og faresone "Ras- og skredfare" i kommuneplanens arealdel - med tilhørende bestemmelser og retningslinjer -  vedtatt 03.04.2024.
Eiendommen ligger i regulert område. Planid 3905 31007 - Granly skole og eiendommer sør for Tyrihansveien, nord for Granly skole (vedtatt 18.6.1997). Reguleringsformål er Byggeområder for boliger, Byggeområde almennyttige formål, Spesialområde for bevaringsverdig bebyggelse og Felles adkomstvei.

Ifølge utdrag fra bestemmelser- herunder:  § 74 H310 Ras- og skredfare:
"Det er ikke tillatt med tiltak innenfor områder angitt som faresone H310 uten at den aktuelle faren er vurdert og sikkerheten ivaretatt. Ved arealplanlegging og søknad om tiltak innenfor områder angitt som faresoner skal det foretas undersøkelse av den aktuelle faren og redegjøres for nødvendige sikringstiltak.  Ved utarbeiding av reguleringsplan og byggesak innenfor hensynssonen må det dokumenteres tilstrekkelig sikkerhet mot områdeskred, jf. krav i TEK17 § 7-3 med veiledning. Sikkerhet mot områdeskred utredes i samsvar med NVEs veileder 1/2019. Retningslinje: Sonene er basert på ett eller flere av følgende farekart: Mulighet for marin leire, faresone kvikkleire samt aktsomhetskartene steinsprang, snøskred og jord- og flomskred. Framtidige endringer i kunnskapsgrunnlaget kan vektlegges i vurderingene av sikkerhet."
Ta kontakt med megler for å få utlevert kopi av plankart og bestemmelser - eller se www.tonsberg.kommune.no.

Odel og konsesjon
Eiendommen har ikke odel eller konsesjonsforhold.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 196 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 850 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 197 452,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 047 452,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 065 002,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.16 900)

Visningshonorar (Kr.2 900)

Ting-staten kartverk (Kr.585)

Grunnpakke enebolig (Kr.17 650)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 990)

Markedspakke 1 (Kr.14 900)

Oppgjør (Kr.7 900)

Provisjon  (Kr.62 800)

Totalt kr. (Kr.126 625)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-24-0317

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr: 955607171
Nedre Langgate 19
3126 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Robert Hoff

Saksbehandlere
Robert Hoff
EIE Tønsberg
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 41 26 52 22 / E-post: roh@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Klippeveien 6
For mer om objektet
Klippeveien 6

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: