Bilde 1 av Kleiva 3BBilde 2 av Kleiva 3B
Digital salgsoppgave
Kleiva 3B

1088 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Praktisk, hel tomannsbolig med flotte utearealer - Utsikt - Moderniseringsbehov - Stort potensial - Nær Høybråten skole!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
182 m²
Bruksareal (BRA)
186 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
100 m²
Kommunale avgifter
kr 1 954 / Mnd
Prisantydning
kr 5 990 000
Omkostninger
kr 173 750
Totalpris
kr 6 163 750
Byggeår
1957
Tomt
Eiet tomt 622 m²
Oppdragsnummer
75240026
card-default

Camilla Therese Schrøder

Eiendomsmegler / Partner
Les om Camilla
Prisantydningkr 5 990 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 157 500,-
  
Totalpris kr 6 163 750
Eiendom
Kleiva 3B, 1088 Oslo

Matrikkel
Gnr. 107 Bnr. 495 i Oslo kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 186 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 182 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 100 kvm

Areal
Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 186 kvm, BRA-i: 182 kvm , BRA-e: 4 kvm , TBA: 100 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1957

Tomt
Eiet tomt 622 kvm

Prisantydning
5 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Rune Larsen Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 158 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 148 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 163 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 23 439,48 pr. år Feie- og tilsynsgebyr 544,00 Renovasjonsgebyr 9 766,58 Vann- og avløpsgebyr 12 134,40 Eiendomsskatt 994,50 Totale avgifter 23 439,48

Eier
Linda Green-hansen

Beskrivelse
Camilla Schrøder ved Din Lokale Eiendomsmegler har gleden av å presentere Kleiva 3B, en praktisk og innholdsrik hel tomannsbolig/generasjonsbolig med flotte utearealer, beliggende i et veletablert område på populære Høybråten, nord i Oslo. Her har du alt du trenger for en barnefamilie innen kort rekkevidde. Her er det godt å bo og lett og trives!
  
  • Praktisk og innholdsrik hel tomannsbolig/generasjonsbolig
  • Flotte utearealer
  • Utsikt
  • Vestvendt beliggende
  • Gode lys-og solforhold
  • 2 innganger
  • 2 bad
  • 2 kjøkken
  • 2 ildsteder
  • Loft
  • God lagringsplass
  • Garasje
  • Flere biloppstillingsplasser på tomten
  • Varmepumpe
  • Moderinseringsbehov
  • Stort potensial
  • Meget barnevennlig
  • Sentral beliggenhet på Høybråten
  • Minutters gange til Høybråten skole
  • Tilbaketrukket
  • Kort vei til sentrum
  • Gode kollektivforbindelser
  • Sjelden sjanse
  • Skap din drømmebolig!

Boligen består av:
1. etg: Bad, vaskerom, vindfang, gang, kjøkken, stue, garderobe, soverom og soverom 2
2. etg: Bad, soverom, soverom 2 (ikke godkjent for varig opphold), stue, kjøkken, gang, entré og trapperom
Loft: Innredet med 2 rom med enkel standard. Loftet har et målbart areal på 28m2 og et gulvareal på ca 70m2. Her er det mange muligheter!

Parkering
Garasje og flere biloppstillingsplasser på tomten.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Boligen ligger i et meget attraktivt i veletablert og rolig villaområde på populære Høybråten. Eiendommen ligger med nærhet til både Høybråten barneskole og Stasjonsfjellet ungdomsskole, i tillegg er det barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud som alle ligger innen kort rekkevidde fra boligen. Kombinasjonen av fredelige og barnevennlige omgivelser med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og servicetilbud gjør dette til et svært attraktivt sted å bosette seg.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på Rema 1000 eller på Joker som ligger i umiddelbar nærhet (som også er søndagsåpen).  Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Stovner senter eller Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter. Strømmen storsenter med over 200 butikker og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via bil eller offentlig kommunikasjon.

Fra boligen er det også kort vei til marka som har flotte tur- og friluftsområder som gir svært gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Løypenettet i både Østmarka og Lillomarka er flott preparert på vinterstid med belyste løyper, og det er det flotte bade- og fiskevann i nærheten. I tillegg finnes det utallige aktivitetstilbud i nærheten som bl.a. lekeplasser, tennisbaner, Golfbane (Stovner og Losby), fotballbaner, svømmehall og ridesenter. Verdensparken, som et ledd i "Groruddalssatsningen", ligger også i gangavstand fra boligen. Høybråten og Stovner IL har begge et godt idrettstilbud for barn og unge innenfor flere idretter som fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn.

I tillegg er verdens største innendørs skianlegg, SNØ en kort kjøretur unna. For den langrennsglade er det to kilometer med langrennsløyper fordelt på tre nivåer i taket og under bakken. Alpinbakken er 505 meter lang, 100 meter bred og har en helning på opp til 38 prosent. Terrengparken inneholder forskjellige rails, blåparkhopp og en bigjump. Anlegget består også av Thon Hotels Restaurant, Thon Hotels meeting and conference, Evo fitness m.m. I tillegg er det kort vei til andre spennende aktivitetssentre som Høyt og lavt, Jumpyard og Hoppeloppeland.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via tog og buss. Nærmeste togstasjon er Høybråten, som ligger i nærområdet. Toget går hvert 15.minutt og tar deg raskt inn til sentrum med en reisevei på kun 13 minutter til Oslo S. Nærmeste bussholdeplass er Bikuben.

Med bil tar det ca. 10 min til Stovner, 12 min til Økern, 16 min til Oslo S og ca. 30 min til Oslo lufthavn.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av eneboliger.

Tomt
Eiet tomt, 622 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Camilla Schrøder ved Din Lokale Eiendomsmegler har gleden av å presentere Kleiva 3B, en praktisk og innholdsrik hel tomannsbolig/generasjonsbolig med flotte utearealer, beliggende i veletablert område på populære Høybråten, nord i Oslo.

Eiendommen er meget praktisk og familievennlig med blant annet 2 innganger, 3 soverom, 2 bad, 2 kjøkken og 2 stuer. Videre disponerer boligen en hyggelig hage og en stor terrasseplattning med utgang fra stuen i 1.etasje. Boligen ligger høyt og fritt på et lite høydedrag, vestvendt beliggende, og har derfor svært gode lys-og solforhold samt at den byr på en flott utsikt.

Eiendommen har en fin beliggenhet midt i smørøyet på Høybråten. Fra boligen er det kort vei til Høybråten skole samt Høybråten togstasjon. Her har du alt du trenger for en barnefamilie innen kort rekkevidde. Her er det godt å bo og lett og trives!

Boligen strekker seg over to etasjer og har også et uinnredet loft. Boligen fremstår med moderniseringsbehov, men har et stort potensial. Her kan du skape din drømmebolig! 

Boligen består av:
1. etg: Bad, vaskerom, vindfang, gang, kjøkken, stue, garderobe, soverom og soverom 2
2. etg: Bad, soverom, soverom 2 (ikke godkjent for varig opphold), stue, kjøkken, gang, entré og trapperom
Loft: Innredet med 2 rom med enkel standard. Loftet har et målbart areal på 28m2 og et gulvareal på ca 70m2. Her er det mange muligheter!

I tillegg er det også en utebod, garasje samt flere biloppstillingsplasser på tomten.

Byggemåte
Taket er av bordtak med papp og betongtakstein. Takstein er i god stand. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål. Takrenner og beslag fra 2015 i bra stand med lite slitasje. Bærende yttervegger oppført i siporeks blokker, utvendig pusset. Deler av utvendig puss har falt av. Boligen har loft med plassbygde takstoler, loftet er godt luftet og ingen fukt ble målt i takverket på befaringsdagen. Loftet er innredet med 2 rom, disse rommene har enkel standard å må påregnes revet. Det er enkelte fuktskjolder fra tidligere.
Boligen har malte trevinduer med 2 lags glass, vinduer fra 1986 med mye slitasje inn og utvendig. Vinduer er utgått på levetid. Boligen har 2 ytterdører, begge dørene er i bra stand med slitasje og bruksmerker. Det er også en dør til utvendig bod. Det er malt 2 fløy balkongdør i tre i begge etasjer, begge dørene fra 1985 med mye slitasje. Det er platting med utgang fra stue i 1 etasje,
balkong med utgang fra stue i 2 etasje. Det er også en stor terrasse/ uteplass i hagen og en platting foran inngangsdør i 1 etasje. Balkonger, terrasse og platting i bra stand med noe slitasje og behov av vedlikehold. Steintrapp til hovedinngang i 1 etasje. Trappen er i dårlig stand og mangler rekkverk. Trapp fra balkong til terrasse.

Innvendig
Boligen har overflater av laminat på gulv, hvite later i tak og slette malte vegger. De fleste overflater med mye slitasje, laminatgulv er det leste plasser vannskadet/ ødelagt. Påkostninger må påregnes. det er trebjelkelag mellom etasjene, trolig med brann og lydskille etter byggetidens regler. Det ble målt 15 mm avvik på høyder i entre, 10 mm i stue, 20 mm på stuegulv i 1 etasje. Radonmåling foreligger ikke. Pipe av teglstein fra byggeår. Feieluke er tilgjengelig i kjeller og loft. Alle vegger i rom under terreng i mur, med overflatesøk med fuktmåler ble det avdekket indikasjoner på fuktighet i nedre del av vegger og gulv. Det er også synlige tegn på fukt i overgang gulv/ vegger enkelte plasser. Det er lakkert tretrapp fra kjeller til loft, eldre trapp med slitasje og bruksmerker. Trapper er noe bratte med smale inntrinn. Håndløper mangler. Malte glatte dører. Dører er i bra stand med slitasje og bruksmerker.

Følgende punkter har fått TG-2:
Veggkonstruksjon
Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Manglende puss må erstattes..
Påviste skader må utbedres. Lokal utbedring må utføres. .

Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.

Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger.

Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres.

Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Vaskerom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Kjøkken
Overflater og innredning
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Avtrekk
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen.

Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Ventilasjon
Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet.
Ventilasjonsløsningen må utbedres.

Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Drenering
Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Lokal utbedring må utføres.

Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Lokal utbedring må utføres.

Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Følgende punkter har fått TG-3:
Vinduer
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Overflater må utbedres eller skiftes.

Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Kjøkken
Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Det må foretas full utskiftning av overflater/innredning.


Følgende punkter fremkommer i selgers egenerklæringsskjema:
Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
. Ja.

Primærrom
Primærrom: 182 kvm
Følgende rom er inkludert:
1. .etg: Bad, Vaskerom , Vindfang, Gang, Kjøkken, Stue, Garderobe, Soverom, Soverom 2
2. etg: Bad, Soverom, Soverom 2 (ikke godkjent for varig opphold), Stue, Kjøkken, Gang, Entré, Trapperom
Uinnredet loft

Bruksareal
Bruksareal: 186 kvm

Boder
Boligen disponerer en utvendig bod.

Standard
2.etasje:

Entré
Når du kommer inn i boligen, blir du møtt av en entré med plass for oppbevaringsmuligheter. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Stue
Stuen har store vindusflater, hvilket gjør boligen lys og luftig. Videre har stuen god plass for sofagruppe med tilhørende stuemøblement, medievegg og spisestue. Stuen er lett å møblere, og har en rekke møbleringsmuligheter. Det er montert ildsted som skaper en lun og god atmosfære på kjøligere dager. Malte veggoverflater og laminatgulv. Fra stuen er det utgang til en stor balkong.

Balkong
Meget romslig balkong. Balkongen er vestvendt og byr på en flott utsikt. Det er det god plass for å møblere i ulike soner, her kan sommerdagene nytes til det fulle!

Kjøkken
Kjøkken med hvite profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er nedfelt stålvask med ettgreps blandebatteri. Kjøkkenet har hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl/ fryseskap, komfyr og platetopp. Det er flislagte vegger over benkeplate. Kjøkkenventilator montert i overskap med kanal til yttervegg. Malte veggoverflater og laminatgulv. Kjøkkenet har moderniseringsbehov.

Bad
Bad med flis på gulv og vegger, hvitmalt tak. Det er varmekabel i gulv og lys over speil. Det er ikke avtrekk fra badet og luftespalte mangler i dør. Det er 7 mm fall fra gulv ved dør til sluk. Badet har sanitærutstyr som toalett, vask og dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin. Det er sluk trolig fra byggeår uten synlig membran. Det er ved overflatesøk funnet indikasjoner på fukt i gulv og vegger. Hulltaking er ikke foretatt da badet uansett står foran en totalrenovering.

Soverom 1
Lyst og romslig hovedsoverom med store vinduer som slipper inn godt med lys. Soverommet vender mot rolige omgivelser - her sover du helt uforstyrret samt som du får et hyggelig utsyn. Videre har du også god plass for oppbevaring i et romslig garderobeskap. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Soverom 2
Dette soverommet passer ypperlig som et barnerom. Rommet har god plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rommet byr også på god plass til et garderobeskap. Malte veggoverlater og laminatgulv.

1.etasje:

Entré
Når du kommer inn i boligen blir du møtt av en entré med plass for oppbevaringsmuligheter. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Stue 2
Stuen har store vindusflater, hvilket gjør boligen lys og luftig. Videre har stuen god plass for sofagruppe med tilhørende stuemøblement, medievegg og spisestue. Stuen er lett å møblere, og har en rekke møbleringsmuligheter. Det er montert ildsted som skaper en lun og god atmosfære på kjøligere dager. Malte veggoverflater og laminatgulv. Fra stuen er det utgang til en stor terrasseplatting.

Terrasse/uteareal
Stor, vestvendt terrasseplatting på hele 49m2. Det er også en stor terrasse/uteplass i hagen på hele 55m2 og en platting foran inngangsdør i 1.etasje. Her er det flotte utendørs boltingsområder med gode solforhold for store og små på både sommer-og vinterstid.

Kjøkken 2
Kjøkken med hvite slette fronter og laminat benkeplate, det er nedfelt porselensvask med
ettgreps blandebatteri. Vegger over benkeplate med flis. Det er avsatt plass til frittstående
hvitevarer. Kjøkkenventilator montert i overskap med kanal til yttervegg. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Bad 2
Bad med flis på gulv og vegger, hvite plater i tak. Det er ventil i vegg og luftespalte mangler i dør. Det er 1 cm fall fra gulv ved dør til sluk. Badet har sanitærutstyr som toalett, vask og dusjnisje. Det er knust gulvflis ved sluk og bom i flere gulvflis. Det er ved overflatesøk funnet indikasjon på fukt i gulv og vegger. Det er mye misfarging av silikon og fuger. Ifølge eier ble sluk i dusjnisje byttet for en tid siden. Hulltaking er ikke foretatt da badet uansett står foran en totalrenovering.

Vaskerom
Vaskerom med flis på gulv og malte murvegger. Det er varmekabel i gulv og lys i tak. Det er ventil i vegg, luftespalte i dør mangler. Det er 2 varmtvannstanker, skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Det er mye skader og slitasje på overflater. Det er sluk antakelig fra byggeår uten synlig membran under klemring. Hulltaking er ikke foretatt da vaskerommet
uansett står foran en totalrenovering.

Soverom 3
Soverommet er av god størrelse med god plass for seng og annet møblement. Videre har rommet plass for oppbevarings- og øvrige soveromsmøbler. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Soverom 4
Soverom som ikke er godkjent for varig opphold grunnet manglende godkjent rømningsvindu. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Loft
Boligen har loft med stort potensial, her er det i dag innredet med 2 rom med enkel
standard. Loftet har et målbart areal på 28m2 og et gulvareal på ca 70m2. Her er det mange muligheter!

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger et arkivkort datert 3-8-56

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er luft til luft varmepumpe i begge etasjer.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 23 439,48 pr. år Feie- og tilsynsgebyr 544,00 Renovasjonsgebyr 9 766,58 Vann- og avløpsgebyr 12 134,40 Eiendomsskatt 994,50 Totale avgifter 23 439,48
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Avgift:
Feie- og tilsynsgebyr 544,00
Renovasjonsgebyr 9 766,58
Vann- og avløpsgebyr 12 134,40
Eiendomsskatt 994,50
Totale avgifter 23 439,48

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Faste løpende kostnader
Strøm, forsikring etc.

Denne listen er ikke fullkommen.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 661 000,- Som sekundærbolig Kr. 6 311 800,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at originale byggetegninger holder en svært lav kvalitet, så det er vanskelig å tyde om det er gjort endringer i boligen som avviker fra innmeldte byggetegninger.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Området er regulert til bolig iht. S-4220.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 158 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 148 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 163 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Veiledningstime styling (Kr.1 950)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Visningshonorar (Kr.5 800)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.34 713)
Foto (Kr.3 950)
Grunnpakke enebolig (Kr.8 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.4 900)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.6 000)
Provisjon (Kr.69 300)
Totalt kr. (Kr.172 913)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-24-0026

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr: 990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Camilla Therese Schrøder

Saksbehandlere
Camilla Therese Schrøder
EIE Stovner
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 99 35 61 00 / E-post: csc@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kleiva 3B
For mer om objektet
Kleiva 3B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: