Bilde 1 av Toreidveien 18Bilde 2 av Toreidveien 18
Digital salgsoppgave
Toreidveien 18

1925 Blaker • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Innbydende familiebolig med hybel | Garasje og nærhet til togstasjon | 3 romslige soverom | Familievennlig område
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Selveier
Eierseksjon
1
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
153 m²
Bruksareal (BRA)
153 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
38 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
72 m²
Fellesutgifter
kr 741 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 363 / Mnd
Prisantydning
kr 3 750 000
Omkostninger
kr 102 950
Totalpris
kr 3 852 950
Byggeår
1947
Tomt
Eiet tomt 535 m²
Oppdragsnummer
32230133
card-default

Christer Langstrand

Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Les om Christer
card-default

Frida Solberg

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Frida
Prisantydningkr 3 750 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 92 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 3 852 950
Eiendom
Toreidveien 18, 1925 BLAKER

Matrikkel
Gnr. 318 Bnr. 10 Snr. 1 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 191 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 153 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 38 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 72 kvm

Areal
Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 153 kvm, BRA-i:153 kvm , BRA-e: 38 kvm , TBA: 72 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1947

Tomt
Eiet tomt 535 kvm

Prisantydning
3 750 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Espen H. Amundsen Takstdato: 25.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 92 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 93 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 843 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 852 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 4 354 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: mat/restavfall 360 liter, feie- og tilsynsgebyr, fast gebyr avløp bolig, A-konto avløpsgebyr, målt forbruk avløp og fradrag innbetalt avløp.
Prognose for 2024 er kr. 9 088,- Husk at dette kun er en prognose og at avvik kan forekomme.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Simen Beheim Andreassen

Parkering
Parkering i garasje og på egen gårdsplass.

Beliggenhet
Boligen har en idyllisk beliggenhet i rolige og landlige omgivelser på Blaker, innenfor Lillestrøm kommune. Den gunstige plasseringen gir beboerne tilgang til et mangfold av fasiliteter og tjenester som bidrar til en komfortabel og praktisk livsstil.

I umiddelbar nærhet finner man skoler og barnehager, som legger til rette for en enkel og trygg skolegang for barna. Den offentlige kommunikasjonen er også lett tilgjengelig, noe som gjør det enkelt å utforske nærområdet eller reise til og fra arbeid.

Området rundt boligen er preget av vakre rekreasjonsområder, både om sommeren og vinteren. Dette gir beboerne muligheten til å nyte naturen og delta i ulike utendørsaktiviteter. Med kun en kort kjøretur unna, åpner Skansen kultursentrum i Sørum kommune dørene for en rekke arrangementer, inkludert markeder, konserter, forestillinger og feiringen av nasjonaldagen 17. mai.

For de som ønsker å avkjøle seg i sommermånedene, ligger Rånåsfoss Familiebad bare en kort kjøretur unna. Dette utendørsbassenget er åpent hele sommeren, og gir beboerne en herlig mulighet til å slappe av og nyte solen.

Nærområdet har også gode servicetilbud, spesielt på Sørumsand. Fokus butikksenter på Sørumsand gir beboerne tilgang til et variert utvalg av tjenester, inkludert apotek, vinmonopol, motebutikker, interiørforretninger, kafé/restaurant, samt lege- og tannhelsetjenester. For ytterligere informasjon om Fokus butikksenter, kan man besøke www.fokus-butikksenter.no.

Dagligvarehandelen kan enkelt tas hånd om på Joker, mens større handlebehov kan tilfredsstilles ved å dra til Lillestrøm, Strømmen eller til og med Oslo, som alle ligger innenfor praktisk rekkevidde.

Samlet sett tilbyr denne boligen et harmonisk hjem i naturskjønne omgivelser, samtidig som den gir tilgang til et bredt spekter av fasiliteter og aktiviteter for å berike livskvaliteten til beboerne.

Bebyggelse
Boligen ligger i et tilbaketrukket og landlig området hovedsakelig bestående av eneboligbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 535 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Barnehage:
Camembert´n kanvas-barnehage ca. 4 minutter i gangavstand.

Skole:
Blaker skole (1.-7. klasse) ca. 8 minutter med bil.
Sørumsand skole (1.-7. klasse) ca. 10 minutter med bil.
Sørum skole (1.-7. klasse) ca. 10 minutter med bil.
Bingsfoss ungdomsskole (8.-10. klasse) ca. 7 med bil.
Sørumsand videregående skole ca. 7 minutter med bil.
Hvam videregående skole ca. 18 med bil.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste busstopp er Haugtun skole som ligger ca. 2 minutter i gangavstand fra boligen. Blaker stasjon ligger ca. 19 minutter i gangavstand og du bruker ca. 35 minutter med bil til Oslo S.

Inneholder
Kjeller: gang, kjøkken, bad og stue
1. etasje: entré, kjøkken og stue
2. etasje: gang, 3 soverom og bad
3. etasje/loft: stue og kneloft

Byggemåte
Selveierleilighet I tremannsbolig, beliggende i Toreidveien 18 i Lillestrøm Kommune. Tomteareal er opparbeidet med biloppstillingsplasser, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Boligbygg oppført i 1947. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av sparesteinsmur. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har entrédør av tre med to-lags glass fra 2016. Terrassedør med karmer av tre med tre-lags glass fra 2015. Balkongdør med karmer av tre med to-lags glass fra 2023. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1979, 2016, 2017 og 2023. Boligen er oppvarmet elektrisk.

Leilighet over fire plan. Adkomst via felles trappeoppgang. Boligen består av kjeller med gang/kjøkken, bad og stue. 1.etasje med stue og stue/kjøkken. 2.etasje med trappegang, tre soverom og bad. 3.etasje med stue.

Utgang fra soverom til balkong. Utgang fra stue/kjøkken til terrasse. Frittstående garasje

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 148 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: 2 bad, 2 kjøkken, 2 stuer, gang, entré, 3 soverom

Bruksareal
Bruksareal: 153 kvm

Standard
Hoveddel:
Entré
Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré med praktisk og svært slitesterk laminat på gulvene med elektrisk gulvvarme. Veggene er slette og malt i en delikat beige farge med en kontrastvegg i trappeoppgangen i en moderne blå farge. Her har du plass til å henge fra deg yttertøy samt en kommode for ekstra lagring. Fra entréen har du adgang til boligens andre etasje og direkte adgang til stue og kjøkken.

Stue
Boligen har 3 stuer totalt.
Stuen i første etasje ligger i åpen løsning til kjøkkenet og har direkte adgang fra entréen. Stuen har slette vegger malt i en innbydende farge og lun laminat på gulv med elektrisk gulvvarme. Stuen har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp og downlights i taket. Her har du god plass til en stor sofagruppe til å samle familien fremfor tv-en og en spiseplass praktisk plassert med adgang til kjøkkenet.
Loftstuen ligger i boligens 3.etasje og har hvitmalte vegger og laminat på gulvet. Stuen er ett flott samlingspunkt for barna og tenåringene i huset. Rommet har i tillegg lagring i kneveggene.

Kjøkken
Kjøkkenet i 1. etasje har åpenløsning til stuen og innredning med slette fronter fra 2015. Innredningen er foliert, og er opprinnelig hvit høyglans. Rommet har slette vegger og laminat med elektriske varmekabler. Her får du rikelig med benkeplass og en slitesterk benkeplate i laminat. Praktiske og delikate beige fliser mellom benkeplaten og overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, integrert komfyr med nedfelt induksjonstopp og integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenet har frittstående kjøleskap med frysedel.

Soverom
Boligen har 3 store soverom med gjennomgående god standard. Rommene har malte slette vegger og laminat på gulvene. Soverom 1 har lyse vegger og en kontrastvegg i sort. Dette rommet er utstyrt med en skyvedørsgarderobe for god oppbevaring av klær og god plass til en stor dobbeltseng. Soverom 2 har blåmalte vegger og utgang til en balkong med gode solforhold på ca. 6 kvm. Rommet har en stor skyvedørsgarderobe med gode lagringsmuligheter og god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende møblement. Soverom 2 er hvitmalt med en blå kontrastvegg og laminat på gulvet. Rommet er i dag innredet som kontor og har god lagringsplass i skyvedørsgarderoben. Rommen passer ypperlig som kontor, barnerom eller gjesterom.

Bad
Badet i 2. etasje ble renovert i 2016 og har fliser på gulv og vegger og elektrisk gulvvarme. Himlingen er malt hvit og utstyrt med moderne downlights. Badet har et vegghengt servantskap med heldekkende servant med ettgreps armatur. Dusjnisje med moderne glassvegger og dusjarmatur. Innebygget sisterne med vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Hybel:
Boligen har innredet en hybel i kjelleren.
Stue har en delikat beige farge på veggene og flott laminat på gulvet med elektrisk gulvvarme. Her har du god plass til en sofa og tilhørende møbler, samt en spisegruppe.
Kjøkkenet i kjelleretasjen har profilerte fronter og benkeplate i laminat. Kjøkkenet har rikelig oppbevaringsplass og god benkeplass. Kjøkkenet er utstyrt med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, frittstående kjøleskap med frysedel og frittstående komfyr. Kjøkkenet har en praktisk sprutbestandig plate mellom benkeplaten og overskapene.
Badet i kjeller har fliser på gulv og vegger og elektrisk gulvvarme. Badet er innredet med et vegghengt servantskap med heldekkende servant med ett-greps armatur. Badet er utstyrt med dusjkabinett og gulvmontert toalett.


Punkter fra takstrapporten med TG2:
Våtrom - bad kjeller
Vannrør:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør
bør fornyes.

Overflater vegger:
Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse.

Overflater gulv:
Det registreres bomlyd i et par-tre fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom
flis og underlag. Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.

Fallforhold (gulv):
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 4 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Våtrom - bad 2. etasje
Sanitærutstyr / innredning:
Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.

Avløpsrør (ink. sluk):
Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Kjøkken - kjøkken i kjeller
Vannrør:
Vannrørene har høy alder og ukjent restlevetid. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.

Kjøkken - kjøkken 1. etasje
Vannrør:
Vannrørene høy alder. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.

Annet:
Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller
Spesielle observasjoner:
Det ble registrert "kjellerlukt". Dette kan indikere fuktproblematikk. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger):
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 83,7 %, temperatur 12 grader C og duggpunkt 9,4 grader C. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes

Loft - innredet
Overflater himling/undertak:
Deler av loftet er bruksendret fra råloft til beboelsesrom. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er observert skader/symptomer på skader. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeomfang og aktuelle tiltak bør påregnes.

Overflater gulv:
Det er registreres stedvis knirk i gulvet. Årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes.

Konstruksjonsoppbygging:
Deler av loftet er bruksendret fra råloft til beboelsesrom. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er observert skader/symptomer på skader. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeomfang og aktuelle tiltak bør påregnes.
 
Innvendige trapper
Innvendige trapper:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - Kjeller
Skjevhetsmåling:
Skjevhetsmåling utført i gang/kjøkken viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 10 mm. Skjevhetsmåling utført i gang/kjøkken-stue viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 17 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er
mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - 1.etasje
Skjevhetsmåling:
Skjevhetsmåling utført i entré-stue/kjøkken viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 43 mm. Skjevhetsmåling utført i stue/kjøkken viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 20 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er
mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - 2.etasje
Skjevhetsmåling:
Skjevhetsmåling utført i gang viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 12 mm. Skjevhetsmåling utført i gang-soverom viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 6 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er
mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - 3.etasje
Skjevhetsmåling:
Skjevhetsmåling utført i stue viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 12 mm.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Avløpsrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegg - Sikringsskap
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Dører og vinduer
Vinduer:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak - Hovedtak
Helhetsvurdering:
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget grunnet snø og is.
Drenering
Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark:
Kjelleren/underetasjen bærer preg av at dreneringen har funksjonssvikt. Observert tilstand tilsier at dreneringen og eventuelle følgeskader bør utbedres. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.

Alder:
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasje/krypkjeller. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.


Punkter fra takstrapporten med TG3:
Brann
Brannskiller:
Det er registrert avvik fra byggteknisk forskrift ved branntekniske forhold. Forholdet  må undersøkes av kompetent personell, og aktuelle utbedringer/tiltak må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Drenering
Fuktmåling i lukkede konstruksjoner:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 83,7 %, temperatur 12 grader C og duggpunkt 9,4 grader C. Det ble i tillegg konstatert fuktskader i konstruksjonen som må utbedres. Sannsynlighet for følgeskader. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeårsak-/omfang og aktuelle tiltak. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000


Kommentarer fra takstmann:
Bad 2. etasje
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i et par-tre fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom
flis og underlag.

Rom under terreng - Kjeller
Ventilasjon: Noe redusert luftutskiftning. Anbefaler å etablere flere tilluftsventiler.


Kommentar til areal:
Balkong i 2.etasje oppmålt til 6 m2 (TBA).

Terrasse i 1.etasje oppmålt til 66 m2 (TBA).

Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 59 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 19 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 38 m2.

Frittstående garasje på 38 m2. (BRA-E)

Boligen har en utleiedel på 36 m2.

Leiligheten inneholder 153 m2 P-ROM.


Kommentarer fra selgers egenerklæring:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Ja, kun faglært.
Firmanavn: Kodar Elektro & VVS og Modul Anlegg AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Leilighet i kjeller. Hele anlegget er nytt samt varmekabler + badet i andre etasje.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Ja.
Firmanavn: Kodar Elektro & VVS og Modul ANlegg AS Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rør i rør system og fordelingsskap

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-Ja. Har boligperm med mye papirer.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Ja, kun ufaglært / egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Forrige eier opplyste om at sluk i kjeller ble spylt opp for ca. 4 år siden.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-Ja. Stedvis noe saltutslag i fellesarealer nede. Fikk vann i kjeller under uværet Hans i August 2023. Fikk vann på kjøkkengulvet og noe i stue. Byttet ut det som var skadet av vann.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
-Ja. Noen små sprekker i støttemur ved utvendig kjellernedgang.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
-Ja.  Råteskade: Det har vært vannlekkasje fra en balkong i andre etasje utenfor soverommet. Det var ett gammelt tettesjikt i blekk som har fått sprekker. Vann har rent ned i hjørne av husveggen og rent ned på toppen av grunnmuren for så å renne inn i taket i kjelleren. Alt dette er nå utbedret med nytt tettesjikt på balkong. Alt av råttent treverk i veggen er byttet og taket i kjelleren er fikset.

Tidligere eier sa at undertaket på kneloftet på loftet har slitt med fukt på vinteren når det har vært veldig kaldt ute. Dette er fikset ved god lufting ut ved gesimsen.

Det var råteskadet i vinduskarmen på det ene soveromsvinduet, dette vindu er byttet. Byttet ut balkongdør på hoved soverommet pga alder og begynnende råte.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-Ja. Som skrevet i spørsmål 8 har tettesjiktet på balkongen utenfor soverommet hatt lekkasje, fikset med ny sveisemembran. Forrige eier opplyst om at garasjetaket kunne lekke vann ved voldsomt slagregn via møne. Dette er utbedret med mønebånd under mønestein.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Amblie og Moe Bygg AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Amblie og Moe bygg har revet den gamle balkongen og bygget den opp igjen samt lagt ny sveisemembran. Jeg har lagt terrassebord og snekret rekkverk etter at ny sveisemembran var lagt.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-Ja, både av faglært og ufaglært /egeninnsats.
Firmanavn: Kodar Elektro & VVS AS og T-Elektro AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet sikringsskap, montert el i 3 soverom, gang og bad.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-Ja.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja.  Hadde el tilsynet på besøk like etter jeg tok over. Fant 1 feil som ble rettet opp.

16.  Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
-Ja. Plattinger og takoverbygg på terrasse. Utvendige trapper og loftstue.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
-Ja.

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
-Ja. Disse er bruksendret og rommene er godkjent for sitt bruk. Ferdigattest fra kommunen på
kjellerrom.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt
-Ja. Loftstue er ikke bruksendret.

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
-Ja. Loftstue er ikke bruksendret hos kommunen.
 
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-Ja. Gammel barnehage tomt bortenfor nabohuset er tiltenkt boligbygging. Ikke startet noe bygging enda, heller ikke fått noe varsel om når det skal bygges noe. Felles snømåking av innfartsvei sammen med 4 naboer.
 
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt tegner i forbindelse med seksjonering av boligen. Det er avvik mellom tegningene og dagens bruk av boligen. Følgende avvik er notert:
- Kjelleretasjen er bygd om til en hybel.
- Døråpning fra entréen i 1. etasje og inn til kjøkkenet er lukket.
- Det er åpnet mellom stue og kjøkken i 1. etasje.
- Bad og toalettrom i 2. etasje er slått sammen til ett stort bad.

Det ble i 2024 søkt om bruksendring av del av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel. Bruksendringen innebærer utskifting av et kjellervindu til et vindu som oppfyller krav til rømning, innsetting av ytterdør og etablering av en utvendig kjellernedgang. Rommene i kjeller vil etter bruksendring benevnes som stue, kjøkken og bad. Ferdigattest ble gitt 05.02.2024.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 4 354 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: mat/restavfall 360 liter, feie- og tilsynsgebyr, fast gebyr avløp bolig, A-konto avløpsgebyr, målt forbruk avløp og fradrag innbetalt avløp.
Prognose for 2024 er kr. 9 088,-
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for 2023 var kr. 2 053.
Prognose for 2024 er ikke utskrevet enda.

Forsikring med polisenummer
Fremtid forsikring Polisenummer: 00031071781

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 066 512,- Som sekundærbolig Kr. 4 052 746,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Det betales for felles snøbrøyting.
Minst 10 brøytinger i sesongen koster kr. 500. Ved grusing betales per gang.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

2005/2494/9 ERKLÆRING / AVTALE SEKSJONERING
23.03.2005
Rettighetshaver: Knr. 3205 Gnr. 318 Bnr. 10
Kort fortalt: Seksjonering av sameiet

2005/2755/9 ERKLÆRING / AVTALE
06.04.2005
Rettighetshaver: Knr. 3205 Gnr. 318 Bnr. 10 Snr. 1
Kort fortalt: Eierne i sameiet har gjensidig rett til å få tilgang til de øvrige eiernes eiendommer i forbindelse med utbedring av tekniske installasjoner.

2007/889815/200 RESEKSJONERING / ENDRING FORMÅL / TILLEGGSDEL
02.11.2007
Rettighetshaver: Knr. 3205 Gnr. 318 Bnr. 10 Snr. 1
Kort fortalt: Reseksjonering. Seksjonenes uteareal er nå avgrenset med gjerder.

2017/1226255/200 RESEKSJONERING
03.11.2017
Rettighetshaver: Knr. 3205 Gnr. 318 Bnr. 10 Snr. 1
Kort fortalt: Reseksjonering av sameie og dets arealer.


Utleie
Leiligheten har en hybel i kjelleretasjen på ca. 36 kvm.
Utleiemegleren estimerer en leieinntekt på mellom 6.000-8.000 kr pr. mnd.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, men ikke offentlig vann.

Regulering
Eiendommen ligger i et område avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanen.

Eiendommen ligger i et radonutsatt område.
Akstsomhetsgrad for radon på eiendommen er vurdert til middels til lav aktsomhet.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 92 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 93 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 843 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 852 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke sameiet (Kr.20 655)
Markedspakke Premium + (Kr.19 900)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Provisjon (Kr.55 500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.21 947)
Foto - Sommerbilder (Kr.3 500)
Foto - vinter (Kr.4 500)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.152 914)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-23-0133

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner Christer Langstrand

Saksbehandlere
Christer Langstrand
EIE Lørenskog
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Mob: 90 78 61 88 / E-post: cl@eie.no

Frida Solberg
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 45 86 56 59
[/ E-post: fs@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Toreidveien 18
For mer om objektet
Toreidveien 18

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: