Bilde 1 av Gamleveien 85BBilde 2 av Gamleveien 85B
Digital salgsoppgave
Gamleveien 85B

1475 Finstadjordet • Lørenskog kommune

Prisantydning

kr 1 247 040

Fellesgjeld: kr 2 723 000Omkostninger: kr 79 700Totalpris: kr 4 049 740
Salg av kontraktsposisjon | Ny 2-roms i 8. etasje med god planløsning | God internbeliggenhet | Antatt OT sommer 2024
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
78
Antall soverom
1 soverom
Etasje
8
Primærrom (P-ROM)
44 m²
Bruksareal (BRA)
44 m²
Fellesutgifter
kr 15 319 / Mnd
Prisantydning
kr 1 247 040
Omkostninger
kr 79 700
Fellesgjeld
kr 2 723 000
Totalpris
kr 4 049 740
Byggeår
2024
Tomt
Fellestomt 12125 m²
Oppdragsnummer
32240012
card-default

Magnus Grasmo

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Magnus
card-default

Christian Halvorsen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Christian
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 1 247 040,-
Fellesgjeldkr 2 723 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Transportkr 55 000,-
Etableringskostnaderkr 18 500,-
Andelskapitalkr 5 000,-
  
Totalpris kr 4 049 740
Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Antall soverom
1

Byggeår
2024

Prisantydning
1 247 040

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 2 723 000,- pr.
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. fellesgjeld
Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:




Opprinnelig kjøpesum(eksl. fellesgjeld): 1.167.000,- 

--------------------------------------------------------

Totalpris eksl. omkostninger: 1.247.040,-

Transportgebyr kr: 55.000,-

Andelskapital kr. 5000,-

Etableringskostnader kr. 18.500,-

SK Tinglysningsgebyr pantedokument: kr. 687,-

SK Tinglysningsgebyr skjøte: kr.480,-

Merverdi: 80.040,-




--------------------------------------------------------




Totaltpris inkl. omkostninger: 1.326.707,-




Totalpris inkl. fellesgjeld: 4.049.707,-

Felleskostnad
Kr. 15 319,- pr. mnd.

Fellesutgiftene er kun stipulert. De 10 første årene har lånet avdragsfrihet, fra år 11 betaler man også avdrag.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader er stipulert til ca. kr 50 til kr 58 per kvm BRA per måned, hvor blant annet forsikring på byggene, vedlikehold og drift av Borettslagets fellesarealer, vaktmester, forretningsførsel, snømåking, renhold og strøm på fellesarealer er inkludert, samt en andel av drifts og vedlikeholdskostnadene for Lørenskog Hageby Parkeringssameie og Lørenskog Hageby Driftssameie. Drifts- og vedlikeholdskostnadene fordeles etter leilighetenes areal (BRA).

Kostnader til oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. À konto innbetaling til Borettslaget med ca kr 12 - 14 per kvm BRA per måned kommer som tillegg til felleskostnadene, med individuell avregning etter forbruk. Alternativt vil kostnader til oppvarming og varmt tappevann bli fakturert og avregnet til den enkelte fra BKK, evt. annen leverandør av energiservicetjenester.

Videre kommer kostnader til digital-TV/bredbånd i tillegg til felleskostnadene. Kostnaden er stipulert til kr 299 per måned for grunnpakken.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader.

For de som velger fellesgjeld består kapitalkostnader av renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld. Det er i budsjettet/prislisten lagt til grunn at fellesgjelden er finansiert med et annuitetslån med en løpetid på 40 år med avdragsfrihet de 10 første årene, og en flytende rente på 5.30 %. Vilkår er basert på innhentet indikativt lånetilbud mottatt fra Obos Banken per. 11. februar 2022, renten er justert per 15. februar 2023 basert på den generelle renteøkningen. Med flytende rente vil renten endres i samsvar med den generelle renteutviklingen, og endringer vil påvirke størrelsen på kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene. Endelige vilkår vil bero på hvilke vilkår som oppnås ved faktisk finansiering.

Dersom kjøper ønsker å innfri hele fellesgjelden før overtakelse, vil megler på vegne av forretningsfører kreve inn et gebyr på kr 5 000 for administrasjon av INordning før overtakelse.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av 'X'. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Emelijon Amalanayagam

Salg av kontraktsposisjon
Salget gjelder overdragelse av kontraktsposisjon med tilhørende rettigheter og forpliktelser til en bolig som ikke er fullført. Kjøper av kontraktsposisjonen trer inn i en allerede inngått kontrakt mellom utbygger (entreprenør/selger) og selger av kontrakten (kjøper 1). Den inngåtte kontrakten regulerer alle forhold knyttet til leveranse av boligen. Kjøper av kontraktsposisjonen overtar kjøper 1s rettigheter og forpliktelser, herunder lovpålagte garantier og betalingsvilkår. Det forutsettes at interessenter har satt seg grundig inn i den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Kjøpekontrakt med vedlegg datert 31.12.2020 ligger vedlagt.

Prisantydningen som er oppgitt består av kjøpesum for boligen inkludert eventuelle tilvalg som kjøper 1 har bestilt hos utbygger (i hht. opprinnelig kontrakt), og kjøpesum for selve kontakten (merverdi). Merverdi til selger, kr 0, er prisantydning for kjøp av kontrakten, og det er denne som er utgangspunkt for budgivingen.

I tillegg kommer eventuelt transportgebyr og forskudd som første kjøper allerede har innbetalt til opprinnelig selger/utbygger.

Parkering
Parkering følger ikke med leiligheten.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Lørenskog Hageby sitt nærområde byr på en rekke aktivitetstilbud, noe som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. I nærheten finnes bl.a. svømmehall, fotballbaner, ishall, skihallen SNØ og skøytebane. Liker du deg i skogen, så ligger Østmarka og lokker bare noen minutter unna. Her finner du et godt løypenett sommer som vinter. I tilknytning til Losby Gods ligger et av landets fineste golfanlegg. Området er også et meget populært tur- og rekreasjonsområde.

Triaden og Metrosenteret ligger rett ved og tilbyr begge et rikt utvalg av både butikker og spisesteder. Kulturhuset Lørenskog huser alt fra kino og bibliotek til teaterforestillinger, konsertopptredener, operakafé og familiedisko. For deg som har barn, er det godt å vite at det ligger flere skoler og barnehager i nærområdet.

Offentlig kommunikasjon er godt utbygd i Lørenskog kommune. Fra Triaden senter, rett over veien, finner du nærmeste bussholdeplass som tar deg i retning mot både Oslo og Lillestrøm. Her er det fem avganger i timen om morgenen i begge retninger. Det planlegges i tillegg en helt ny trasé for en T-banelinje inn mot Oslo.

Bebyggelse
Gang:
Romslig gang på ca. 6,7 kvm med 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett i matt lakk. Gangen har adkomst til leilighetens toalett og kjøkken. Det er god plass til garderobeskap i gangen, dette medfølger ikke.

Stue/kjøkken:
Kjøkken levert av HTH, modell Stockholm NCS S4005-Y50R. Foring til tak i samme farge som kjøkken. Vegg mellom overskap og benkeskap males i samme farge som vegg. Håndtak i infinite 180 mm matt sort. Benkeplaten leveres i mørk grå laminat 30 mm, HTH Surface 597 ¨Steinlook¨ med rett forkant. Underlimt vask, Intra Omnia 600 SF. Tapwell modell EVo184 Krom blandebatteri. Det er lys under deler av overskap og ventialtor med Slimline uttrekkbar med front i stål eller integrert i aggregat plassert i overskap på kjøkken. I stuen/kjøkkenet leveres det radiatorvarme med termotatstyring. 
Kjøkkenet leveres med følgende hvitevarer:
Siemens integrerte hvitevarer: Ovn
IQ300 HB574ABR0S, induksjonstopp
IQ100 EH631BEF1X, kombiskap
IQ300 KI87VVSE0, oppvaskmaskin
IQ300 SN63H80OUE eller oppvaskmaskin iQ500 45 cm SR85E800LE, se den enkelte plantegning for avsatt plass til oppvaskmaskin.

Bad:
Hvite slette skuffer med innfreste grep og heldekkende servantplate. Utenpåliggende speil i samme bredde som innredningen. Vegghengt toalett, Laufen Pro 820966 med soft close sete. Rette dører 90x90 cm i klart glass, detaljer i krom. Tapwell type EVO071 Krom servantbatteri. Geberit Sigma 30 med dobbel flush, spyleknapp i  krom. Hans Grohe Croma 100 27772000, dusgamity i krom.

Det er 30x30 fliser på badets gulv. Pavigres Grespor Minos Dawn. På veggene er det valgt like fliser, men disse er liggende og er 30x60 cm. I dusjsonen er det mosaikkfliser på 5x5 cm. Her er det også valgt Pavigres Grespor Minos Dawn. Det er grå fug og terskel i hvitpigmentert eik.

Badet har downlights i tak med dimmer, opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt. Det er vannbåren gulvvarme på gulvet.

Soverom:
Soverommet leveres med 3-stavs eikeprakett og skyvedører. Det medfølger ikke garderobeskap.

Tomt
Fellestomt, 12125 kvm
FELLES TAKTERRASSER
Det vil bli felles takterrasser på hvert bygg. Alle leilighetseiere har rett til bruk av takterrassen som tilhører det enkelte borettslag.

FELLESROM FOR LØRENSKOG HAGEBY
Det er planlagt et felles sykkelverksted i garasjeanlegget. Videre er det planlagt et felles lokale for alle leilighetseierne i Lørenskog Hageby, i Bygg D, som for eksempel kan benyttes til møter, selskapeligheter m.m.

FELLES UTOMHUSAREALER - LØRENSKOG HAGEBY DRIFTSSAMEIE
Felles utomhusarealer for alle byggene er planlagt å omfatte alle arealer som ikke er fradelt til de enkelte byggene. Planlagt utomhusareal (størrelse og funksjoner) er vist på foreløpig utomhusplan inntatt i prospektet.

Utomhusarealene planlegges etablert som egen eiendom med eget gnr. og bnr., og organisert som et realsameie kalt  Lørenskog Hageby Driftssameie . Alle bygg i prosjektet vil få overskjøtet en ideell eierandel i Lørenskog Hageby Driftssameie. Lørenskog Hageby Driftssameie vil ha eget styre, budsjett og vedtekter. Kostnader til drift og vedlikehold av utomhusarealene vil bli belastet via felleskostnadene.

Overskjøting av ideell andel utomhusarealer er planlagt å først finne sted etter hvert som utomhusarealene ferdigstilles og tas i bruk, alternativt når alle byggetrinn inklusive utomhusarbeider er ferdigstilt. Når utomhusarealene er ferdigstilt og tatt i bruk for de enkelte eiendommene innenfor Utbyggingsområdet anses disse uansett som overtatt selv om hjemmel ikke er overført. Utbygger har rett til å viderefakturere drifts- og vedlikeholdskostnader til Lørenskog Hageby Driftssameie, eller fremtidige sameiere i Lørenskog Hageby Driftssameie, inntil hjemmel blir overført.

Offentlig kommunikasjon
Offentlig kommunikasjon er godt utbygd i Lørenskog kommune. Fra Triaden senter, rett over veien, finner du nærmeste bussholdeplass som tar deg i retning mot både Oslo og Lillestrøm. Her er det fem avganger i timen om morgenen i begge retninger. Det planlegges i tillegg en helt ny trasé for en T-banelinje inn mot Oslo.

Inneholder
Planløsning:
8.etg: Gang, stue/kjøkken, bad, soverom.

Velkommen til Lørenskog Hageby:
- Ny og ubebodd leilighet i 8.etg!
- Overtagelse stipulert sommeren 2024.
- God interbeliggenhet, balkong vendt mot bakgård.
- Åpen løsning mellom stue og kjøkken.
- Sentral beliggenhet på Lørenskog.
- Gangavstand til Triaden.
- Salg av kontraktsposisjon.
- Felles takterrasse og sykkelparkering.
- Energivennlig bolig.

Byggemåte
Utvendig
Alle bærekonstruksjoner er hovedsakelig av betong, enkelte vegger med stålsøyler og dragere. Fasader for de ulike byggene har en variasjon av eller en kombinasjon av tegl, trepanel og puss etter arkitektens material- og fargevalg. Endelig utførelse avklares under detaljprosjekteringen. Yttertak med belegg. Områder med tremmegulv på felles takterrasse der dette er vist på utomhusplan.

Terrasser/Balkonger
Tremmegulv på markterrasser og balkonger. Glassrekkverk eller spilerekkverk på balkonger, med håndløper i lakkert/malt stål eller aluminium. Totalhøyden på balkongrekkverket varierer avhengig av forskriftskrav. Balkonger er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann og drypp fra overliggende balkong må påregnes. Prinsippet og utforming for avrenning fra balkong avklares under detaljprosjekteringen

Felles takterrasse
Det vil bli etablert felles takterrasse på de ulike byggene, delvis opparbeidet med gress/plantefelt og tremmegulv. Spilerekkverk med håndløper i malt/lakkert stål eller aluminium. Det tas forbehold om oppføring av støyskjerm på tak/felles takterrasse dersom det stilles krav til dette. Ved etablering av støyskjerm vil denne ha en høyde på 1,5-2 m. Lufting av soilrør og ventilasjonsavkast på tak. Dette vil kunne gi noe lukt og støy. Endelig utførelse av takterrassen vil bearbeides videre under detaljprosjekteringen, og den foreløpige beskrivelsen er derfor ikke bindende for selger

Postkasser
Postkasser er planlagt etablert ved inngangsparti på plan 1.

Hovedinngangsdør
Hovedinngangsdør med dørpumpe i glass/aluminium i henhold til arkitektens fargevalg.

Inngangsparti og trapperom
Flis på gulv i inngangsparti frem til heis. Belegg i trapperom og øvrige fellesarealer over bakken. Flis i trapperom ned til garasjekjeller. Rekkverk i trapper leveres i malt/lakkert utførelse i stål eller aluminium etter arkitektens fargevalg. Vegger sparkles og males etter arkitektens fargevalg.

Heis
Heis fra felles garasjeanlegg/inngangsparti og opp til alle leilighetsplan. Heiskupéer vil ha en utførelse som harmonerer med trapperom.

Låssystem
Eget låssystem med nøkkel eller brikker som passer til hovedinngangsdør, inngangsdør til leilighet og øvrige fellesdører med lås. Det leveres tre nøkler eller brikker til hver leilighet.

Primærrom
Primærrom: 44 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Gang, stue/kjøkken, bad og soveorm.

Boder
Det følger med én sportsbod til hver leilighet i garasjeog bodanlegget. Størrelsen på boden vil avhenge av størrelsen på leiligheten, og om det er bod i leiligheten eller ikke. Areal på sportsboder i kjeller vil være hhv 5,0 m2 (leilighet over 50 m2 BRA) og min. 2,5 m2 (leilighet under 50 m2 BRA) fratrukket areal av eventuell innvendig bod i leiligheten.

Selger fordeler boder i forbindelse med overtakelsen. Boder kan bli plassert i noe avstand fra adkomsten til de ulike byggene i garasjeanlegget.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Før boligen kan overtas av kjøper skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest besørges av utbygger (Selger i den kontrakten kjøper trer inn i). Kjøper har ingen plikt til å overta boligen eller innbetale oppgjør for boligen, før boligen er klar til overtakelse og det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er ikke tillatt å ta en bolig i bruk uten at det minimum foreligger midlertidig brukstillatelse

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leilighetene oppvarmes med termostatstyrte radiatorer tilknyttet fjernvarme fra Akershus Energi. Det vil ikke leveres radiatorer i alle rom, men antall og plassering som vist på salgstegninger. Endelig antall og plassering avklares under detaljprosjekteringen. Baderom blir levert med vannbåren gulvvarme.

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det leveres separate ventilasjonsaggregater plassert i hver leilighet. Aggregatene plasseres enten i bod, i gang eller integrert i kjøkkenhetten. Aggregatets endelige plassering avklares under detaljprosjekteringen.

Energimerking
Energiattest med energimerke
Alle nye leiligheter skal energimerkes. Energimerking av hver leilighet utføres av utbygger før overtakelse. Energimerkingen må foreligge for å få utstedt ferdigattest. Utbygger antar at prosjektet vil oppnå minimum energiklasse C - lys grønn - for alle leilighetene. Energiklasse beregnes før overtakelse.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 15 319,- pr.mnd.
Fellesutgiftene er kun stipulert. De første 10 årene på kapitalkostnadene er avdragsfrie, fra år 11 betaler man også avdrag.

Felleskostnader for Borettslaget består av driftsog vedlikeholdskostnader for Borettslaget, samt kapitalkostnader knyttet til Borettslagets fellesgjeld.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. Det understrekes at flere faktorer påvirker størrelsen på felleskostnadene, bl.a. endringer i lønns-, pris- og avgiftsnivå på de faste tjenester og produkter som Borettslaget/realsameiene enten må ha, eller selv velger å inngå avtaler med. De faktiske kostnadene kan derfor avvike betydelig fra anslagene angitt over.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Borettslag
Borettslag: Lørenskog Hageby, Orgnr: 928261727
Boligprosjektet «Lørenskog Hageby» er lokalisert rett utenfor Lørenskog sentrum, og vil bestå av 423 leiligheter fordelt på fem leilighetsbygg (Bygg A til E) med felles uteoppholdsarealer. Bygg B Borettslag («Borettslaget») er planlagt å bestå av 77 leiligheter/andeler.

I Bygg D vil det bli et næringslokale på plan 1 på ca. 90 m2. Det skal også bygges felles underjordisk garasje- og bodanlegg over tre etasjer (U1, U2 og U3), som er planlagt å bestå av cirka 532 parkeringsplasser, cirka 848 sykkelparkeringsplasser, boder, tekniske rom m.m.

IN-ORDNING
Borettslagene har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld). IN-ordningen åpner for at den enkelte andelseier kan nedbetale på boligens andel av fellesgjeld. En innbetaling gjennom IN-ordningen gir andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på Borettslagenes fellesgjeld. Når kan kjøper foreta innbetaling på IN-ordningen?
- Ved sluttoppgjøret før overtakelse; dersom kjøper ikke ønsker fellesgjeld
- Etter overtakelse; 2 ganger årlig, minimum kr 60 000,-

Det påløper en etableringskostnad for inngåelse av INavtale.
IN-ordningen forutsetter flytende rente, og innbetalinger kan ikke reverseres.

Finansiering i borettslaget
Et borettslag er et selskap som eies av de som bor der. Borettslaget blir delvis finansiert av et felleslån med sikkerhet i borettslagets eiendom, og delvis av et innskudd som betales av boligkjøperen. Innskuddet pluss boligens andel av fellesgjelden utgjør totalprisen for boligen. Når du kjøper en borettslagsbolig, er den knyttet til en andel i borettslaget. Alle beboerne er andelseiere og har bruksrett til egen bolig og borettslagets fellesarealer. I et borettslag er det laget selv som eier bygningene og eiendommen. Borettslaget kan ta opp et felles lån med pant i fellesarealene for å finansiere utgifter til vedlikeholdsarbeid. Ved å inngå felles lån oppnår man gode betingelser. Pr i dag(okt 2023) oppnår vi 40 års nedbetaling med 10 års avdragsfrihet til 5,30% rente på felles-gjelden. Det oppnår ikke
privatpersoner gjennom sin bankrelasjon. Dette sikrer lave bokostnader. Har du ikke behov for å delfinansiere din bolig står du fritt til å innfri din andel.

Vedtekter/husordensregler
Det er utarbeidet utkast til vedtekter for Borettslagene og eierseksjonssameiet. Vedtektene regulerer forholdet mellom andelseierne og seksjonseierne, herunder ansvar for drift og vedlikehold samt fordeling av drifts- og vedlikeholdskostnader. Utkast kan fås ved henvendelse til megler. Selger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i perioden frem til overtakelse, Lørenskog Hageby B-0103 9 jf. også forbehold tatt innledningsvis i utkastet til vedtekter. Kjøper plikter å rette seg etter vedtektene.

Generalforsamlingen beslutter om det skal utarbeides husordens-/trivselsregler for Borettslagene.

Forretningsfører
OBOS

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det tas forbehold om etablering av pumpekum. Pumpekummer m.m. er i så fall inkludert i selgers kontraktsleveranse. Avtale om service og vedlikehold for sameiet må i så
fall påregnes. Eventuelt privat vann- og avløpsnett mellom det offentlige tilknytningspunktet og frem til bygningskroppen skal driftes og vedlikeholdes i fellesskap av de sameier som er tilknyttet dette.

Overtagelse
Ved kjøp av en kontraktsposisjon trer kjøper inn i avtalen som selger (kjøper1) har gjort med utbygger/entreprenør om rett til fast eiendom med bolig under oppføring. Overtakelse av boligen reguleres av den kontrakten kjøper trer inn i.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 1 247 040,- (Prisantydning)
kr 2 723 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 970 040,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 5 000,- (Andelskapital)
kr 18 500,- (Etableringskostnader)
kr 55 000,- (Transport)
--------------------------------------------------------
kr 79 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 049 740,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Alternativ 1: Hvis kjøper 1 har betalt forskudd: Selger (kjøper 1) har innbetalt et forskudd stort kr. xxx xxx til utbygger i henhold til den opprinnelige kontrakten. Merverdien, eventuelt transportgebyr og et beløp tilsvarende forskuddet skal innbetales til EIE eiendomsmegling [STED] AS sin klientkonto ved kontraktsinngåelse. Kjøper av kontraktsposisjonen gjøres oppmerksom på at et beløp tilsvarende forskuddet vil utbetales til selger (kjøper 1) så snart utbygger har fått melding om at kontrakten er transportert. En slik utbetaling til selger forutsetter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 og har instruksjonsretten over beløpet. Ved slik utbetaling til selger (kjøper 1) overtar kjøper rettighetene knyttet til forskuddsbeløpet som selger (kjøper 1) har betalt til utbygger (selger).

Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper får hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten. Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for bolig i hht. opprinnelig kjøpekontrakt, eventuelle tilvalg og omkostninger) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Oppgjør for kjøp av boligen gjennomføres av [prosjektets megler/oppgjørsavd.]

Alternativ 2: Hvis kjøper 1 ikke har betalt forskudd: Merverdien og eventuelt transportgebyr skal innbetales til EIE eiendomsmegling [STED] AS sin klientkonto ved kontraktsinngåelse. Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper har fått hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten. Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for bolig i hht. opprinnelig kjøpekontrakt, eventuelle tilvalg og omkostninger) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Oppgjør for kjøp av boligen gjennomføres av [prosjektets megler/oppgjørsavd.]

Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. Det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien. Dersom kjøper 2 er forbruker, faller plikten til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangler/forsinkelser er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Garanti
Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. Det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien. Frem til overtakelse skal garantien være på 3 % av vederlaget. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5 % av vederlaget i opprinnelig kjøpekontrakt (kjøpekontrakt mellom utbygger og kjøper 1).

Utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 for forskudd.

Oppdragsnummer
32-24-0012

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Prisantydningen som er oppgitt består av kjøpesum for boligen inkludert eventuelle tilvalg som kjøper 1 har bestilt hos utbygger (i hht. opprinnelig kontrakt), og kjøpesum for selve kontakten (merverdi). Merverdi til selger, kr xxx xxx, er prisantydning for kjøp av kontrakten, og det er denne som er utgangspunkt for budgivingen.

Lovanvendelse
Avtalen mellom kjøper 1 (selger av kontraktsposisjon) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendings- og kjøpsloven. Den underliggende kontrakten som kjøper 2 trer inn i, blir regulert av bustadoppføringsloven.


Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Christian Halvorsen

Saksbehandlere
Magnus Grasmo
EIE Lørenskog
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 47 23 32 93 / E-post: mg@eie.no

Christian Halvorsen
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 91 61 27 17
[/ E-post: ch@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gamleveien 85B
For mer om objektet
Gamleveien 85B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: