Bilde 1 av Stian Kristensens vei 3Bilde 2 av Stian Kristensens vei 3
Digital salgsoppgave
Stian Kristensens vei 3

1348 Rykkinn • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Familievennlig tomannsbolig med stor solrik hage og balkong - 4 sov - 2 bad fra 2012 - 2 stuer - Peis - Garasje m/el.l
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
136 m²
Bruksareal (BRA)
143 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
9 m²
Kommunale avgifter
kr 1 266 / Mnd
Prisantydning
kr 6 950 000
Omkostninger
kr 185 750
Totalpris
kr 7 135 750
Byggeår
1972
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
36230638
Prisantydningkr 6 950 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 169 500,-
  
Totalpris kr 7 135 750
Eiendom
Stian Kristensens vei 3, 1348 Rykkinn

Matrikkel
Gnr. 94 Bnr. 216 i Bærum kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 143 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 136 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 7 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 9 kvm

Areal
Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 143 kvm, BRA-i: 136 kvm , BRA-e: 7 kvm , TBA: 9 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Megler har innhentet tegninger, som ligger som vedlegg i salgsoppgaven.
Det er et lite avvik på plantegning i forhold til de originale tegningene. Soverom 2 og 3 i 1.etg var opprinnelig 1 soverom, som nå er gjort om til 2 ved å sette opp en vegg og ekstra dør.

Antall soverom
4

Byggeår
1972

Tomt
Eiet tomt kvm

Prisantydning
6 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Øst Takstdato: 18.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 169 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 170 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 120 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 135 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 15 188,19 pr. år Årsprognose for 2024 er kr. 15.188,19,- I 2023 ble det fakturert kr. 13.325,50,-

Eier
John-Kenneth Svendsen Aina Østbye-svendsen

Beskrivelse
Velkommen til Stian Kristensens vei 3 - Presentert av Kenneth Eckmann EIE eiendomsmegling.

En flott og familievennlig halvpart av tomannsbolig over 2 plan i et veletablert område, med kort vei til barnehage/skole, butikk, idrettshall, buss mm.

1.etasje består av entrè, spisestue, kjøkken, bad og 3 soverom. Fra det ene soverommet er det adkomst til en balkong på ca. 9 m2 hvor du kan se utover hele hagen.

Underetasjen består av stue med peis, vaskerom, bad og soverom, samt 2 boder. Fra stuen er det adkomst til den flotte hagen, hvor deler er platting slik at det er enklere å sette ut utemøbler.

Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke, hvor det er installert elbil lader.
Videre har huseierforeningen flotte fellesområder som beboerne benytter seg av.

Det er viktig at alle interressenter setter seg godt inn i informasjonen som står på hjemmesiden: https://eineasen.123hjemmeside.no/
Her står det nyttig og viktig info om huseierforeningen og boligen. Her ligger vedtekter, protokoller fra generalforsamlinger og generell info.

ROMBESKRIVELSE:
Entrè:
Det som første som møter oss er en innbydende entrè. Her er det garderobeskap for oppbevaring av yttertøy. Det er adskilt med dør inn til resten av boligen. Videre går vi inn i stuen i 1.etg.

Stue | 1.etasje:
Stuen i første etasje brukes i dag som spisestue. Det er praktisk i forhold til den delvis åpne løsningen til kjøkkenet. Spisestuen ligger fint i en buet del hvor det er store vinduer ut mot en fin utsikt. Her kan man invitere venner inn til hyggelige lag, samt nyte middag med familien.

Kjøkken:
Kjøkkenet har en praktisk utforming som byr på mye benk- og skapplass. Innredningen har profilerte fronter og benkeplaten i laminert utførelse. Nedfelt keramisk platetopp, innebygget stekeovn og innebygget vaskemaskin. Videre er det frittstående kjøleskap med frysedel plassert i nisje. Det er plass til et lite hyggelig spisebord her også om ønskelig.

Soverom | 1,2 og 3
I 1.etasje er det 3 soverom. Alle er av god størrelse med plass til seng og garderobeløsning. Fra det midterste soverommet er det utgang til balkongen. Den er oppmålt til ca. 9 kvm.

Bad | 1.etasje:
Badet er fra 2012 og er flislagt på gulv og vegger. Det er varme i gulvet. Av innredning er det servantskap med nedsenket servant, speilskap med integrert belysning, dusjkabinett, høyskap og vegghengt toalett.

Stue | Underetasje:
I underetasjen er stuen. Det er rosmlig med god plass til sofagruppe med tilhørende mediemøblement, samt en liten spisegruppe. Det er peis her som kommer godt med på vinterhalvåret. Fra stuen er det utgang til platting og hage. Plattingen er ikke oppmålt grunnet masse snø ved takstmann sin befaring.

Soverom | Underetasje:
Soverommet er av god størrelse med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Soverommet vender ut mot plattingen.

Bad | Underetasje:
Badet er fra 2012 og er flislagt på gulv og vegger. Det er varme i gulvet. Av innredning er det servantskap med nedsenket servant, speilskap med integrert belysning, dusjnisje, høyskap og vegghengt toalett.

Vaskerom | Underetasje:
I underetasjen er det også et praktisk vaskerom, med adkomst via en av bodene. Her er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt at det er en utslagsvask. Det ble pusset opp i 2012 med varmekabler, smøremembran samt rørføringer og armaturer. Det er gulvvarme.  Det er også en oso varmtvannsbereder på 287 liter fra 2013.

Bod:
Det er 2 innvendige boder i underetasjen som er praktisk for oppbevaring og lagringsplass.

Parkering
Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke med elbil lader.
Oppmålt til ca 13 m2.

Beliggenhet
Boligen ligger solrikt og fritt til i grønne omgivelser på Rykkinn. Særdeles stille og barnevennlig gate med skoler, barnehager og flotte turområder i umiddelbar nærhet. Sydvendt med terrasser og flotte solforhold. Samtidig sentralt med kort gangavstand til handlesenter på Rykkinn, samt kort kjøretur til Kolsås kjøpesenter og til hyggelige handlegater med kunst- og kulturopplevelser på Bærums Verk. Det er også gangavstand til Coop Prix Ekstra (med postkontor).

Få minutters gange til bussforbindelse i Paal Bergs vei, retning Oslo/Sandvika med ekspressbuss til og fra Oslo i rushtiden. Holdeplassen er Skytten. Fra Kolsås går T-banen i retning Oslo hvert kvarter, med egen pendlerparkering.

Gangavstand til barnehager, Rykkinn barneskole og ungdomsskole under bygging. Eineåsen ungdomsskole, lokalisert til Stian Kristensens vei på Rykkinn, er revet og det bygges nå ny skole (6-parallell, trinn 8-10). Ungdomsskolen er en fusjon mellom tidligere Belset skole og Rykkinn skole, avdeling Gommerud. Ferdigstillelse er planlagt til desember 2023.

Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder som Rud, Rosenvilde, Dønski og Valler.

Nærområdet har mye å by på for store og små. Marka i nærheten med flotte turmuligheter om sommeren og milevis med preparerte skiløyper om vinteren. Det er umiddelbar nærhet til Rykkinnhallen og Gommerud idrettsanlegg og kort vei til Bærum Idrettspark på Hauger. Der er det aktivt klubbmiljø innenfor flere typer sport.

For øvrig 10 minutters kjøretur til Sandvika med alt man kan ønske seg av forretninger og servicetilbud, restauranter, kino, kulturhus m.m.

Bebyggelse
Vertikaldelt tomannsbolig tilknyttet Eineåsen Huseierforening beliggende i Bærum kommune. Tomt for boligen opparbeidet med busker, diverse beplantning, treplatting og belegningsstein.

Tomt
Eiet tomt, kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Adkomst til boligen via boligens hovedinngangsparti i 1.etasje.

Boligen består av 1.etasje med: vindfang, tre soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Utgang fra soverom 3 til overbygget balkong.

Underetasje består av: soverom, stue, bad, vaskerom og to boder.
Utgang fra stue til treplatting(Ikke besiktiget av takstmann).

Byggemåte
Boligbygg over to etasjer samt kaldtloft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner av betong og trekonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med takpapp(Ikke besiktiget). Boligen har slett entrédør fra 2013 med glassfelt og elektronisk dørvrider fra Yale doorman. Vinduer med trelags glass fra 2013. Balkongskyvedør med tre-lags isolerglass fra 2014. Balkongdør med to-lags isolerglass fra 2013. Oppvarming med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyrt peisovn. Balansert ventilasjon i boligen.

Primærrom
Primærrom: 128 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 143 kvm

Boder
2 boder i kjelleren.
Utvendig sportsbod ved inngangen.

Standard
Oppsummering av TG2 og TG3:

TG3:
Yttertak > Annet:
Det ble på befaringstidspunktet observert råteskader på vindskier. Råteskader må utbedres. Skjulte skader kan ikke utelukkes.

TG2:
Bad 1.etg > 2 punkter
Vaskerom > 3 punkter
Bad u.etg > 4 punkter
Kjøkken > 2 punkter
Øvrige rom 1.etg > 1 punkt
Rom under terreng > 5 punkter
Innvendige trapper > 1 punkt
Etasjeskillere > 1 punkt
Tekniske anlegg, VVS anlegg > 1 punkt
Radon > 1 punkt
Elektrisk anlegg > 1 punkt
Yttervegger > 1 punkt
Yttertak > 2 punkter
Balkong, terrasse > 1 punkt
Grunnmur > 1 punkt
Drenering > 2 punkter
Stikkledninger og tanker > 1 punkt


For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.
Vi oppfordrer alle til å sette seg godt inn i alle vedlegg i salgsoppgaven.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for blokk rekkehus.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Sikringsskap plassert i vindfang. Automatsikringer. Delvis synlig og skjult elektrisk anlegg i boligen.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: nei.
Er det synlig tegn på termiske skader: nei.
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: nei.

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: vet ikke.
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: ja.
Forekommer det at sikringer løses ut: nei.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: nei.
Fungerer hvitevarer som følger boligen: ja.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyrt peisovn.
Balansert ventilasjon i boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 15 188,19 pr. år Årsprognose for 2024 er kr. 15.188,19,- I 2023 ble det fakturert kr. 13.325,50,-
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Bærum kommune.

Faste løpende kostnader
I tillegg til løpende felleskostnader, tilkommer kostnader for forbruk av strøm, innboforsikring etc.  Kjøper må selv tegne innboforsikringer.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Det betales Huseierforening kontingent 2 ganger i året.
2x 4.850,- = 9.700,-

Forsikring med polisenummer
Fremtind Polisenummer: 31088610

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 2 048 498,- Som sekundærbolig Kr. 7 784 291,-

Tekniske installasjoner
Det følger med Telenor WiFi Ruter og T-We Boks II.

Tv/Bredbånd:
Komplett 100
Med pakken komplett får alle beboere TV- og strømmetjenesten T-We og stabilt bredbånd fra Telenor.

Tv og strømmetjenesten T-We:
- T-We basis
- 120 poeng til valgfritt innhold
- Bytt kanaler og strømmetjenester så ofte du vil
- Brukerprofil som anbefaler innhold
- T-We appen i hele EU/EØS

Bredbånd
- Bredbånd 100 Mbps
- Alltid på nett garanti
- Sikkerhetsfilteret nettvern
- Rabatt på individuell oppgradering av hastighet
- Familiebonus: jo flere produkter du har samlet hos Telenor, jo mer ekstra data får du

Oppgradering
Beboere står fritt til å oppgradere sitt abonnement individuelt. Se priser her:
Bredbånd 200                 229,-
Bredbånd 350                 319,-
Bredbånd 600                 599,-
Bredbånd 1000               749,-

Diverse
VIKTIG INFORMASJON:
- For ca tre år siden hadde selger og naboen taksjekk på 20 år gammel takpapp og fikk beskjed om at denne måtte byttes innen ca. tre års tid. Selger ba om utsettelse av umiddelbar utbedring, med løfte om at vi skulle gjøre dette iht. rådet fra fagmannen. Dette er en sak som bør tas tak i innen kort tid, og nabo ønsker gjerne å få det til så fort som mulig, helst inneværende år. Dette er en kostnad som ny eier må ta i betraktning.

- En av garasjerekkene har fått så store skader at den må rives, grunnen utbedres og ny garasje bygges opp igjen. Eierne har i den forbindelse sendt et krav gjennom sin advokat til Huseierforeningen på ca. 2 millioner kroner, som i sin tur igjen kan bli fordelt på alle 72 husstander i foreningen. Ingen ting er ennå avgjort, og det er tillyst ny ekstra generalforsamling 26.02.

Annet
Det er viktig at alle interressenter setter seg godt inn i informasjonen som står på hjemmesiden: https://eineasen.123hjemmeside.no/

Her står det nyttig og viktig info om huseierforeningen og boligen. Her ligger vedtekter, protokoller fra generalforsamlinger og generell info.

Informasjon fra vedtekter:
Huseierforeningen tar inn lik årsavgift fra alle medlemmene som benyttes til drift og vedlikeholdstiltak innen følgende områder:
i. Abonnement til signaler for fjernsyn og radio
ii. Abonnement for strøm til veibelysning innenfor fellesarealene
iii. Utgifter for enkelt veivedlikehold, snømåking og strøing.
iv. Utgifter for sikringstiltak i tilknytning til tilfluktsrom
v. Utgifter i forbindelse med vår- og høstdugnader som omfatter alle medlemmer/husstander.
vi. Enkelt vedlikehold av foreningens fire regulerte lekeplasser bestående av en sandkasse og en benk.
vii. Andre tiltak som foreslås til generalforsamling og som vedtas på generalforsamling.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.
Dersom et medlem leier ut sin bolig eller garasje skal leietageren skriftlig forplikte seg til å følge foreningens vedtekter, vedtak av generalforsamlingen og styret.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vann: Ja
Offentlig avløp: Ja
Privat septikanlegg: Nei

Hver sammenhengende rekke i huseierforening har en felles stikkledning for både vanntilførsel og avløp til husene. Stikkledningen fører inn i et av endehusene i rekken og går deretter under alle de andre husene i rekken og inn til hvert hus. Det vil si at stikkledningen er felles for alle husene i rekken og at problemer i den ikke kan spores til et enkelt hus. Det vil variere fra husrekke til husrekke hvor lang stikkledningen er. Noen steder vil den være 5 meter, for andre rekker 20 meter. Stikkledningen fører til kommunens ledningsnett.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 169 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 170 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 120 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 135 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.3 895)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Provisjon (Kr.40 680)
Look (Kr.3 500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.44 951,40)
Oppgjør (Kr.7 500)
Foto (Kr.4 350)
Markedspakke 1 (Kr.18 400)
Overtagelse (Kr.2 500)
Tilrettelegging (Kr.16 500)
Totalt kr. (Kr.144 776,40)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0638

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Kenneth Eckmann

Saksbehandlere
Kenneth Eckmann
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 40 05 30 00 / E-post: ke@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stian Kristensens vei 3
For mer om objektet
Stian Kristensens vei 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: