Bilde 1 av Brøsetvegen 186BBilde 2 av Brøsetvegen 186B
Digital salgsoppgave
Brøsetvegen 186B

7050 Trondheim • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Arealeffektiv andelsleilighet med sentral beliggenhet | Felles takterrasse | "Alt" inkl. i felleskost. | Parkering
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
10
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
21 m²
Bruksareal (BRA)
23 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
2 m²
Fellesutgifter
kr 5 670 / Mnd
Prisantydning
kr 850 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 234 215
Totalpris
kr 1 093 665
Fellesformue
kr 17 044
Byggeår
1972
Tomt
Festet fellestomt 10718 m²
Oppdragsnummer
133240007
Prisantydningkr 850 000,-
Fellesgjeldkr 234 215,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 1 093 665
Eiendom
Brøsetvegen 186B, 7050 Trondheim, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 10 Orgnr. 987142731 i Trondheim kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 23 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 21 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 2 kvm

Areal
Primærrom: 21 kvm, Bruksareal: 23 kvm, BRA-i: 21 kvm , BRA-e: 2 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggeår
1972

Tomt
Festet fellestomt 10718 kvm
Bortfester: Realbo AS - org.nr. 885581692
Festeavgift: Er inkl. i de månedlige felleskostnadene.
Dato for inngåelse av festekontrakt: 14.juni 2004.
Løpetid: 30 år fra inngåelse av avtale.
Regulering av festeavgift: 01.01. hvert år.

Det fremgår av sameiets årsregnskap, note 7, at festeavgiften reguleres årlig per 01.01 i samsvar med konsumprisindeksen. Leieforholdet varer til 2075. Innløsing kan ikke kreves før 24.05.2034 - fester har fraskrevet seg retten til å si opp leieforholdet hvert 5. år. For ytterligere informasjon, konferer megler.

Prisantydning
850 000

Tilstandsrapport
Utdrag fra Tilstandsrapporten fra takstmann:

Bygningsdeler med TG2:

Våtrom - Bad:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt  til grunn for vurderingen:

På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om  risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det ble  registrert slitasje, elde og lignende avvik på synlige overflater. Fallforhold i sluksonen og høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til  å ikke være tilstrekkelig. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Sluket er isolert inne i dusjsonen, noe som medfører at vannsøl eller lekkasjevann utenfor sluksonen ikke kan ledes til sluk. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.

Det gjøres oppmerksom på at våtrommets  anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og ytterligere undersøkelser for å kartlegge  eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Eksakt tilstand på bygningsdeler som lar seg inspisere er ikke kartlagt.  Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak.

Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet  instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og  temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 30,6 prosent, ved 21,4 celsius.

Kjøkken:
Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Teknisk anlegg:
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.  På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over  tid.

Vannbåren varme: Radiatorer (med tilhørende røropplegg) er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Konsekvens er  usikker restlevetid. Normalt sett vil vedlikeholds- og utbedringskostnader tilfalle sameiet/borettslaget, men om dette er tilfelle er ikke undersøkt i  denne rapporten.

Hovedstoppekran: Innvendig stoppekran innvendig er ikke tilgjengelig/ikke påvist.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det  gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 234 215,- pr. 26.01.24
Andel fellesformue: kr. 17 044,- pr. 31.12.2022.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 850 000,- (Prisantydning)
kr 234 215,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 1 084 215,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 085 415,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 093 665,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 670,- pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene dekker betjening av fellesgjeld, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, elektroniske fellesavtaler, fjernvarme m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Kornel Mateusz Tobiczyk

Beskrivelse
EIE Eiendomsmegling ved Geir Einar Moen har gleden av å presentere Brøsetvegen 186B! En arealeffektiv og lys leilighet, med en sentral beliggenhet på Moholt.

Leiligheten oppleves som lys og har en praktisk utforming, som gjør det enkelt å møblere. Den sentrale beliggenheten fører med seg en rekke fordeler; her har du kort vei til både NTNU Gløshaugen/Dragvoll og Tyholt, sammen med det velkjente turområdet i Estenstadmarka.

Verdt å merke seg:
  • Godt med naturlig lysinnslipp
  • Praktisk utformet kjøkken med mye oppbevaringsplass
  • Flislagt baderom med varme i gulv
  • "Alt" inkl. i felleskostnadene
  • Felles takterrasse og parkering på tomten
  • Heis i bygget
  • Bod i kjeller
  • Gode kollektivforbindelser

Velkommen!

Parkering
Beboere i blokken får to parkeringsbevis, som gir parkeringstillatelse på parkeringsplassen ved blokken.

Beliggenhet
Borettslaget har en sentral beliggenhet med dagligvarebutikk i første etasje og umiddelbar nærhet til en metrobuss-stasjon. Man får handlet alt man trenger i det daglige rett i nærheten, på Kiwi, Rema 1000 eller Meny. Bamboo Shop ligger også på Moholt, for et mer spennende utvalg. Sabi Sushi, Dominos, Pizzabakeren og Viva Italia har tilbud for servering og take-away. Moholtsenteret har også Apotek 1, Nille og Mestergrønn - for det man trenger i det daglige. Man har Bohus for møbler rett over gata. Sirkus Shopping er bare en kort busstur med 12-bussen unna, om man ønsker et større kjøpesenter.

Det er gang-/sykkelavstand til NTNU Dragvoll og NTNU Gløshaugen. Området er spekket med fine tur- og joggeløyper med undergang under omkjøringsveien til Angelltrøa og Strindheim hageby. Busstoppene i nærområdet har hyppige avganger, opptil hvert 10. minutt i rush-tiden, og 4 ganger i timen ellers. I nærheten har man også avkjøring til omkjøringsveien som tar deg til Lade, Tiller/City-Syd, Rosten eller Lerkendal innen 10 minutter.

Beliggenheten har nærhet til flere store arbeidsplasser som SINTEF, St. Olavs Hospital, NRK og NTNU, samt flere barnehager og skoler. Om du er glad i skog og mark bor du her kun en kort kjøretur unna Estenstadmarka, som byr på helårs turterreng med oppkjørte skiløyper i vinterhalvåret og populære badeplasser og turstier på sommeren. Estenstadhytta er et svært attraktivt turmål. Det er ellers kort vei til flere attraktive arbeidsplasser eller studiesteder, enten med en buss til NTNU på Gløshaugen eller en gåtur til NTNU Dragvoll.

Tomt
Festet fellestomt, 10718 kvm
Andelsleilighet tilhørende Boxbo Borettslag beliggende på Moholt, Trondheim kommune. Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei,
asfalt, belegningsstein, diverse beplantninger, støpte veier og trapper, grillplass blomsterkasser og biloppstillingsplass. Felles trappeoppgang med
callinganlegg og heis

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 2. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.
Leiligheten består av: Entre/gang, bad og Stue/kjøkken.
Bod i underetasje

Byggemåte
Leilighetsbygg oppført i 1972. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført
med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Leiligheten har
entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med radiatorer tilkoblet
varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 21 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entre/gang, bad og stue/kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 23 kvm

Boder
Bod i underetasje.

Standard
Våtrom - Bad:
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme. Flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning. Ovenpåliggende servant med  armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengt baderomsmøbel. Dusjhjørne med dører. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Ventil i himling.

Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning. Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps  kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap.  Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Vegg og himlingsflater i malte flater. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og  overskap.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Glatt innerdør. Naturlig ventilasjon via ventiler. Oppvarming med radiatorer tilkoblet  varmesentral.

Teknisk anlegg:
Vannrør av kobber. Vanninntaksrør i plast. Hovedstoppekran er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor  heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Leiligheten er oppvarmet med  radiatorer tilkoblet varmesentral. 
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 16.03.2005 som omhandler bruksendring av hotell til boliger.
Det foreligger ferdigattest datert 26.02.2007 som omhandler tilbygg boligblokk, riving og bruksendring.

Megler har mottatt byggetegninger datert 2005, disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges
vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet.
Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Etter forenklet vurdering er det elektriske anlegget gitt TG2. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Oppvarming
Boligen varmes opp med fjernvarme og elektrisitet.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 670,- pr.mnd.
Felleskostnadene dekker betjening av fellesgjeld, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, elektroniske fellesavtaler, fjernvarme m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 006175, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.01.2024: 5.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 26.01.2024: kr 34 593 866,-
Andel av saldo: kr 234 215,-
Første termin: 10.11.2007
Første avdrag: 10.02.2010 ( siste termin 10.11.2034 )
Rentebytteavtale til 2033

NEDBETALING AV FELLESGJELD. Styret har fullmakt til å forhandle avtale med långiver om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget hadde i 2022 driftsinntekter på kr 9 157 911,-, og hadde samme år driftskostnader på kr 4 427 920,-. Borettslaget endte med et positivt årsresultat i 2022 på kr 2 465 309,-.

Sameiet hadde i 2022 driftsinntekter på kr 1 182 910,-, og hadde samme år driftskostnader på kr 1 225 986,-. Sameiet gikk med et underskudd i 2022 på kr 51 319,-. Dette ble dekt med sameiets egenkapital.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89555461

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 411 717,- Som sekundærbolig Kr. 1 564 523,-

Borettslag
Borettslag: Borettslaget Boxbo, Orgnr: 987142731
Borettslaget Boxbo er en del av Eierseksjonssameiet Brøsetvegen 186, som også består av Moholt Ark Beboerforening (24 leiligheter) og Moholt Næringsbygg AS.

Borettslaget har felles vaskeri i kjeller og felles takterrasse.
Utløst brannalarm i borettslaget faktureres beboer. (styremøte av 15.10.12) Borettslaget har vaktmester og benytter seg ellers av innleid hjelp for renhold av fellesareal.

Forretningsfører
TOBB

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett ifølge vedtektene.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Husdyrhold er tillatt med mindre det er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne.

Diverse
Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt. Vi anbefaler interessenter å sette seg inn i dette.
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Til orientering så har bygget tidligere vært benyttet som næringsformål (hotell) tidligere.
Borettslaget Boxbo er pliktig medlem av Sameiet Brøsetvegen 186. Borettslaget Boxbo er eier av seksjon 1-104 av sameiets 125 seksjoner.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Festeavtale
Areal: 10 718 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Megler ønske gjøre oppmerksom på at borettslaget står på en festet tomt. Festeavgiften dekkes av felleskostnadene.
Det fremgår av sameiets årsregnskap, note 7, at festeavgiften reguleres årlig per 01.01 i samsvar med konsumprisindeksen. Leieforholdet varer til 2075. Innløsing kan ikke kreves før 24.05.2034 - fester har fraskrevet seg retten til å si opp leieforholdet hvert 5. år. For ytterligere informasjon, konferer megler.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget/Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse- Nåværende i kommuneplanens arealdel 2012-2024. Eiendommen ligger i et område regulert etter reguleringsplan r1162x Brøsetvegen 186 og 188, gnr.53/45, 104, 105, 203 (17.6.2004) til bolig/forretning, gang-/sykkelvei, høyspoenningsanlegg og offentlig bebyggelse.

Det foreligger planforslag på et område som inkluderer/berører eiendommen.
r20220035 Brøsetvegen, strekningen Sigurd Jorsalfars veg - Henrik Ourens veg og Strinda kirke - Frode Rinnans veg.
Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for et sammenhengende hovednett for sykkel, som gir god framkommelighet for syklister og gående, og som oppleves trygt og trafikksikkert for alle.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 850 000,- (Prisantydning)
kr 234 215,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 1 084 215,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 085 415,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 093 665,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Visningshonorar (Kr.2 690)

Provisjon (forutsatt salgssum: 1 000 000,-) (Kr.30 000)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Oppdragsnummer
133-24-0007

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros- Eiendomsmegling Sentrum AS
EIE Trondheim sentrum
Org. nr: 831699132
Nedre Bakklandet 58 C
7014 Trondheim
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Geir Einar Moen

Saksbehandlere
Geir Einar Moen
EIE Trondheim sentrum
Eiendomsmegler
Mob: 94 15 40 50 / E-post: gem@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Brøsetvegen 186B
For mer om objektet
Brøsetvegen 186B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: