Bilde 1 av Amtmannssvingen 20Bilde 2 av Amtmannssvingen 20
Digital salgsoppgave
Amtmannssvingen 20

7056 Ranheim • Trondheim kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 4 990 000

Omkostninger: kr 141 000Totalpris: kr 5 131 000
Innholdsrik enebolig med rolig og barnevennlig beliggenhet | Flott utsikt | Oppussingsobjekt med stort potensiale
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
212 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
23 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
48 m²
Kommunale avgifter
kr 1 610 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 141 000
Totalpris
kr 5 131 000
Byggeår
1954
Tomt
Eiet tomt 1381 m²
Oppdragsnummer
133240093
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 990 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)kr 124 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 5 131 000
Eiendom
Amtmannssvingen 20, 7056 Ranheim

Matrikkel
Gnr. 19 Bnr. 53 i Trondheim kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 235 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 212 kvm
I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 48 kvm

Garasjens areal er ikke medtatt i totalt BRA og er målt til:
- BRA-e (eksternt bruksareal): 23 kvm

Areal
Primærrom: 139 kvm, BRA-i: 212 kvm , BRA-e: 23 kvm , TBA: 48 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1954

Tomt
Eiet tomt 1381 kvm

Prisantydning
4 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jørgen Amtoft Takstdato: 24.05.24

Følgende bygningsdeler er tildelt TG3

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere bygningsdelene med en samlet helhetsvurdering basert på slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko. Hovedmomenter for helhetsvurderingen er:

Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig. Det registreres symptomer på fuktproblematikk. Kjelleren har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. I tillegg vurderes gulvet å være et tilfarergulv (opplektet gulv) i hobbyrom. Synlige fuktmerker/muggsoppobserveres på panel. Synlige symptomer på fuktproblematikk (fuktmerker/insekter som trives i fuktige miljøer) er registrert. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn (dette vurderes å være et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen). "Kjellerlukt" registreres, noe som tyder på fuktproblematikk.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Erfaringsmessig er konstruksjoner under bakkenivå en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Basert på ovennevnte forhold vurderes strakstiltak å være nødvendig. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for videre undersøkelser av fagkyndig. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Ildsteder inne i boligen:
Ubrennbare plater under ildsteder i stue og soverom har ikke tilstrekkelig størrelse. Forholdet kan føre til at glør og gnister treffer brennbart materiale/gulvet når ildstedet brukes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
Huseier er ikke tilgjengelig for å besvare spørsmål som gjelder for det elektriske anlegget. Forholdet medfører at avhendingslovens minstekrav til undersøkelser ikke har blitt gjennomført og kan medføre at mulige relevante opplysninger vedrørende bruk, funksjon og tilstand ikke er blitt gjort oppmerksom på. Spenningsførende deler i sikringsskapet er ikke sikret mot berøringsfare. Deksel rundt automatsikringer er ikke montert.
Det vurderes at det med høy sannsynlighet er utført arbeider på det elektriske anlegget etter 1999, som ikke er dokumentert med samsvarserklæring.
Det foreligger ikke kursfortegnelse eller oversikt over antall sikringer. Det er observert berøringsfare av spenningsførende deler.

Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere yttervegger/utvendige fasader (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:

Overflatebehandlingen viser kraftige symptomer på falming, avflassing, slitasje og elde. Bygningens ytterkledning/fasader er kraftig svekket på grunn av skader, råte og lignende tegn på nedbryting av materialet, noe som medfører at skjulte eller bakenforliggende skader høyst sannsynlig har oppstått. Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert, noe som kan redusere levetiden til kledningen og påvirke veggkonstruksjonen negativt. Vindusomramminger har stedvise symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. Veggkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Det registreres synlige skjevheter, deformasjoner og lignende avvik i veggkonstruksjoner, med den risiko dette innebærer.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse av fasadene krever stillas og/eller andre sikkerhetsmessige forutsetninger som ikke lå til grunn. Basert på alle ovennevnte forhold vurderes yttervegg/fasader (med tilhørende bygningsdeler) til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til skader og funksjonssvikt. Det bør gjennomføres strakstiltak som for eksempel ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger, om forholdene har ført til skjulte skader og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Det må påregnes kostnader for utbedringer. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for videre undersøkelser av fagkyndig.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Yttertak
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere yttertaket (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:
Yttertaket ble kun vurdert fra bakkenivå grunnet ingen tilkomst til taket. Vurderingen er derfor i hovedsak basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer. Bygningsdelenes levetid er overskredet, med den risiko dette innebærer. Det ble registrert høy slitasje og tegn på skader/nedsatt funksjon i de deler av taket som lot seg visuelt besiktige. Det registreres mosevekster på yttertaket. Det kan ikke verifiseres at takkonstruksjonen er tilstrekkelig luftet, med den risiko dette innebærer. Skorstein (med tilhørende komponenter) og andre takgjennomføringer er ikke undersøkt på grunn av at det ikke var tilkomst, med den risko dette innebærer.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse av yttertaket krever stillas og/eller andre sikkerhetsmessige forutsetninger som ikke var til stede på befaringsdagen. Basert på alle ovennevnte forhold vurderes yttertaket (med tilhørende bygningsdeler) til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til funksjonssvikt. Det bør gjennomføres strakstiltak som for eksempel ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som skulle være nødvendig. Det må påregnes kostnader for utbedringer.
Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for videre undersøkelser av fagkyndig. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Drenering
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere dreneringen med en samlet helhetsvurdering. Dreneringens tilstand og funksjon påvirker innvendige bruksområder og innvendige bygningsdelers tilstand. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:

Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Drenssystemet har passert estimert teknisk levetid, med den risiko dette innebærer. Fra innsiden observeres symptomer på fuktproblematikk som vurderes til å tyde på svakheter i dreneringens funksjon. Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra bygningen. Vann fra yttertaket er ikke ledet vekk fra bygningen i tilstrekkelig grad. Det vurderes som sannsynlig at grunnmuren ikke har utvendig fuktsperre, noe som øker faren for fuktvandring og fuktbelastning i konstruksjoner under bakkenivå. Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i sammenheng med avsnitt "Rom under
terreng". Det er registrert forhold som øker fuktbelastningen på grunnmuren/konstruksjoner under terreng.

Basert på alle ovennevnte forhold vurderes dreneringen i denne bygningen til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til funksjonssvikt. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som skulle være nødvendig. Det må påregnes kostnader for utbedringer.

Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for videre undersøkelser av fagkyndig. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
 
Følgende bygningsdeler er tildelt TG2

Våtrom - Bad 1. etasje
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering.
Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:¨

På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert høy slitasje og lignende avvik på synlige overflater. Det er stedvis knirk i gulvet. Fallforhold i sluksonen fører ikke til tilfredsstillende avrenning av bruksvannet i nedslagsfeltet. Det registreres motfall på deler av våtrommets gulvflater, med den risiko dette innebærer. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.

Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden.

Kjøkken - 1. etasje
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere kjøkkenet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering.
Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:
På bakgrunn av alderen til røropplegg og andre tekniske installasjoner; er det grunn til å varsle om faren for skjulte skader, svekket funksjon, usikker restlevetid og lignende forhold som utvikles over tid men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert slitasje, elde og lignende avvik på rommets overflater. Kjøkkeninnredningen bærer i sin helhet preg av alder/slitasje.

Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og/eller ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Restlevetiden er usikker.

Toalettrom (ikke våtrom) - Kjeller
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere toalettrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering.
Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:

På bakgrunn av alderen til røropplegg og andre tekniske installasjoner; er det grunn til å varsle om faren for skjulte skader, svekket funksjon, usikker restlevetid og lignende forhold som utvikles over tid men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert slitasje, elde og lignende avvik på rommets overflater.

Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og/eller ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Restlevetiden er usikker.

Øvrige rom - 1. etasje
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere bygningsdelene med en samlet helhetsvurdering basert på slitasjegrad og tilstand. Hovedmomenter for helhetsvurderingen er:

Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Det er stedvis knirk i gulvet. Deler av etasjen fremstår som uferdig og det gjenstår arbeid. Deler av overflatene var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar. Basert på alle ovennevnte forhold er restlevetiden på bygningsdelene usikker. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Loft - innredet - Loftsetasje
Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere bygningsdelene med en samlet helhetsvurdering basert på slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko. Hovedmomenter for helhetsvurderingen er:

Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Det er stedvis knirk i gulvet. Deler av etasjen fremstår som uferdig og det gjenstår arbeid.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Basert på alle ovennevnte forhold er restlevetiden på bygningsdelene usikker. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Til informasjon:
Takkonstruksjonen er lukket, og det er generelt sett ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Fra kaldloftet observeres luftespalte mellom isolasjon og taktro, noe som indikerer at denne delen av utførelsen er korrekt. Det kan ikke sies med sikkerhet at forholdet er det samme i andre deler av konstruksjonen.

Loft - uinnredet / råloft - Kaldloft
Inspeksjonsmulighet:
Kaldtloftet ble kun inspisert fra takluken/døråpningen grunnet lav romhøyde/redusert tilkomstmulighet, med den begrensning dette innebærer. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Annet: Spor etter gnagere er observert. Gnagere kan føre til skader på bygningen. Omfanget er uvvist. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Det observeres flere vepsebol på kaldtloft. Det er ikke kjent eksakt hvor/hvordan de kommer seg inn i bygningen. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales ved behov.

Innvendige trapper
Innvendige trapper:
Trappene har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappene dagens krav til sikkerhet. Om trappene vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.

Etasjeskiller - Kjeller
Skjevhetsmåling:
Det er registrert skjevheter i hobbyrom og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 21 mm i hobbyrom, og 24 mm i gang. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller - Loftsetasje
Skjevhetsmåling:
Det er registrert skjevheter på soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 14 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg, (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.
Trykkstøt (rørslag) i vannrør registreres stedvis i boligen. På sikt kan gjentatte trykkstøt av en viss intensitet gi nedsatt levetid for rør og rørdeler. Tiltak anbefales.

Hovedstoppekran:
Innvendig stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Konsekvens er usikker restlevetid/funksjon.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

Dører og vinduer
Vinduer:
Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

Terrasser / platting på terreng - Utgang fra entrè
Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer):
Terrasse med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Konstruksjonen har merkbare nedbøyninger ved belastning. Tiltak må påregnes.

Terrasser / Platting på terreng - Utgang fra kjøkken
Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer):
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Rekkverket er ikke tilstrekkelig festet. Terrassen mangler stedvis et fullverdig rekkverk. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke terrassen dagens krav til sikkerhet. Om terrassen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt. Terrasse med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Det er observert svikt i konstruksjonen. Tiltak anbefales.
 
Grunnmur, fundamenter
Grunnmur:
Avskalling av maling/murpuss observeres stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger):
Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.

Frittsående byggverk - Garasje
Frittstående byggverk:
Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Kledningen har slitt overflatebehandling. Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 125 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 115 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 131 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 19 320 pr. år Det ble fakturert kr 1610,- i april. Kommunen fakturerer per måned. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Eier
Arve Hov Børge Hov

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ved Daniel Lanto har gleden av å presentere Amtmannssvingen 20 - En stor og innholdsrik enebolig med attraktiv beliggenhet og flott utsikt.

Boligen går over to plan pluss kjeller. Eiendommen har nydelig utsikt, solrike uteplasser og en frittstående garasje. Hagen byr på godt med boltreplass og ligger skjermet til. Utelivet kan nytes til det fulle på to herlige terrasser på henholdsvis 29 og 19 kvm. Dette er en bolig med stort potensiale og her kan du virkelig realisere drømmehjemmet ditt!

Merk deg dette:
• Stor enebolig med stort potensiale
• Store vindusflater
• Flott utsikt
• To terrasser
• Skjermet hageområde
• Kort vei til dagligvarebutikker
• Fint og rolig nabolag
• Nærhet til flotte turområder
• Frittstående garasje

Parkering
Frittstående garasje og biloppstillingsplass.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et trygt og rolig boligområde på Ranheim. Området er i vekst og tilflyttningen er stor. Umiddelbar nærhet til skog og mark gjør området svært attraktivt, og veien er kort til nydelig turterreng og toppturer i marka. Badeplassene ligger som perler på en snor, blant annet Grilstadfjæra, Ranheimsfjæra, Hansbakkfjæra og Pettersenfjæra. I nærheten ligger Grilstad Marina som ble offisielt åpnet i 2015. Her finnes en av Norges største båthavner, flere lekeplasser, sandvolleyballbane og vakker natur i fjordkanten.

I nærheten ligger Estenstadhytten. Stedet er et eldorado både til fots, sykkel og på ski. Estenstadmarka og Stokkanbakken alpinanlegg ligger heller ikke langt unna og byr på fin rekreasjon.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra Olderdalen. Innen en kort kjøretur vil du finne både skoler og barnehager. Ved Grilstadporten finner du frisør, apotek, blomsterbutikk og Impuls treningssenter. Sirkus Shopping ligger en kort kjøretur unna og byr på et variert utvalg av butikker, deriblant apotek, sushi-restaurant og tannhelsesenter. Lade, Solsiden og Midtbyen ligger også godt innen rekkevidde, og kan by på alt av bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss og nærmeste bussholdeplass er Olderdalen. Du kan også ta toget til jobb fra Ranheim togstasjon. Ønsker du å ta bilen er det enkelt å komme seg opp på E6 som tar deg inn til Trondheim Sentrum på ca. 10 minutter.

Tomt
Eiet tomt, 1381 kvm

Enebolig beliggende i Olderdalen, Trondheim kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, diverse beplantninger, plenareal og
biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Enebolig over 3 etasjer (samt kaldtloft) bestående av:
Kjeller: Gang, toalettrom, hobbyrom og fem boder.
1. etasje: Entrè, gang, bad, soverom, stue og kjøkken.
Loftsetasje: Gang, loftstue, tre soverom og fire kneloft.
Utgang fra kjøkken til terrasse.
Utgang fra entrè til terrasse.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 1954. Grunnmur av betongstein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger
av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig
tekket med takstein. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall. Balkongdør med karmer av tre,
og to-lags glass. Varmepumpe i stue og loftstue. Peisovn i stue og på to soverom. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon.

Dreneringen er fra ukjent årstall. Enkelte nedløpsrør for takvann er ledet ned i drensrør, andre er avsluttet over bakkenivå. Svakt skrånende tomt.

Frittstående garasje. Bygning i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til 23 m2. Fasaden er kledd med stående og liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Konstruksjonen er uisolert.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 139 kvm

Bruksareal
Bruksareal: kvm

Boder
Det er fem boder i kjelleren.

Standard
Kjøkken
Kjøkkenet har en åpen løsning med innredning av ukjent årstall. Det har profilerte fronter og en benkeplate av laminat. Det er en nedfelt oppvaskkum med kjøkkenarmatur, samt benkebelysning og stikkontakter over kjøkkenbenken. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilatoren er plassert i overskapet. Vannrørene er av kobber, og de synlige avløpsrørene er av plast. Gulvflatene er belagt med laminat, og vegg- og himlingsflatene er malt og tapetsert med panel og takplater.

Bad
Baderommet er fra ukjent eksakt årstall. Gulvflaten er belagt med gulvbelegg, og veggene er flislagte. Himlingen har malte flater. Det er vegghengte servantinnredninger med ovenpåliggende servant og armatur, samt speil med lys og stikkontakt over servanten. Baderommet har vegghengte høyskap, dusjkabinett med dusjarmatur og vegghengt toalett. Vannrørene er av kobber, mens de synlige avløpsrørene er av plast og støpejern. Det finnes en naturlig avtrekksventil på veggen, og det er opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom
Betonggulv. Veggflater i panel og synlig mur. Panelbord i himling. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av støpejern.

Øvrige rom - 1. etasje
Boligen har gulvflater belagt med laminat, heltre gulv og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflatene består av malte flater, tapetserte flater, veggplater, panel og takplater. Det er glatte innerdører samt innerdører med glassfelt. Naturlig ventilasjon skjer via ventiler. Oppvarmingen inkluderer en varmepumpe og peisovn i stuen, samt øvrig oppvarming med elektrisitet.

Loft - Innredet
Loftsetasjen er innredet. Gulvflater belagt med laminat, gulvbelegg og heltre gulv. Vegg- og himlingsflater i malte flater, tapetserte flater, panel og  malte tapetserte flater. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Varmepumpe i loftstue. Peisovn på to soverom. Øvrig oppvarming med elektrisitet

Kjeller - Uinnredet
Kjelleren er hovedsakelig uinnredet. Enkelte rom er innredet med utlektede vegger. Gulvflater i betong og sponplater. Vegg- og himlingsflater i panel og synlig mur. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler

Rom for varig opphold
Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen.
Kjeller: I gang er takhøyden målt til 2,27 meter og på hobbyrom er takhøyden målt til 2,27 meter.
1. etasje: I stue er takhøyden målt til 2,30 meter og på bad er takhøyden målt til 2,25 meter.
Loftsetasje: Takhøyden målt til 0,86 - 2,27 meter (skråtak).

Terrasser / Platting på terreng - Utgang fra entrè
Fra entréen er det utgang til en terrasse på 19 m². Rekkverkshøyden er målt til 0,66 meter. Terrassen er bygd i trekonstruksjon med rekkverk av tre, og gulvoverflatene er belagt med terrassebord. Det er også en utvendig stikkontakt på terrassen.

Terrasser / Platting på terreng - Utgang fra kjøkken
Fra kjøkkenet er det utgang til en terrasse på 29 m². Rekkverkshøyden er målt til 0,79 meter. Terrassen er bygd i trekonstruksjon med rekkverk av tre, og gulvoverflatene er belagt med terrassebord.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utvover det som er inkludert i andre rom)
Boligen har tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrørene og vanninntaksrøret er av kobber, og hovedstoppekranen er plassert på vanninntaksrøret. De synlige avløpsrørene er av plast og støpejern, med en stakeluke plassert på de synlige avløpsrørene i kjelleren. Varmtvannsberederen på 200 liter, fra 2009, er plassert i boden. Boligen har også en sentralstøvsuger, samt varmepumpe både i stuen og loftstuen.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse datert 30.08.1954 vedrørende Amtmannsvingen 20. Det foreligger også attest for ombygging til enebolig datert 28.10.1964. Boligen var opprinnelig en tomannsbolig.
 
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1962, disse ligger til grunn for meglers sammenligning av 1. og 2. etasje. Det er oppdaget avvik fra disse.

1. Etasje:
Opprinnelig var det ført opp en bod ved entré. denne er fjernet til fordel for å bygge trapp. Dette innebærer fasadeendring, og er hverken søkt om eller godkjent hos kommunen. Dagens baderom var opprinnelig bad og bod. Boden har blitt innlemmet i badet, som også innebærer en søknadspliktig bruksendring. Tiltaket er ikke søkt om eller godkjent. Kjøkkenet er flyttet inn i stuen og det er fjernet en vegg mellom stue og det som ser ut til å være spisestue/soverom. Soverom var opprinnelig kjøkken. Dette er ikke søknadspliktige tiltak. Veranda var ikke med i disse tegningene, men er søkt om og gitt godkjenning i 2008.

2. Etasje:
Det er skissert et areal ved kneloft på soverom på 8,5 kvm, som ikke har noen benevnelse. Megler har derfor ikke mulighet til å vurdere hva dette er. Etasjen har kun ett notert avvik, og det er at kneloft på loftstue er innlemmet i stuen. Dette er en søknadspliktig bruksendring - men det er hverken søkt om eller godkjent.

Kjelleretasjen er sammenlignet mot tegninger datert 1953. Det er oppdaget at et WC-rom er innlemmet i bodareal. Dette er ikke omsøkt eller godkjent. Etasjen er forøvrig godkjent som sekundærareal, og endringene som er gjort er ikke søknadspliktig.

Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte avvik. Konferer megler ved spørsmål.

Megler har mottatt tegninger av dobbeltgarasje, samt ferdigattest på denne. Det foreligger ferdigmelding på veranda.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges
vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang (loftsetasje).
Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg.

Etter forenklet vurdering er det elektriske anlegget gitt TG3. Huseier er ikke tilgjengelig for å besvare spørsmål som gjelder for det elektriske
anlegget. Forholdet medfører at avhendingslovens minstekrav til undersøkelser ikke har blitt gjennomført og kan medføre at mulige relevante opplysninger vedrørende bruk, funksjon og tilstand ikke er blitt gjort oppmerksom på. Spenningsførende deler i sikringsskapet er ikke sikret mot berøringsfare. Deksel rundt automatsikringer er ikke montert. Det vurderes at det med høy sannsynlighet er utført arbeider på det elektriske
anlegget etter 1999, som ikke er dokumentert med samsvarserklæring. Det foreligger ikke kursfortegnelse eller oversikt over antall sikringer.
Det er observert berøringsfare av spenningsførende deler. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert
elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmepumpe i stue og loftstue. Peisovn i stue og på to soverom. Elektrisk oppvarming.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 19 320 pr. år Det ble fakturert kr 1610,- i april. Kommunen fakturerer per måned. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten ble beregnet til kr 12 401,- i 2023. Skatten faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 677 858,- Som sekundærbolig Kr. 6 711 430,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Utdrag fra selgers egenerklæring:

TILLEGGSKOMMENTAR
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor
til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

HVITEVARER
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Annet
Vi gjør oppmerksom på at det er tinglyst refusjonsplikt på eiendommen. Konferer megler ved spørsmål. Se for øvrig vedlagte tinglyste heftelser i salgsoppgaven.

Naboer i Amtmannssvingen 20B skal ha bruksrett på 2 stk oppstillingsplasser for bil utenfor sitt eget hus. Dette er foran avfallsbøttene og garasjen deres. Kjøper forplikter seg til å signere bruksrett for parkering for naboeiendom, som vil utarbeides i ettertid. 

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende heftelser følger eiendommen:
1953/301621-2/107 Best. om vann/kloakkledn.
04.03.1953
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:19 Bnr:53
Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

1953/307271-1/107 Erklæring/avtale
16.10.1953
Refusjonsplikt til kommunen.

1982/10949-1/107 Bestemmelse om veg
16.07.1982
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:19 Bnr:287

1989/5639-1/107 Best. om vann/kloakkledn.
10.03.1989
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:19 Bnr:326
Gjelder denne registerenheten med flere

Følgende rettigheter følger eiendommen:
Rettigheter på 5001-19/15
Rettigheter i eiendomsrett
1953/301621-2/107 Best. om vann/kloakkledn.
04.03.1953
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:19 Bnr:53
Bestemmelse om adkomstrett

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Boligen har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Utvendige vann- og avløpsledninger er fra byggeår.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Eiendommen er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende i kommuneplanens arealdel 2012-2024. Eiendommen reguleres etter reguleringsplan  r1035. Navnet på reguleringsplanen er Brattvollveien-Martin Barstads v.-Sverre Svendsens v.-Stampeverksv.- Bautav.-Kvernveien-Severin Saksviks vei-dele (26.11.1965). Reguleringsformål fremgår ikke av mottatte planstatus.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 125 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 115 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 131 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Markedspakke  (Kr.18 400)

Tilrettelegging (Kr.19 900)

Visningshonorar (Kr.3 500)

Provisjon (Kr.55 000)

Foto (Kr.5 250)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
133-24-0093

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros- Eiendomsmegling Sentrum AS
EIE Trondheim sentrum
Org. nr: 831699132
Nedre Bakklandet 58 C
7014 Trondheim
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Daniel Lanto

Saksbehandlere
Daniel Lanto
EIE Trondheim sentrum
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 93 85 30 70 / E-post: dal@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Amtmannssvingen 20
For mer om objektet
Amtmannssvingen 20

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: