Bilde 1 av Helgøyvegen 1116Bilde 2 av Helgøyvegen 1116
Digital salgsoppgave
Helgøyvegen 1116

2350 Nes på hedmarken • Ringsaker kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

HELGØYA - Romslig enebolig på solrik utsiktstomt. Nærhet til Mjøsa og fine turområder. Dobbel carport.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
152 m²
Bruksareal (BRA)
181 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
29 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
48 m²
Kommunale avgifter
kr 1 799 / Mnd
Prisantydning
kr 2 850 000
Omkostninger
kr 58 750
Totalpris
kr 2 908 750
Byggeår
1954
Tomt
Eiet tomt 647 m²
Oppdragsnummer
72230249
card-default

Elisabeth Hjelle

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Elisabeth
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
Prisantydningkr 2 850 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Dokumentavgiftkr 42 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 2 908 750
Eiendom
Helgøyvegen 1116, 2350 Nes på hedmarken

Matrikkel
Gnr. 544 Bnr. 29 i Ringsaker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 181 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 152 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 29 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 48 kvm (kun på boligen)

Antall soverom
4

Byggeår
1954
1996 (carport med leilighet i loftsetasje)

Tomt
Eiet tomt 647 kvm

Prisantydning
2 850 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Alf-Harald Guriby Takstdato: 13.02.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 42 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 43 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 893 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 908 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 21 580 pr. år

Eier
Svein Gjerde

Parkering
I dobbel carport hvor det er uttak for lading av elbil. Ellers gode parkeringsmuligheter på gårdsplass.

Beliggenhet
Eiendommen har flott beliggenhet på idylliske Helgøya med nydelig utsikt over Mjøsa. Det er ca. 4 km til Tingnes hvor det er dagligvarebutikk, kirke og bensinstasjon. Stavsjø er nærmeste tettsted og er ca. 12 km unna. Her finner du både nærbutikk og skoler. Brumunddal er ca. 23 km unna. Her finner du de fleste servicefasiliteter med ulike forretninger, restauranter, caféer og et koselig byliv. For de som er glad i fine turområder er Helgøya et flott sted å bo. Her har du umiddelbar nærhet til fine turstier og turområder. Helgøya kan skilte med koselige spisesteder og Klatrepark - perfekt for både store og små! Her bor du i nærhet til friområdet Skurven som byr på badeplass og tursti, og Sund båthavn med spisestedet Øya Maritim.

Tomt
Eiet tomt, 647 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes. Eiendomsgrensene mot øst, sør og vest er i grunnkart merket som mindre nøyaktig.

Tomt opparbeidet med gruslagte veier, grus, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Skrånet tomt med fantastiske sol- og utsiktsforhold.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Første etasje:
BRA 86 m²
- BRA-i 86 m²: Entré, gang, bad, bod, to soverom, spisestue, kjøkken og stue.
I tillegg 23 m² TBA (balkong).

Loftsetasje:
BRA 66 m²
- BRA-i 66 m²: Gang, loftsstue, bod og to soverom, samt hems (ikke målverdig).
I tillegg 25 m² TBA (balkong)

Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 86 m², men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 66 m² av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 20 m².

Kjeller:
BRA 29 m²
- BRA-e 29 m²: To kjellerrom.

Carport med hybel i loftsetasje
Loftsetasje 28 m²: Bad, soverom (ikke måleverdig), kjøkken og stue.
- BRA-i 28 m²:
I tillegg 23 m² TBA (balkong)
Carporten er oppmålt til 45 m² TBA

Loftsetasjen (utleiedel) har et totalt gulvareal (GUA) på 45 m², men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 28 m² av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 17 m². Arealet i soverom (utleiedel) måles til 7 m² (ALH), men grunnet lav takhøyde ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Alf- Harald Guriby (Anticimex):
Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn samt krypekjeller under deler av boligen. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Våtrom 1. etasje hoveddel: Ventilasjon (tilluftsspalte er ikke etablert, forholdet fører til redusert ventilering av rommet når døren er lukket), vannrør (se eget punkt), membran, tettesjikt og overgang til sluk (på grunn av alder, og usikkerhet vedr. benyttelse av membran på veggflater, og uoversiktlig overgang mellom sluk og membran), fallforhold (ikke tilstrekkelig fallforhold utenfor sluksonen) og avløpsrør (ikke skiftet sluk i forbindelse med oppgraderinger på våtrommet).
- Våtrom loftsetasje utleiedel: Helhetsvurdering blant annet på grunn av alder, og hulltaking viser risikokonstruksjon. 
- Kjøkken 1. etasje hoveddel: Vannrør (se eget punkt), overflater gulv (slitt og aldringspreget) og innredning (slitasje og enkelte skader).
- Kjøkken loftsetasje utleiedel: Ventilasjon (ikke tilstrekkelig ventilasjon eller tilfredsstillende avtrekk), overflater gulv (slitt og aldringspreget) og innredning (slitasje og enkelte skader).
- Øvrige rom 1. etasje hoveddel: Helhetsvurdering (innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik, og ventilasjon er ikke tilstrekkelig).
- Rom under terreng: Helhetsvurdering blant annet fordi det registreres symptomer på fuktproblematikk.
- Krypekjeller: Innvendig inspeksjon (det observeres tilsig av fukt på grunnen, symptomer på fuktvandring observeres på grunnmur, det er ingen dampsperre mot grunnen, ventilasjonen er vurdert til ikke å være tilstrekkelig, synlige fuktmerker på grunnmuren er registrert).
- Loft innredet hoveddel: Ventilasjon (gjelder kun for P-rom, lite ventilasjon i etasjen), overflater vegger (veggflater er slitt og aldringspreget) og konstruksjonsoppbygging (takkonstruksjonen er lukket og erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner).
- Loft innredet utleiedel: Ventilasjon (gjelder kun for P-rom, lite ventilasjon i etasjen), overflater vegger (veggflater er slitt og aldringspreget), overflater gulv (gulvflater er slitt og aldringspreget) og konstruksjonsoppbygging (takkonstruksjonen er lukket og erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner).
- Innvendige trapper (slitt og aldringspreget, og oppfyller ikke dagens krav).
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannrør (på grunn av alder).
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget (kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget).
- Fasader inkl. kledning (bygningens ytterkledning/fasade har stedvis slitt overflatebehandling. Forebyggende tiltak bør påregnes. Bygningens ytterkledning/fasader har stedvise symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader).
- Vinduer (enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde, punktert vindu registrert på kjøkken) og dører (balkongdørene har utvendig og innvendig slitasje).
- Balkong 1. etasje hoveddel: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (rekkverkshøyden er under 1,0 meter, rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm og gulvoverflater har stedvis høy slitasjegrad).
- Balkong loftsetasje hoveddel: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (rekkverkshøyden er under 1,0 meter, og rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm)
- Balkong loftsetasje utleiedel: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (rekkverkshøyden er under 1,0 meter, rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm og rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring).
- Grunnmur, fundamenter: Helhetsvurdering. Grunnmuren er ikke inspisert pga. snø/isforhold. Ytterligere undersøkelser anbefales. Byggegrunnens oppbygning er ukjent.
- Drenering: Helhetsvurdering. Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Snøforhold gjør det ikke mulig å kontrollere terrengfallet rundt bygningen (forholdet bør undersøkes nærmere). Det vurderes som sannsynlig at grunnmuren ikke har utvendig fuktsperre, noe som øker faren for fuktvandring og fuktbelastning i konstruksjoner under bakkenivå. Det er registrert forhold som øker fuktbelastningen på grunnmuren/konstruksjoner under terreng.
- Septiktank. Ukjent alder, type og tilstand. Ingen fremlagt dokumentasjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til Helgøyvegen 1116 og denne eneboligen med fin beliggenhet på Helgøya! Helgøya er et idyllisk sted som byr på fine turområder, bademuligheter og ulike aktiviteter. Her det virkelig flott gjennom hele året. Eiendommen har en fin utsiktstomt med flotte solforhold. Herfra er det utsikt over Mjøsa og mot Kapp og Skreia. Boligen går over to etasjer og har kjeller. Praktisk planløsning med stor stue, åpen kjøkkenløsning, fire soverom, bad og romslig loftstue. Eiendommen har også dobbel carport hvor det er innredet en hybel i loftsetasje (denne er ikke søkt bruksendret og er dermed ikke godkjent for varig opphold). Boligen er en fin familiebolig med gode omgivelser. Velkommen til visning!

Du ankommer eiendommen på gruset gårdsplass. Gode parkeringsmuligheter på tomt og i dobbel carport. Via inngangsparti tar du deg inn i vindfang med plass til noe oppheng av klær.

Stuen er romslig og møbleringsvennlig med plass for flere sittegrupper. Rommet har rause vindusflater som gir et hyggelig oppholdsrom. Peisovnen sørger for en god innetemperatur på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse. Her er det usjenert og lunt med nydelig utsikt, og plassen er en flott forlengelse av stuen på sommerhalvåret. Trapp ned til hagen fra terrasse.

Boligens kjøkken har åpen og sosial løsning mot stue. Innredningen har profilerte fronter i hvit utførelse. Benkeplate i tre. Integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn medfølger. Avsatt plass til kjøleskap.

Badet i boligen har flislagt gulv og dusjsone. Varmekabler i gulvet. Rommet er innredet med dusjnisje med glassvegg og glassdør, dusj på vegg, heldekkende servant med skuffer under, høyskap og gulvmontert toalett. Det er også opplegg for vaskemaskin.

Det er i dag innredet fire soverom i boligen, to i hver etasje. Rommene er av god størrelse med plass til seng, skrivepult og garderobeskap. I tillegg til soverommene i loftsetasjen er det en romslig loftstue. Her er det god takhøyde og hems som gir fine oppholdsarealer for familien. I stuen er det peisovn. Fra stuen er det utgang til balkong hvor du kan nyte utsikten.

Over carport er det innredet hybel med alkove, åpen stue- og kjøkkenløsning og bad. Stue med plass til både sitte og spisegruppe. Kjøkkenet har profilerte fronter og benkeplate i tre. Plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Badet har baderomsplater på vegg og belegg på gulv. Rommet har servant med underskap, dusjkabinett og gulvstående toalett. Det er også opplegg for vaskemaskin. Sovealkove med plass til seng og garderobe. Det gjøres oppmerksom på at arealet ikke er søkt bruksendret og er ikke godkjent for varig opphold.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen. Det er normalt at det ikke foreligger for bolighuset da det ikke var krav til det da boligen ble oppført.

Det er mottatt udaterte byggetegninger fra kommunen. I 1. etasje samsvarer delen med soverom og bad. Boligen er bygget ut ved entré og trappen er i den forbindelse flyttet til kjøkkenet. Dette samsvarer ikke med tegningene. I tegningene er det et tilbygg til stue, som ikke er bygget ut (dette sørger også for at tegningene av loftsetasjen ikke samsvarer med dagens bruk). Loftet over garasje som i dag er innredet som hybel er ikke søkt bruksendret og arealet er ikke godkjent for varig opphold. Arealene er likevel medtatt i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar for eventuelle pålegg fra kommunen vedrørende dette.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i carport. Sikringsskap med skrusikringer plassert i kjeller. Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Peisovn i stue i begge etasjer. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad i boligen. Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 21 580 pr. år

Oppgitt beløp er fakturert i 2023. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt slamgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt utgjorde i 2023 kr. 5 426,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 730 695,- Som sekundærbolig Kr. 2 776 642,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Kun integrerte hvitevarer, samt hvitevarene i hybelen medfølger i handelen.

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk.
 
Det er innhentet opplysninger fra Brann- og Feiervesenet. Feiing ble sist gjennomført 08.05.2023. Det ble sist gjennomført tilsyn 21.02.2019, med følgende anmerkninger:
- Ildstedet har defekt hvelv/sideplater.
- Ikke kontrollert kjeller og bunn av skorstein/sotluke pga. ingen tilgang.
 Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. TK Gulv &Interiør v/ Odd Mikkelsen. Odd Mikkelsen 23.11.07.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Lagt og sveiset linoleumsbelegg og oppgradert sluk. TK Gulv& Interiør.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Nei.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Dreneringsgrøft fra septikkum bør fornyes evt bestille tømming av septiktank 2 ggr ekstra årlig.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Soilrør i kjeller var gått tett og muffe ble skiftet. Firmanavn: Nes Rør.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Beiset huset og omramminger ca 2008.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Montert automatsikringer for både hovedhus og leilighet. Varmekabler bad hovedhus 2008. Elektriker Bjørn Erik Søberg. Firmanavn: El=Montasje.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- For arbeid etter 2006.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Innvendige lettvegger 2dre etasje.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet.

Boligen er i dag utleid til kr. 10 200,- pr. mnd.

Det er etablert en hybel over garasje. Denne er ikke søkt bruksendret og arealet er dermed ikke godkjent for varig opphold.
Hybel har vært utleid for kr 4.000,- pr mnd.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig veg.

Eiendommen har privat avløpsanlegg via septiktank. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på tanken og meglerforetaket kjenner derfor ikke til alder, type eller tilstand. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tanken tømmes 2 ganger pr år av kommunen. Tanker ligger ifølge selger på egen eiendom.

Eiendommen har privat vann fra borehull. Det er muligheter for å fylle vann dersom brønn går tom. Det har ikke skjedd i eiers eietid. Det er ikke foretatt vannprøver, det gis ingen garantier for kvalitet. Det hefter på generelt grunnlag usikkerhet ved private vann- og avløpsløsninger. På sikt kan det komme pålegg fra kommune om tilkobling til offentlig nett.

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2022-2026, planid. 2022016. Området eiendommen ligger i LNFR-område. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet). Delarealer av eiendommen ligger innenfor gul og rød støysone fra veien.

Det pågår planlegging av kommuneplanens arealdel 2024-2040, planid. 2023004. Interessenter oppfordres til å se kommunen sine hjemmesider for å følge planprosessen.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 42 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 43 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 893 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 908 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Provisjon 2% (Minimum Kr.50 000)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Visningshonorar (Kr.2 950)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-23-0249

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr: 916933568
Seminargata 3
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Elisabeth Hjelle

Saksbehandlere
Elisabeth Hjelle
EIE Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 95 90 36 93 / E-post: eh@eie.no

Trude Stina Hval Ekeberg
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 15 56 60
[/ E-post: tse@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Helgøyvegen 1116
For mer om objektet
Helgøyvegen 1116

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: