hero
Artikler / Arkiv

Meglernes beste visningstips til deg som skal selge bolig

Det er en stor og viktig avgjørelse å selge hjemme sitt. De fleste selger bolig et kun et fåtall ganger i løpet av livet, andre kun én gang. Eiendomsmeglerens funksjon er å bistå gjennom hele prosessen fra start til slutt. En av de viktigste dagene i løpet av salgsprosessen er visningen. Dette er den dagen hvor boligen skal vise seg fra sin aller beste side.

Vi har spurt de som har vært på desidert flest visninger, nemlig våre eiendomsmeglere. Etter mange år i bransjen og mange timer på visninger, har de opparbeidet seg en god del tips og erfaringer. Her er deres beste tips til å forberede seg til visning av boligen din.

1. Husk inngangspartiet
Det MÅ være rent og pent, og spesielt viktig at gårdsplass og inngangsparti «ønsker velkommen». Skal man ha gjester er det jo vanlig å ha det presentabelt. På visning kommer de viktigste gjestene man kan få, og det sier seg selv at det må være hyggelig, lukte godt osv.

2. Gjør fellesområdene presentable
Det er viktig at selger også tenker på uteområder/fellesområder/trappeoppgang når de skal ha visning, dette er det første som møter interessentene. I tillegg er det viktig at boligen viser seg fra sin beste side på visningsdagen. Ta en gjennomgang av alle rom å sjekk om lyspærer fungerer osv.

3. Rydd bort smånips og personlige ting
Skal du selge boligen din er det viktig å rydde vekk smånips og eventuelle store møbler som tar mye oppmerksomhet. La fokuset være boligen, og gjør rom for at kjøper kan se for seg sitt nye hjem nettopp her!

4. Tenk på hvordan boligen fremstår på bildene vs. på visningen
Det er viktig å forberede selgerne godt før visning, boligen skal skinne fra sin aller beste side når vi får besøk. Vi kommer ofte på såkalt «fotosjekk» før bildene skal tas, og i den forbindelse gir vi konkrete råd om hvordan boligen bør fremstå når bildene skal tas. Boligen skal jo fremstå likt på visning som den er på bildene. Det er også veldig hyggelig når selgerne setter frem godsaker som kan bidra til litt ekstra kos på visning.

5. Fremhev det som er unikt ved din bolig
Det aller viktigste er detaljene. Har man en pen bolig, bør alle detaljer ved boligen perfeksjoneres. Veldig ofte opplever vi at kunder på visning ser etter detaljene. Her bør det se gjennomført ut – fra gulv, vegg og til himlingen. Det bør være en selvfølge at boligen er rengjort og ryddig til visningen.

6. Vurder stylist/interiørarkitekt
Når du skal ha gjester på besøk, ønsker du selvsagt å rydde, vaske og pynte før gjestene kommer. Det samme gjelder før visning. Det gjelder å skape en atmosfære som gir interessentene et positivt førsteinntrykk. Hvor langt man skal strekke seg, avhenger i stor grad av eiendommen. Spør megleren om råd, og hent evt. inn en stylist til å ta seg av presentasjonen, så vet du at den blir optimal.

7. Gå en "visningsrunde" i din egen bolig
Det er lurt å gå en "visningsrunde" i din egen bolig der du begynner ute på trappa - fungerer ringeklokken? Se på boligen din med interessentenes øyne. Da oppdager man gjerne at det er ting som bør tas bort og hva som trenger en liten oppshining.

8. Ikke delta på visningen
Et av de viktigste tingene du kan gjøre for å sikre en vellykket visning er å ta en tur ut. Det er ikke alltid det lønner seg å være hjemme på visningen da interessentene kan føle de innvandrer privatlivet til nåværende beboere. Potensielle kjøpere kan lettere stille spørsmål om boligens stand og inspisere eiendommen, samt se for seg at boligen er deres potensielle hjem.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: