Inspirasjon, Selge

Meglernes beste visningstips til deg som skal selge bolig

Selge hjemme sitt er en stor og viktig avgjørelse i menneskers liv. De fleste selger bolig et kun et fåtall ganger i løpet av livet, andre kun én gang. Eiendomsmeglerens funksjon er å bistå gjennom hele prosessen fra A til Å. En av de viktigste dagene i løpet av salgsprosessen er visningen. Dette er den dagen hvor boligen skal vise seg fra sin aller beste side.

Vi har spurt de som har vært på desidert flest visninger, nemlig eiendomsmeglerne. Etter mange år i bransjen og mange timer på visninger, har de opparbeidet seg en god del tips og erfaringer. Vi har stilt flere meglere det samme spørsmålet – Hva mener du er de viktigste tingene å forberede før visning når du skal selge bolig?

1. Husk inngangspartiet
– Det MÅ være rent og pent, og spesielt viktig at gårdsplass og inngangsparti «ønsker velkommen». Skal man ha gjester er det jo vanlig å ha det presentabelt. På visning kommer de viktigste gjestene man kan få, og det sier seg selv at det må være hyggelig, lukte godt osv. Folk som røyker inne 5 min før visning har ikke skjønt det.
Jo-Heiki Støve, Eiendomsmegler og daglig leder ved Eie Kongsvinger

2. Gjør fellesområdene presentable
– Det er viktig at selger også tenker på uteområder/fellesområder/trappeoppgang når de skal ha visning, dette er det første som møter interessentene. I tillegg er det viktig at boligen viser seg fra sin beste side på visningsdagen. Ta en gjennomgang av alle rom å sjekk om lyspærer fungerer osv.
Sandra Nilssen, Eiendomsmegler ved Eie Stovner

3. Rydd bort smånips og personlige ting
– Skal du selge boligen din er mitt tips før visning å rydde vekk smånips og eventuelle store tunge møbler som tar mye oppmerksomhet. La fokuset være boligen, og gjør rom for at kjøper kan se for seg sitt nye hjem nettopp her!
Amelia Åsengen, Eiendomsmeglerfullmektig ved Eie Kongsvinger

4. Tenk på hvordan boligen fremstår på bildene vs. på visningen
– Det er viktig å forberede selgerne godt før visning, boligen skal skinne fra sin aller beste side når vi får besøk. Vi kommer ofte på såkalt «fotosjekk» før bildene skal tas, og i den forbindelse gir vi konkrete råd om hvordan boligen bør fremstå når bildene skal tas. Boligen skal jo fremstå likt på visning som den er på bildene. Det er også veldig hyggelig når selgerne setter frem godsaker som kan bidra til litt ekstra kos på visning.
Camilla Schrøder, Eiendomsmegler og daglig leder ved Eie Stovner

5. Fremhev det som er unikt ved din bolig
– Det aller viktigste er detaljene. Har man en pen bolig, bør alle detaljer ved boligen perfeksjoneres. Veldig ofte opplever vi at kunder på visning ser etter detaljene. Her bør det se gjennomført ut – fra gulv, vegg og til himlingen. Det bør være en selvfølge at boligen er rengjort og ryddig til visningen.
Sang Quach Le Ngoc, Eiendomsmegler ved Eie Stovner

6. Vurder stylist/interiørarkitekt
– Når du skal ha gjester på besøk, ønsker du selvsagt å rydde, vaske og pynte før gjestene kommer. Det samme gjelder før visning. Det gjelder å skape en atmosfære som gir interessentene et positivt førsteinntrykk. Hvor langt man skal strekke seg, avhenger i stor grad av eiendommen. Spør megleren om råd, og hent evt. inn en stylist til å ta seg av presentasjonen, så vet du at den blir optimal.
Andreas Holck, Eiendomsmegler og daglig leder ved Eie Fornebu

7. Gå en «visningsrunde» i din egen bolig
Det er lurt å gå en «visningsrunde» i din egen bolig der du begynner ute på trappa – fungerer ringeklokken? Se på boligen din med interessentenes øyne. Da oppdager man gjerne at det er ting som bør tas bort og hva som trenger en liten oppshining.
Harald Hauge, Eiendomsmegler og salgsleder Ved Eie Lillestrøm

8. Ikke delta på visningen
– Et av de viktigste tingene du kan gjøre for å sikre en vellykket visning er å ta en tur ut. Min erfaring er at det lønner seg å ikke være hjemme på visningen da interessentene kan føle de innvandrer privatlivet til nåværende beboere. Potensielle kjøpere kan lettere stille spørsmål om boligens stand og inspisere eiendommen, samt se for seg at boligen er deres potensielle hjem.
Rita Berg Hansen, Salgsdirektør i Eie

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel