hero
Artikler / Arkiv

Han er 25 år gammel og har allerede kapret lederjobben

Jonas Nikolai Grimsøen hadde knapt nådd skolealder da han snek seg inn på boligvisninger. Da er det kanskje ikke så merkverdig at han allerede som 25-åring fikk ansvaret for å lede Eies meglerkontor i Sarpsborg.

- Jeg aner egentlig ikke hvor den interessen kom fra. Men jeg visste allerede fra da jeg gikk på barneskolen at det var eiendomsmegler jeg skulle bli, forteller Grimsøen.

I fjor ble han ansatt som daglig leder for Eies Eiendomsmegling i Sarpsborg. Kontoret teller seks ansatte.
Grimsøen er oppvokst på Hannestad. Og han hadde altså så stor interesse for andre folks hjem at han snek seg inn på boligvisninger under påskuddet at «mamma kommer snart».
Men det gjorde hun jo ikke, for det var Jonas som var altoppslukende opptatt av bolig. Det er han fortsatt.

- Alt som betyr noe nå er at vi skal Eie eiendomsmegling skal lykkes, konstaterer 25-åringen, som gladelig ofrer både kvelder og helger for at det skal skje.

Kremmerblod i årene
- Det høres kanskje ut som en klisje, men å være megler er en livsstil. En må være beredt på å jobbe mye, alltid være tilgjengelig. Stille opp for selgere når de trenger deg, få dem til å føle seg unike, forklarer Grimsøen.

Kremmerånden har alltid vært der. Han handlet ulike gjenstander billig og solgte alltid med god fortjeneste. Når venner og bekjente trengte hjelp til å innrede et rom, finne gode planløsninger, var det Jonas de ringte.
25-åringen hevder han ikke var spesielt skoleflink, så han måtte skjerpe seg for å komme inn på studiene på BI i Oslo. Under utdannelsen hadde han gjerne fire eller fem jobber i tillegg.
Han jobbet først i DnB Eiendom, før han ble huket inn av Eie Eiendomsmegling i Norge.
Men selv om han både jobbet og bodde i Oslo hadde han mange salgsoppdrag i Sarpsborg. Så da daglig leder-jobben i samme meglerfirma i hjembyen ble ledig, fikk Grimsøen så gode skussmål fra sine tidligere sjefer at jobben var hans.

Verdens hyggeligste
- Jeg synes det var tøft av Eie å ansette meg som leder uten relevant erfaring. De gir den yngre generasjon mulighet til å sette fotavtrykk og utfordre de meglerne som har holdt på i en årrekke, mener Grimsøen.

Eiendomsmegler-yrket er prestasjonsbasert. Som leder kjenner Grimsøen på et dobbeltpress. Det holder ikke lenger at han selv leverer varene. Han må bidra til at resten av kontoret gjør det også. Men han trives med å ha disse forventningende over seg.

- Vi har flinke folk hos oss. Vi lærer av hverandre, mener eiendomsmegleren.

25-åringen har adoptert mye fra sitt arbeidsopphold i Oslo.
Satser på byggestart for 71 boliger før sommeren - Vi har den samme stå påkulturen, og vi feirer hverandre når vi oppnår gode resultater. Vi stikker oss fram og gjør alt for å lykkes.
Men det er på ett område Sarpsborg skiller seg klart ut - og i positiv forstand, mener Grimsøen:

- Sarpinger er verdens hyggeligeste kunder! I Oslo er det vanskelig å selge seg inn, som megler får man kort tid til å imponere. Men det er helt annerledes i Sarpsborg. Her tar gjerne folk seg fri fra jobb når megleren kommer, de byr på kake og kaffe og har god til å prate.

Og den varmen Sarpsborg utstråler var en viktig grunn til at Grimsøen valgte å komme hjem.
- Her er jeg et menneske også, ikke bare en robot eller maskin som må levere på topp hele tiden.

Denne saken ble publisert i Sarpsborg Arbeiderblad 06.03.18. Forfatter Stina Mikalsen.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: