Bilde 1 av Mælomsvegen 17BBilde 2 av Mælomsvegen 17B
Digital salgsoppgave
Mælomsvegen 17B

2324 Vang på Hedmarken • Hamar kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

ØVRE VANG - Innbydende og lettstelt 3-roms selveierleilighet på bakkeplan. Solrik uteplass og hyggelig beliggenhet.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
67 m²
Bruksareal (BRA)
67 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
18 m²
Fellesutgifter
kr 2 400 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 214 / Mnd
Prisantydning
kr 2 300 000
Omkostninger
kr 66 750
Fellesgjeld
kr 27 774
Totalpris
kr 2 394 524
Byggeår
1991
Tomt
Fellestomt 1477 m²
Oppdragsnummer
72240098
card-default

Ingrid Bøhmer

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les om Ingrid
card-default

Petter Bakke

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Petter
Prisantydningkr 2 300 000,-
Fellesgjeldkr 27 774,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 56 300,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 2 394 524
Eiendom
Mælomsvegen 17B, 2324 VANG PÅ HEDMARKEN

Matrikkel
Gnr. 88 Bnr. 124 Snr. 2 i Hamar kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 67 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 67 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 18 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1991

Tomt
Fellestomt 1477 kvm

Prisantydning
2 300 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Marius Rognstad Takstdato: 03.05.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 27 774,- pr. 04.05.24
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 04.05.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 300 000,- (Prisantydning)
kr 27 774,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 327 774,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 56 300,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 57 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 385 274,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 394 524,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 400,- pr. mnd.

Inkludert i felleskostnadene: Nedbetaling av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, strøm på fellesarealer, snøbrøyting og diverse vedlikehold m.m.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Det fremkommer i vedtektene at fellesutgiftene øker med kr. 200 pr. år (i januar).

Kommunale avgifter
Kr. 14 560 pr. år

Eier
Stian Dalseng Haugli

Parkering
Det medfølger en parkeringsplass per seksjon. Gjesteparkering på anviste plasser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig boligområde på Slemsrudfeltet i Øvre Vang. Det er fine turmuligheter med skog og utmark i nærområdet med flotte naturområder for rekreasjon og familieopplevelser.

Det er ellers ca. 10 min. kjøring til Gåsbu skisenter som er et godt utgangspunkt til et av Norges største nettverk med langrennsløyper. Om sommeren er det flotte tilrettelagte turstier i mangfoldig innlandsnatur.

Kort gangvei til barnehage, barneskole, lekeplass, nærbutikk m/post, bussforbindelse og Øvre Vang kirke. Ca. 10 km til Hamar sentrum hvor du finner alle servicefasiliteter. Fra sentrum er det også er det hyppige togavganger til Gardermoen og Oslo.

Tomt
Felles eiertomt for sameiet på ca. 1477 m². Felles uteareal er opparbeidet med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Asfaltert innkjøring og område med grus utenfor inngangsparti.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling:
1. etasje: 67 m² BRA / 67 m² BRA-i

Følgende rom er inkludert i BRA-i:
Entré, gang, to soverom, omkledningsrom, bad, kjøkken og stue.

Leiligheten disponerer i tillegg oppbevaringsmuligheter i sameiets felles bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Marius Rognstad (Anticimex):
Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Bad: Helhetsvurdering. På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det registreres at gulvbelegget utenfor dusjsonen har tegn til utettheter i overganger. Tettefunksjonen er derfor ikke fullgod. Det observeres rustproblematikk på skruene i klemringen, noe som tyder på at det er brukt skruer med redusert levetid. Se punkt "ventilasjon" under avsnitt om tekniske anlegg.
- Kjøkken: Ventilasjon og vannrør. Se punkt "ventilasjon" og "vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
- Øvrige rom: Overflater gulv. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser.
- Ildsteder inne i boligen. Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse.
- Etasjeskiller - skjevhetsmåling. Det er registrert skjevheter i stue og på kjøkken. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 32 mm i stue, og 22 mm på kjøkken.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Ventilasjon: Kjøkkenventilatoren/avtrekkssystemet har en defekt, noe som medfører at den kun fungerer ved full effekt. Tiltak anbefales. Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget.
- Terrasser på terreng. Terrassens rekkverk er løst, noe som tyder på svakheter med innfestningene. Tiltak bør påregnes. Håndløperen er slitt/aldringspreget. Restlevetiden er usikker. (Huseier opplyser om at han selv vil gjøre tiltak for å stive av rekkverket før salg, og at det diskuteres innad i sameiet om utskiftninger av håndløperene skal utføres i regi av sameiet eller om hver enkelt beboer utfører tiltak selv).
 
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til denne lettstelte og pene leiligheten i Mælomsvegen 17B! Leiligheten ligger fint til på Slemsrudfeltet, i nærhet til barnehage, barneskole og dagligvarebutikk. Området er ellers rolig og barnevennlig med fine turmuligheter i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger på bakkeplan og har en praktisk planløsning med luftige rom. Her får du møbleringsvennlig og lys stue, separat kjøkken, to soverom, garderoberom og bad. Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse med videre adkomst til felles hage. Her ligger alt til rette for en enkel og aktiv hverdag i hyggelige omgivelser. Med leiligheten følger også parkeringsplass.

Enkel adkomst til leiligheten fra bakkeplan. I entréen er det flislagt gulv og oppheng til yttertøy.

Videre kommer du inn til boligens stue. Stuen er malt i en lun farge og har store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Rommet har plass til møblering av både sitte- og spisegruppe. Luft-til-luft varmepumpen sørger for en jevn innetemperatur og peisovnen varmer ekstra godt på kalde kvelder. Fra stuen er det utgang til en stor og solrik uteplass. Sameiet har også en koselig paviljong og stor gressplen.

Leiligheten har separat kjøkken med innredning hovedsakelig fra byggeår. Benkeplate, vask og armatur fra 2021. Innredningen har slette fronter i hvit utførelse og laminert benkeplate. Det er avsatt plass til frittstående kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr.

Det er to soverom i leiligheten. Hovedsoverommet har en delikat grønnfarge og har plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. Det andre soverommet er av noe mindre størrelse og er utstyrt med skyvedørsgarderobe. Leiligheten har og tillegg et garderoberom hvor det er rikelig med innredning.

Badet er romslig med belegg på gulv og baderomstapet på vegg. Varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med gulvmontert toalett, håndvask, diverse skap, dusjhjørne med dusjvegger av glass, samt opplegg til vaskemaskin.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 20.06.1991 for nybygg bolig 6 leiligheter. Det er anmerket følgende for leilighet 17B:
- Trapp utenfor terrassedør mangler og skal oppsettes.
- Noe tapet på vegg ved pipe gjenstår og skal fullføres i den grad brannmur ikke dekker veggarealet.

Følgende er anmerket for alle leilighetene:
Kloakklufting må forlenges, utbedring av piper, montering av snøfangere, skifte nederste stigetrinn på tak, montere røykvarslere og brannslukkninsutstyr, brannmur, dekkbord for rekkverk på utvendig trapp, toppbeslag på piper, utvendig overflatebehandling, planering med fall ut fra veggliv og skilting av adresse.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert i 1990. I disse er dagens omkledningsrom definert som bod. Arealet er ikke søkt bruksendret og er dermed ikke godkjent for varig opphold. Arealet er likevel medtatt i tilstandsrapport etter dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med skrusikringer plassert i omkledningsrommet. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg. Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Luft-til-luft varmepumpe og peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 14 560 pr. år

Oppgitt beløp blir fakturert i 2024. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Vi oppfordrer ny eier til å følge opp hvor mange kubikk vann/avløp det betales for i året og eventuelt justere i henhold til anbefalinger per person i husstanden. Dette gjøres i samråd med kommunen.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er for inneværende år beregnet til kr. 4 582,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 400,- pr.mnd.

Inkludert i felleskostnadene: Nedbetaling av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, strøm på fellesarealer, snøbrøyting og diverse vedlikehold m.m.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Det fremkommer i vedtektene at fellesutgiftene øker med kr. 200 pr. år (i januar).

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under "Felleskostnader" og "kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innbo-forsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til TV/Internett.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ett lån i Sparebank1.
Lånenr. 18297812757
Type: Serie.
Antall terminer årlig: 12.
Restgjeld: 166 644,-
Andel restgjeld: 27 774,-
Dato siste termin: 17.12.28
Rente:11,63%.

Ovennevnte vilkår er hentet fra opplysninger fra forretningsfører datert 04.05.2024.

Forsikring med polisenummer
Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Storebrand med polisenummer 3411393. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig Kr. 502 077,-
Som sekundærbolig Kr. 1 907 893,-

Sameie
Eierseksjonen tilhører sameiet Mælomsvegen 17-19, orgnr. 72210314, som består av totalt 6 seksjoner.

Arbeid som vaktmester går på skift - hver 6. uke. Turnusliste deles ut ved årsskifte.
Vaktmester arbeidet innebærer sette ut/ta inn felles søppeldunker, snømåking, kantklipping, vanning, luking, brenning av ugress og ellers forfallende arbeid (eks skifte lyspærer på og i boden) og opprydding på uteområdet (eks. å plukke søppel).

Eierseksjonssameiet er kun enkelt organisert. Det foreligger vedtekter og husordensregler, disse ligger vedlagt i salgsoppgaven. Sameiet har også et enkelt oppsett på fordeling av felleskostnader og protokoller fra sameiemøter som kan ses hos meglerforetaket.

Forretningsfører
Forretningsførsel gjøres internt i styret.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.
Varmtvannsbereder på 194L (fra 2019) plassert på bad.
Varmepumpe (fra 2010) i stue.
Mekanisk avtrekk på kjøkken og våtrom (fungerer kun på maks effekt). Motor for mekanisk avtrekk (fra byggeår) er plassert på kjøkken (kjøkkenventilator).

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Dyrehold
Eventuelt dyrehold må styregodkjennes beboerne i de andre leilighetene taes med på råd.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk og/eller Brann- og feiervesenet.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Hadde service/rens på avtrekksvifte/rør på kjøkken og bad sommeren 2023.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har legalpant i eierseksjonen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre seksjonseierne har panterett i eierseksjonen for krav mot seksjonseieren og som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

Følgende er tinglyst på seksjonen:
- Dagboknr. 5583, tinglyst den 15.08.1991. Gjelder bruksrett til biloppstillingsplass på eiendommen, og bestemmelser om vann- og kloakkledninger. Eieren godtar at det uten vederlag blir lagt og vedlikeholdt vann, kloakk, overvannsledninger, sluk, el.kabler, kabelskap, gatelysmaster, skjæringer, fyllinger m inne på tomten, der det er nødvendig.

Tinglyst seksjonering med dagboknr. 2611 den 22.04.1991. Sameiebrøk: 1/6.

Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Det fremkommer av sameiets vedtekter at det ikke er tillat å kjøpe eierseksjon i sameiet kun for utleie. Eier av eierseksjonen må selv bo i sin eierseksjon. Det vil allikevel være mulighet for kortidsutleie ved behov. Skriftlig søknad må leveres til styreleder. Beslutningen tas av sturet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Sameiets eiendomsmasse er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030, planid. 20170001. Området eiendommen ligger i er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen ligger innenfor hensynsone for radon.

Eiendommen ligger i et området under reguleringsplan for Slemsrud 2, med planid. 46V. Planen er overstyrt. Eiendommen er regulert til bolig og kjørevei.

Eiendommen grenser i sør mot Slemsrud barnehage.

Det bebygde området vest for eiendommen er avsatt og utnyttet til offentlig og privat tjenesteyting. Skogholtet vest (ubebygd) for eiendommen er avsatt til offentlig eller privat tjenesteyting. Dette kan medføre at det blir bebygget i fremtiden.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 300 000,- (Prisantydning)
kr 27 774,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 327 774,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 56 300,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 57 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 385 274,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 394 524,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1,7% (Minimum Kr.38 000)

Tilrettelegging (Kr.16 500)

Visningshonorar (Kr.2 950)

Eierskiftegebyr (Kr.6 000)

Grunnpakke eierseksjon (Kr.7 500)

Markedspakke 1 (Kr.21 500)

Oppgjør (Kr.7 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-24-0098

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr: 916933568
Seminargata 3
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Ingrid Bøhmer

Saksbehandlere
Ingrid Bøhmer
EIE Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Mob: 97 41 17 70 / E-post: ibo@eie.no

Petter Bakke
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 97 66 16 65
[/ E-post: pb@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Mælomsvegen 17B
For mer om objektet
Mælomsvegen 17B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: