Aktuelt

Dette er de mest attraktive adressene på Aker Brygge

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi tatt for oss bydel Røa i Oslo og Bergen. Nå står velkjente Aker Brygge for tur.

Ute ved Oslos sjøkant finner du et av landets mest attraktive boligområder med de høyeste kvadratmeterprisene i Norge. Aker Brygge og Tjuvholmen har hatt betydelig oppgradering de siste årene hvor kulturtilbud, restauranter og utesteder ligger som perler på en snor.

Per-Christian Søreng på Eie Aker Brygge startet DnB sin meglerfilial her i 1997. I mellomtiden har han meglet i Nordstrand bydel, før han returnerte til bryggekanten i 2010. Han har selv bodd i området og er hva man kan kalle en lokalekspert. Vi stilte han noen spørsmål om Aker Brygge.

– Hvilke områder på Aker Brygge er mest attraktive?
– Stort sett hele Aker Brygge og Tjuvholmen populært blant boligkjøpere til sin prisklasse. Prisspranget i området er jo også stort fra rundt 4 mill. til Norges dyreste leilighet på ca. kr. 230 millioner. Om jeg skal trekke fram noen spesielt populære adresser så er det nok Stranden på Aker Brygge og Dyna Brygge på Tjuvholmen som stikker av med seieren.

– Hvem er en typisk «brygge-beboer»?
– Området er svært attraktivt for internasjonale og lokale arbeidsgivere/bedrifter, og dermed tiltrekker det seg et mangfold av beboere fra hele verden, både eiere og leietakere. Flere med ekstra midler fra det ganske land har leilighet på Aker Brygge og Tjuvholmen. Flere eier leilighet her som de leier ut og andre bruker leiligheten som en fritidsbolig.

– Hva er boligkjøperne på Aker Brygge/Tjuvholmen mest opptatt av?
– Boligkjøperne tiltrekkes av den sentrale og unike beliggenheten med nærheten til Oslofjorden, samt at det er lettvint med garasje, heis, terrasse og et mangfold av servicetilbud i området.

– Kan du huske et spesielt godt salg, eller et salg som utpekte seg?
– Vi har mange spennende salg hvert år, da vi har til enhver tid rundt ca. 60 prosent av alle leilighetssalgene på Aker Brygge og ca. 20 prosent av salgene på Tjuvholmen. Vi har også mange utleieoppdrag til enhver tid. Vi ser at oppgraderte 2 og 3 roms-leiligheter med fin beliggenhet under 8 millioner er det størst etterspørsel etter akkurat nå. Disse er også de mest attraktive utleieobjektene.

– Hvilke utfordringer møter du som eiendomsmegler på Aker Brygge/Tjuvholmen?
– Aker Brygge og Tjuvholmen har en høyere kvadratmeterpris enn snittet i bydelene rundt, dette fører til at man noen ganger bruker lengre tid på salg og utleie i dette området.

– Beskriv bydelen med tre ord?
– Sentralt, sjø og eksklusivt.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel