Bilde 1 av Traraveien 18BBilde 2 av Traraveien 18B
Digital salgsoppgave
Traraveien 18B

1605 Fredrikstad • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 3 450 000

Omkostninger: kr 96 870Totalpris: kr 3 546 870
Helt ny og moderne 2-roms selveierleilighet med garasjeplass!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
12
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
37 m²
Bruksareal (BRA)
40 m²
Fellesutgifter
kr 2 070 / Mnd
Prisantydning
kr 3 450 000
Omkostninger
kr 96 870
Totalpris
kr 3 546 870
Byggeår
2023
Tomt
Fellestomt 3672 m²
Oppdragsnummer
56230141
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 450 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)kr 86 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 3 546 870
Eiendom
Traraveien 18B, 1605 Fredrikstad, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 208 Bnr. 1110 Snr. 12 i Fredrikstad kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 40 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra plantegning fra prosjektets salgsoppgave og er ikke kontrollmålt. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2023

Tomt
Fellestomt 3672 kvm

Prisantydning
3 450 000

Tilstandsrapport
Det er ikke innhentet offentlig godkjent tilstandsrapport.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 87 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 537 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 546 870,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 070,- pr. mnd.

Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Det er utarbeidet et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i ett år.

Eier
Jørn Aagaard Willadsen

Beskrivelse
Denne elegant utformede 2-roms selveierleiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet i umiddelbar nærhet av Bratliparken. Boligen er helt ny og opprettholder en gjennomgående høy standard med nøye utvalgte materialer. Fargepaletten er nøye gjennomtenkt, med lys eikeparkett på gulvet, gråmalte vegger og flere stilige mørke detaljer.

I tillegg til leiligheten følger det med en parkeringsplass i den felles parkeringskjelleren, som er tilgjengelig via både heis og trapper fra leiligheten. I tillegg disponerer du en egen sportsbod i kjelleren.

Leiligheten har en arealeffektiv og velutformet planløsning. Den inneholder en svært funksjonell, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en romslig balkong. De store vindusflatene i dette rommet slipper inn rikelig med naturlig lys. Videre har leiligheten et romslig soverom med plass til både dobbeltseng og garderobeskap, et stilfullt flislagt bad og et inngangsparti i tilknytning til en praktisk bod.

Oppvarming gjennom vannbåren gulvvarme i gangen, stuen og kjøkkenet, noe som gir leiligheten en lun og behagelig atmosfære.

Kjøkkenet i leiligheten er av tysk kvalitet fra KEO Kjøkken, med en benkeplate i laminat og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, kombinert kjøle- og fryseskap, samt en induksjonskoketopp med integrert avtrekksvifte. Badet har fliser av god kvalitet i størrelse 60x60 cm på gulvet og veggene. Det har også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, svingbare dusjvegger med svarte matte detaljer, vegghengt toalett, lys baderomsinnredning med underskap og et rundt speil med lys over.

Velkommen til visning!

Parkering
Med leiligheten følger en parkeringsplass i garasjeanlegg.
Parkeringsplassene er seksjonert som tilleggsdeler til de enkelte seksjoner.

Beliggenhet
Eiendommen har en flott beliggenhet i et etablert og meget attraktivt boligområde like nord for Fredrikstad sentrum. Området består stort sett av frittliggende eneboliger og er rolig og barnevennlig.

Sentrum og brygga ligger i gangavstand fra boligen og gjør at det er enkelt å ta en spontan tur til byen med gode venner. Litteraturhuset, caféer, kino, Blå grotte, gågate med forretninger, Torvbyen kjøpesenter, bussterminal med forbindelse til Oslo samt flybussen og jernbanen i nærområdet gjør at man kan la bilen stå og ikke stedet ta bena fatt.

Bratliparken ligger like ved eiendommen og gir deg storbyfølelsen - en grønn lunge plassert midt imellom boligområdene. Om sommeren er parken flittig brukt av byens beboere, og lokale teaterlag har en årlig tradisjon med å sette opp forestillingen "Dyrene i Hakkebakkeskogen" med parken som sine kulisser. Om vinteren er det lysløype fra Bratliparken samt akebakke.

Fredrikstad marka ligger i kort avstand fra boligen og byr på fine turopplevelser hele året igjennom. Bjørneparken er et populært sted for barna. Her er det fine skulpturer og en hyggelig bålplass hvor lunsjen kan tilberedes.

Det er kort vei til flere barnehager, skoler, Stjernehallen, forretninger på Wilbergjordet samt gode bussforbindelser mot nye Sykehuset på Kalnes m.m. Det er ca. 10 minutters gange til Torvbyen/Fredrikstad sentrum med alle fasiliteter samt Høgskole, Wang toppidrett, Helsehuset, Fredrikstad stadion m.m.

Tomt
Fellestomt, 3672 kvm

Felles uteareal opparbeides i henhold til utomhusplan. Arealene arronderes, opparbeides og grøntarealer beplantes. Utekraner plasseres der det er hensiktsmessig. Utomhusanlegget vil bli ferdigstilt i forbindelse med sluttføringen av prosjektet, dog med vær- og årstidsforbehold. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg i utomhusanlegget.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
BARNEHAGER:

Wilbergjordet barnehage: 0-6 år.
Wilbergjordet barnehage er en privat barnehage. "Vi har som mål å gi barn en god start på livet gjennom fokusområdene Sunne, aktive, lekende og trygge barn. Vår kongstanke er engasjerte voksne som ser hvert enkelt barn. Med stort hjerte og glede jobber vi intenst med å nå kongstanken og målene våre hver dag. Rammeplan er et spennende dokument som sammen med lov om barnehager og fokusområdene våre legger grunnlaget for barnehagens pedagogiske plattform." Åpningstider: Mandag - Fredag, 06:45 - 17:00. Adresse: Gamle Kirkevei 7, 1617 Fredrikstad.

Noas Park barnehage: 0-6 år.
Noas Park barnehage er en privat barnehage. "Barnehagen skal gi barn under opplæringspliktig alder gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i nær forståelse og samarbeid med barnas hjem. Barnehagen legger en vid praktisering av lovens kristne formål til grunn for sin virksomhet." Åpningstider: Mandag - Fredag, 06:45 - 16:45. Adresse: Ilaveien 108, 1605 Fredrikstad.

Kiæråsen barnehage avd. Åsebråten:
Kiæråsen barnehage er en kommunal barnehage. Barnehagen er en fem avdelingsbarnehage med en forsterket avdeling. Hovedfokuset deres er språk, tekst og kommunikasjon, pedagogisk dokumentasjon og barns medvirkning. Nære skogområder som benyttes daglig. Hovedbarnehagen har adr: Lislebyveien 68, 1604 Fredrikstad

SKOLER:
Barneskole - Trara skole 1-7 trinn:
"Vi er opptatte av et godt og positivt læringsmiljø der elevene lærer å ha respekt, ansvar og omsorg for hverandre. Det er også viktig at alle voksne og alle elever på skolen kjenner forventningene. Vi setter positiv atferd med ros og oppmuntring i fokus." Adresse: Glemmengata 70, 1605 Fredrikstad.

Ungdomsskole - Cicignon barne- og ungdomsskole:
Cicignon skole er en kombinert barne- og ungdomsskole som er bygget for 550 elever. I dag har skolen ca. 500 elever og ca. 65 ansatte. Skolen er en sentrumsskole med historie tilbake til 1860-tallet. Skolen ble renovert og bygget ut i 2009 og fremstår i dag som en moderne skole med spennende løsninger. Skolens adresse: Skolegata 2, 1606 Fredrikstad.

Children`s International School (privat):
CIS startet i Fredrikstad i 2012 med 90 studenter fra lokalsamfunnet. Skolen er for barn og ungdom fra alderen 6 til 16 år. Her er det både norske og engelsktalende lærere. Skolen benytter moderne teknologi da de har tro på at læringen gjennom teknologi vil være mer effekt. Elevene har alle egne ipader som brukes både på skolen i undervisningen og hjemme.
På CIS jobbes det hardt for å gi studentene de beste læringsopplevelser og for å hjelpe dem å vokse både sosialt, emosjonelt og faglig. De har stor fokus på musikk, dans og drama. Skolens adresse: Torsnesveien 5-7, 1630 Gamle Fredrikstad.

Videregående skoler:
Det finnes flere andre videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Glemmen videregående - yrkesfag linje - er nærmeste skole og ligger i gangavstand fra boligen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Boligens sentrale beliggenhet gjør det enkelt å benytte seg av kollektivtransport. Det er kort vei til Rv hvor man kan ta "Glommaringen", samt kort vei til Fredrikstad busstasjon og Fredrikstad togstasjon.

Fritidstilbud
Traraveien ligger sentralt i Fredrikstad med gangavstand både til sentrum, parker, idrettsanlegg, offentlig kommunikasjon, handel og Fredrikstadmarka. Fra eiendommen er det blant annet kort vei til Stjernehallen og Family Sports Club.

Stjernehallen har fasiliteter som ishall, møterom, kiosk og kafeteria. Ishallen er tilrettelagt for ishockey, kunstløp og skøyting for publikum. Dette er en glimrende mulighet for både store og små.

Family Sports Club er et treningssenter med trening som passer for alle, uansett alder og fysiske forutsetninger. Deres nøkkelfokus er service, oppfølging og kompetanse.

Inneholder
Entré, stue/kjøkken, soverom bad og bod.

Byggemåte
Byggemåte hentet fra  leveransebeskrivelse i prosjektets opprinnelige salgsoppgave som er opprettet før bebyggelsen var bygget. Det tas derfor forbehold om eventuelle endringer.

Felles parkeringskjeller blir oppført i en kombinasjon av plasstøpte konstruksjoner og prefabrikerte betongelementer. Bærekonstruksjonen i de 3 leilighetsbyggene vil bestå av stålsøyler og bjelker kombinert med hulldekkelementer. Balkonger, ytter- og innervegger vil være trekonstruksjoner. Vegger i felles trapperom og heissjakter utføres i prefabrikerte betongelementer. Skillevegger mellom leiligheter utføres i dobbelt bindingsverk med luftspalte og malte gipsplater. Fasader/ Yttertak Fasadene vil bli levert i det vesentlige med beiset kledning med tre-panel. Det vil kunne forekomme innslag av andre materialtyper i fasadene. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Byggene leveres med flate tak.

Primærrom
Primærrom: 37 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, stue/kjøkken, soverom bad

Bruksareal
Bruksareal: 40 kvm

Boder
Leiligheten har innvendig bod samt sportsbod i kjeller.

Standard
Standard er hentet fra leveransebeskrivelse i prosjektets opprinnelige salgsoppgave som er opprettet før bebyggelsen var bygget. Det tas derfor forbehold om eventuelle endringer.

Gulv og listverk: Samtlige leiligheter leveres med Haro Country 2V- fas, lys hvitbørstet enstavs eikeparkett, 13,5 mm (eller tilsvarende kvalitet). Parketten legges flytende. Gulvlist i samme farge i eikefolie. Vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. På baderom blir det lagt fliser på støpt gulv med elektriske varmekabler. Innvendig bod og soverom leveres med parkett på gulv uten varme i gulv. Det vil i hovedsak bli listefri utførelse i tak og vinduer, men hvitmalte lister/ gerikter (NCS 0502Y) rundt dører.

Innervegger Vegger leveres som gips på reisverk. Skjøter strimles og sparkles, og vegger hvitmales. Dersom kjøper ønsker annen farge gjøres dette som tilvalg.

Himling: Leilighetene vil få himlinger som en kombinasjon av hvitmalt og fuget betonghimling samt nedsenket hvitmalt gipshimling (skjøter strimles og sparkles). Det vil kunne forekomme innkassing/nedforing for fremføring av kanaler/tekniske installasjoner.

Dører og gerikter: Innvendige dører leveres som Swedoor «Unique stable», Tundøren «Lågen» eller tilsvarende utseende i hvitmalt farge (NCS 0502Y). Karmer/ gerikter i samme farge. Synlige spikerhull på gerikter. Standard terskel i lakkert eik. Ønskes andre dører eller lister gjøres dette som tilvalg.

Kjøkken: Tysk kvalitetskjøkken fra KEO Kjøkken, prosjektmodell i ulike valgfrie farger, samt benkeplate i laminat i samsvar med tegninger for hver leilighet. Det leveres integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, innebygget stekeovn med pyrolyse samt kombinert kjøl- og fryseskap. Induksjonskoketopp med integrert avtrekksvifte. Kjøkkenvask og ett- greps kjøkkenbatteri. Nærmere beskrivelse fås ved henvendelse til megler.

Baderom: Alle baderom leveres med flislagte gulv og vegger i god kvalitet, størrelse 60x60 cm. Valgfrie fliser Goya Polished, Cement black, Ice gray eller tilsvarende utseende og kvalitet fra utbyggers faste underleverandører. På dusjgulv leveres mosaikk i 5x5 cm. Bad leveres med dusjvegger. «Deco» dusjsett svart matt og «Neo» termostatbatteri svart matt, eller tilsvarende fra selgers sortiment. Baderomsinnredning fra KEO eller VikingBad modell «Mie», eller tilsvarende fra selgers sortiment. Servantkran «Barbera» sort, matt eller tilsvarende. Elektrisk varmekabel på gulv. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel der det er inntegnet. Samtlige bad har vegghengte toaletter med innebygget cisterne.

Ventilasjon: Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinning iht. TEK17 i hver leilighet plassert i bod/himling. Det må påregnes nedforet himling eller innkassinger for ventilasjonskanaler.

Oppvarming: Oppvarming vil i hovedsak komme fra fjernvarme. Det vil bli levert vannbåren gulvvarme i gang, stue og kjøkken. Bad er levert med termostatstyrt elektrisk varmekabel.

Sanitæranlegg: Alle leiligheter vil få vannskap plassert i hver leilighet i tillegg til fordelingsskap for vannbåren gulvvarme. Hver leilighet blir utstyrt med energimåler på varmt tappevann.

Det er ikke utarbeidet tilstandsrapport i forbindelse med salget.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 12.12.2023 vedrørende  3 nye boligblokker med utomhusanlegg - Traraveien 18 A-C - Eiendom 208/1110. Følgende er anmerket:

Gjenstående arbeider
Søker opplyser den 11.12.2023 at følgende arbeider gjenstår, arbeidene vil bli utført når vær og temperatur tillater det:
• Utvendig trapp til renovasjonsplassen (UTF Plasstøpt betong)
• Tilsåing, planting av grøntområder ifbm innkjøringen. asfaltering av gangvei, pynting
av arealer på kommunal grunn (UTF Landskap)
• Plugging av stikkledning satt ut av drift på hovedledning Traraveien (UTF VA)
• Asfaltering av fortau på kommunal grunn (UTF Vei- og grunnarbeider)
Gjenstående arbeid skal i henhold til søknaden være utført innen 31.05.2024.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 07.10.2021. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Oppvarming
Vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. På baderom er det elektriske varmekabler i gulv.

Energimerking
Energiattest med energimerke
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget.
Det følger av energimerkeforskriften § 5 at kjøper kan få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått dersom eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått.

Kommunale avgifter
Det er pr. i dag ikke fakturert kommunale avgifter på eiendommen. Eiendomsskatt og kommunale avgifter for vann- og avløp vil bli fakturert den enkelte seksjonseier direkte, i tråd med de til enhver tids gjeldende satser, og inngår ikke i felleskostnader.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 070,- pr.mnd.
Driftskostnad kr. 1.553, Tv/bredbånd kr. 99, A konto varme kr. 218, vedlikehold parkering kr. 200. Totalt kr. 2.070. Det er utarbeidet et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i ett år.

Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Det er utarbeidet et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i ett år. Budsjettet er utarbeidet av USBL i november 2021, basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger samt ut fra normaltall fra tilsvarende eiendommer som forvaltes av USBL. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader, da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som tilfører sameiet andre og/eller større kostnad

Felleskostnadene er ment å dekke blant annet kommunale avgifter, renovasjon, snøbrøyting, utvendig vedlikehold av fellesareal, forretningsførerhonorar, revisjon, forsikring av bygninger, tv/internett (kollektiv fiberaksessavtale), driftskostnader og vedlikehold av garasjeanlegg. I felleskostnader ligger også a konto beløp for fjernvarme. Det foretas avregning av hver enkelt leilighets forbruk via individuelle målere. Kostnader til drift og innvendig vedlikehold av garasjen fordeles mellom seksjonseierne som disponerer parkeringsplass etter hvor mange parkeringsplasser hver seksjonseier disponerer.

Faste løpende kostnader
Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype. Øvrige kostnader som f.eks. innboforsikring kommer i tillegg.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen felles gjeld.

Årsregnskap
Det foreligger årsregnskap da sameiet er nyopprettet.

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.
Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Sameie: Eierseksjonssameiet Bratliparken,
Sameiet består av 25 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner (parkeringsplasser) på
eiendommen gnr. 208, bnr. 1110 i Fredrikstad kommune.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Diverse
Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

Fredrikstad kommune har registrert en nedgravd oljetank på 6000 liter på eiendommen. Vi har ikke fått dokumentasjon på at den er fjernet eller konvertert til bioolje.

Annet
Garanti:
Det foreligger garanti fra utbygger som skal gjelde frem til fem år etter at dagens eier overtok leiligheten. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesummen frem til overtagelse, og minst 5 % etter overtagelse.
Dersom det ikke er reklamert ved utløpet av garantiperioden eller de reklamerte forhold er
tilfredsstillende utbedret, bortfaller garantien automatisk på dato etter at garantitiden er
utløpt.

Arkitekt: Anerkjente sivilarkitekt MNAL Jarl Ture Vormdal i Griff Arkitektur AS.

Møblerte bilder på Finn og i salgsoppgave er digitalt stylet. 

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.

Følgende tinglyste heftelser følger seksjonen ved salg:

1950/300153-1/86 Bestemmelse om veg tinglyst 16.01.1950
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver: staten v/fredrikstad
Sivilforsvarskrets
Overført fra: 3004-208/1110
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/651109-2/200 Best. Om vann/kloakkledn. Tinglyst 06.08.2013
Rettighetshaver:fredrikstad kommune teknisk drift
Org.nr: 973871277
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3004-208/1110

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen omfattes av reguleringsplan 1118 Traraveien 16B og 18 med gjeldende bestemmelser. Formål: 550 hensyn landskap, 1110 boligbebyggelse, 1550 renovasjonsanlegg, 1600 uteoppholdsareal, 1900 kombinert beb. og anl. samt andre hovedform.- angitt, 2800 komb. formål samf.anl. teknisk infrast.tras. 2900 samf.anl. tekn. infrastr.tras. komb. m. 3001 grønnstruktur (utgått). Godkjent/vedtatt 9. februar 2017.

Eiendommen omfattes av Kommuneplan Fredrikstad 2023-2035 med gjeldende bestemmelser. Formål/hensynssone: 310 Ras og skredfare H310, 1001 bebyggelse og anlegg, 2001 samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (arealer). Godkjent/ vedtatt 15. juni 2023.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 87 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 537 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 546 870,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
Grunnpakke (Kr.9 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 450 000,-) (Kr.41 400)
Markedspakke 2 (Kr.24 950)
Oppgjør (Kr.8 250)
Totalt kr. (Kr.90 315)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-23-0141

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr: 898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Lars Ketil Liane

Saksbehandlere
Lars Ketil Liane
EIE Fredrikstad
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 09 23 60 / E-post: lkl@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Traraveien 18B
For mer om objektet
Traraveien 18B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: