Bilde 1 av Statsråd Ihlens vei 125ABilde 2 av Statsråd Ihlens vei 125A
Digital salgsoppgave
Statsråd Ihlens vei 125A

2010 Strømmen • Lillestrøm kommune

Prisantydning

kr 13 850 000

Omkostninger: kr 121 350Totalpris: kr 13 971 350
1 SOLGT! Ny familiebolig med høy standard - Vannbåren gulvvarme - Hybel - 6 sov - 3 bad - Fantastisk utsikt
Last ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
6 soverom
Bruksareal (BRA)
273 m²
Prisantydning
kr 13 850 000
Omkostninger
kr 121 350
Totalpris
kr 13 971 350
Byggeår
2023
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
127230028
card-default

Lasse Saltkjel

Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Les om Lasse
Prisantydningkr 13 850 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 500 000,-)kr 112 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 13 971 350
Innbyttegaranti
Dersom du kjøper bolig av Flateby Eiendom AS (heretter kalt FE) kan FE gi deg en innbyttegaranti på din nåværende bolig. Sagt i klartekst betyr det at dersom du ikke har solgt boligen din før du skal overta boligen du har kjøpt av FE, kjøper FE din nåværende bolig, til avtalt pris til avtalt tidspunkt.

Før du kjøper bolig av FE kan du be om en skriftlig bindende innbyttegaranti på din nåværende bolig, som bekrefter hvilken sum du er garantert å få i innbytte dersom du selv ikke har solgt før du overtar ny bolig av FE.

Det eneste du forplikter deg til er, i samarbeid med FE og eiendomsmegler, og aktivt forsøke å selge nåværende bolig i markedet på vanlig måte. Skulle du derimot ikke lykkes med å få solgt nåværende bolig, kan du med innbyttegarantien i hånd lene deg trygt tilbake, bekymringsløst overta din nye bolig og overlate din gamle bolig til FE!

Det orienteres om at Megler ikke er part i en eventuell innbyttegaranti eller garantiene nevnt under. Partene avtaler seg imellom og Megler bistår kun med oppgjør der innbyttegarantien benyttes.

Kort fortalt
- Svært høy standard med vedlikeholds- og energivennlige løsninger
- Vinduer med U-verdi på 0,8 (støy- og energiisolerende) og aluminiumsbeslag
- Royalimpregnert kledning og terrassebord fra Møre Royal
- Vannbåren gulvvarme - klargjort for montering av varmepumpe med forvarming av varmtvann
- Seks soverom fordelt over tre plan
- Tre bad pluss vaskerom
- Mulighet for praktikantdel/utleie i kjelleren (ikke godkjent som en egen, selvstendig utleiedel)
- Solrik og skjermet takterrasse med "sol hele dagen"
- Ferdig opparbeidet hage og gårdsplass i løpet av våren
- Påkostet kjøkkeninnredning fra Keo
- Flotte, delikate bad med norskproduserte innredninger fra Linn bad
- Gangavstand til skoler, barnehager og butikker
- Kort vei til togstasjon i Sagdalen

Hvorfor kjøpe nytt?
- Lav dokumentavgift - avgift av tomteverdi
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid
- Bærekraft har vært en av tankene bak denne boligen - Møre Royal kledning og terrassebord, vinduer med aluminiumsrammer etc.

Eiendom
Statsråd Ihlens vei 125A, 2010 Strømmen

Matrikkel
Gnr. 76 Bnr. 38 Snr. 2 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Tomannsbolig / kjedet hus

Eierform
Eierseksjon

Areal
Bruksareal: 273 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealangivelsen er hentet fra utbyggers byggetegninger og byggebeskrivelse. Megler har ikke kontrollmålt boligen. Det tas derfor forbehold om eventuelle feil og avvik i oppgitt areal.

Antall soverom
6

Byggeår
2023

Tomt
Eiet tomt 914 kvm

Det gjøres oppmerksom på at oppgitt areal gjelder for 125A og 125B. Hver av boligene vil få sitt naturlige areal som sin hagedel.

Prisantydning
13 850 000

Tilstandsrapport
Det er ikke innhentet offentlig godkjent tilstandsrapport.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 13 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 112 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 113 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 963 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 971 350,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. ,- pr. .

Eier
Flateby Eiendom AS

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av frittliggende småhus- og villabebyggelse.

Tomt
Eiendommen er eiet og på 914 kvm, fordelt på boligene i nr. 125A og 125B. Hver enhet vil få eksklusiv bruksrett til sitt naturlige areal, slik at tomten likevel vil oppleves delt for enhetene. Gårdsplassen er ferdig opparbeidet med ferdigplen og asfaltert kjøre- og adkomstvei.

Beliggenhet
Eiendommen ligger sentralt plassert på toppen av Skjetten, i et populært og meget familievennlig boligområde. Det er trygg gangavstand til skoler, flere barnehager, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nærmiljøet finnes flere kunstgressbaner, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, skateramp, alpinanlegg, golfbane og treningssentre som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til skog og mark med fine turområder og preparerte lysløyper, Nebbursvollen Friluftsbad, tursti lang Nitelva, samt innsjøen Øyeren.

En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Friluftsbad som er Lillestrøms populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m. Området har også asfalterte gang og sykkelveier i naturskjønne omgivelser langs Nitelva.

Servicetilbud
Eiendommen har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny på Skjetten senter og Coop Extra på Skjettentoppen. Skjetten senter har i utover matbutikk, et godt og variert utvalg av butikker, post, minibank, apotek, blomster, restaurant, helsetilbud og bensin stasjon etc. Strømmen Storsenter ligger også i nærområdet og fremstår i dag som landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Det er også kort vei til Lillestrøm sentrum med handlegater, shoppingsenter, kino, kulturhus og utesteder, samt Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter. Oslo sentrum ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Skole/barnehage
Det er kort vei til Skjetten skole (1.-7. trinn) med ca. 5-6. minutters gange fra boligen. Ungdomskolen heter Stav skole og ligger i overkant av barneskolen. Det er fire kommunale barnehager på Skjetten. Breidablikk som sto ferdig i 2004, og har barn fra 1-3 og 3-6 år. Linbråten som ble bygget i 2008. Uglebakken fra 1972 med 64 plasser og Melby med ca. 80 plasser. Det er også 3 private barnehager. Videregående skole er å finne på Strømmen og i Lillestrøm, der det er forskjellige linjer og stort tilbud. Høyskolen i Oslo og Akershus har en avdeling på Kjeller med mange gode studietilbud.

Offentlig kommunikasjon
Du har også busstopp for flere ruter så å si utenfor stuedøren og nærmeste togstasjon finnes ved Sagdalen. Setter du deg på sykkelen, er Lillestrøm sentrum under ti minutter unna. Skal du ut og fly eller har lyst på litt storbyliv, ligger E6 mindre enn fem minutter unna med bil og tar deg til Gardermoen eller Oslo på under en halvtime.

Byggemåte
Bygningen er fundamentert på faste masser. Det er søpt såle på mark med 250mm EPS isolasjon. Pusset Thermo mur med armert betong. Vegger utført i trebindingsverk. Etasjeskille med 300mm K-bjelker. Sperretakkonstruksjon i saltaksform, utvendig tekket med takstein. Se vedlagt byggebeskrivelse for fullstendig og detaljert beskrivelse.

Areal
Bruksareal (BRA): 273 kvm

Følgende rom inngår i bruksarealet:
U. etasje: Kjellerstue, bad, to soverom, bod, hobbyrom og teknisk rom
1. etasje: Gang/entré, bad, vaskerom og tre soverom
2. etasje: Stue, kjøkken, soverom og bad
Hems: Adkomst takterrasse

Arealangivelsen er hentet fra utbyggers byggetegninger og byggebeskrivelse. Megler har ikke kontrollmålt boligen. Det tas derfor forbehold om eventuelle feil og avvik i oppgitt areal.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard
Boligen har en herlig stue og kjøkken i andre etasje, i en delvis åpen løsning på ca. 55 kvm. Gulv belagt med 1-stavs Ele Isocore Got Oak Ecru - komposittgulv, malte gulvlister og vannbåren gulvvarme. Veggene er sparklet og malt, og alle vinduer er listefrie. Store vindusflater på flere sider gir et fint gjennomlys og en luftig romfølelse.

Kjøkkeninnredningen er fra Keo. Platetoppen har integrert ventilator. Kjøkkenet fremstår ellers som rikelig utstyrt med to kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin og stekeovn..

I boligen finnes totalt tre bad og ett vaskerom. Badet og vaskerommet ligger sammen i første etasje, ett bad ligger i andre etasje og i tilknytning til et master bedroom og det siste badet i underetasje. Vaskerommet har flott og praktisk innredning med avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel.

Badene er delikate og i forskjellige utførelser. Badene er utstyrt med norskprodusert badeomsinnredning fra Linn bad, gulvvarme, downlights etc. Det ene badet i underetasjen har også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Det finnes totalt seks soverom, der tre ligger i første, ett i andre og to i underetasje. Soverommene vil ha god plass for senger, kommoder, skap med mer.

Det henvises for øvrig til komplett byggebeskrivelse som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget er levert og prosjektert iht. NEK 400. Det er komplett anlegg for TV/data til flere rom og fiberrør er trukket inn til huset (bredbånd fra Telenor må bestilles av kjøper). Det er ført strøm fram til eventuell ladestasjon for elbil.

Oppvarming
Det er vannbåren gulvvarme i alle etasjer, foruten hemsen. Det er klargjort for en luft-vann varmepumpe, der boligen vil kunne oppnå energimerke GUL A.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Alle eiendommer som selges eller leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Boligen har fått oppvarmingskarakter ORANGE og energimerke B.

Kommunale avgifter
Basert på erfaringstall estimeres de kommunale avgiftene til ca kr. 15-20 000,- per år for en bolig av denne størrelsen. Det gjøres for øvrig oppmerksom på at dette er et estimat, og at selger tar forbehold om størrelsesordenen på disse summene.

Eiendomsskatt
Lillestrøm kommune har eiendomsskatt på 2 promille. Skattetaksten beregnes fra eiendomsskattetaksten minus 20% forsiktighetsmargin, minus bunnfradraget på kr. 1 800 000,-. Nye boliger skal ikke betale eiendomsskatt de første tre årene. Selger tar forbehold om endringer i slik eiendomsskatt.

Se Lillestrøm kommunes hjemmeside for ytterligere informasjon om eiendomsskatt. https://dialog.lillestrom.kommune.no/Search/PropertyTax

Fordeling felleskostnader
Det er opp til hver av eierne i nr. 125A og 125B om det skal utføres vedlikehold i fellesregi. Dette kan være snømåking av vei, vedlikehold av bygsningsmasse etc.

Faste løpende kostnader
Foruten eventuelle lån, vil kommunale avgifter, strøm, villa- og innboforsikring, tv/internett m.v. være faste løpende kostnader.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er fullverdiforsikret av selger frem til overtagelsen. Fra og med overtagelsen må kjøper selv tegne villa- og innboforsikring.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og 90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier. Det er kravd inn fiberrør til boligen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

HEFTELSER
1970/1899-1/8  Skjønn  
Tinglyst 20.04.1970 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om avståelse av veggrunn
B 29/1967
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/2779-1/8  Bestemmelse om veg  
Tinglyst 30.04.1981 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:76 Bnr:226  

1988/10763-1/8  Skjønn  
Tinglyst 11.10.1988 
B-sak nr. 12/87.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/2820-2/8  Erklæring/avtale  
Tinglyst 23.02.1994 
Felles vedlikehold av vei nærmere beskrevet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1995/9110-1/8  Best. om vann/kloakkledn.  
Tinglyst 07.07.1995 
Bestemmelser om reparasjon og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

GRUNNDATA
1913/900008-1/8  Registrering av grunn  
Tinglyst 19.02.1913 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3030 Gnr:76 Bnr:1
PB 1-253 ELDRE REG B-712
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/2778-1/8  Registrering av grunn  
Tinglyst 30.04.1981 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3030 Gnr:76 Bnr:226

1991/2625-1/8  Registrering av grunn  
Tinglyst 27.02.1991 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0231 Gnr:76 Bnr:251
 
1992/1841-1/8  Målebrev  
Tinglyst 06.02.1992 
Areal 914m2
 
2020/91013-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2020 00:00

RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER
Rettigheter på 3030-76/20
Rettigheter i eiendomsrett
1913/51-1/8  Bestemmelse om veg  
Tinglyst 11.09.1913 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:76 Bnr:38  

Rettigheter på 3030-76/226
Rettigheter i eiendomsrett
1985/8798-1/8  Best. om adkomstrett  
Tinglyst 16.10.1985 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:76 Bnr:38

Ferdigattest
Det foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på annonsetidspunktet. Til overtagelse vil det foreligger minimum midlertidig brukstillatelse (søknad er inne hos kommune), som senere vil bli avløst av en ferdigattest når gjenstående arbeider er utført.

Utleie
Boligen har ingen godkjent separat utleiedel, men det er mulighet for en praktikantdel/hybel med adkomst til hovedboligen. Dersom det er ønskelig å avstenge denne adkomsten og omsøke bruken til å bli en egen, selvstendig boenhet, må dette søkes om hos kommunen for kjøpers regning og risiko.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Det er privat vei til offentlig vei.

Regulering
Området er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Det henvises for øvrig til kommuneplanens arealdel.

Odel og konsesjon
Verken odel eller konsesjon er relevant for denne eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 13 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 112 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 113 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 963 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 971 350,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Foto - Kveldsbilder og dronefoto (Kr.5 800)
Markedspakke - Flytende film - Dagsfoto, ekstrafoto og Digital møblering (Kr.7 740)
Fornying av annonse - Finn.no (Kr.1 254)
Totalt kr. (Kr.23 689)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Garantier
Dersom avtale om salg inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse og selger opptrer som ledd i næringsvirksomhet, skal selger stille garanti for oppfylling av avtalen jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtagelse, og minst 5 % av kjøpesummen i fem år etter overtagelse.

Oppdragsnummer
127-23-0028

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
EIE Nybygg Romerike AS
EIE nybygg Romerike
Org. nr:929508610
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig Lasse Saltkjel

Saksbehandlere
Lasse Saltkjel
EIE nybygg Romerike
Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Mob: 47 30 08 69 / E-post: lsa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Statsråd Ihlens vei 125A
For mer om objektet
Statsråd Ihlens vei 125A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: