Bilde 1 av Verkstedhagen - Bekkedroga 10Bilde 2 av Verkstedhagen - Bekkedroga 10
Digital salgsoppgave
Verkstedhagen - Bekkedroga 10

1920 Sørumsand • Lillestrøm kommune

Prisantydning

kr 3 525 000

Omkostninger: kr 85 540Totalpris: kr 3 610 540
Helt ny 3 roms selveierleil. - Sentralt - 2 min. til togstasjon - Salg av kontraktsposisjon
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
47 m²
Bruksareal (BRA)
47 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
47 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
9 m²
Fellesutgifter
kr 2 593 / Mnd
Prisantydning
kr 3 525 000
Omkostninger
kr 85 540
Totalpris
kr 3 610 540
Byggeår
2024
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
77240033
card-default

Jan Erik Ellefsrud

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Jan
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 525 000,-
Dokumentavgift 2,5% av andel tomteverdikr 6 670,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Administrasjonsgebyr til utbyggerkr 50 000,-
Anleggbidrag strøm/fjernvarme m/ind. avlesningkr 8 500,-
Etableringsomkostninger sameiekr 7 000,-
Etableringsgebyr for gjesteleilighetkr 5 000,-
Á konto innbetaling til boligsameietkr 7 000,-
  
Totalpris kr 3 610 540
Eiendom
Verkstedhagen - Bekkedroga 10, 1920 SØRUMSAND, Etasje: 2
Oppdraget gjelder salg av en kontraktsposisjon som gir rett til fast eiendom med bolig/fritidsbolig som er under oppføring.

Matrikkel
Gnr. 241 Bnr. 479 i Lillestrøm kommune
Eiendommen vil bli seksjonert, og boligen som den underliggende kontrakten gir rett til vil bli tildelt seksjonsnummer.

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 104 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 47 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 9,60 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 47 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, BRA-i:47 kvm , BRA-e: 47 kvm , BRA-b: 9,60 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra utbygger/entreprenør sin salgsoppgave. Eiendommen er under oppføring, og er derfor ikke oppmålt.

Antall soverom
2

Byggeår
2024

Tomt
Eiet tomt kvm
Opplysninger er hentet fra utbygger/ entreprenør sitt prospekt.

Prisantydning
3 525 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Det er ikke lagt opp til opptak av felles gjeld.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 525 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 5 000,- (Etableringsgebyr for gjesteleilighet)
kr 6 670,- (Dokumentavgift 2,5% av andel tomteverdi)
kr 7 000,- (Etableringsomkostninger sameie)
kr 7 000,- (Á konto innbetaling til boligsameiet)
kr 8 500,- (Anleggbidrag strøm/fjernvarme m/ind. avlesning)
kr 50 000,- (Administrasjonsgebyr til utbygger)
--------------------------------------------------------
kr 85 540,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 610 540,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 593,- pr. mnd.

Fellesutgifter er stipulerte, og vil være fra 40,- kr pr BRA/ mnd. I tillegg kommer forbruk av varmtvann til oppvarming og forbruk. Fellesutgiftene er basert på erfaringstall, og kan variere.

For parkeringsplass tilkommer ca. kr. 225,-/mnd.

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Fellesutgifter fordeles i hovedsak etter eierbrøk. Sameiet dekker felles boligforsikring, felles drift og felles renhold, heis, forretningsførsel, forsikring, internett mv. Det er utarbeidet forslag til driftsbudsjett med stipulerte fellesutgifter som skal dekke boligsameiets ordinære driftsutgifter. Det er inngått bindene avtale på fire år med Telenor for internett og TV.

Fellesutgiftene er stipulerte og viser kostnader for knyttet til boligen. I tillegg til fellesutgifter kommer månedlige kostnader knyttet til parkeringsplass. Leilighetene leveres med varmtvanns- og varmemåler for slik at korrekt og faktisk forbruk registreres pr leilighet.

Endelig budsjett fastsettes på sameiermøte. Det tas forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter, da dette er basert på erfaringstall.

Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk.

Utbygger har engasjert forretningsfører for sameiet. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for fellesutgifter.

Kommunale avgifter og eiendomsskatt for den enkelte leilighet beregnes etter kommunens gebyrregulativ og blir fastsatt etter ferdigstillelse. Dette faktureres normalt direkte til hjemmelshaver i Lillestrøm kommune

Felleskostnad inkluderer
TV- og internettjenester (grunnpakke), fjernvarme (etter målt forbruk), drift av sameiet, renhold av fellesarealer, lys i fellesarealer, utvendig forsikring og vedlikehold, forretningsførsel og revisjon, m.m.

Eier
Verkstedhagen AS c/o Barlindhaug Eiendom AS, Org.nr.: 925 829 021

Eier av kontrakt: Tajudeen Omotayo Moshood og Helen Omotayo Moshood

Salg av kontraktsposisjon
Salget gjelder overdragelse av kontraktsposisjon med tilhørende rettigheter og forpliktelser til en bolig som ikke er fullført. Kjøper av kontraktsposisjonen trer inn i en allerede inngått kontrakt mellom utbygger (entreprenør/selger) og selger av kontrakten (kjøper 1). Den inngåtte kontrakten regulerer alle forhold knyttet til leveranse av boligen. Kjøper av kontraktsposisjonen overtar kjøper 1s rettigheter og forpliktelser, herunder lovpålagte garantier og betalingsvilkår. Det forutsettes at interessenter har satt seg grundig inn i den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Kjøpekontrakt med vedlegg datert 10.11.2022 ligger vedlagt.

Prisantydningen som er oppgitt består av kjøpesum for boligen inkludert eventuelle tilvalg som kjøper 1 har bestilt hos utbygger (i hht. opprinnelig kontrakt), og kjøpesum for selve kontakten (merverdi). Merverdi til selger, kr 267 000,-, er prisantydning for kjøp av kontrakten, og det er denne som er utgangspunkt for budgivingen.

I tillegg kommer eventuelt transportgebyr og forskudd som første kjøper allerede har innbetalt til opprinnelig selger/ utbygger.

Parkering
Parkeringsplass medfølger ikke denne boligen. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Opparbeidet gjesteparkering i umiddelbar nærhet.

Iflg. utbygger salgsoppgave kan parkeringsplass kjøpes for kr. 275 000,- + omk. For ev. kjøp av garasjeplass må Utbygger kontaktes direkte.

Beliggenhet
Boligprosjektet Verkstedhagen ligger idyllisk til i Lillestrøm kommune, sentralt beliggende i Sørumsand sentrum.

Boligområdet holder til i solrike og grønne omgivelser, mellom Sørumsand verksted og villabebyggelsen i Bekkedroga. Her befinner du deg i umiddelbar nærhet til skoler og barnehager, flotte turmuligheter, offentlig kommunikasjon og butikker.

Verkstedhagen ligger attraktivt til i Sørumsand sentrum, i umiddelbar nærhet til kollektivtransport, shopping, dagligvarebutikker og koselige spisesteder. I tillegg gir området deg mange muligheter for en aktiv hverdag, med idrettsparken og flere sentrale treningssentre bare en kort spasertur unna, samt vakre turstier og badevann i nærheten som lar deg utforske naturen rundt Glomma.

Bebyggelse
Sentrumsbebyggelse bestående av boligblokker, eneboliger, flermannsboliger og næringsbygg.

Med utgangspunkt og inspirasjon fra industrihistorien i området, bygges det her frittstående bygninger som står i stil med eksisterende bebyggelse. Industrielle materialer møter moderne løsninger.

Bo solrikt og sentralt, vis á vis Sørumsand stasjon, med umiddelbar nærhet til alt det idylliske tettstedet har å by på. I grønne omgivelser mellom Sørumsand Verksted og villabebyggelsen i Bekkedroga finner du boligprosjektet som har en moderne arkitektur med smarte planløsninger, og flotte utearealer.

Grøntarealene som strekker seg fra nord til sør, myker opp omgivelsene og skaper en estetisk flott harmoni

I bygg B finner man Verkstedhagens gjesteleilighet. Denne er lett tilgjengelig fra 1. etasje med egen inngang. Her kan du tilby gjestene dine en flott og arealeffektiv leilighet på 24,5 kvm. Leiligheten er også ypperlig dersom du ønsker hjemmekontor.
 
Utstyrt med eget minikjøkken, bad og seng i moderne og hyggelige omgivelser, har gjestene alt de trenger for et komfortabelt opphold. Gjennom enkel booking kan gjestene trekke seg tilbake og nyte hotellfølelsen.

Omgitt av Verkstedshagens flotte grøntområder, kan du nyte rolige ettermiddager og helger rundt den felles grillplassen som opparbeides i boligparken. Grillplassen er til disposisjon for alle beboere, og er ypperlig for å samle kjente og kjære, men også for å utfordre grillkunnskapene. Med grill og god benkeplass tilgjengelig, legges det her opp for sosiale sammenkomster og tilberedning av herlig grillmat. Måltidene kan nytes på de grønne plenene i solrike omgivelser, i leiligheten, eller på en av de flere sittearealene i området.

Ønsker du en skinnende ren bil, men ofte havner bakerst i køen på bilvasken? Det trenger du neppe å bekymre deg for nå lenger! Med gjesteparkeringen ute er det også tilrettelagt for bilvask og skifte av dekk. Vaskeplassen er fullt utstyrt med høytrykksspyler, kompressor for å fylle luft og vannuttak, og er tilgjengelig for alle beboere på Verkstedhagen.

Tomt
Eiet tomt, kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
2. etg.: Entré, bad, stue/ kjøkken og 2 soverom.

Byggemåte
Generelt:
Boligene leveres etter gjeldende byggeteknisk forskrift - TEK 17 og ferdigstilles i henhold til NS 3420, normal standard.

Konstruksjon:
Bygningen utføres med bærekonstruksjon i stål eller betong. Etasjeskiller utføres i betong/hulldekker. Yttervegger over terreng bygges som isolerte bindingsverk-konstruksjoner. Til utvendig fasadekledning benyttes farget og impregnert trekledning. Tilpasninger, materiale og fargebruk i fasader er ikke endelig klart og kan endres. Treverk vil påvirkes i utseende beroende av sol, regn, detaljer i fasaden o.l. Innvendige vegger utføres i stål- og trestendere, kledd med gipsplater med foreskreven lydisolasjon.

Varmeanlegg
Oppvarmingsbehovet dekkes gjennom vannbåren gulvvarme i entré samt i stue og kjøkken. Baderom leveres med elektriske varmekabler i gulv dersom denne ikke leveres med vannbåren gulvvarme.

Vinduer
Vinduer i treomramming. Gerikter med synlig dykkert. Luftutskifting er basert på bruk av ventilasjonsanlegg, men alle soverom har også åpningsbare vinduer eller dør til balkong/ terrasse.

Dører
Dør til terrasse/balkong leveres som tredør med glass. Hovedinngangsdør leveres som kompaktdør med laminert overflate. Innvending dører leveres som kompaktdør med slett overflate.

Felles adkomstarealer, trapp/heis
Leilighetene har adkomst via heis og trapp med forbindelse til utomhusanlegg og parkeringsetasje. Adkomstarealene har rullestoltilgjengelighet. Flislagte inngangsparti. I trapp legges flis innvendige vegger og tak sparkles og males. Postkassesystem monteres i tilknytning til inngangsparti eller etter postens instruksjoner.

Balkonger og terrasser
Balkonger og terrasser leveres med trykkimpregnert trevirke som dekke. Balkonger er opphengt i fasaden og leveres med spilerekkverk.

Lyspunkt og strømuttak levere på alle balkonger og terrasser.

Takhøyde
Netto takhøyde oppholdsrom i leilighetene vil være ca. 2,55 m med unntak av nedforede himlinger og innkassinger til ventilasjon og sprinkel. I entré/gang og på våtrom vil det være lavere takhøyde.

Himling
Malt betonghimling med synlige V-fuger. Toppetasjen leveres med nedforet himling i gips. I forbindelse med ventilasjonskanaler og sprinkelanlegg vil det være lokal nedforing. Synlig del av ståldrager mot vegg i enkelte rom malt i takfarge. Plater eller gips i entre. Nedsenket systemhimling i felles korridor/trapperom.

Gulv
Gulv i leilighet leveres med hvitpigmentert 3-stavs eikeparkett lakkert i matt utførsel. Gulv i toppetasjene leveres med hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett lakkert i matt utførsel. Gulv i våtrom leveres med keramiske fliser.

Vegger
Gips- og betongvegger sparkles og males i oppholdsrom og leveres standard farge. Andre farger kan velges som tilvalg mot pristillegg. På våtrom leveres fliser.

Listverk
Gulv-, dør- og vinduslister leveres i hvit utførelse med synlig innfestning. Listefri overgang mellom tak og vegg.

Kjøkkeninnredning
Stilrent og tidløs kjøkkeninnredning leveres fra HTH med beige fronter som standard. Benkeplate i laminat. Skuffer og skap leveres med demping. Kjøkken utstyres med nedfellbar vask og et-greps blandebatteri. Takhøye overskap med plass til føringsveier for ev. ventilasjon over skapene. LED lys leveres under overskap. Innredninger leveres i henhold til egne tegninger fra kjøkkenleverandøren og kan avvike fra arkitektens tegninger. Endringer fra leverandør for angitte produkter kan forekomme.

Hvitevarer
Sammen med kjøkken leveres komplett hvitevarepakke fra Electrolux som inkluderer induksjonstopp, stekeovn, integrert kjøleskap med frys og helintegrert oppvaskmaskin.

Baderom
Bad leveres som prefabrikkert baderom. I himlingen monteres innfelte downlights med dimmer. Rektangulære flis, typisk 30x30 på gulv og 30x60 på vegg, begge i lyse farge. I dusjsonen på gulv leveres mindre fliser, typisk 5x5 el 10x10. Dusjsonen kan være noe senket. Dusjgarnityr og sammenleggbare dusjvegger. Det er avsatt plass til vaskemaskin og kondenstørketrommel. Det leveres skuffer under vask og speilskap med lys samt strømuttak.

Bod/ garderobe
Leilighetene har leveres med bod etter gjeldene forskrifter. Sportsboden er plassert i eget bodanlegg i tilknytning til parkeringsetasjen. I byggene A og C finnes en del sportsboder i første boligplan. Det leveres ikke skap.

Gasspeis/Peisflamme
Gasspeis eller peisflammer leveres ikke.

Sykkelparkering
Sykkelparkering leveres som sykkelparkering i to høyder.

TV, internett, telefon
Høyhastighets fiber føres frem til ett kontaktpunkt i den enkelte leilighet. Fiber leverer signal til TV, data og telefoni. Det er inngått kollektiv avtale med Telenor for internett- og TV leveranser med bindingstid. Den enkelte kjøper kan fritt inngå avtale for TV tilbud og programpakker.

Sanitærutstyr
Sanitæranlegget utføres i henhold til offentlig reglement og bestemmelser. Det leveres vegghengt klosett. Bevegelige dusjvegger. Blandebatterier i forkrommet utførsel.

Elektriske installasjoner
El-anlegget bygges i henhold til gjeldende forskrifter NEK 400:2018 og NEK 399-1. Sikringsskap leveres med automatsikringer og jordfeilbryter. Strømmåler står i fellesareal. Stikkontakter og brytere er i hvit utførelse. Elektriske anlegg leveres som skjult anlegg med mindre det ligger mot lydvegg/ brannvegg og betongvegg. I boligene og bodene leveres belysning iht. normal standard. Det leveres innfelte LED spotter i éntre. I bod og på terrasser leveres lavenergi belysning. Det monteres porttelefon med svarapparat og fjernåpning av dør fra leiligheten.

Brannvarslingsanlegg leveres med detektorer og alarmklokke i leiligheter og fellesrom. Leilighetene sprinkles iht. NS-EN16925. Leilighetene leveres med husbrannslange eller brannslukningsapparat.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke leveres egen stikkontakt i sportsboder.

Ventilasjon og avtrekk fra kjøkken
Hver leilighet leveres med eget balansert ventilasjonsaggregat med tilførsel av filtrert og forvarmet uteluft. Ventilasjonsaggregatet plasseres i himling i tilknytning til boligens inngangsparti, på vegg i bod/garderobe eller overskap i kjøkken beroende av den enkelte leilighets utforming. Inn- og uttak av luft skjer fra byggets fasade og føres innkasset frem til ventilasjonsaggregat. Avkast fra kjøkkenventilator føres over tak, ev yttervegg, alternativt benyttes filterløsning. Ventilasjon sørger for luftutskifting i boligen og kan styres fra eget styrepanel. Luftespalte under innvending dører for luftutskifting.

Avfallsløsning
Renovasjonsløsning for Verkstedhagen leveres med søppelnedkast.

Parkering (følger ikke med boligen - ev. kjøp må avtales direkte med utbygger)
Parkering i automatisk parkeringssystem. Høyde i parkeringssystem er 205 cm. Maks billengde 510 cm. Bilens maksvekt er 2600 kg, ved behov for ytterligere vekt kan dette kjøpes som tilvalg. Plattformbredde 260 cm. Smalere lysåpning ved port/søyler Ladeuttak for el- og hybrid kan leveres som
tilvalg. Bruk av parkeringsanlegg styres nærmere i vedtekter. Det kan være begrensinger i antallet parkeringsplasser med lademulighet.

Utomhus
Utomhusplan for utbyggingen består av lekeplass, utearealer mellom og rundt bebyggelsen. Plener etableres og tilsås. Terreng opparbeides og beplantes med. Det lages sitte- og lekeplasser, belysning, felles grillplass mv. Ferdigstilling av utomhusarealene vil kunne skje etter innflytting og skal hensynta en samlet utbygging. Atkomst til utomhusanlegg skal også fungere som adgang for brannbil. Det finnes felles sykkelparkering utendørs i tillegg til i parkeringsanlegget. Renovasjon senket ned i bakken og lett tilgjengelig. Det tilrettelegges for bilvask, dekkskifte m.v. på utendørs parkeringsplass foran bygg D.

Offentlig infrastruktur
I forbindelse med utbyggingen etableres det nytt gang- og sykkelveisystem rundt bebyggelsen og i retning togstasjon. Lekeplassen ved bygg A er også offentlig tilgjengelig.

Ovennevnte er hentet fra utbyggers salgsoppgave:
https://verkstedhagen.no/wp-content/uploads/2022/03/Bygg-C-07.03.22.pdf

Prosjektets hjemmeside:
https://verkstedhagen.no/

Primærrom
Primærrom: 47 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, kjøkken/ stue og 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 47 kvm
Oppgitt areal er hentet fra entreprenør/utbygges sitt prospekt. Boligen er under oppføring og er derfor ikke oppmålt.

Boder
Det medfølger en sportsbod per leilighet. Bodene ligger i hovedsak under bygg A og i tilknytning til parkeringsetasjen.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til utbyggers salgsoppgave.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Før boligen kan overtas av kjøper skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse/ ferdigattest besørges av utbygger (Selger i den kontrakten kjøper trer inn i). Kjøper har ingen plikt til å overta boligen eller innbetale oppgjør for boligen, før boligen er klar til overtakelse og det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er ikke tillatt å ta en bolig i bruk uten at det minimum foreligger midlertidig brukstillatelse

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarmingsbehovet dekkes gjennom vannbåren gulvvarme i entré, samt i stue og kjøkken. Baderom leveres med elektriske varmekabler i gulv, dersom denne ikke leveres med vannbåren gulvvarme.

Energimerking
Energimerking av boligen skal utføres av utbygger. Energimerkingen må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Lillestrøm kommune har eiendomsskatt med en skattesats på 2 promille på alle bolig- og næringseiendommer, og på ubebygde tomter. For alle eiendommer i kommunen gis det en reduksjonsfaktor på 30 %. I tillegg får boligeiendommer et bunnfradrag på 2 200 000 kroner for hver godkjent boenhet.

Fritak for eiendomsskatt. Nye boliger fritas fra eiendomsskatt i ett år. Fritaket gjelder året etter brukstillatelsen foreligger, og gjelder kun boligeiendommer.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 593,- pr.mnd.
Fellesutgiftene er kun stipulerte. Endringer kan forekomme avg. av hva sameiet ønsker å inkludere tjenester.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, forbruk av varmtvann, strømforbruk, tv/internett, kommunale avg., eiendomsskatt, innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.

Forsikring med polisenummer
Utbygger vil besørge at bygget er forsikret frem til overtakelse. Etter at overtakelse har funnet sted må sameiet v /styret sørge for at bygget blir forsikret. Kjøper har selv ansvar for innbo- og løsøreforsikring.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
,

Eierforholdet reguleres av Eierseksjonsloven av 23.05.1997 nr. 12. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig. Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve to boligseksjoner i sameiet. Seksjonseiere kan holdes solidarisk ansvarlig for andres mislighold av fellesutgiftene i forhold til sameiebrøk.

Selger stifter sameiet i samarbeid med forretningsfører. Som kjøper av seksjon er du automatisk eier av eierseksjonssameie og må forholde deg til sameiets vedtekter. Ved flere eierseksjonssameier vil det etableres et felles garasje- og utomhusanlegg med ideelleierandeler eller eierskap gjennom en felles velforening med bruksrett til parkeringsplass m.v. Hver seksjonseier må svare for sin andel av kostnadene til drift og vedlikehold av parkeringsanlegg og utomhusanlegg gjennom respektive fellesutgifter i eget eierseksjonssameie.

Prosjektet er planlagt som to sameier og med parkeringskjeller som anleggseiendom. Første etasje av bygg D er næringsseksjon. Det gjøres oppmerksom på at ved utleie av boligen før seksjoneringsbegjæringen er tinglyst kan det utløses en kjøpsrett for leietaker til redusert pris, iht. eierseksjonsloven kapittel 3. Dette er kjøpers ansvar og risiko.

Vedtekter
Utkast til vedtekter blir utarbeidet i samarbeid av utbygger og forretningsfører BORI. Vedtektene vil legges fram for seksjonseierne på konstituerende sameiermøte. Foreløpige vedtekter er utarbeidet, men selger forbeholder seg retten til å tilpasse organiseringen slik det er mest hensiktsmessig.

Forretningsfører
Utbygger sørger for å inngå avtale med forretningsfører.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Prosjektet er planlagt med fire bygg med 109 leiligheter/ boligseksjoner og en næringsseksjon.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Opplysninger her gjelder for den faste eiendommen som er omfattet av den underliggende avtalen. For mer informasjons vises til den underliggende kjøpekontrakten som kjøper av kontraktsposisjonen trer inn i. Kommunen vil ha legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er lovbestemt, og tinglyses ikke. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt eiendomsmegler for nærmere informasjon. Øvrige sameiere vil ha panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf.eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Eierseksjonssameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Eiendommen som kontrakten gir rett til skal overdras fra utbygger/entreprenør fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av den underliggende kjøpekontrakten og som etter avtale skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Det vil bli tinglyst seksjoneringsbegjæring på eiendommen. Det kan bli tinglyst diverse erklæringer ifm. utbygging, naboforhold og veirett. Kjøperen kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysning av nødvendige erklæringer/bestemmelser knyttet til gjennomføringen av hele prosjektet og naboforhold.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
 
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vei, vann og avløp skjer via private stikkledninger til kommunens hovedledninger

Regulering
Området er regulert til bolig, grønnstruktur, fortau, gangsykkelvei mv .

Gjeldende reguleringsplan, plan-ID 0226_225 Sørumsand Næringspark ble vedtatt 26.10.2016 og revidert 01.04.2020 av Lillestrøm kommune.

Rammetillatelse for prosjektet vil ble omsøkt i april 2021. Utbygger har anledning til å søke dispensasjoner fra reguleringsplan.

Det søkes byggetillatelse etter gjeldene reguleringsplan for det tre nye byggene A-C. Bygg D er eksisterende bygg i Bekkedroga 10, Sandengården. Dette bygget vil bestå med næringsformål i underetasjen (i dag, Telenorsentral) og boliger i etasjene over.

Eksiterende bygg planlegges økt med en boligetasje.

Hele boligområdet planlegges under ett for å gi beste forutsetning for et godt boområde.

Overtagelse
Ved kjøp av en kontraktsposisjon trer kjøper inn i avtalen som selger (kjøper1) har gjort med utbygger/ entreprenør om rett til fast eiendom med bolig under oppføring. Overtakelse av boligen reguleres av den kontrakten kjøper trer inn i.

Overtagelse er av utbygger stipulert til 4. kvartal 2024.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 525 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 5 000,- (Etableringsgebyr for gjesteleilighet)
kr 6 670,- (Dokumentavgift 2,5% av andel tomteverdi)
kr 7 000,- (Etableringsomkostninger sameie)
kr 7 000,- (Á konto innbetaling til boligsameiet)
kr 8 500,- (Anleggbidrag strøm/fjernvarme m/ind. avlesning)
kr 50 000,- (Administrasjonsgebyr til utbygger)
--------------------------------------------------------
kr 85 540,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 610 540,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Alternativ 1: Hvis kjøper 1 har betalt forskudd: Selger (kjøper 1) har innbetalt et forskudd stort kr. xxx xxx til utbygger i henhold til den opprinnelige kontrakten. Merverdien, eventuelt transportgebyr og et beløp tilsvarende forskuddet skal innbetales til EIE eiendomsmegling [STED] AS sin klientkonto ved kontraktsinngåelse. Kjøper av kontraktsposisjonen gjøres oppmerksom på at et beløp tilsvarende forskuddet vil utbetales til selger (kjøper 1) så snart utbygger har fått melding om at kontrakten er transportert. En slik utbetaling til selger forutsetter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 og har instruksjonsretten over beløpet. Ved slik utbetaling til selger (kjøper 1) overtar kjøper rettighetene knyttet til forskuddsbeløpet som selger (kjøper 1) har betalt til utbygger (selger).

Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper får hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten. Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for bolig i hht. opprinnelig kjøpekontrakt, eventuelle tilvalg og omkostninger) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Oppgjør for kjøp av boligen gjennomføres av [prosjektets megler/oppgjørsavd.]

Alternativ 2: Hvis kjøper 1 ikke har betalt forskudd: Merverdien og eventuelt transportgebyr skal innbetales til EIE eiendomsmegling [STED] AS sin klientkonto ved kontraktsinngåelse. Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper har fått hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten. Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for bolig i hht. opprinnelig kjøpekontrakt, eventuelle tilvalg og omkostninger) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Oppgjør for kjøp av boligen gjennomføres av [prosjektets megler/oppgjørsavd.]

Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. Det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien. Dersom kjøper 2 er forbruker, faller plikten til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangler/forsinkelser er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.12 600)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 515)
Markedspakke 1 (Kr.17 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Totalt kr. (Kr.85 515)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på rimelig vederlag
for utført arbeid, samt dekning av pådratte utgifter til f.eks. innhenting av opplysninger,
markedsføring/-pakke

Garanti
Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. Det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien. Frem til overtakelse skal garantien være på 3 % av vederlaget. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5 % av vederlaget i opprinnelig kjøpekontrakt (kjøpekontrakt mellom utbygger og kjøper 1).

Utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 for forskudd.

Oppdragsnummer
77-24-0033

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Prisantydningen som er oppgitt består av kjøpesum for boligen inkludert eventuelle tilvalg som kjøper 1 har bestilt hos utbygger (i hht. opprinnelig kontrakt), og kjøpesum for selve kontakten (merverdi). Merverdi til selger, kr 267 000,-, er prisantydning for kjøp av kontrakten, og det er denne som er utgangspunkt for budgivingen.

Lovanvendelse
Avtalen mellom kjøper 1 (selger av kontraktsposisjon) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendings- og kjøpsloven. Den underliggende kontrakten som kjøper 2 trer inn i, blir regulert av bustadoppføringsloven.


Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner Jan Erik Ellefsrud

Saksbehandlere
Jan Erik Ellefsrud
EIE Lillestrøm
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 46 42 03 00 / E-post: jee@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Verkstedhagen - Bekkedroga 10
For mer om objektet
Verkstedhagen - Bekkedroga 10

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: