Bilde 1 av Rådhusgata 12Bilde 2 av Rådhusgata 12
Digital salgsoppgave
Rådhusgata 12

3210 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD INNKOMMET! Årets kuleste toppleilighet? Stilig 2-roms eierl. Stor balkong på 13m2. HEIS! Mulighet for parkering
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
17
Antall soverom
1 soverom
Etasje
5
Internt bruksareal (BRA-i)
52 m²
Bruksareal (BRA)
57 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
13 m²
Fellesutgifter
kr 2 768 / Mnd
Prisantydning
kr 3 090 000
Omkostninger
kr 84 240
Totalpris
kr 3 174 240
Fellesformue
kr 5 227
Byggeår
1920
Tomt
Eiet tomt 505 m²
Oppdragsnummer
87240001
Prisantydningkr 3 090 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 73 750,-
  
Totalpris kr 3 174 240
Eiendom
Rådhusgata 12, 3210 Sandefjord, Etasje: 5

Matrikkel
Gnr. 172 Bnr. 186 Snr. 17 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 57 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 52 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 13 kvm

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
5 etasje:
BRA 57 m²
- BRA-i 52 m²: Stue, kjøkken, soverom og bad.
- BRA-e 5 m²: Bod eksternt


Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1920

Tomt
Eiet tomt 505 kvm

Prisantydning
3 090 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato: 09.01.24 10:43

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 090 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 73 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 74 990,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 164 990,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 174 240,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 768,-  mnd.

Kommunale avgifter
Fellesfaktura for kommunale gebyrer sendes til Eierseksjonssameiet Rådhusgata 12 og er på totalt 1188447,50 kr i året per 2024. Gjelder Rådhusgata 12, totalt 18 enheter. For informasjon om felleskostnader for den spesifikke enheten, kontakt Sameiet.

Eier
Jonas Brenna

Parkering
I utg. punktet gateparkering.
Selger har leid plass i bygård nesten vis a vis eiendommen for kr 1750,-. Det er 2 plasser, den ene er liten for Mini/Fiat 500. Det kan være mulighet for å overta dette. Det er oppsigelse på 1 mnd dersom eier selv skal benytte plassene. Event. ny kontrakt tas direkte med eier av plassene og priser kan ikke garanteres.

Beliggenhet
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Rådhusgata - på toppen av byen!

Eiendommen ligger midt i byen i Sandefjord. Det er kort vei til alt Sandefjord har å tilby av byliv og kulturtilbud, i tillegg til nydelige turområder både langs fjorden, opp Preståsen og i Hjertnesskogen.

I byen er Badeparken vel verdt et besøk, her er det skulpturpark, en flott lekepark, ballbane, utescene og store grøntområder. Hvert år arrangeres Fjordfesten her, to dager med musikkliv og folkefest. Ved parken ligger Hjertnes kino og kulturhus med en rekke forestillinger og konserter gjennom året.

For deg som er glad i skog og mark er det et rikt nett av turstier i Hjertnesskogen og oppover Preståsen. Begge steder har nydelig utsikt over byen og fjorden, og vinterstid kjøres det opp skiløyper mot fra Virik til Marum. Videre har Sandefjord kommune over 45 km med kyststier, og langs fjorden ligger flere idylliske badeplasser som for eksempel Skjellvika, Langeby og Vøra.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny, Joker, Rema 1000 og Kiwi. I tillegg er det kort gangavstand til kafeer, kino og restauranter. I sentrum er det et rikt utvalg av spesialforretninger, og her ligger Hvaltorvet kjøpesenter med over 60 butikker. Med daglige båtavganger til Strømstad er det også mulighet for hyggelig grensehandel.

Innenfor en radius av 1 km har du tilgang til tog, buss og fergekai. Nærmeste bussholdeplass er ligger i kort gangavstand fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Sandefjord Lufthavn, 15 min til Larvik, 15 min til Stokke og 20 min til Tønsberg.

Vi i EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til visning!

Tomt
Eiet tomt, 505 kvm
Stuen har utgang til en balkong på ca. 13 kvm som vender mot sjø, med noe utsikt, og har plass til en romslig sittegruppe. Balkongen er utstyrt med utebelysning, glassrekkverk og en gangbro som leder til en spiraltrapp ( rømingsvei). Gulvet har grå fliser med varmekabler, noe som gjør uterommet til et hyggelig oppholdssted også på kjølige dager.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Totalt bruksareal: 57 m²

Arealene fordeler seg som følger:

5. etasje
BR-I:  52 m²:
Leiligheten består av stue, kjøkken, soverom og baderom. Mindre lagerloft med adkomst via loftsluke med stige i stuen. Utgang fra stue til syd-vendt
terrasse på 13 m2.

Leiligheten har et totalt gulvareal (GUA) på 58 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 52 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene
av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 6 m2.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 09.01.24 10:43. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere bestående hovedsakelig av
betong/murkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med naturstein og pussede flater. Tak med saltaksform av trekonstruksjoner tekket med
skifer. Leiligheten har slett entredør med brann/lydklassefisering El30/35db fra 2017. Terrassedør i tre med 2-lags glassfelt fra 2015. Vinduer i 2-lags
glass med karmer/rammer av tre fra 2015. Takvinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra ukjent årstall. Oppvarming med elektrisitet
(panelovner og gulvvarme på baderommet). Balansert ventilasjon.

Boligen har fått følgende TG3:
INGEN.
Boligen har fått følgende TG2:
Våtrom Sanitærutstyr / innredning
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Fukt i tilliggende konstruksjoner
Fallforhold (gulv)
Elektrisk anlegg Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Dører og vinduer Takvinduer

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Gulvflater belagt med 1-stavs parkett. Veggflater med malte slette flater. Himlingsflater/skråtak med malte slette flater og downlights. Slette
innerdører. Oppvarming med elektrisitet (panelovner). Balansert ventilasjon.

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter fra 2017. Benkeplate med laminert flate. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Stikkontakter på vegg. Integrert komfyr, nedfelt platetopp, komfyrvakt og ventilator på vegg. Integrert oppvaskmaskin, kjøleskap og
fryser under benkeplate. Vannrør med rør-i-rør, plast og kobber. Avløpsrør av plast og lekasjestopper. Varmtvannsbereder på 107 liter fra 2017 er
plassert i benkeskap.
Gulvflate belagt med 1-stavs parkett. Veggflater med malte slette flater. Himling/skråtak med malte slette flater og downlights.

Baderom fra 2017.
Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling/skråtak med malte slette flater og downlights.
Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med over og stikkontakter på vegg over servant.
Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare glassdører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj.
Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin.
Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast.
Avtrekksventil plassert i Himling og tilluftspalte ved dørterskel.


For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen på eiendommen i kommunens arkiv.
Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-10 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden bygningen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest.
Vi legger ved ferdigattest for senere tiltak.
FERDIGATTEST ER GITT FOR
Adresse: Rådhusgata 12
Tiltakets/byggets art: Bruksendring
Vedtaksdato: 05.10.2021

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 768,- pr.mnd.

Tot. innev. måned: kr 2 768,-

Fellesutgifter inkluderer følgende:
Felleskostnader drift kr 1 910,-
Tilleggsytelser: TV/Bredbånd kr 579,-
Renovasjon bolig kr 279,-

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 9033 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
if Polisenummer: SP4688744

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 504 000,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Sameie
Eierseksjonssameiet Rådhusgata 12, Orgnr: 822209912
Forretningsfører: USBL Sandefjord
Styreleder i boligselskapet er: Per-Erik Stickler Holm
Sameiet består av 15 seksjoner og 3 næringsseksjoner.
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Sameiets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Forretningsfører
USBL

Tekniske installasjoner
Leiligheten har vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast.
Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekran er plassert på/i vegg mot soverommet på baderommet.
Ventilasjonsaggerigat med varmegjenvinner er plassert på mindre lagringsloft.
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Vedtekter:
Punkt 3-2 (2) Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
Punkt 5-1 (2) Kostnader med felles avtale om kabel-TV og internett skal fordeles likt mellom boligseksjonene etter antall boligseksjoner
Punkt 4 (4) Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Sameiet er ikke tilknyttet sikringsordning ( forsikring for forfalte felleskostnader).

Det skal i alminnelighet være ro i leilighetene mellom kl. 23.00 og kl. 07.00. Musikkinstrumenter, radio, stereoanlegg eller lignende må aldri brukes i den grad at det sjenerer naboene.
Støy i forbindelse med oppussing/innflytting (banking og drilling) må ikke forekomme mellom kl. 21.00 og kl. 07.00. Banking og drilling bør forøvrig forsøkes unngått på søn- og helligdager.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Det er tinglyst servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:

1931/990096-1/29  Bestemmelse om bebyggelse  
14.08.1931 
Overført fra: 3907-172/186
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1965/5217-1/29  Best. om adkomstrett  
17.12.1965 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3907-172/186
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/5797-1/29  Rettighet  
17.09.1997 
Rettighetshaver:INSIDE AS  
Org.nr: 978707246
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
Leietid til 31.07.2002
Årlig leie kr. 310.172,00
Bestemmelser om forlengelse
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke framleies uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3907-172/186
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/211164-1/200   ** Konkurs  
12.03.2008 
gjelder: RETTIGHET 1997/5797-1/29
Gjelder:INSIDE AS  
Org.nr: 978707246
Sak 08-038746 ved Sandefjord tingrett.

2011/1002012-1/200  Erklæring/avtale  
01.12.2011 
Rettighetshaver:TELENOR INFRA AS  
Org.nr: 971050365
Forbud mot virksomhet som kan medføre støy, rystelser, støv, ekstraordinær eksplosjonsfare eller fare for vann/væskelekkasje ol. som kan skade eller på annen måte virke forstyrrende på Telenors virksomhet eller installasjoner
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3907-172/186
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/1068454-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 

2024/440221-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2024 00:00 
 
2017/899640-1/200  Seksjonering  
21.08.2017 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 4/100
 
2022/325292-1/200  Reseksjonering  
23.03.2022 21:00 
snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 4/100
Endring av tilleggsdel
Endring av fellesarealet
Seksjon nummer 2 mottar areal fra seksjon nummer 3
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Ved utleie har eieren av leiligheten det fulle ansvar overfor sameiet for enhver skade eller ulempe som måtte oppstå på grunn av leietakeren.
Ved fremleie må forretningsfører underrettes omgående.
Ved fremleie eller utleie har leietakerne det samme ansvar og de samme plikter som eierne.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett via private stikkledninger. Vannmåler. Tilkoblet off. avløp. Det er septiktank, det vil komme pålegg om oppgradering av avløpslendingen. Det foreligger ikke pålegg pt. iflg. kommunen.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan (vedtaksdato) Areal
*Sentrumsformål - Nåværende Kommuneplan 504.98m2
*Bevaring kulturmiljø Kommuneplan (21.9.2023) 487.75m2
*forhold som skal avklares og belyses Kommuneplan (21.9.2023) 504.98m2
*Krav vedrørende infrastruktur Kommuneplan (21.9.2023) 504.98m2
*Ras- og skredfare Kommuneplan (21.9.2023) 504.98m2
GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område?
Nei
BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL?
Nei
REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen?
Nei
PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen?
Nei
KOMMENTARFELT:
I gjeldende kommuneplan er det vist hensynssone «ras og skredfare, kvikkleire» over eiendommen. Det må påregnes krav om geotekniske undersøkelser før iverksetting av byggetiltak i disse
områdene, jf. kommuneplanbestemmelse 5.1.2.
Det pågår reguleringsarbeid for Rådhusgata 5 og 7, cirka 100 meter nordøst fra eiendommen. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for ny boligbebyggelse med bolig, forretning, kontor, bevertning og tjenesteyting. Planen har til hensikt å erstatte dagens bygg med ny bebyggelse som fullfører kvartalsstrukturen og tilpasser seg tilgrensede kulturmiljø.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 090 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 73 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 74 990,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 164 990,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 174 240,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 19 000,-
Provisjon : 1,25%
40 000 Minimum
Inklusiv mva

Visningshonorar kr. 1.990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-24-0001

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr: 919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler Didrik Schou

Saksbehandlere
Didrik Schou
EIE Sandefjord
Daglig leder | Eiendomsmegler
Mob: 91 68 92 68 / E-post: ds@eie.no

Emilie Sanne
Eiendomsmegler
Mob: 97 46 83 82
[/ E-post: esa@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Rådhusgata 12
For mer om objektet
Rådhusgata 12

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: