Bilde 1 av Lauritz Hervigs vei 164ABilde 2 av Lauritz Hervigs vei 164A
Digital salgsoppgave
Lauritz Hervigs vei 164A

3035 Drammen • Drammen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

2-roms andelsleilighet i 1.etasje - Oppusset bad - Spotter - Barnevennlig område - Nærhet til barnehage, skoler mm.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
52 m²
Bruksareal (BRA)
52 m²
Fellesutgifter
kr 5 186 / Mnd
Prisantydning
kr 1 600 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 180 351
Totalpris
kr 1 789 801
Fellesformue
kr 21 943
Byggeår
1970
Tomt
Eiet tomt 31530 m²
Oppdragsnummer
93230044
card-default

Tajinder Sharma

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tajinder
Prisantydningkr 1 600 000,-
Fellesgjeldkr 180 351,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 1 789 801
Eiendom
Lauritz Hervigs vei 164A, 3035 DRAMMEN, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 23 bnr. 79, andelsnr. 171 i Fjellheim Borettslag med orgnr. 951198633 i Drammen kommune

Boligtype
Andelsleilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Bruksareal: 52 kvm, BRA-i:52 kvm

Antall soverom
1

Bygge?r
1970

Tomt
Eiet tomt 31530 m²

Prisantydning
1 600 000

Takst
Takstmann: Amund Kjeldsaas
Takstdato: 19.02.24 16:02

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 180 351,-
Andel fellesformue: kr. 21 943,-

Totalpris inkl. fellesgjeld
1 600 000,- (Prisantydning)
180 351,- (Andel av fellesgjeld)

1 780 351,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

9 450,- (Omkostninger totalt)

1 789 801,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 186,- pr. mnd inluderer kommunale avgifter (vann/avløp og renovasjon). Kabel-TV med grunnpakke fra Get, bredbånd (grunnpakke fra Get). Bygningsforsikring. Renter og avdrag på andel fellesgjeld. Honorar til forretningsfører, styret/revisjon. Strøm (fellesareal) og oppvarming.,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kr. 5 186,- pr. mnd inluderer kommunale avgifter (vann/avløp og renovasjon). Kabel-TV med grunnpakke fra Get, bredbånd (grunnpakke fra Get). Bygningsforsikring. Renter og avdrag på andel fellesgjeld. Honorar til forretningsfører, styret/revisjon. Strøm (fellesareal) og oppvarming.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Skadeforsikringsselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Tarik Akteke

Beskrivelse
Velkommen til Lauritz Hervigs vei 164A.

Dette er en 2-roms andelsleilighet med en gjennomtenkt planløsning. Når du entrer, møtes du av et lyst og velutformet inngangsparti som skinner med belysning fra spotter, og denne innbydende atmosfæren fortsetter inn i stuen. Stuen gir deg god plass til møbler og har spotter i taket for optimal belysning. Kjøkkenet er utstyrt med både frittstående og integrerte hvitevarer, og leiligheten inneholder også et soverom og et bad. Badet, angivelig fra 2018 ifølge selgeren, har gulvvarme som legger til en ekstra komfortfaktor. Veggene i leiligheten er tapetsert og malt, mens de øvrige rommene har laminatgulv.

Parkering
Beboere kan få tildelt en parkeringsplass så sant det er noen ledige.

Beliggenhet
Denne sjarmerende leiligheten ligger idyllisk til i et rolig og familievennlig boligområde på Fjell i Drammen kommune. Plassert i første etasje av bygningen, gir den enkel tilgang via en felles trappegang som har callinganlegg og heis for ekstra bekvemmelighet. Nærområdet byr på praktiske fasiliteter som bussholdeplass, barnehage, skole, kunstgressbane og en lekeplass - alt innen umiddelbar rekkevidde. Dagligvarehandel er kun 800 meter unna, noe som gjør hverdagen enda mer bekvem.

I tillegg er det en kort avstand til vakre turområder i marka, og for de som søker aktiviteter, tilbyr Ski- og Ballklubben Drafn et mangfold av muligheter som fotball, allidrett, ski og bandy. Opplev en praktisk og trivelig livsstil i denne fantastiske boligen!

Tomt
Eiet tomt, 31530 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Barnehage/Skole
Fjell barnehage (0-6 år)
Fjell skole (1-7 klasse)
Galterud skole (8-10 klasse)

Det ligger flere videregående skoler i Drammen, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no

Offentlig kommunikasjon
God offentlig kommunikasjon med bussforbindelse til Drammen sentrum. Kort vei for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg samt Drammen stasjon med meget god tog- og bussforbindelse. Det tar ca. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo, og ca. 60 minutter med flytoget fra Drammen til Oslo Lufthavn Gardermoen. For detaljerte rutetider se www.brakar.no og www.flytoget.no.

Fritidstilbud
"Dumpa" næringsmiljøanlegg ligger ca. 2 min fra leiligheten og tilbyr på mange forskjellige aktiviteter som fotball, sandvoleyball, lekeområde med lekeplassutstyr og skiløype.

Ellers har du Ski- og Ballklubben Drafn som tilbyr aktiviteter som fotball, allidrett, ski og bandy.

Inneholder
Leiligheten beliggende i byggets 1.etasje. Adkomst via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg og heis .

Leiligheten består av gang, stue, kjøkken, bad, bod og soverom.

Byggem?te
Andelsleilighet tilhørende Fjellheim Borettslag i Fjell, Drammen kommune. Borettslaget deler en felles tomt, som er pent opparbeidet med variert beplantning, prydbusker og gressområder. Boligblokken strekker seg over 10 etasjer, inkludert en underetasje, med betonggulv og bærende konstruksjoner av betong og mur. Taket er tilnærmet flatt og dekket med papp/membran (ikke inspisert).

Leilighetens inngangsdør er en slett entredør med brannklasse EI30 og lydklasse 35dB. Vinduene har karmer av tre og 3-lags glass. Oppvarmingen skjer via radiatorer tilkoblet et felles sentralfyranlegg. Dette utgjør en komfortabel og funksjonell boenhet i et velvedlikeholdt borettslag.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på, herunder...

Det er ingen punkter som har fått karakteren TG3 i rapporten. Imidlertid er følgende punkter blitt vurdert med karakteren TG2. Det er viktig at kjøperen nøye gjennomgår rapporten for å få en grundig forståelse av disse detaljene:
  
  • Ventilasjon på bad og kjøkken: Det er ikke tilfredsstillende ventilasjon på bad og kjøkken, noe som kan føre til fukt- og luktproblemer.
  • Overflater på gulv og vegger: Det er slitasje, skader og misfarging på flere overflater på gulv og vegger, spesielt i stue og soverom.
  • Skjevhetsmåling i stue: Det er målt en skjevhet på 9 mm/m i stuegulvet, noe som kan indikere setningsskader eller dårlig fundamentering.
  • Hovedstoppekran: Hovedstoppekranen er plassert i en bod utenfor leiligheten, noe som kan være upraktisk og utrygt i tilfelle lekkasje eller brann.
  • Elektrisk anlegg: Det elektriske anlegget er ikke i samsvar med gjeldende forskrifter, og det er funnet flere feil og mangler, som løse ledninger, manglende jordforbindelse, overbelastede kurser og dårlig isolasjon.
  • Entredør: Entredøren er slitt, skadet og dårlig isolert, noe som kan redusere boligens sikkerhet og energieffektivitet.

For ytterligere informasjon se tilstandsrapport som ligger vedlagt.

Prim?rrom
Primærrom: 48 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 52 kvm

Boder
Leiligheten har en innvendig bod.

Standard
Badet er oppusset rundt 2018, ifølge selgers informasjon. Det har flislagt gulv med behagelig gulvvarme og flislagte vegger som gir en moderne atmosfære. Himlingen er malt for et rent og lyst uttrykk.
Badet inneholder en stilfull vegghengt servantinnredning med skuffer, samt en overflateservant utstyrt med en praktisk ett-greps armatur. Speilet har innebygd overlys og en stikkontakt over servanten for ekstra funksjonalitet. Dusjhjørnet har dører, og det er også installert opplegg for vaskemaskin, noe som gir ytterligere praktiske muligheter i dette velutstyrte baderommet.

Kjøkkenet har en ukjent opprinnelsesdato. Benkeplaten har en integrert vaskekum og ett-greps armatur, og det er en praktisk integrert komfyr. Videre finner du et frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin som bidrar til kjøkkenets funksjonalitet. En ventilator med kullfilter er installert over platetoppen for effektiv luftrensing

Leiligheten har gulvflater belagt med laminat, malte veggflater og himlinger for et moderne preg. Slette innerdører bidrar til en enkel og stilren atmosfære. Naturlig ventilasjon oppnås gjennom tilluftsventiler i vinduene. I tillegg er det spotter i både stuen og inngangspartiet, som gir en ekstra dimensjon til belysningen i disse områdene.

Ferdigattest
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Kommunen har opplyst om at det foreligger kun ferdigattest for heis fra år 1996.

Pr. 1 juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL § 21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1.1.1998. Dette innebærer at kommunene ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. Plikten til å kreve ferdigattest ble avgrenset til tiltak etter ansvarsreformen 1.1.1998.

Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Oppvarming
Oppvarmingen er vi radiatorer tilkoblet felles sentralfyranlegg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Drammen kommune.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 186,- pr. mnd.
Inkluderer oppvarming via sentralfyring, TV og internett fra Get
(grunnpakke), varmtvann, kommunale avgifter, renovasjon,
renter og avdrag andel fellesgjeld, vedlikehold av bygg/
fellesarealer, forretningsførsel og bygningsforsikring.

Faste l?pende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1 800
KWh pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av tv og internett. Kostnad er inkludert i felleskostandene. Kjøper må kontakte Get for utlevering av utstyr til TV, internet og evnt abonnement på telefon.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 96660154296, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.02.2024: 5.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 48
Saldo per 21.02.2024: 68 464 326
Andel av saldo: 180 351
Første termin/første avdrag: 31.12.2022 ( siste termin 31.12.2047 )

?rsregnskap
2023

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA
Polisenummer: 86265292

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig Kr. 640 533,-
Som sekundærbolig Kr. 2 434 025,-

Borettslag
Borettslag: Fjellheim Borettslag
Orgnr: 951 198 633

Forretningsf?rer
NBBO

Forkj?psrett
Det foreligger forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget og medlemmer i NBBO.

Tekniske installasjoner:
Selger må selv si opp sin avtale om TV, internett og evt telefon hos Telia. Kjøper må kontakte Telia for utlevering av utstyr til TV, internett og evt abonnement på telefon.

Dyrehold
Husdyrhold tillatt etter spesielle regler, se husordensreglenes pkt.3

Annet
Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Radonm?ling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 600 000,- (Prisantydning)
180 351,- (Andel av fellesgjeld)

1 780 351,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

9 450,- (Omkostninger totalt)

1 789 801,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fotografering/video (Kr.4 000)

Markedspakke 1 (Kr.18 990)

Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.500)

Provisjon (Kr.45 000)

Tilrettelegging (Kr.3 900)

Oppgjør (Kr.8 490)

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)

Visningshonorar (Kr.3 190)

Grunnpakke borettslag (Kr.5 990)

Totalt kr. (Kr.90 868)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
93-23-0044

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Solgt "som den er"


Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr:989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00, Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Tajinder Sharma

Saksbehandlere
Tajinder Sharma
EIE Drammen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 58 61 20 / E-post: tas@eie.no

EIE Drammen
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Lauritz Hervigs vei 164A
For mer om objektet
Lauritz Hervigs vei 164A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: