Bilde 1 av Skjellveien 11Bilde 2 av Skjellveien 11
Digital salgsoppgave
Skjellveien 11

1619 Fredrikstad • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 5 300 000

Omkostninger: kr 148 920Totalpris: kr 5 448 920
Pen og innholdsrik enebolig med garasje - Attraktiv og barnevennlig beliggenhet
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
149 m²
Bruksareal (BRA)
204 m²
Kommunale avgifter
kr 1 556 / Mnd
Prisantydning
kr 5 300 000
Omkostninger
kr 148 920
Totalpris
kr 5 448 920
Byggeår
1986
Tomt
Festet tomt 448 m²
Oppdragsnummer
56230102
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 300 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)kr 132 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 5 448 920
Eiendom
Skjellveien 11, 1619 FREDRIKSTAD

Matrikkel
Gnr. 203 Bnr. 254 i Fredrikstad kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 204 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1986

Tomt
Festet tomt 448 kvm

Prisantydning
5 300 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Erik Pedersen Takstdato: 01.09.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 300 000,- (Prisantydning)




Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-))

--------------------------------------------------------

kr 133 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 5 433 870,- (Totalpris inkl omkostninger)




Valgfrie omkostninger:

kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

--------------------------------------------------------

kr 5 448 920,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

 

Kommunale avgifter
Kr. 18 669 pr. år

Eier
Rita Gjermundsen

Beskrivelse
Velkommen til Skjellveien 11, en flott enebolig som ligger høyt i terrenget med god utsikt over nærområdet. Beliggenheten er barnevennlig, og du kan nyte den enestående utsikten både fra innsiden av boligen og fra de flotte uteplassene som har direkte utgang fra stuen og hovedsoverommet på hovedplanet. I tillegg har denne eiendommen en innglasset hagestue som er fint plassert mellom hovedhuset og garasjen, og som gir deg muligheten til å forlenge sommeren.

Boligen ble oppført i 1986 og har en normalt god standard. Den har en romslig og funksjonell planløsning som strekker seg over to plan, noe som gir deg muligheten til å ha en egen sone for voksne og en egen sone for ungdommen i familien. Boligen byr på to stuer, begge med ildsteder som skaper en varm og koselig atmosfære. I tillegg er det varmekabler i alle rom i underetasjen, med unntak av boder, og varmekabler i entré/gang, hall, bad og kjøkken i første etasje, som gir deg ekstra komfort og velvære.

På hovedplanet finner du en romslig stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. Stuen har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys og rammer inn utsikten. Videre på denne etasjen finner du to gode soverom, et moderne baderom med dusjkabinett og et velutstyrt kjøkken som også har plass til et lite spisebord.

I underetasjen er det en koselig peisestue, et ekstra soverom, et baderom med dusjnisje, et praktisk vaskerom og to store boder. Her er det god plass til hele familien, og muligheten for å skape separate soner for ulike aktiviteter.

Bilen parkeres trygt i egen garasje, i tillegg til at det er plass til flere biler på den steinlagte gårdsplassen.

Parkering
Boligen har integrert garasje på cirka 24 kvm. med utvendig adkomst.

Beliggenhet
Boligen ligger i et etablert boligområde på Lisleby som anses å være hyggelig og barnevennlig med kort vei til barnehage og skoler. Dagligvare på Snippen (Lisleby sentrum) ligger i nærområdet og det er kort vei til Wilbergjordet med post i butikk, Meny, frisørsalong, Nille og apotek m.m.

Det er sykkelavstand til både Fredrikstad sentrum og Dikeveien handelssenter. Det er ca. 4-5 km til Fredrikstad sentrum som kan by på de fleste bymessige fasiliteter som kjøpesenter, gågate med butikker, restauranter, kafeer og servicetilbud. Bryggepromenaden kan by på flere restauranter og utesteder. Høgskole og fagskolen er beliggende på Kråkerøy rett på andre siden av elva for bryggepromenaden. Fredrikstad har byferga som er gratis og frakter deg mellom Gamlebyen, Isegran, Sentrum og Gressvik.

Det er forholdsvis kort vei til Fredrikstad marka som byr på et variert turterreng sommer som vinter. Området går for å være et populært boligområde

Tomt
Festet tomt, 448 kvm

Deler av bebyggelsen ligger utenfor fastsatt og stipulerte grenser i kart fra kommunen. Ny eier overtar ansvar og risiko for dette.

Tomten har gode sol og lysforhold. Noe skrånende terreng på baksiden av huset opparbeidet med noe gress og beplanting.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
WILBERGJORDET BARNEHAGE:
Wilbergjordet barnehage åpnet sommeren 2004. Det er en 5 avdelings barnehage med 75 plasser for barn i alderen 3-6 år og 30 plasser for barn i alderen 0-3 år. Barnehagen ligger sentralt til med både by og skog som nærmeste nabo. Deres grunnbemanning består av 11 pedagoger og 13 assistenter. Engasjerte, omsorgsfulle, kompetente, lekne og glade ansatte, som jobber for å nå deres visjon og de målene de setter seg. Vi har faglighet i fokus og oppfyller selvsagt både pedagog og bemanningsnorm. Barnehagen har et stabilt personale med mye kompetanse og erfaring. Oppholdet i barnehagen vil fylle barn og foreldres virkelighet med mening. Mening som gir opplevelse og skaper minner. Adressen er Gamle Kirkevei 7, 1617 Fredrikstad.

LEIE BARNEHAGE:
Leie barnehage er en kommunal barnehage med 92 barn i alderen 1 til 5 år. Blant de ansatte er 48 % utdannet barnehagelærere og 29 % barne- og ungdomsarbeidere. Barnehagen har en leke- og oppholdsareal på 368 kvm. Åpningstiden er 06:45 til 16:45. Adresse: Gamle Kirkevei 50, 1617 Fredrikstad.

NØKLEBY SKOLE 1. - 7. KLASSE:
Nøkleby skole er en barneskole med ca. 530 elever og 62 ansatte. Skolen ligger sentralt på Lisleby og er blant de største barneskolene i kommunen. På skolen er det SFO fra 1. - 4. klasse. Adresse: Leiegata 17, 1617 Fredrikstad.

HAUGEÅSEN UNGDOMSSKOLE 8. - 10. KLASSE:
Haugeåsen ungdomsskole ligger på Rolvsøy i Fredrikstad. Skolen er bygd i 1969, men etter en brann i 1988 ble store deler av skolebygget gjenoppbygd. Skolen har i dag rundt 430 elever og 60 ansatte. Adresse: Råkollveien 16, 1663 Fredrikstad.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
1. etasje: Entré, hall, kjøkken, 2 soverom, bad og stue. S-rom: Innglasset hagestue med utvendig adkomst.
Underetasje: Peisestue, trapperom, bad, vaskerom og soverom. S-rom: 2 boder.

Byggemåte
Byggegrunn av fjell. Grunnmur av Leca. Etasjeskillere av tre. Yttervegger i bindingsverk med stående kledning. Saltakkonstruksjon tekket med betong takstein. Undertak av rupanel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vinduer, verandadører og terrassedør i tre med isolerglass. Ytterdør i tre.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 149 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. etasje: Entré, hall, kjøkken, 2 soverom, bad og stue.
Underetasje: Peisestue, trapperom, bad, vaskerom og soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 204 kvm

Standard
Innvendig:
På gulv er det overflater av laminat, fliser og støpt dekke. Vegoverflater av malt panel, fliser, malt mur og malt mdf panel. I tak er det malt panel, takess og malt mdf panel. Åpen trapp i tre mellom etasjene. Det er montert radonsug i boligen.

Vaskerom fra byggeår. Rommet har utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Bad i underetasje fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett og dusjnisje.

Bad i 1. etasje fra 2013. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett og dusjkabinett.

Kjøkkeninnredning fra byggeår. Kjøkkenet har profilerte fronter og laminat benkeplate. Frittstående komfyr og kjøl/fryseskap, underbygget oppvaskmaskin.

TG IU Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Hulltaking med fuktmåling er ikke mulig da vannuttak ligger mot
yttervegg.
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad underetasje: Hulltaking med fuktmåling er ikke mulig da vannuttak ligger mot yttervegg.
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Det er utenpåliggende røropplegg og hulltaking med fuktsøk er derfor ikke fysisk mulig.

TG3 Store eller alvorlige avvik:
Våtrom > Generell > Bad underetasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet fungerer med dagens tilstand og er i bruk.
Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet fungerer med dagens tilstand og er i bruk.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Sammendrag fra selgers egenerklæring:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Det har vært sprekker i flisene ved døren på badet i underetasje. Det har vært lekkasje på kjøleskap på kjøkken 1 etg i 2013. Det førte til vannskade på bad og tak i bod i underetasje. Bad og tak i bod ble pusset opp etter skade.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Foss-Elektro AS, Torgersen Rørleggerservice. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Arbeider med bad ble utført i 2013.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn: Det er egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Det ble smurt smøremembran i 2013.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Det foreligger dokumentasjon på deler av arbeidene som er utført. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Det er oppservert saltutslag på vegg i bod i underetasje.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Det har vært noe råte i bunn på kledning, kledning som er oppservert er byttet.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Egeninnsats av faglært tømrer. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ytterdør, to vinduer på soverom og to balkongdører er byttet i 2013. Det er byttet noen vindskyer og toppbord på huset i 2022. Forkantbord, bordtaksbeslag på garasje ut mot veien er byttet 2023. Nederste rupanelbord på garasje mellom hus og garasje, kledningsbord som er observert med råte på hus og garasje er byttet i 2023.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Foss-Elektro AS, Enøk Elektroinstallasjon AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Foss-Elektro AS komplett bad 1 etg, 2 stk soverom og hall. Enøk Elektroinstallasjon AS. Utbytting av brytere, stikk og termostater i gang og bad i underetasje. Lagt opp belysning i peisestue + utbytting av termostat for varmekabler.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Det er samsvarserklering for arbeider utført av: Enøk Elektroinnstallasjon AS og Foss-Elektro AS.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Norgesnett har tatt el kontroll 08.02.2023.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Det er solgt en boligtomt i skjellveien 7.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. MRM har utført radon måling i 2014.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Festekontrakt på boligtomt.

Se selgers egenerklæring i salgsoppgave for utfyllende informasjon.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 08.08.1984 vedrørende Nybygg boligbygg. Følgende er anmerket:
- Søyler i gavl må gjøres ferdig
- Trapp til veranda må gjøres ferdig.
- taknedløp må monteres.
- Kjeller må gjøres ferdig.
- Kjellervinduer må pusses inn.
- Det må monteres mekanisk ventilasjon ifra vaskerom.
- Luftespalter ved gesims må gåes over.
- Det må monteres rekkverk på utvendig trapp.
- Div. Småarbeider.
- Det må planeres med fall ifra huset.
- husnummerskilt.
- Pålegg ifra Feiervesenet må etterkommes.
Arbeidet må være utført innen 6 mnd. fra 08.08.1984.
Ansvarshavende skal kreve ferdigattest.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Innvendige rom stemmer antatt med originale tegninger. Innglasset hagestue mellom garasje og huset er ikke ansøkt. Det er alltid bruken av et rom som avgjør rommets betegnelse. Det understrekes at alle forhold knyttet til bruk, lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad kommune.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er ildsted i begge etasjer. Varmekabler i alle rom i underetasje med unntak av boder. Varmekabler i entré/gang, hall, på bad og kjøkken i 1. etasje. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget.
Det følger av energimerkeforskriften § 5 at kjøper kan få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått dersom eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått.

Kommunale avgifter
Kr. 18 669 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 7.189,-

Faste løpende kostnader
Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype. Øvrige kostnader som f.eks. internett, alarm, kabel-TV, hus og innboforsikring kommer i tillegg.

Forsikring med polisenummer
KLP Polisenummer: 34716420

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 070 465,- Som sekundærbolig Kr. 3 853 672,-

Tekniske installasjoner
- TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
- Vannrør av pex (rør-i-rør), flexislange, kobber og plastbelagt kobber. Blanding av nyere og eldre vannrør.
- Avløpsrør av plast. Blanding av nyere og eldre avløpsrør.
- Varmtvannsbereder på 200 liter fra byggeår.
- Sikringsskap med automatsikringer. El-kontroll foretatt i 2023.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Tinglyste heftelser og rettigheter på eiendommen:

1984/11606-3/86 Festekontrakt - Vilkår tinglyst 15.11.1984
Festetid: 99 år. Årlig avgift nok 250. Pant for forfalt festeavgift
Leien kan reguleres. Bestemmelser om innløsningsrett. Bestemmelse om bebyggelse

Rettigheter på 3004-203/22. Rettigheter i eiendomsrett:
1996/11847-2/86 Best. Om vann/kloakkledn. Tinglyst 04.11.1996
Rettighetshaver:knr:3004 gnr:203 bnr:254
Eiendommen gnr. 203 bnr. 254 i fredrikstad kommune skal ha rett til å ha liggende vann og kloakkledninger over denne eiendom samt rett til vedlikehold mot å utbedre eventuelle skader.

Rettigheter på 3004-203/85, 3004-203/645. Rettigheter i eiendomsrett:
2016/262205-1/200 Best. Om adkomstrett tinglyst 18.03.2016
Rettighetshaver:knr:3004 gnr:203 bnr:254 f. Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere.

Se tinglyste avtaler vedlagt i salgsoppgave for mer informasjon.

Festeavtale
Areal: 448 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2083, Festeavgift: 250

Festeavgiften er ikke tidligere regulert og ny eier må forvente en regulering av denne.
Festekontrakten sier følgende om regulering: Festeavgiften kan etter 10 år (fra 1984) og deretter hvert 10. år reguleres. ved første og senere gangs regulering skal den hver gang fastsettes i samsvar med hva som gjelder for tilsvarende eiendommer i strøket.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Eiendommen har adkomst via privat vei. Denne eiendommen har tinglyst rett til adkomst over gnr. 203 bnr 85 og 645. Eier av denne eiendommen må dekke sin forholdsmessige andel av vedlikeholdskostnadene på veien.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert dog omfattes eiendommen av Kommuneplan Fredrikstad 2023 - 2035 med gjeldende bestemmelser. Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg. Godkjent/vedtatt 15. juni 2023.

Arealplaner under arbeid i området: Leiegata. Planident 1202.
Dette planinitiativet fremmer en detaljreguleringsplan for utbygging og tilrettelegging av en viktig strekning for et sammenhengende hovedsykkelveinett i Fredrikstad kommune. Formålet er tilrettelegging for gående og syklende i Leiegata, og å løse utfordringer med trafikksikkerhet. Planforslaget skal være med på å sikre gående- og syklende et sammenhengende nettverk som vil gjøre transportformene mer attraktive, samt at tilgjengeligheten til kollektivholdplasser blir bedret.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med dette.

Det er godkjent rivning av bestående bygningsmasse samt oppføring av enebolig med sekundær boenhet med integrert dobbelt garasje i Skjellveien 7.

Odel og konsesjon
Ingen konsesjon eller odel.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 133 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 433 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 448 920,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 300 000,-) (Kr.58 300)
Visningshonorar (Kr.2 800)
Direkteutlegg for selger - Drone (Kr.3 750)
Direkteutlegg for selger - Interiørstyling (Kr.3 600)
Tilrettelegging (Kr.12 950)
Grunnpakke enebolig (Kr.5 500)
Markedspakke 2 (Kr.24 950)
Oppgjør (Kr.8 250)
Totalt kr. (Kr.120 100)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-23-0102

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr: 898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Daglig leder | Fagansvarlig | Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen

Saksbehandlere
Jens August Larsen
EIE Fredrikstad
Daglig leder | Fagansvarlig | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 99 71 78 79 / E-post: jal@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skjellveien 11
For mer om objektet
Skjellveien 11

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: