Bilde 1 av Trysilfjell hytteområde 314Bilde 2 av Trysilfjell hytteområde 314
Digital salgsoppgave
Trysilfjell hytteområde 314

2420 Trysil • Trysil kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD INNKOMMET Koselig og klassisk tømmerhytte beliggende med langrennsløyper utenfor døren, nær alpinanlegg
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Hytte
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
68 m²
Bruksareal (BRA)
68 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Kommunale avgifter
kr 860 / Mnd
Prisantydning
kr 2 390 000
Omkostninger
kr 71 790
Totalpris
kr 2 461 790
Byggeår
1990
Tomt
Punktfestetomt m²
Oppdragsnummer
88240002
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Prisantydningkr 2 390 000,-
Transport av festekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 12 550,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 57 500,-
  
Totalpris kr 2 461 790
Eiendom
Trysilfjell hytteområde 314, 2420 Trysil

Matrikkel
Gnr. 37 Bnr. 1 Fnr. 116 i Trysil kommune

Boligtype
Hytte

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 73 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 68 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Antall soverom
3

Byggeår
1990

Tomt
Punktfestetomt m²

Prisantydning
kr 2 390 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 29.01.24 09:20
Type rapport: Tilstandsrapport

Eier
Toril Volla Henriette B Corneliussen Øvrevik Hans S Bull

Parkering
Det er parkering til flere biler på gårdsplass.

Beliggenhet
Hytten en beliggende i et meget attraktivt hyttefelt som ble bygget på 80 og 90 tallet. Hyttefeltet særpreges av romslige tomter slik at det er god avstand mellom bebyggelsen. Terrenget rundt hytten kan betegnes som åpent og tildels flatt terreng. Rett nedenfor hytten er det langrennsløyper som gir et eldorado for den som ønsker å stå langrenn. Disse løypene fører det rundt hele Trysilfjellet.  Last ned appen skisporet.  For den som ønsker å står alpint går skibussen fra området og etter få minutter er du i alpinanlegget. Trysil regnes for å være Norges største alpinanlegg med hele 71 nedfarter og 31 heiser. Bakkene på Trysil har et meget variert løypenett noe for nybegynnere og de mer erfrarne.

Trysil satser stort på å bli en helsårsdestinasjon og har bygget ut et av landets største nettverk av stisykling. Se skistar sin hjemmeside. Foruten stisykling er det et rikt utvalg av toppturer både sommer som vinter. Ved langrennsarenaen finnes det blant annet en sykkelpark for barn og en høyt og lavt park. Videre er det 18 hulls golfbane i nærområdet og Trysil elva regnes for å være en meget god ørretelv. Reiser man ca 45 minutter til Osen sjøen camping finner man en helt fantastisk hvit sandstrand med utleie av padelbåter m.m.

Sentrum av Trysil kan tilby et rikt utvalg av sentrumsfunksjoner og flere daligvare forretninger.

Bebyggelse
Området er utbygget med fritidsbebyggelse.

Tomt
Punktfestetomt, m².

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Første etasje:
BRA 73 m²
- BRA-i 68 m²: Stue, kjøkken, bad, gang, entre, badstue og tre soverom
- BRA-e 5 m²: Utebod ved inngangsparti

Terrasse er ikke oppmålt (TBA) da denne var snødekt på befaringen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 29.01.24 09:20. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Fritidsbolig beliggende i Trysilfjell Hytteområde 314, Trysil kommune. Tomt opparbeidet av naturtomt, terrasse på terreng og biloppstillingsplass.
Fritidsbolig oppført i 1987. Grunnmur og pilarer av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller.
Yttervegger av laftekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med
torv. Boligen har profilert entrédør. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn og åpen peis i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.
Naturlig ventilasjon.
Fritidsbolig på ett plan bestående av: Stue, kjøkken, bad, gang, entre, badstue og tre soverom.
Utgang fra entre til terrasse.
Boligen/eiendommen inneholder to utvendige boder i tilknytning til boligen.

Boligen har fått følgende TG3:
Øvrige rom:
Overflater himling
Det ble på soverom registrert store nedbøyninger i himlingen, og panelbord henger delvis ned fra taket. Eksakt årsak er ukjent, men det vurderes at forholdet kan ha oppstått som følge av takås (takbjelke) som har seget ned. Se punkt "Yttertak"

Overflater gulv
Det registreres stedvise riper, gliper og knirk i gulvets overflatemateriale. Det ble i tillegg registrert stedvis nedbøyning i gulvet ved belastning. Eksakt årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak bør påregnes.

Krypekjeller:
Innvendig inspeksjon
Boligen har krypkjeller, men grunnet manglende tilkomstmulighet på befaringsdagen er bygningsdelen ikke undersøkt med den risiko dette innebærer.
Basert på registrerte avvik på etasjeskiller og yttertak vurderes det at det med høy sannsynlighet er følgeskader i krypkjelleren.
Basert på ovennevnte bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av krypkjelleren for å kartlegge tilstand og omfang av eventuell skader. Tiltak anbefales.

Etasjeskiller
Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 20 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.
Det er registrert skjevheter på soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 42 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent, men kan settes i sammenheng med takbjelker som har seget. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser for å avklare omfang og eksakt skadeårsak.

Yttertak
Helhetsvurdering
Det er valgt å vurdere yttertaket (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet elhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:
Yttertaket er i hovedsak ikke inspisert på grunn av snø-/isforhold. Vurderingen er erfor basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer.
Bygningsdelenes levetid er overskredet, med den risiko dette innebærer. Det ble egistrert høy slitasje og tegn på skader/nedsatt funksjon i de deler av taket som lot seg visuelt besiktige (nedre del av takfot). Det registreres råteskader og andre avvik på takrenner. Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført med den risiko dette innebærer. Takkonstruksjonen viser tegn til skjevheter og svanker, noe som kan tyde på underdimensjoneringer eller feil utførelse (Se punkt "Himling" under punkt "Øvrige rom").
Basert på alle ovennevnte forhold vurderes yttertaket (med tilhørende bygningsdeler) til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til funksjonssvikt. Det bør gjennomføres strakstiltak som for eksempel ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som skulle være nødvendig. Det må påregnes kostnader for utbedringer.

Grunnmur, fundamenter
Fundamenter
Det er registrert skjevheter i bjelkelaget og i takkonstruksjonen, noe som kan være en indikasjon på at bygningen har vært utsatt for setninger. Eksakt årsak er ikke kjent, men forholdet kan henge sammen med fundamenteringen av bygningen. Det bemerkes at fundamenter og pilarer ikke er inspisert grunnet manglende tilkomst. Vurderingen baserer seg på avvik i bjelkelag og yttertak, samt opplysninger fra selger. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser.

Boder
Det ble i utvendige boder registrert fuktmerker i himling, samt generell høy slitasjegrad. Ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes
Boligen har fått følgende TG2:
Våtrom
Helhetsvurdering
Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Fallforhold utenfor sluksonen er ikke tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk. Det er ikke mulig å måle fallet i sluksonen grunnet plassering av dusjkabinett. Det er ikke benyttet tettesjikt/membran på veggflater i våtsoner, noe som gjør at gjeldende krav for våtrom ikke er oppfylt. Sluk under dusjkabinett er ikke tilgjengelig for undersøkelser, med den risiko dette innebærer. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon.
Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 33 prosent, ved 16 celsius.
Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Eksakt tilstand på bygningsdeler som lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak.

Kjøkken
Ventilasjon
Bryter til ventilator mangler. Tiltak anbefales.
Vannrør
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Overflater gulv
Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.
Innredning
Benkeplate har synlige riper som vurderes som skader i benkeplatens overflate.Eksakt årsak er ikke kjent. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Øvrige rom
Innerdører
Enkelte dørbladet kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
Ildsteder
Skorsteiner inne i boligen Det opplyses fra selger at spjeld på skorstein er defekt og står i åpen stilling. Årsak er ukjent. Tiltak bør påregnes.

Tekniske anlegg
Varmtvannsbereder
På bakgrunn av berederens alder er det grunn til å varsle om usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjon/utskiftning. Jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Vannrør
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid

Yttervegger
Helhetsvurdering Store deler av yttervegger er ikke inspisert grunnet store snømengder på befaringsdagen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Det ble på inngangsside registrert følgende avvik på deler av vegg som var mulig å inspisere:
Bygningens fasade har stedvis slitt overflatebehandling og stedvise malingsbobler. Forholdet kan tyde på oppfukting av treverket, men eksakt årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Dører og vinduer
Vinduer
Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

Dører Ytterdør:
Døren har tegn til slitasje og utettheter i tettelister. Tiltak bør påregnes.

Drenering
Helhetsvurdering
Det er valgt å vurdere dreneringen med en samlet helhetsvurdering. Dreneringens tilstand og funksjon påvirker innvendige bruksområder og innvendige bygningsdelers tilstand. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:
Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Estimert teknisk levetid på drenssystemer har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Basert på alder er derfor restlevetiden vurdert til å være usikker. Snøforhold gjør det ikke mulig å kontrollere terrengfallet rundt bygningen (forholdet bør undersøkes nærmere). Vann fra yttertaket er ikke ledet vekk fra bygningen i tilstrekkelig grad.
Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.
 Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Hytten holder en normal standard fra byggeår og det bør påregnes noen oppgradering til dagens standard.

Bad:
Baderom fra byggeår med gulvflate belagt med gulvbelegg med gulvvarme. Malt panel på vegger. Panelbord i himling.
Vegghengt servant med armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant.
Dusjkabinett med dusjarmatur.
Gulvstående toalett.
Vannrør av kobber.
Synlige avløpsrør av plast.
Ventil i vindu.

Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning med innredningen er fra byggeår. Innredningen er med profilerte fronter og benkeplate av tre.
Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator i overskap.
Vannrør av kobber.
Synlige avløpsrør av plast.
Gulvflater belagt med heltregulv.
Vegg- og himlingsflater i panel og laft.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med heltre gulv.
Vegg- og himlingsflater i malt panel, panel og laft.
Synlige takbjelker.
Profilerte innerdører.
Naturlig ventilasjon via ventiler.
Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen.
1. etasje: I stue er takhøyden målt til 2,08 - 2,81 meter og i gang er takhøyden målt til 2,51 meter.

Badstue:
Badstu fra byggeår.
Heltre gulv.
Panel og laft på vegger.
Panelbord i himling.
Naturlig avtrekksventil på vegg.
Elektrisk ovn.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Byggetegninger fra kommunen datert 21/2-1986 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med skrusikringer plassert i utvendig bod.
Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er peis og vedovn i stuen. Forøvrig elektrisk oppvaming.

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Trysil kommune opplyser om følgende kommentarer fra feiervesenet: : Besøk for feiing/ tilsyn i 2017 og 2022, ikke utført.. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 10 309,50 pr. år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt. Beløpet betales over 2 terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca x kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr .
Årlig festeavgift er kr. 7 580.
Årlig vannavgift, renovasjon, vegavgift og snørydding utgjør ca. kr. 13953.
Boligen har Eidsiva bredbånd som leverandør av tv og internett. Det er ikke trukket inn i hytten men til hyttevegg.  Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Selger har også benyttet seg av vaktmestertjeneste levert av Trysilfjell utmarkslag som beløper seg til kr. 2.835 pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Fremtind med polisenummer: 18060403

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2021 kr.  768 426,-.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber.
Vanninntaksrør i plast.
Hovedstoppekran er plassert på vanninntaksrør.
Synlige avløpsrør i plast.
Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert.
Varmtvannsbereder på 100L (fra ukjent årstall) plassert i badstue.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Møbler og inventar kan overtas etter nærmere avtale.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Festekontrakt
- Kommuneplan

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:

Dbnr. 1986/5842-2/15  Festekontrakt - vilkår tinglyst 09.09.1986 
 festetid: 80 år
INNSKUDD / ENGANGSBELØP: NOK 50,000
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,500
FRA 10 10 1985
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Dbnr. 1986/5842-3/15  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 09.09.1986 
Uteglemt ekstrahert
Rettet etter tingl. §18
03.04.2019. Arkivref: 19/15392-1
Gjelder feste
 
Dbnr. 1986/5842-4/15  Forbud mot næringsvirksomhet tinglyst 09.09.1986 
Uteglemt ekstrahert
Rettet etter tingl. §18
03.04.2019. Arkivref: 19/15392-1
Gjelder feste

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Festeavtale
Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2065, Festeavgift: 7580, Bortfester: Trysil kommune. Regulering av festeavgiften skjer hvert 10 år. Neste regulering er i 2026, og vil være iht. KPI. Grunneier har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av festeavgift. Det kreves samtykke fra grunneier til overdragelse.

Kontrakten utløper i 2065, men vil normalt sett kunne fornyes på samme vilkår og løpe videre på ubestemt tid. Det gjøres oppmerksom på at i de tilfeller festekontrakten fornyes etter tomtefestelovens §33, har grunneier anledning til å regulere festeavgiften når 30 år av festetiden er gått, iht. § 15. For ytterligere informasjon rundt regulering av festeavgift kan megler kontaktes.

Det er opplyses at det er mulighet til å innløse tomten.

Et punktfeste er en festeavtale hvor arealet som festeavtalen gjelder ikke er oppmålt. Eiendommen er markert med et sentralpunkt i offentlige kart, som ligger innenfor bebyggelsen på tomten. Fester har eksklusiv rådighet over arealet som bebyggelsen legger beslag på, samt areal som umiddelbart støter til bebyggelsen. Normalt sett er dette 1000 kvm, passelig avrundet etter forholdene på stedet. Situasjonskart og festeavtale ligger vedlagt. Interessenter bes sette seg inn i innholdet før bud inngis.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Eiendommen har privat vannforsyning.

Regulering
Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse iht. reguleringsplan for Trysilfjellet Sør Tomtene 1-466, datert 16/5-2001. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2014-2025, datert 18/2-2014.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 2 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 500,- (Transport av feste)
kr 57 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 59 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 449 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 461 790,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 2,00%
Inklusiv mva




Visningshonorar kr. 2500,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-24-0002

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Hyttepakken og boligkjøperfo
EIE har i samarbeid med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper fritidsbolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Hyttepakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring i forbindelse med kjøpet av fritidsboligen.

Hyttepakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for Hyttepakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Trysilfjell hytteområde 314
For mer om objektet
Trysilfjell hytteområde 314

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: